Olimpik Sarajevo

boccaccio
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la boccaccio » 09 avg 2011, 09:18

herbion je napisao/la:Stolice ce biti u pet ili sest boja i svaka asocijacija na vase klubove nece biti niti nas to zanima.
Olimpic radi po svojoj zamisli i nista ih ne moze pokolebati a za dvije godine po planu nacelnika klub ce imati 9500 sjedecih mjesta i u cjelosti pokriven.
Vjerovatno su zato i ulaganja u ekipu velika.
Vjerovatno su zato i ulaganja u ekipu velika? Zasto? Pa ja sam vec dva puta ovde napisao prilicno velike postove i postavio milion pitanja,ali nisam dobio gotovo nikakve odgovore.Nisam postavio pitanja iz provokacije,nego zato sto me zanima objektivno koje su to zamisli? Ovde u ovom tvom postu nicim nije objasnjeno zasto su ulaganja u ekipu velika.Zato sto ce stadion imati 9500 hiljada mjesta ? Neka Olimpica i ne treba vas nista pokolebati,zasto bi vas bilo sta pokolebalo,nego sta je cilj trosenja tolikog novca? Gdje je ekonomska opravdanost u svemu ovome,misleci na ekipu,ne na stadion...Na koji nacin se ulozeno vraca...evo prodje vrijeme i prelazni rok,Vidovic je u ekipi,sta se desilo sa Subasicem? Nema ga u klubu,pominjana je ogromna cifra od prodaje,ali njega nema na mapi,sta se uopste desilo sa njim,zasto nema nista o njemu,gdje je taj igrac zavrsio...Mogao bi da shvatim da se Olimpic opredijelio za varijantu da ce zivjeti od prodaje igraca,ima dosta mladih tu,razvoj skola,ovo ono,ali zaista ne vidim da se nesto konkretno desava.Organizacija utakmice je jako skupa,Gracic,kako si mi rekao,nece i ne zeli nikoga u upravni odbor,znaci,covjek radi sam,znaci da i sam ulaze novac,igracki kadar se gotovo po polusezoni drasticno mijenja,treneri izdrze ne vise od par mjeseci,ti igraci koji odu ne budu prodani nego dobiju papire,dodju neki novi igraci i vjerovatno dodju za lovu...i tako ukrug,a to valjda kosta,logika je da su sve to veliki troskovi...ja sam malo stariji i zanima me kako jedan klub poput Olimpica moze izdrzati tolike troskove,nacin rada tog kluba sveo se na Gracica...klub je njegov,a ne moze to biti po zakonu,kako uopste neko moze da apsolutno vlada necim sto nije njegovo? Sta ako Gracic na kraju ne nadje ekonomsku isplativost i odluci za pet godina npr da ode iz kluba.Da li to znaci i prestanak rada Olimpica? Idem dalje sa pitanjima,ambicije su kakve? Da li je to cilj da se stalno ide u evropu? Da li se na tome bazira strategija Olimpica? Ako jeste,sta ako se ne uspije ? Kako klub moze izdrzati u tom slucaju finansijski gubitak? Sve je ok ako klub kao takav ne duguje poreze kao sto si jednom rekao i nema vanjske dugove,ali je iz aviona jasno i vidi se da su unutrasnji klupski gubici prilicno veliki kroz troskove na plate igraca i zaposlenih u klubu,poreze na te plate,kroz placanje stadiona gdje igrate,kroz organizaciju utakmice,kroz placanje putovanja,autobuse za igrace,treniranja negdje...nema prodaje igraca,do sada nije legla evropa,nema publike na vasoj utakmici,na koji nacin se taj trosak vraca ? Gore si napisao da su VJEROVATNO ulaganja u ekipu velika zato sto ce leci stadion od 9500 mjesta ? Zanima me kome ce na ledja pasti odrzavanje tog stadiona? Da li opstini ili klubu odnosno Gracicu,Odrzavanje takvog stadiona je skupo,od placanja silnih rezija do odrzavanja travnjaka,tih istih raznobojnih stolica...ko ce to placati? To znaci da neko mora zaposliti i radnike da bi to odrzavali,ko ce ih zaposliti,opstina? Klub? Zasto bi to radila opstina,kakav je njihov interes tu osim silnih troskova.Lijepo je sto na opstinskom tlu ima jedan lijepi stadion,ali to kosta,vjerovatno bi trebali biti neki poslovni prostori pa bi se jedan dio odatle uzimao...ma nemam pojma,daj malo objasni nesto Herbione,pa ima nas dosta koji zele da znaju ove neke stvari,ja gledam malo sire od zelenog terena...pojavio se jedan klub u premier ligi,zove se Olimpic,koji u ovim teskim vremenima ulaze velika sredstva,za koja ja ne vidim laicki onako nikakvu ekonomsku opravdanost,vec samo veliki trosak...malo to bode oci normalnim ljudima koji jedva prezivljavaju...to mora da bude malo detaljnije objasnjeno...ako me i sada izignorises,onda cu znati da ne zelis da das prave odgovore,daj nam reci ove neke stvari,mnogo je lakse pricati o Zelji,Sarajevu,Celiku,Slobodi itd...to sve ide na isti nacin,nacin rada Olimpica je drugaciji i specificniji...otvori nam malo oci,da bi mogli malo vise da postujemo Olimpic kao klub koji privrjedjuje i gradi jednu sportsku sirinu kako za grad,tako i za drzavu.Pojasni ove neke stvari,kako bi model Olimpica u slucaju opravdanosti projekta mogli kopirati drugi,ne samo u sportu nego i puno sire,pa da se bolje i zivi...ako postoji takav uspjesan model onda bi trebalo nesto vise reci o tome i ocekujem fakat jedan pravi i dugi odgovor a ne u tri recenice nesto smuljati odsjecno,ne postujes onda mene koji ti ovoliko pisem !
Pozdrav!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 09 avg 2011, 15:39

slika
slika
slika
slika

Postavlja se nova trava, uskoro ce stolice, svlacionice sanirane, postavlja se vjestacka trava na pomocnom terenu. Iskreno meni je drago da se ovo gradi, prvenstveno zbog naseg grada, jer ono sto je dosad stajalo je bilo pravo ruglo. Sad cemo imati jedan lijep, reprezentativan objekat, i od njega samo korist. :mrgreen:
Nekad davno sam trenirao u Olimpiku, dobro se sjecam onih svlacionica, isto atomsko skloniste, pa mi je tim vise jos draze sto ce sad sve biti na nivou, sto bi rek'o her zika pavlovic. :mrgreen:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

nedžad
Kontakt:

Post Postao/la nedžad » 09 avg 2011, 15:53

tanzla je napisao/la:slika
slika
slika
slika

Postavlja se nova trava, uskoro ce stolice, svlacionice sanirane, postavlja se vjestacka trava na pomocnom terenu. Iskreno meni je drago da se ovo gradi, prvenstveno zbog naseg grada, jer ono sto je dosad stajalo je bilo pravo ruglo. Sad cemo imati jedan lijep, reprezentativan objekat, i od njega samo korist. :mrgreen:
Nekad davno sam trenirao u Olimpiku, dobro se sjecam onih svlacionica, isto atomsko skloniste, pa mi je tim vise jos draze sto ce sad sve biti na nivou, sto bi rek'o her zika pavlovic. :mrgreen:
koliki ce biti kapacitet ove tribine
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 09 avg 2011, 15:55

Nemam pojma, od oka mi se cini ne vise od 3 milje. A herbion koji je vjerovatno uposlenik kluba je iznad pisao da ce kad sve bude gotovo (za cca 2 godine) kapacitet iznositi 9.5k.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 09 avg 2011, 16:47

igrali smo sa olimpikom kao gosti dosad na tri stadiona u sarajevu (otoka, kosevo, i grbavica) i sada igramo na cetvrtom (lukavica) :)

dzaba njima svi ti stadioni, kad ih kar.amo na svakom stadionu :lol:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 09 avg 2011, 18:20

Mancini je napisao/la:Mi plastični,vi suhomesnati.Pabizo šta je sa Herbionom,jeli živ?
živ,zdrav i NEUNIŠTIV

-A-
Kontakt:

Post Postao/la -A- » 09 avg 2011, 22:41

Je l' ovo prave i neku manju tribinicu preko puta ove postojece??

Ako jeste koliki ce njen kapacitet biti??

Ne djeluje mi da moze biti nesto prevelika jer je jako blizu parking i dvoriste dzamije.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 avg 2011, 22:45

Ta tribina bi trebala imati dva ili tri reda!
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 avg 2011, 23:19

Ona istočna tribina na Otoci kao u engleza,odmah do terena! :D
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 09 avg 2011, 23:21

Jel ovo prave terene bez ikakvih drenaza , ako jeste onda bolje da ih i ne prave ....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Identitet
Kontakt:

Post Postao/la Identitet » 09 avg 2011, 23:21

dobro mi ovo izgleda stvarno. haj neka nije mi krivo da sarajevo ima i treci klub

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 09 avg 2011, 23:23

kimbo je napisao/la:Jel ovo prave terene bez ikakvih drenaza , ako jeste onda bolje da ih i ne prave ....
Ma cini mi se da na slikama tek skidaju stari travnjak, vjerovatno ce onda drenaza, pa trava ili kako vec to ide.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 avg 2011, 23:40

tanzla je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Jel ovo prave terene bez ikakvih drenaza , ako jeste onda bolje da ih i ne prave ....
Ma cini mi se da na slikama tek skidaju stari travnjak, vjerovatno ce onda drenaza, pa trava ili kako vec to ide.
Stara trava je skinuta prošle sedmice,novi buseni došli u prošli petak,mislim da su to ti buseni.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 09 avg 2011, 23:47

Mancini je napisao/la:
tanzla je napisao/la:
Stara trava je skinuta prošle sedmice,novi buseni došli u prošli petak,mislim da su to ti buseni.
slika
Nema sanse da je ovo nova trava, isprzena od sunca, nikakva.. Vjerovatno ovo skidaju staru, tovare na kamione i odlazu.

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 09 avg 2011, 23:51

Ma cini mi se da na slikama tek skidaju stari travnjak, vjerovatno ce onda drenaza, pa trava ili kako vec to ide.[/quote]
Stara trava je skinuta prošle sedmice,novi buseni došli u prošli petak,mislim da su to ti buseni.[/quote]
slika
Nema sanse da je ovo nova trava, isprzena od sunca, nikakva.. Vjerovatno ovo skidaju staru, tovare na kamione i odlazu.[/quote]
nema sanse da je ovo nova trava , jer pogledajte tamo iza u dvoristu Dzamije kakve boje treba da bude trava ovo je definitivno stara trava i ona se skida i odlaze . ;) ;) ;)
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 09 avg 2011, 23:54

To je nova trava koja se postavlja vec par dana... stara je davno skinuta... A sto se tice drenaze uradjena je okolo citavog terena,

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 avg 2011, 23:59

Nema sanse da je ovo nova trava, isprzena od sunca, nikakva.. Vjerovatno ovo skidaju staru, tovare na kamione i odlazu.[/quote]
nema sanse da je ovo nova trava , jer pogledajte tamo iza u dvoristu Dzamije kakve boje treba da bude trava ovo je definitivno stara trava i ona se skida i odlaze . ;) ;) ;)[/quote]
Buseni kad su došli u petak nisu bili žuti,bili su zeleni,ali pošto su bili vjerovatno na suncu prethodnih dana onda su požutili jer su ostali bez vlage.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 10 avg 2011, 00:01

A sto nisu pozutili ovi gore iznad.Tacno se vidi kako je zelenilo.Ublehas Gracic baca jos bombe.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 10 avg 2011, 00:07

Megamon je napisao/la:A sto nisu pozutili ovi gore iznad.Tacno se vidi kako je zelenilo.Ublehas Gracic baca jos bombe.
Zato što je u gradu prethodne 2 sedmice bilo solidno kiše a i sunčanog vremena,vegetacija je učinila svoje.I ova žuta trava će biti zelena za 10 dana ako se bude zalijevala svaki dan.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 10 avg 2011, 00:11

Trava bi trebalo da se postavlja kad su manje temperature, nocu npr. Ovo ne lici ni na sta, bas busen po busen stavljaju. :D
[youtube][/youtube]
Evo kako je to izgledalo kad se mijenjala na Maksimiru skoro.

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.