KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

eroor
Kontakt:

Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.

Post Postao/la eroor » 11 avg 2011, 10:07

nerminh74 je napisao/la:Neno i cikac prepire te se a obojica ste u jednoj stvari u pravu a u drugoj u krivu preciznije neno bukva je zestoko zavaljen na stranu sto je on nesposoban za ovaj posao, cikac selimovic u kkbosni nije negativac naprotiv i nije davao novac jer nije htjeo da svojim novcem dize status drugih mocnika u klubu a kojima ne pada na pamet da daju nijednu marku a okolo se sepure da su u upravi sto vice njega i njegove motive bi usporedio sa covicem i njegovim motivima u cz samo sto je kod nas stanje daleko kaoticnije i zato se povukao dok je buzu bukvalno spasio opet na stranu sto i on nije cvjecka isto kao covic iz_vise_uglova apsolutno se slazem za vise klubova cak sam neko vrijeme mislio da ce to biti triland ali ce to izgleda biti sparsi dok za dio kako bi trebalo uraditi u bosni i ako je to apsolutno tacno nemoguce je uraditi dok je ova bagra u klubu i da to nije lako pokazuje i vecina klubova u regionu pa i sire, fidelis ako nemas sta pametno reci nemjesaj se u ovu raspravu i shvati to kao upozorenje
svi su upravu ali niko više na normalan način ne može tu da pomogne jer normalnim i pametnim ljudima nema prilaska bilo čemu u BiH. Sport sveukupan je pao veoma nisko više se sportom ne bave obični ljudi nego samo oni koji imaju novac. Ljudi koji imaju pare više puta su izigrani od svakojakih klubova pa ne žele više da daju novac. Ko bi sada imao strpljenja da oformi nešto novo i zdravo u Bosni i da krene "najavljivani" projekat oporavka i rada sa mladima da bi na kraju dali ponovo novi sjaj kk Bosni.

cikac
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la cikac » 11 avg 2011, 12:47

Neno, shvatio sam da si pametniji i mnogo bolje znaš sve o KK Bosna. Ti si u pravu, a ja se povlačim. ipak, molim te da mi kao jednoj neupućenoj neznalici, dopustiš da nastavim diskusiju sa ostalim neupućenim forumašima. ako misliš da to nije ok, rado bih otvorio drugu temu "KK Bosna za neznalice" gdje ćemo i mi koji ništa ne znamo ipak moći razmjenjivati mišljenja, bez da uznemiravamo stručnjaka kakav si ti.

Nermine,

kako misliš da je Selimović pozitivan lik, ako za vrijeme angažmana u UO nije ništa uradio za KK Bosna, nije donio nikakav novac (po tvojim rječima, mogao, ali nije htio), nije posložio omladinski pogon, djeca su u njegovo vrijeme gladovala do te mjere da su se morali spašavati bježeći u druge klubove (njegov privatni)? šta je tu pozitivno?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 avg 2011, 13:00

Evo sad cu ti reci jos samo jednom, jer je ocigledno da ne znas da je taj doticni Selimovic bio u Upravi KK Bosna samo dva mjeseca. Samo dva mjeseca, pa ti sad radi sta hoces, pljuj, pricaj da je ovakav ili onakav. Kad vec covjeka pljujes moras da znas koliko je bio tu.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 11 avg 2011, 13:03

ne znam zaista zašto se konstantno upuštaš u diskusiju sa neznalicom kakav sam ja. to je ispod tvog nivoa.

ajde onda me uputi i u to da li je Buza otišao u Sparse u toku tih 2 mjeseca, prije ili poslije? ja ako se dobro sjećam, to je baš bilo tu negdje u istom periodu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 avg 2011, 13:06

Za dva mjeseca je covjek trebao da poslozi Omladinski pogon, da nadje novac za klub i sve ostalo. A to sto ostali nisu uspjeli za pet godina, nema veze :lol: :lol: :lol:

Covjek ti je rekao stanje za Buzu i zasto je otisao. Mali nikada ne bi otisao iz kluba da je imao minimum uslova. Shvatas li ti njegove roditelje ovdje? Iz Visokog mali, i sta treba da ga roditelji finansiraju a klub ga doveo da mu "gradi karijeru".

A ovdje je kriv Bukva najvise jer je kasnio sa isplatama stipendija i po 15 mjeseci.

P.S. Mijenjas postove bez razloga. Suvise sve shvatas licno, ne zelis da shvatis kada ti se cinjenice nude, nego furas svoj fazon.

Ostalo je samo ime.....

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 11 avg 2011, 13:14

cikac je napisao/la:ne znam zaista zašto se konstantno upuštaš u diskusiju sa neznalicom kakav sam ja. to je ispod tvog nivoa.

ajde onda me uputi i u to da li je Buza otišao u Sparse u toku tih 2 mjeseca, prije ili poslije? ja ako se dobro sjećam, to je baš bilo tu negdje u istom periodu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 avg 2011, 13:17

Zasto bih te ja upucivao u to kada ti to sve znas. Ja sam fino pitao za Halilovica, sutis, fino ti pricam stanje za Selimovica i koliko je bio covjek u UO, pravis se lud. Eh, pa da malo okrenemo stvari.

Ostalo je samo ime.....

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 11 avg 2011, 13:24

moje mišljenje o haliloviću nije relevatno, a i ne osjećam se dostojnim da ulazim u diskusije sa nekim ko stvari toliko bolje od mene poznaje. ali ako baš insistiraš, halilović je po mom mišljenju kreten pravi. samo bi nam još on falio... "tvorac igrača" koji nije stvorio nijednog igrača u zadnjih 10 godina živi od rentanja autobusa za cirkuse i od playstation kluba. eto ti moje mišljenje o njemu. ne poznajem čovjeka lično, ne znam šta bih mogao reći o njemu, a i ne vidim nikakav razlog da dalje trošim rječi na njega na ovoj temi kad čovjek u ovom mileniju nema veze sa KK Bosna.

znači, upravo ono što sam i htio da kažem o Selimoviću. bio u klubu 2 mjeseca. u to vrijeme pokupio ono što mu je trebalo i razgulio. kao i mnogi, mnogi drugi... i on vam je pozitivan lik?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 avg 2011, 13:30

Navedi ti meni gdje sam ja rekao da je Nihad Selimovic pozitivan lik? Ja to nigdje nisam rekao, ali je cinjenica da je pozitivniji nego ovi Bosnini. Zato sto covjek svoj novac trosi, i djeca koja igraju kod njega imaju sve potrebne uslove. Kako je dosao do novca, do fakulteta u Travniku, to je njegova privatna stvar. Ako ima nesto sumnjivo nek organi reda se pozabave tim. A ne, kod nas je uvijek tako. Price rekla - kazala, i onda se stvori misljenje. Nek' mu se sve dokaze i to je to.

Da nije bilo Rusmira Halilovica, Redzica i Peste Nihad nikada ne da ne bi vidio EL, nego ne bi vidio ni NLB lige. Ona standardna otrcana prica kako je poklonio Nihad Bosni i slicno. Ali koliko su ljudi radili s njim individualno.
Kao covjek Rusmir nije cvjecka, vrlo arogantan, i ostalo. Ali, kao covjek koji bi vodio klub bi bio bolji od ovih ostalih. Ja ti garantujem da bi Rusmir imao petlju da da sansu igracu od 17 - 18 godina, pa cak i po cijenu da on bude istjeran odmah. Za sve ostalo koji se pominju, on je odlican.

Ostalo je samo ime.....

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 11 avg 2011, 13:33

neno#4 je napisao/la:Navedi ti meni gdje sam ja rekao da je Nihad Selimovic pozitivan lik?
nisam to ni rekao. čitavo vrijeme pišem da sam nedostojan da diskutujem s tobom, jer nisam dovoljno upućen, a ti mi se petljaš u diskusije koje pokušavam da vodim sa drugim forumašima i poklapaš me. ja se obratim nerminu, a ti mi odgovaraš. ohladi malo, nisi jedini na forumu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 avg 2011, 13:35

Ma gdje bi ti?
Uzivaj.
Necu da te prekidam u filozofskim razmisljanjima.

Ostalo je samo ime.....

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 11 avg 2011, 17:27

Cikac a Neno kao i uvijek ima puno info o stvarnoj situaciji to je cinjenica. Ono sto je dobro je da se to napise da i mi ostali znamo se nebi iz neznanja sirile glasine. Neno je i prije kao Sizif govorio stvari i bio kritikovan ali on to radi iz ljubavi. Najlakse bi bilo sve zatjerati u PM. Ima raje koja ovdje procita i sazna sta se radi i ne reaguje ali istina ovdje najvise pomaze, jer onda stvari mogu da se dogode tamo gdje treba. Zato sam zahvalan obojici.

Ono sto sam ja nespretno pokusao reci prije je da ovo stanje nije dobro i treba naci nesto novo, ali ne samo direktor nego skoro svi. Ja sam od ranije cuo da bi nam Rusmir valjao iako niko nije savrsen. Sejo za njega kaze da je alko i da mu se ne moze vjerovati. A sa ovim sadasnjim ljudima klub je pred raspadom. Nadao sam se da cemo poceti ziviti od mladih i vlastitog razvoja a mi krenusmo u dovodjenje Kuslina i inih, prosle godine da bi zaboga zavrsili kao prvi. I sta sad ?

Govorio sam nakon F8 u Skenderiji da ce ekonomska situacija uskoro biti puno gora i da se moramo okrenuti svom podmlatku a ne dovodjenju isluzenih igraca. Trenutno je zlato $1800 a za jos 2 godine ce u Evropi biti jos duplo gore ekonomski. Slabo ce Evropske firme i drzava sponzorisati klubove a dugovi ogromni. Nas deficit je utrostrucen u zadnjoj godini. Jos je sada vremena da se pocne kako treba i za 24 mjeseca napravi kvalitetna stvar. Mi ni u najbolja doba nismo imali mentalitet kupovina velikih i gotovih igraca kao Olimpija, Cibona (Drazena), Partizan (Kicanovic) itd. Medjutim ovi mladji navijaci su uvijek licitirali sa zeljama a lopovi ala Dino i ostali mazijali. Sada je problem sto smo izgubili obraz a tu smo bar bili najjaci. I sve zbog nesposobnih balija.

Bosnasa nema previse tako da nema razloga da cikac i neno ostanu na "suprotnim" stranama. Veliki dio ih sada zivi van zemlje i zato nije moguce uraditi ono sto uradise Horde i spasise klub. Na ulicu. I lopovi popustise nakon pritiska. Da nisu sad bi bili ukinuti SIGURAN SAM. To je za nase minderske "minidzere" jedini nacin. Cudi me da niko to vise ne spomenu. Koliko ja znam to je prvi put od rata da raja pobijedi lopove.

Recimo za Seju obojica govorite istinu. Kao sto cikac rece jesu ga postavili da nebi uspio a da oni lakse kradu, ali je tacno i da je kao sto Neno kaze zbog zasljeplejnosti lovom prihvatio poziciju. I obojica ste se slozili da je nesposoban. Kao Bosnasu u ovoj krizi nije mi toliko bitno dali on to radi svjesno ili ne, ali je cinjenica da samo ide na gore i da treba mjenjati. Kriterij mora biti sposobnost, jer smo u krizi i ne mozemo jos dugo grijesiti. Treba nam neko ko moze a ne ocekuje lovu zauzvrat. A takve sada nije lako naci jer papci opuhase sve i nece vise niko da ispada budala samo zato jer voli klub.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 avg 2011, 19:20

cikac je napisao/la:
znači, upravo ono što sam i htio da kažem o Selimoviću. bio u klubu 2 mjeseca. u to vrijeme pokupio ono što mu je trebalo i razgulio. kao i mnogi, mnogi drugi... i on vam je pozitivan lik?
pazi opet ponavljam da selimovic uopste nije neka cvijecka i da ima oraha u djepu, ali je opet za 80 posto nasih "businessman-a" (kako se nazivaju ovi nasi lopovi) postenjacina, ali je usao u KK Bosnu sa slicnim planom sa kojim je usao covic u crvenu zvezdu, tj. da koristi klub sa imenom i tradicijom (KK Bosnu) za promociju formiranih mladih igraca + nekoliko pojacanja, a da koristi svoj klub da kreira mlade igrace i za stecanje iskustva i iz toga bi oba kluba profitirala, a on bi se sigurno opario prilikom prodaje igraca sto opet bi nama odgovaralo jer je bolje stvarati nase igrace nego dovoditi razne polovnjake, ali vec pri samo pokusaju implementiranja tog plana (tj. dovodjena rusa) udario je u zid onog djela uprave koje je zanimalo samo da dovedu drzavne sponzore pa da se od toga opare i da stvaraju samopromociju bez ikakvog truda

covjek je odmah odustao i otisao, prilikom odlaska povukao je i mladjeg buzu, ali sto je bio spas za ovoga (gore ti je objasnjeno), dok npr. nije povukao marka vukovica koji mu je nasusno potreban jer u svom klubu nema pleja i imao je dovoljno casti da barm donira opremu, a ne kao konakovic koji je samo cjedio, ali za uzvrat KK Bosni nije nista dao

tako i ako ne smatram sve njegove motive casnim ipak smatram da je za 95% ljudi u upravi sada ogroman pozitivac

a inace rus je izbacio djedovica i da je zimic ostao kod njega sada bi minimalno solidan centar na EL nivou
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 11 avg 2011, 20:14

for the record: ja nisam navijač mladog Buze, već KK Bosne. mene ne interesuje jel on sit i jel se spasio... ono što znam je da je otišao za 500KM vrijednosti gaća i čarapa i potkošulja (bukvalno), a da je za to zaslužan član UO KK Bosna koji je u stvari radio za sebe a ne za klub.

Selimović je za Ćovića taman ono što su Sparsi za FMP. a Bosna i Zvezda su, hajmo reći, u sličnoj situaciji. tako da to i nije baš dobro poređenje.

Ćović je u Zvezdu ušao sa velikim kapitalom zahvaljujući kojem će se klub oporaviti i izaći iz dubioze, sa najboljom školom košarke na Balkanu (možda Evropi), te klubom koji je dva puta osvojio NLB ligu. To je uložio, a izvući će sve ono što si ti nabrojao.

Selimović je u Bosnu ušao mašući rukama (da ne grješim dušu: u svakoj ruci je imao po kesu naai gaća), sa klubom iz druge lige, a planom da bude Ćović. Jasno mi je kako bi on profitirao, ali kako bi to Bosna od njega profitirala, to mi nikako nije jasno.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 avg 2011, 20:43

cikac je napisao/la:
Ćović je u Zvezdu ušao sa velikim kapitalom zahvaljujući kojem će se klub oporaviti i izaći iz dubioze, sa najboljom školom košarke na Balkanu (možda Evropi), te klubom koji je dva puta osvojio NLB ligu. To je uložio, a izvući će sve ono što si ti nabrojao.

Selimović je u Bosnu ušao mašući rukama (da ne grješim dušu: u svakoj ruci je imao po kesu naai gaća), sa klubom iz druge lige, a planom da bude Ćović. Jasno mi je kako bi on profitirao, ali kako bi to Bosna od njega profitirala, to mi nikako nije jasno.
covic nije donio pare, ni centa

covic je donio sigurnost radi koje su se vratili sponzori

ista stvar bi bila i sa Bosnom, naravno na nizem nivou, ali i sama Bosna je bila u zadnje vrijeme ispod zvezde, da je selimovic doveo rusmira i proveo svoj koncept

sto se tice poredjena sa fmp-om, naravno da je to metaforicki, ali samo da znas trenutnom organizacijom sparsi su nba tim za Bosnu u kojoj se ama bas nista nezna

ali necu te ubjedzivati posto vidim da si donio svoj stav i njega se drzis i to zbog toga sto selimovic nije ulozio skoro nista, ali cu te pitati koji to invesitor ulaze u kapital u firmu u kojoj se nista nezna
ja kao neko ko radi u finansijama znam da svaki investitor zahtijeva stabilnost da bi dao svoj novac i zato nevidim sto je problem sto se ovaj povukao iz Bosne u ocekivanju boljih dana (kao i covic nekoliko godin unazad iz CZ)
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

senci-071
Kontakt:

Post Postao/la senci-071 » 11 avg 2011, 20:59

Ja sam novi na ovoj temi inace sam Bosnas kao svi ovde,ali na zalost ni blizu nisam upucan kao vi.Volio bi da mi neko odgovori u cemu je sad problem citam u novinama dosao je novi U.O na celu sa nekim Cengicem.Ono sto vi pisete i nije bas optimisticno. Imali nade za Bosnu ? :?:

kabas
Kontakt:

Post Postao/la kabas » 11 avg 2011, 21:02

nerminh74 je napisao/la:
cikac je napisao/la:
pazi opet ponavljam da selimovic uopste nije neka cvijecka i da ima oraha u djepu, ali je opet za 80 posto nasih "businessman-a" (kako se nazivaju ovi nasi lopovi) postenjacina, ali je usao u KK Bosnu sa slicnim planom sa kojim je usao covic u crvenu zvezdu, tj. da koristi klub sa imenom i tradicijom (KK Bosnu) za promociju formiranih mladih igraca + nekoliko pojacanja, a da koristi svoj klub da kreira mlade igrace i za stecanje iskustva i iz toga bi oba kluba profitirala, a on bi se sigurno opario prilikom prodaje igraca sto opet bi nama odgovaralo jer je bolje stvarati nase igrace nego dovoditi razne polovnjake, ali vec pri samo pokusaju implementiranja tog plana (tj. dovodjena rusa) udario je u zid onog djela uprave koje je zanimalo samo da dovedu drzavne sponzore pa da se od toga opare i da stvaraju samopromociju bez ikakvog truda

covjek je odmah odustao i otisao, prilikom odlaska povukao je i mladjeg buzu, ali sto je bio spas za ovoga (gore ti je objasnjeno), dok npr. nije povukao marka vukovica koji mu je nasusno potreban jer u svom klubu nema pleja i imao je dovoljno casti da barm donira opremu, a ne kao konakovic koji je samo cjedio, ali za uzvrat KK Bosni nije nista dao

tako i ako ne smatram sve njegove motive casnim ipak smatram da je za 95% ljudi u upravi sada ogroman pozitivac

a inace rus je izbacio djedovica i da je zimic ostao kod njega sada bi minimalno solidan centar na EL nivou

Ko je donirao opremu Selimović?Ja tu opremu očima nisam vidio, a treniram u Bosni? :?

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 11 avg 2011, 21:03

dobro, Ćović nije donio lovu, nego su kao ugasili zvezdu i donijeli njeno ime Ćoviću gdje je lova već postojala. ista stvar.

http://www.sportsport.ba/ino_kosarka/sp ... -fmp/62083" onclick="window.open(this.href);return false;
Nebojša Čović bi iz FMP preneo sve resurse, a ime kluba bi bilo Crvena zvezda Beograd. Na taj način bi klub bio oslobođen dugova i odblokirao bi se račun.
u Bosni se ništa ne zna, to je tačno, ali razlog je što godinama likovi kao Selimović žele da izigravaju Ćoviće i da se ****, a da pri tome ne zasuču rukave ili plate bar kafu koju piju na klubski račun.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 avg 2011, 21:05

kabas je napisao/la:

Ko je donirao opremu Selimović?Ja tu opremu očima nisam vidio, a treniram u Bosni? :?
iskreno receno to nisam ni znao, nego je to napisao neno, a kako on ne barata neistinama uzeo sam to zdravo za gotovo

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 avg 2011, 21:07

cikac je napisao/la:dobro, Ćović nije donio lovu, nego su kao ugasili zvezdu i donijeli njeno ime Ćoviću gdje je lova već postojala. ista stvar.

http://www.sportsport.ba/ino_kosarka/sp ... -fmp/62083" onclick="window.open(this.href);return false;
Nebojša Čović bi iz FMP preneo sve resurse, a ime kluba bi bilo Crvena zvezda Beograd. Na taj način bi klub bio oslobođen dugova i odblokirao bi se račun.
u Bosni se ništa ne zna, to je tačno, ali razlog je što godinama likovi kao Selimović žele da izigravaju Ćoviće i da se ****, a da pri tome ne zasuču rukave ili plate bar kafu koju piju na klubski račun.
opet ne covic nije donio lovu, a njegov tim je imao plate i ne visok budjet posto on vecinom radi sa djecom koja ne kostaju kao gotovi igrac, najvise je donio u besplatnim halama za kosarku i vlastitoj dvorani + povratak delija sto naravno znaci povecanu medisku eksponiranost sto opet privlaci sponzore

ponavljam covic je donio stabilnost, a koliko znam CZ se nece ugasiti jer u suprotnom gubi sve titule i uspjehe, nego ce se dugovi servisirati kroz naredne sezone, a dug prema drzavi rijesiti sa samom drzavom

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.