KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
-
vlada u sjeni
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Najveći uspjeh i domet nove uprave na čelu sa Čengićem jeste da su pregovarali sa nekim Guzonjićima,Šupcima itd.Zamislite oni su čak i pregovarali....Kakav rezultata?????...Ne mogu da vjerujem...Još i napravili prezentaciju... Da se pohvale...
Ja, iako istinski volim ovaj klub ne bi im dao ni marke...Hiljadu razloga za to...Spomenuću samo jedan a to je da je ovaj glavonja Čengić vrlo blizak sa grobarom KK Bosna.
Ja, iako istinski volim ovaj klub ne bi im dao ni marke...Hiljadu razloga za to...Spomenuću samo jedan a to je da je ovaj glavonja Čengić vrlo blizak sa grobarom KK Bosna.
04. 09. 2011 - Alytus
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Izgleda da su skoro svi treneri iz omladinskog pogona Bosne otišli u Sparse, osim Džene ima li ko da mi to potvrdi? 
da se hoce vise zavrsit ova agonija s bosnom...ako ne moze kako treba, ne treba nikako i zdra'o!!
I feel devotion!!
Ako bas ne moze bolje, onda istjerati sve foteljase i neka SPARS udje i preuzme sve i bude Bosna.
Ali gasenje ne dolazi u obzir. Samo grobare kluba otjerati i krenuti sa mladima ispod 22 godine.
Ali gasenje ne dolazi u obzir. Samo grobare kluba otjerati i krenuti sa mladima ispod 22 godine.
pa Sparsi i jesu foteljaši iz Bosne koji i jesu doprinjeli stanju kakvo je sada, bušeći omladinski pogon zarad svojih interesa. Nermin Selimović mislim da se zove čovjek koji je glavni u Sparsima, a bio u UO KK Bosna da bi razbucao omladinski pogon Bosne i prebacio ga sebi. U tome mu svesrdno pomagao Dino Konaković, produžena ruka Miška Ražnjatovića za BiH, menadžer svih mladih igrača koji su napustili (mnogi oteti) Bosnu i otišli u Sparse. u stvari Sparsi su kao neka filijala Beobasketa. i ti bi želio te ljude da preuzmu Bosnu

Konaković trenutno ratuje sa Bukvom, kroz svoj polumedij i kroz sve moguće kanale upravo zato što mu je ovaj zaustavio (pokušao zaustaviti) odvođenje mladih igrača iz Bosne u Sparse. Tu je pukla tikva i od tada je Bukva negativac, a bio im je svima odličan, (tj. oni su ga tu i stavili, da bi radili šta hoće) dok nije rekao "historijsko ne".
Konaković trenutno ratuje sa Bukvom, kroz svoj polumedij i kroz sve moguće kanale upravo zato što mu je ovaj zaustavio (pokušao zaustaviti) odvođenje mladih igrača iz Bosne u Sparse. Tu je pukla tikva i od tada je Bukva negativac, a bio im je svima odličan, (tj. oni su ga tu i stavili, da bi radili šta hoće) dok nije rekao "historijsko ne".
Dobro onda definitivno ne Sparsi, ali neko ko ima uhodaniji sistem i da se okupe ljudi koji vole nas klub a ne dusmani i paraziti poput Konakovica i ostalih. Uglavnom mora biti rjesenja samo da se hoce, ali opstanak ne smije biti u pitanju.
Samo imas nasumicnu pricu koja nije tacna ni 5 posto. Kao prvo, covjek se zove Nihad Selimovic, moze biti ovakav ili onakav, ali za nase je mozak sto se tice svih stvari. Ovdje kad kazem nase mislim na Bukvu. Nihad je bio u Upravi KK Bosne i zelio je da uvede u klub Rusmira Halilovica. A to se tada vrlo vrlo lahko moglo desiti, ustvari milimetri su dijelili od toga. Rusmir Halilovic, je pricao da ako udje u Bosnu, da ce sve da rastjera, i samo zbog njegove retorike nije usao. Da je samo bio malo takticniji, moglo je sve drugacije. A Pesto, Redzic su sve ljudi koji su radili u RIN - u.cikac je napisao/la:pa Sparsi i jesu foteljaši iz Bosne koji i jesu doprinjeli stanju kakvo je sada, bušeći omladinski pogon zarad svojih interesa. Nermin Selimović mislim da se zove čovjek koji je glavni u Sparsima, a bio u UO KK Bosna da bi razbucao omladinski pogon Bosne i prebacio ga sebi. U tome mu svesrdno pomagao Dino Konaković, produžena ruka Miška Ražnjatovića za BiH, menadžer svih mladih igrača koji su napustili (mnogi oteti) Bosnu i otišli u Sparse. u stvari Sparsi su kao neka filijala Beobasketa. i ti bi želio te ljude da preuzmu Bosnu![]()
Kako je Nedim Buza otisao u Sparse? Na taj nacin sto momak zapravo nije imao sta da jede, nego su mu roditelji slali novac stalno. Momak je trazio samo hranu i stan, nikada ni pod kojim uslovima ne bi otisao. Bukva mu ni to nije mogao da obezbijedi. Sta mislis da mi nabrojis jos jednog igraca koji je otisao u Sparse?
I opet grijesis za postavljanje. Admira niko, apsolutno niko nije natjerao da ostane direktor kluba, nego mu je ponudjeno da bude direktor, i on sam prihvatio, kao u folu mogu ja to, i nastavio da fura platu od 3. 500 KM mjescno i mobitela 800 KM.
Pitaj igrace koliko je kome duzan ostao Dino, raspitaj se malo. Sto se mene tice ne volim niti jednog niti drugog. Igraci su znali cekati i platu po 2 - 3 mjeseca u vrijeme kada je Bosna bila najbolja. A Dino je znao da kaze para nema, i bit ce tog i tog datuma. I tog i tog su datuma bile. Kako, odakle, zasto, sta se radilo i muljalo pitanje za istrazne organe.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
nermin, nihad... svejedno. braća su i obojica su Sparsi, zar ne?
izvini ako sam ti dirnuo mentora i teritorij univerzalnog znanja.
eto Selimović je bio u UO, to je iznad Bukve. ako se dobro sjećam, taj UO u kojem je on bio nije ama baš ništa uradio za klub.
On je bio u UO u tom periodu kad Buza nije imao šta da jede, zar ne? kako ga to nije znao spasiti za Bosnu, nego ga je spasio za svoje Sparse? mozak je, to ne sporim. zajebo je klub dobro, uzeo što mu je trebalo, a nije ništa dao.
ako govorimo o postavljanju Bukve, naravno da ga niko nije natjerao, ali zna se i ko ga je postavio (čitaj: zavalio). Bukvina uloga u svemu se stručnom terminologijom zove "fall guy" - a zna se i umjesto koga treba da padne. mlad si ti da bi shvatio ovaj koncept, ali nadoći će ti s vremenom.
o Konakovićevom poštenju
ne bih. mislim da je već dovoljno ispisano po forumima.
izvini ako sam ti dirnuo mentora i teritorij univerzalnog znanja.
eto Selimović je bio u UO, to je iznad Bukve. ako se dobro sjećam, taj UO u kojem je on bio nije ama baš ništa uradio za klub.
On je bio u UO u tom periodu kad Buza nije imao šta da jede, zar ne? kako ga to nije znao spasiti za Bosnu, nego ga je spasio za svoje Sparse? mozak je, to ne sporim. zajebo je klub dobro, uzeo što mu je trebalo, a nije ništa dao.
ako govorimo o postavljanju Bukve, naravno da ga niko nije natjerao, ali zna se i ko ga je postavio (čitaj: zavalio). Bukvina uloga u svemu se stručnom terminologijom zove "fall guy" - a zna se i umjesto koga treba da padne. mlad si ti da bi shvatio ovaj koncept, ali nadoći će ti s vremenom.
o Konakovićevom poštenju
Pa kad lupetas , mora postojati neko da te i ispravi, zar ne?
Mentor. Mislim, smijesno je pricati o tome da ja volim ili jednog ili drugog. Danima je u potpisu kod mene stajalo, Konakovic i ostala bagra koja ce da odgovara za sva (ne)djela. Ali dobro, ti branis Admira, a o njegovoj (ne)sposobnosti nisi upoznat.
Sto se tice Selimovica, ja ne ulazim kako je on dosao do privatnog kluba. Sta je radio, to valjda trebaju organi u ovoj drzavi da presude. Isto i Konakovicu.
Ja samo pricam sto je istina i sta se radilo. A ti isti Sparsi su dali Bosni vrijednosti opreme oko 3 - 4. 000 KM za Buzu.
Nisi mi odgovorio koga je to jos Selimovic odveo iz Bosne...
Dino Konakovic je ostao duzan Misku provizije za igrace u vrijednosti od 300. 000 KM. Samo treba pogledati bilanse i jednog i drugog. Mislim da bi ostao razocaran rezultatima sadasnjeg menadzmenta na cijem celu se nalazi doticni.
Mentor. Mislim, smijesno je pricati o tome da ja volim ili jednog ili drugog. Danima je u potpisu kod mene stajalo, Konakovic i ostala bagra koja ce da odgovara za sva (ne)djela. Ali dobro, ti branis Admira, a o njegovoj (ne)sposobnosti nisi upoznat.
Ova koncepcija recenica koju si ti ispisao, ne da je nebulozna, nego je prakticno smijesna. Ko ga je postavio? Hoces meni da kazes da covjek od 30+ godina ne zna sta je dobro za njega. Nego je problem tu, odlicna plata, odlicni uslovi, daj da se uzme, a da se ne radi nista. Da li sam ja mlad ili ne, to je licno moje. Ali ti prica ne pije vode.ako govorimo o postavljanju Bukve, naravno da ga niko nije natjerao, ali zna se i ko ga je postavio (čitaj: zavalio). Bukvina uloga u svemu se stručnom terminologijom zove "fall guy" - a zna se i umjesto koga treba da padne. mlad si ti da bi shvatio ovaj koncept, ali nadoći će ti s vremenom.
o Konakovićevom poštenjune bih. mislim da je već dovoljno ispisano po forumima.
Sto se tice Selimovica, ja ne ulazim kako je on dosao do privatnog kluba. Sta je radio, to valjda trebaju organi u ovoj drzavi da presude. Isto i Konakovicu.
Ja samo pricam sto je istina i sta se radilo. A ti isti Sparsi su dali Bosni vrijednosti opreme oko 3 - 4. 000 KM za Buzu.
Nisi mi odgovorio koga je to jos Selimovic odveo iz Bosne...
Dino Konakovic je ostao duzan Misku provizije za igrace u vrijednosti od 300. 000 KM. Samo treba pogledati bilanse i jednog i drugog. Mislim da bi ostao razocaran rezultatima sadasnjeg menadzmenta na cijem celu se nalazi doticni.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
nisam mislio na Konakovića kada sam govorio o mentoru, ali nije to bitno.
kao što sam rekao, mlad si i ne znaš kako se ljudi od 30, 40 i 50+ zavale.
ja nisam tu da te učim, ima vremena. nadam se samo da nećeš naučiti na isti način na koji je Bukva naučio.
da se razumijemo, ja njega ne branim... šta imam od toga, nije se ni on pokazao kao stručnjak.
međutim, stvari treba gledati realno. čovjek je došao sa mjesta team managera (zadužen da su dresovi spremni za tekmu i da igračima radi frižider u stanu, raznosi poštu, isl.), tj. najniže administrativne funkcije u klubu. nije učestvovao ni u kakvim odlukama koje je administracija prije njega donosila, vjerujem da je od njega sekretarica bila upućenija u poslovanje kluba. prije toga nije nigdje radio. znali su to dobro oni koji su ga postavili. a on... normalno da je prihvatio. i to je jedan od razloga zašto je njemu ponuđeno. neko ko se bolje razumije u taj posao bi odbio jer je kataklizma već bila na pomolu, a krompir već odavno u rerni. pa i Bukva bi vjerovatno danas to odbio, sad kad je naučio. Na kraju krajeva, vjerovao je prijatelju, nije mogao pomisliti da će ga ovaj tako zavaliti.
E ako je moj koncept sulud, ajde ti meni objasni zašto je onda on postavljen za direktora kluba?
a postavio ga je Konaković (tj. Imamović, na Konakovićevu sugestiju, kao i sve ostalo), to je bar jasno.
ps. 3-4.000 opreme je valjda trebao Selimović dati klubu i bez Buze. Za one koji to ne znaju, Selimović zastupa Naai za BiH, njega ta oprema vjerovatno košta jedno 500KM i kao član UO bio bi red da je oprema za klub došla kao sponzorstvo.
kao što sam rekao, mlad si i ne znaš kako se ljudi od 30, 40 i 50+ zavale.
ja nisam tu da te učim, ima vremena. nadam se samo da nećeš naučiti na isti način na koji je Bukva naučio.
da se razumijemo, ja njega ne branim... šta imam od toga, nije se ni on pokazao kao stručnjak.
međutim, stvari treba gledati realno. čovjek je došao sa mjesta team managera (zadužen da su dresovi spremni za tekmu i da igračima radi frižider u stanu, raznosi poštu, isl.), tj. najniže administrativne funkcije u klubu. nije učestvovao ni u kakvim odlukama koje je administracija prije njega donosila, vjerujem da je od njega sekretarica bila upućenija u poslovanje kluba. prije toga nije nigdje radio. znali su to dobro oni koji su ga postavili. a on... normalno da je prihvatio. i to je jedan od razloga zašto je njemu ponuđeno. neko ko se bolje razumije u taj posao bi odbio jer je kataklizma već bila na pomolu, a krompir već odavno u rerni. pa i Bukva bi vjerovatno danas to odbio, sad kad je naučio. Na kraju krajeva, vjerovao je prijatelju, nije mogao pomisliti da će ga ovaj tako zavaliti.
E ako je moj koncept sulud, ajde ti meni objasni zašto je onda on postavljen za direktora kluba?
a postavio ga je Konaković (tj. Imamović, na Konakovićevu sugestiju, kao i sve ostalo), to je bar jasno.
ps. 3-4.000 opreme je valjda trebao Selimović dati klubu i bez Buze. Za one koji to ne znaju, Selimović zastupa Naai za BiH, njega ta oprema vjerovatno košta jedno 500KM i kao član UO bio bi red da je oprema za klub došla kao sponzorstvo.
Ti nikako da shvatis ono o cemu ti ja pricam. Selimovic je htio da progura Rusmira Halilovica u omladinski pogon. Ustvari to je najvise htio onaj iz Telecoma (zaboravih mu ime, sjetit cu se). Nije uspio, postavljen je poslije Fuad Bajraktarevic za predsjednika UO Omladinskog pogona. Obecavani kule i gradovi, nas'o 0 KM za OP.
Bukvi je ponudjeno mjesto direktora, ali ko ga je tjerao da prihvati? Je li javnost? Nije. Je li ga tjerao neko drugi? Nije. Ti sad meni hoces da pokazes da su oni covjeka primorali da prihvati tu funkciju. A to nije tacno. Kako cu ja da tebe natjeram na nesto. Uredu je finansijski se obezbijediti, i ostale stvari, ali ocigledno se vidi da ne ide ovako.
Bez vizije, bez strategije. Pa Sejo Bukva preko svog tala dovodi Kruslina i Radica prosle godine, tj. njegov prijatelj iz Dubrovnika to radi, a on suti. Da li je to direktor? Da li je direktor koji ne smije da Parezaninu bukvalno ne sugerise, nego mu stavi na papir da mu Hot igra 15 minuta. Ne, on je direktor kojem valja i Radic. Zasto mu valja? Zato sto on zna kada bi se pravi sistem uspostavio prvi letio van.
Ako se u Sarajevu ne moze naci covjek ekonomista, ne covjek iz sporta nego ekonomista, koji ce da radi posao za 3. 000 KM bolje od Bukve, onda dzaba sve ostalo. A ja mislim da itekako moze.
Pa sve firme redom ne zele da posluju sa Bosnom iz dva razloga: Prvi je Nihad Imamovic i Dino Konakovic. Drugi je Admir Bukva.
Po meni krivica ide ovako: Imamovic, Konakovic, Sabovic, Bukva..Ovim redoslijedom...
Iskreno saradnja sa Beobasketom je vrlo vrlo cudna i tesko dokaziva. Jedino sto se moze dokazati to je Mahalbasic slucaj, sve ostalo ne pije vode.
Kada je Bosna bila najbolja u njoj iz Beobasketa su igrali: Tomovic, Vasiljevic, Bavcic, Nik Vilijams i to je to. Prije toga Gajic. A pogledaj kada je Bukva bio direktor ko je igrao: Bajic, Jovanovic, Djordjevic, Ivanovic, Rakocevic, Milosevic, Kojadinovic, itd...
Ja ti opet kazem da ne branim nijednog ni drugog ni petog ni desetog. A kod nas je napravljen hype oko Beobasketa. A ne znaju da je to najveca agencija u Evropi koja nudi igrace. Samo sto su kod nas dolazili losiji.
Koliko para, toliko muzike.
Bukvi je ponudjeno mjesto direktora, ali ko ga je tjerao da prihvati? Je li javnost? Nije. Je li ga tjerao neko drugi? Nije. Ti sad meni hoces da pokazes da su oni covjeka primorali da prihvati tu funkciju. A to nije tacno. Kako cu ja da tebe natjeram na nesto. Uredu je finansijski se obezbijediti, i ostale stvari, ali ocigledno se vidi da ne ide ovako.
Bez vizije, bez strategije. Pa Sejo Bukva preko svog tala dovodi Kruslina i Radica prosle godine, tj. njegov prijatelj iz Dubrovnika to radi, a on suti. Da li je to direktor? Da li je direktor koji ne smije da Parezaninu bukvalno ne sugerise, nego mu stavi na papir da mu Hot igra 15 minuta. Ne, on je direktor kojem valja i Radic. Zasto mu valja? Zato sto on zna kada bi se pravi sistem uspostavio prvi letio van.
Ako se u Sarajevu ne moze naci covjek ekonomista, ne covjek iz sporta nego ekonomista, koji ce da radi posao za 3. 000 KM bolje od Bukve, onda dzaba sve ostalo. A ja mislim da itekako moze.
Pa sve firme redom ne zele da posluju sa Bosnom iz dva razloga: Prvi je Nihad Imamovic i Dino Konakovic. Drugi je Admir Bukva.
Po meni krivica ide ovako: Imamovic, Konakovic, Sabovic, Bukva..Ovim redoslijedom...
Iskreno saradnja sa Beobasketom je vrlo vrlo cudna i tesko dokaziva. Jedino sto se moze dokazati to je Mahalbasic slucaj, sve ostalo ne pije vode.
Kada je Bosna bila najbolja u njoj iz Beobasketa su igrali: Tomovic, Vasiljevic, Bavcic, Nik Vilijams i to je to. Prije toga Gajic. A pogledaj kada je Bukva bio direktor ko je igrao: Bajic, Jovanovic, Djordjevic, Ivanovic, Rakocevic, Milosevic, Kojadinovic, itd...
Ja ti opet kazem da ne branim nijednog ni drugog ni petog ni desetog. A kod nas je napravljen hype oko Beobasketa. A ne znaju da je to najveca agencija u Evropi koja nudi igrace. Samo sto su kod nas dolazili losiji.
Koliko para, toliko muzike.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
shvatam ja ono što ti pričaš, ali to uopšte nema veze s onim što ja govorim niti je rasprava u kojoj želim učestvovati. ja jabuke, ti kruške... jedino što ti imaš potrebu da mene i svakog ko se javi na ovu temu poklopiš, pa šta god napisao.
kakve veze ima to što je Selimović htio da progura Rusimira, sa onim što ja govorim? čovjek je bio u UO, ništa nije dao klubu, nego je iz kluba pokupio - samo to sam rekao (i to sam rekao kenguru koji je predložio da ga se dovede u klub neznajući da je ovaj već imao epizodu u UO).
a ovo za Bukvu ti izgleda da ne možeš razumjeti. ne kažem da ga je iko natjerao.i ja kažem da se može naći, ako ništa bar mnogo obrazovaniji kadar za platu od 3.000km (za koju si se ti toliko svezao). ajde sad, prevaziđi bukvinu nesposobnost, krušlina, radića, selimovića, halilovića i razmišljaj malo... zašto je tu postavljen bukva, a ne taj bolji ekonomista koji se može naći? jel zato što imamović ne zna da direktor treba biti stručnjak ekonomista? ili zato što nijedan stručnjak neće da radi za platu od 3000km? ili ima nešto treće?
ajde... razmišljaj... šta je to treće?
kakve veze ima to što je Selimović htio da progura Rusimira, sa onim što ja govorim? čovjek je bio u UO, ništa nije dao klubu, nego je iz kluba pokupio - samo to sam rekao (i to sam rekao kenguru koji je predložio da ga se dovede u klub neznajući da je ovaj već imao epizodu u UO).
a ovo za Bukvu ti izgleda da ne možeš razumjeti. ne kažem da ga je iko natjerao.i ja kažem da se može naći, ako ništa bar mnogo obrazovaniji kadar za platu od 3.000km (za koju si se ti toliko svezao). ajde sad, prevaziđi bukvinu nesposobnost, krušlina, radića, selimovića, halilovića i razmišljaj malo... zašto je tu postavljen bukva, a ne taj bolji ekonomista koji se može naći? jel zato što imamović ne zna da direktor treba biti stručnjak ekonomista? ili zato što nijedan stručnjak neće da radi za platu od 3000km? ili ima nešto treće?
ajde... razmišljaj... šta je to treće?
Problem je samo sto se ti vodis logikom, a ja cinjenicama i stvarnim stanjem.
Ti hoces da kazes da je Bukva poturen da strada kao nevin, sto nije tacno.
Niko nikoga ne moze natjerati da radi ono sto nece. I tu je kraj price.
Jel' ti znas koliko je Selimovic bio u klubu?
Nihad Imamovic veze nema ni sa cim. Obicni mutljaros, i covjek koji je toliko ojacao da mu niko ne smije nista. Nazalost. On je takve gluposti lupao da je to strahota jedna. Ja mislim kada bi mu se izvadilo 10 gafova, da bi to bilo za plakati.
P.S. Nikoga ne poklapam, nego samo upucujem na cinjenice koje su u 90 posto slucajeva tacne. Ti ako hoces da vjerujes, vjeruj, ako neces tvoj problem.
Ti hoces da kazes da je Bukva poturen da strada kao nevin, sto nije tacno.
Jel' ti znas koliko je Selimovic bio u klubu?
Nihad Imamovic veze nema ni sa cim. Obicni mutljaros, i covjek koji je toliko ojacao da mu niko ne smije nista. Nazalost. On je takve gluposti lupao da je to strahota jedna. Ja mislim kada bi mu se izvadilo 10 gafova, da bi to bilo za plakati.
P.S. Nikoga ne poklapam, nego samo upucujem na cinjenice koje su u 90 posto slucajeva tacne. Ti ako hoces da vjerujes, vjeruj, ako neces tvoj problem.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
iz_vise_uglova
- Kontakt:
Nisam se mislio dodavati u razmjeni misljenja o temi koja je vec dugo prisutna u kosarkaskom svijetu,ali nemogu da ostanem nijem i precutim komentare vas nekolicine kojima je ocigledno stalo do vracanja starog sjaja KK Bosne. Mozda tu i nije problem samo Bosne i vracanja pomenutog sjaja,ali je ocigledno da Sarajevska kosarka vec duze vrijeme na vrhunskom nivou pocinje i zavrsava sa Bosnom.Sto pomalo bode oci jer znaci ako Bosna nije trenutno prava i upala je iz bilo kojeg razloga u krizu,tu se kosarka gasi u Sarajevu i publika koja je zeljna "konkretnih" desavanja ostaje uskracena.Kad kazem konkretnih iskljucivo mislim na NLB ili neko od Europskih takmicenja sto ovaj grad slozit cemo se svi i zasluzuje.
E sad,da li je izlaz iz situacije samo Bosna?!Po jednima jeste,tu je tradicija koja ne smije da se zanemari i jako je bitna ali u isto vrijeme ne smije da bude uporno gazena od strane ljudi u ciju namjeru ne sumnjam ali mozda jednostavno nisu dorasli trenutno jako teskoj situaciji.Kako se doslo u ovu tesku situaciju nije tesko za shvatiti,isto kao i drugi velikani sa ovih prostora (Cibona,Olimpija,Zadar,Crvena Zvezda...) koji su navikli da drzava ili kanton daju a pritom da porezi budu ne placani,tu ce se s vremena na vrijeme neko potegnuti za dzep od ljudi kojima Bosna nesto znaci a u situaciji su politickoj ili trenutno finansiski dobro stoje.Pa kad oni nekoliko puta "ugase pozar" u klubu kad se istrose drzavni novci,naravno osjete potrebu da i postave odredene rekao bih podobne sebi ljude na pozicijama radi lakse kontrole cjele situacije.Ja bih rekao prirodna pojava koja se ne desava samo ovdje,ali nemoze biti normalna ako se zeli sistem kvalitetan napraviti a ne samo blicevi na trenutke.
Misljenja sam da koliko svi volimo Bosnu i zeljeli bi da bude ona stara,toliko ne smijemo da zavisimo u kosarkaskom smislu od samo jednog kluba.Sarajevo nije toliko malo barem ne toliko koliko se nekad predstavlja na razne teme da nebi imalo u ovom slucaju pored Bosne jos par klubova koji ce da budu "Reflex" Bosni.Namjerno kazem Reflex jer je to za one koji slabije znaju pocetna verzija FMP-a novijeg doba.Shvatam to samo kao Reflex tadasnjem Partizanu i Zvezdi ali to je sad druga prica...
Tu bi se malo nadovezao na misljenja prije ovog,jer mislim da su klubovi kao Sparsi samo pozitivno za kosarku.Kamo srece da je vise privatnih klubova a samim tim i gazda koji ce osjetiti potrebu da kapital koji prave kao privatnici usmjere ka sportu.Naravno svo pravo onda imaju i da raspolazu njim i mozda ako i manje se razumiju u kosarku nece mnogo pogrijesiti ili ce u hodu sa svojim kapitalom nauciti raspolagati ali u svakom slucaju je bolje nego gdje se dosta ljudi pita za bilo koju odluku,jer gdje puno baba kilava su djeca.Mislim da imamo dovoljno i potencijala,i strucnog kadra za vise klubova u gradu ali nemamo jake uprave.Ljudi koji bi ulozili u sport vise puta su razocarani nekim sitnosicardiskim potezima ljudi koji su gledali samo svoju korist.
Pricati o OPKK Bosna neznam koliko pije vodu,ali ti ljudi godinama nesto uspijevaju da urade i dovedu mladog igraca do juniora koji budu skoro uvjek nosioci juniorske reprezentacije... Slazem se,nastaje problem kako sad tog istog igraca afirmirati u seniorsku kosarku sto Bosna tesko uspijeva.Ne treba velika pamet da se zna da samo rijetki odmah poslije juniora mogu zadovoljiti seniorski status (uspjelo u zadnjih 10 godina Dedovicu)... A sta je sa ostalom perspektivnom djecom?!Gdje oni odlutaju taj period?!Ko je kriv za to?!Treba reci detalj od prije godinu ipo,kada perspektivni mladi tim Bosne (juniori Bosne pojacani sa nekolko straijih kolega koji nisu zadovoljavali trenutno ambicije prvog tima kao sto su Andelic,Klinac...) na pola sezone zbog nedostatka 5 hiljada Eura koliko je vrijedio mjesecno tada 10 igrac u prvom timu odustaju od takmicenja u kojem su tada imali najvece sanse za ulazak u veci rang tj. A1 ligu.Ne treba ni govoriti koliko bi to veliki znacaj bio za klub,imati mladi tim u tom rangu a ne posudivati ih u okolne klubove gdje im se polako gubi trag.Dosta je gresaka koje nisu strucne kosarkaske prirode koje iz godinu u godinu vuku nazad cjelu situaciju.
Klubovi dok ne dovedu u red situaciju unutar svoje kuce i dok se nebude tacno znala odgovornost za svaku potrosenu marku tj. nebude se poslovalo kao u privatnim firmama nema srece ma koliko drzava eventualno davala para ili otpisivala dugova... Tema je preopsirna mogao bih do sutra a znam da sam i ovako pretjerao.
Pozdrav do slijedeceg puta
E sad,da li je izlaz iz situacije samo Bosna?!Po jednima jeste,tu je tradicija koja ne smije da se zanemari i jako je bitna ali u isto vrijeme ne smije da bude uporno gazena od strane ljudi u ciju namjeru ne sumnjam ali mozda jednostavno nisu dorasli trenutno jako teskoj situaciji.Kako se doslo u ovu tesku situaciju nije tesko za shvatiti,isto kao i drugi velikani sa ovih prostora (Cibona,Olimpija,Zadar,Crvena Zvezda...) koji su navikli da drzava ili kanton daju a pritom da porezi budu ne placani,tu ce se s vremena na vrijeme neko potegnuti za dzep od ljudi kojima Bosna nesto znaci a u situaciji su politickoj ili trenutno finansiski dobro stoje.Pa kad oni nekoliko puta "ugase pozar" u klubu kad se istrose drzavni novci,naravno osjete potrebu da i postave odredene rekao bih podobne sebi ljude na pozicijama radi lakse kontrole cjele situacije.Ja bih rekao prirodna pojava koja se ne desava samo ovdje,ali nemoze biti normalna ako se zeli sistem kvalitetan napraviti a ne samo blicevi na trenutke.
Misljenja sam da koliko svi volimo Bosnu i zeljeli bi da bude ona stara,toliko ne smijemo da zavisimo u kosarkaskom smislu od samo jednog kluba.Sarajevo nije toliko malo barem ne toliko koliko se nekad predstavlja na razne teme da nebi imalo u ovom slucaju pored Bosne jos par klubova koji ce da budu "Reflex" Bosni.Namjerno kazem Reflex jer je to za one koji slabije znaju pocetna verzija FMP-a novijeg doba.Shvatam to samo kao Reflex tadasnjem Partizanu i Zvezdi ali to je sad druga prica...
Tu bi se malo nadovezao na misljenja prije ovog,jer mislim da su klubovi kao Sparsi samo pozitivno za kosarku.Kamo srece da je vise privatnih klubova a samim tim i gazda koji ce osjetiti potrebu da kapital koji prave kao privatnici usmjere ka sportu.Naravno svo pravo onda imaju i da raspolazu njim i mozda ako i manje se razumiju u kosarku nece mnogo pogrijesiti ili ce u hodu sa svojim kapitalom nauciti raspolagati ali u svakom slucaju je bolje nego gdje se dosta ljudi pita za bilo koju odluku,jer gdje puno baba kilava su djeca.Mislim da imamo dovoljno i potencijala,i strucnog kadra za vise klubova u gradu ali nemamo jake uprave.Ljudi koji bi ulozili u sport vise puta su razocarani nekim sitnosicardiskim potezima ljudi koji su gledali samo svoju korist.
Pricati o OPKK Bosna neznam koliko pije vodu,ali ti ljudi godinama nesto uspijevaju da urade i dovedu mladog igraca do juniora koji budu skoro uvjek nosioci juniorske reprezentacije... Slazem se,nastaje problem kako sad tog istog igraca afirmirati u seniorsku kosarku sto Bosna tesko uspijeva.Ne treba velika pamet da se zna da samo rijetki odmah poslije juniora mogu zadovoljiti seniorski status (uspjelo u zadnjih 10 godina Dedovicu)... A sta je sa ostalom perspektivnom djecom?!Gdje oni odlutaju taj period?!Ko je kriv za to?!Treba reci detalj od prije godinu ipo,kada perspektivni mladi tim Bosne (juniori Bosne pojacani sa nekolko straijih kolega koji nisu zadovoljavali trenutno ambicije prvog tima kao sto su Andelic,Klinac...) na pola sezone zbog nedostatka 5 hiljada Eura koliko je vrijedio mjesecno tada 10 igrac u prvom timu odustaju od takmicenja u kojem su tada imali najvece sanse za ulazak u veci rang tj. A1 ligu.Ne treba ni govoriti koliko bi to veliki znacaj bio za klub,imati mladi tim u tom rangu a ne posudivati ih u okolne klubove gdje im se polako gubi trag.Dosta je gresaka koje nisu strucne kosarkaske prirode koje iz godinu u godinu vuku nazad cjelu situaciju.
Klubovi dok ne dovedu u red situaciju unutar svoje kuce i dok se nebude tacno znala odgovornost za svaku potrosenu marku tj. nebude se poslovalo kao u privatnim firmama nema srece ma koliko drzava eventualno davala para ili otpisivala dugova... Tema je preopsirna mogao bih do sutra a znam da sam i ovako pretjerao.
Pozdrav do slijedeceg puta
vrlo si arogantan, a tvoje stvarno stanje se svodi na ono o čemu pričaju momčići u kafićima... znaš neke činjenice, ali daleko od toga da zaista shvataš šta se dešava... ima i drugih, ozbiljnijih načina da se sagledaju stvari. ružno je da misliš da si svu pamet pokupio.neno#4 je napisao/la:Problem je samo sto se ti vodis logikom, a ja cinjenicama i stvarnim stanjem.
upravo to hoću da kažem. nevin ili ne, poturen je jer je bio naivan. ne može ga niko natjerati (netačno, ali nemam snage da ti objašnjavam, vidjećeš kad se budeš zapošljavao), ali ga mnogi mogu zaje.bati. ima razlike.neno#4 je napisao/la: Ti hoces da kazes da je Bukva poturen da strada kao nevin, sto nije tacno.
kola su već krenula nizbrdo, kočnice pokvarene, a onda je bukvi dat volan u ruke, a sad se vodi borba da se utvrdi ko je kriv za nesreću na dnu brda. neko je možda mogao bolje usporiti, izbjeći neke nezgode, iskočiti iz kola... ali to nije poenta. poenta je u tome da je neko svjesno gurnuo kola nizbrdo i pokvario kočnice, a onda našao levata da sjedne umjesto njega za volan.
dovoljno dugo da "pomogne" Buzi da riješi svoj problem? kao i svi ostali koji su se u zadnje tri godine očešali o UO KK Bosna.neno#4 je napisao/la: Jel' ti znas koliko je Selimovic bio u klubu?
Sad sam se tek uvjerio da ti veze nemas o cemu pricas.
Nijedno pitanje koje sam ja tebi uputio da odgovoris, nisi mi decidno rekao. Nego samo imas ono, eto znas ovako je trebalo, ovaj je kriv, ali ne zato sto je nesposoban, nego zato sto ga je neko drugi postavio na to mjesto da njega kazne
Osvijesti se covjece, ako taj "naivni" ne moze da zna sta je za njega najbolje u zivotu, onda stvarno mi nemamo sta da dalje pricamo. A da ne bih dublje isao, jer cu reci sto ne bih trebao, sta se sve radilo i kako se radilo.
Ne, ruzno je ono sto ti mislis da znas. A tvoje rezonovanje se svodi na samo logiku cistu. Uostalom pricaj malo sa ljudima iz kluba, sa neutralnim ljudima koji su upuceni u situaciju, pa ces da vidis sta ce onda da ti kazu.
Uostalom, covjek koji se javio sada je odlicno napisao za Selimovica i ostatak price.
P.S. Ja svoje godine ne krijem za razliku od 95% ljudi ovdje.
Nijedno pitanje koje sam ja tebi uputio da odgovoris, nisi mi decidno rekao. Nego samo imas ono, eto znas ovako je trebalo, ovaj je kriv, ali ne zato sto je nesposoban, nego zato sto ga je neko drugi postavio na to mjesto da njega kazne
Osvijesti se covjece, ako taj "naivni" ne moze da zna sta je za njega najbolje u zivotu, onda stvarno mi nemamo sta da dalje pricamo. A da ne bih dublje isao, jer cu reci sto ne bih trebao, sta se sve radilo i kako se radilo.
Ne, ruzno je ono sto ti mislis da znas. A tvoje rezonovanje se svodi na samo logiku cistu. Uostalom pricaj malo sa ljudima iz kluba, sa neutralnim ljudima koji su upuceni u situaciju, pa ces da vidis sta ce onda da ti kazu.
Uostalom, covjek koji se javio sada je odlicno napisao za Selimovica i ostatak price.
P.S. Ja svoje godine ne krijem za razliku od 95% ljudi ovdje.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
iz_vise_uglova
- Kontakt:
Buza je mogao ostati u Bosni i da ceka hoce li mu otac slati sta novca ili nece,to je vec neko pisao gore... Potpuno tacno,otac je odlucio prebaciti mladeg sina u Sparse da ne dozivi sudbinu starijeg da mu kasni po 15 stipendija i da se do zadnjeg trenutka nezna kako ce se dalje u sezonu... Realno svako bi tako razmisljao za svoje djete. A kod smjene direktora da je situacija trebala biti rijesena i da nekom nije odgovaralo da se nastavi lov u mutnom (da se razumijemo vec uveliko lose situacije) novi direktor bi vec tada pozvao revizorsku kucu da uradi svoje u klubu i da se vidi na sta taj neko ko misli dobro Bosni dolazi,koji su to dugovi,koje stanje i sta ce taj da uradi za mandata... Al to se uradilo tek kad vise nije bilo nikog da se muze i kad vise nije bilo drugog rjesenja.
Ma jok bolan, gdje bi to...Odmah u startu da ti kazem, dzaba habas tastaturu, ja sam to navikao ovdje...Ali, hajde makar ostaje ono na kraju kad budes upravu, pa se povuku...iz_vise_uglova je napisao/la:Buza je mogao ostati u Bosni i da ceka hoce li mu otac slati sta novca ili nece,to je vec neko pisao gore... Potpuno tacno,otac je odlucio prebaciti mladeg sina u Sparse da ne dozivi sudbinu starijeg da mu kasni po 15 stipendija i da se do zadnjeg trenutka nezna kako ce se dalje u sezonu... Realno svako bi tako razmisljao za svoje djete. A kod smjene direktora da je situacija trebala biti rijesena i da nekom nije odgovaralo da se nastavi lov u mutnom (da se razumijemo vec uveliko lose situacije) novi direktor bi vec tada pozvao revizorsku kucu da uradi svoje u klubu i da se vidi na sta taj neko ko misli dobro Bosni dolazi,koji su to dugovi,koje stanje i sta ce taj da uradi za mandata... Al to se uradilo tek kad vise nije bilo nikog da se muze i kad vise nije bilo drugog rjesenja.
Nesto slicno ja napisao 29. jula..Nazalost, kada je bila polemika da li da se skine sa mjesta direktora jedna struja je govorila da treba, druga da nema boljeg za to mjesto.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Pusti bolan nenu, njega nitko ozbiljno ne dozivljava. Mislim, nijedna ozbiljna osoba. Npr. ja. Mene trebas dozivljavati ako kontas ozbiljan biti. A neno, ma neno je cisti platni spisak...
...Život za Široki...
Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.
Neno i cikac prepire te se a obojica ste u jednoj stvari u pravu a u drugoj u krivu preciznije neno bukva je zestoko zavaljen na stranu sto je on nesposoban za ovaj posao, cikac selimovic u kkbosni nije negativac naprotiv i nije davao novac jer nije htjeo da svojim novcem dize status drugih mocnika u klubu a kojima ne pada na pamet da daju nijednu marku a okolo se sepure da su u upravi sto vice njega i njegove motive bi usporedio sa covicem i njegovim motivima u cz samo sto je kod nas stanje daleko kaoticnije i zato se povukao dok je buzu bukvalno spasio opet na stranu sto i on nije cvjecka isto kao covic iz_vise_uglova apsolutno se slazem za vise klubova cak sam neko vrijeme mislio da ce to biti triland ali ce to izgleda biti sparsi dok za dio kako bi trebalo uraditi u bosni i ako je to apsolutno tacno nemoguce je uraditi dok je ova bagra u klubu i da to nije lako pokazuje i vecina klubova u regionu pa i sire, fidelis ako nemas sta pametno reci nemjesaj se u ovu raspravu i shvati to kao upozorenje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.