Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ramiral
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la ramiral » 12 avg 2011, 03:54

Inače vidim ovdje frka oko Elie... Heh braćo da je on vanserijski talenat nebi ga gledali kako ustrajno već par sezona grije klupu HSV-a..
Vargas je mnogo bolja opcija za lijevo krilo Dame... Dobili bi širinu i potrebni manevar..
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 avg 2011, 04:00

Šta je ovo!?

Za Ramazan radimo od 00 do 24 :lol:

Ma ima njih još, uvidjet ćeš to uskoro, nemoj se ti sikirati... :D

Pa kako stvari stoje Vargas nam je jedina preostala opcija...Tako da će on 99% doći...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 12 avg 2011, 07:11

slika

prvi put na terenu u Juventusovom dresu, igrao valjda oko tri minute? dva pogresna dodavanja i jedan dobar klizeci? :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 12 avg 2011, 07:30

Kako ide učenje italijanskog?

"Nisam ga još uvek usavršio, ali mogu da se sporazumevam. U Torinu me kritikuju što ga nisam savladao, ali ja sam tek godinu dana na Apeninima. Uskoro će i to doći na svoje mesto".-Milos Krasic :mrgreen:

come stai Milos??? :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 12 avg 2011, 07:37

Elkan morattiu: "I consigli di una persona di una certa età vanno ascoltati, ma le vacanze della Juventus sono prescritte" :D

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 12 avg 2011, 07:42

JuveSissoko je napisao/la:Kako ide učenje italijanskog?

"Nisam ga još uvek usavršio, ali mogu da se sporazumevam. U Torinu me kritikuju što ga nisam savladao, ali ja sam tek godinu dana na Apeninima. Uskoro će i to doći na svoje mesto".-Milos Krasic :mrgreen:

come stai Milos??? :D

Krasic obicni tupan on nezna 3 rijeci Italijasnkog od kad on obecava intervju na Talijasnkom ima stoljece....nezna ni sprski kako treba..
Razocarao me skroz nemislim da ce puno pomoci timu ove sezone pao je u prosjek.... :cry:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Juvèntino
Kontakt:

Post Postao/la Juvèntino » 12 avg 2011, 08:35

Mercato u Torinu nikada ne prestaje, kako sada čitam momčad Chievo Verone želi dovesti našeg rezervnog vratara Marca Storarija. Ja nisam za ovu opciju, jer znamo kvalitete Storarija i znamo da Gigi bude u mnogo utakmica povrijeđen. Storari je provjeren vratar i ja sam više za opciju prodaje Manningera .

- Što se tiče dolazaka još se dovodimo u kontekst sa braničem Alexom iz Chelsea koji je izgleda blizu odlaska sa Stamford Bridgea. Svi znamo njegove kvalitete i "bombu" koju ima u nozi, dakle vrlo dobra solucija za Bonnucija koji nema dobru sezonu iza sebe. Ja sam za opciju da prodamo Bonuccia Zenitu i da dovedemo pored Alexa još jednog stopera ili Lugana ili Bruno Alvesa...
Love is all you need ? False ! You need water and rations .

Il' Pinturicchio' #10

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 avg 2011, 08:36

Kako smo se nadali za ovaj mercato dobro smo prošli, bolje nego prošle godine..

Otkupili Pepea, Matrija i Quagliarelu - igrače koji nam mogu dobro pomoći.
Ma3 i Eta Beta su već postali miljenici navijača svojim zalaganjem na terenu, golovima, potezima, karizmom.. Nadamo se da će i ostati tako, Pepe se pokazao kao izvrstan ratnik koji je ovom i ovakvom Juveu potreban - back up igrač i fighter.
Došli Ziegler, Lichtsteiner i Pazienza solidni igrači, radnici.. ono što je Juventusu trebalo širina na bekovskim pozicijama, neki će reći ''ok nisu oni velike zvijezde, imena, znalci'' ali nisu to bili ni Pessotto, Birindelli i Iuliano ali su se izvrsno uklapali u ratničku viziju tadašnjeg Juventusa i bili odlična podrška ''zvijezdama'' Zidaneu, Alexu, Nedvedu, Vieriju, Inzaghiju..
Treba nam još jedan kvalitetan stoper koji će biti odlična podrška Chielliniju i Bonucciju - da ovdje imamo širinu na pozicijama stopera a za borbu i juriš na trofeje Juve je to uvijek imao : sjetimo se Ferrare, Montera, Iuliana, Tudora u jednom momentu, u drugom Kovača, Chiellinija, Cannavara i Thurama.
Treba nam kvalitetno lijevo krilo, neka to bude igrač koji ima širok roster znanja i prilagođavanja taktici igranja sjetimo se bitke protiv Reala 2005 kad je na lijevoj strani nedostatak Nedveda vuk od trenera odlično pokrio Pessottom i Zambrottom i u napadačkom i odbrambenom smislu.

Velika većina navijača priželjkuje Lugana i Vargasa još... Lugano prvak, kapiten, Vargas polivalentan (krilo, bek).

To bi moglo biti :

Buffon

Licht Chiellini Bonucci Ziegler

Krasić Pirlo Vidal Vučinić

Matri Quagliarela ovako bih ja igrao protiv ''slabijih'' ili..

mjesto Quagliarele Vargas a Vučko naprijed protiv jačih, možda Lugano mjesto Bonuccija - derbi i sl
Na klupi ostaju Storari, Barzagli, De Ceglie, Motta( :lol: ), Pazienza, Pasquato, Pepe, Alex..
Sasvim dovoljno za LŠ... ili za nešto više... aBd..
Foorzzzaaa Juveeee!!!! :D

Juvèntino
Kontakt:

Post Postao/la Juvèntino » 12 avg 2011, 09:00

Slažem se u potpunosti sa tvojim postom, ima tu mnogo istine. ;)

Ja sam još za onu opciju Vargasa, jer njegove kvalitete svi znamo i može nam mnogo pomoći. Po meni je mnogo bolja opcija od Elie koji ni u HSV-u nekad ne igra u prvih XI. Kada ne bi uspjeli sa Vargasom, ima tu još mnogo opcija .

Što se tiče formacije, nekako nemam srca da stavim Alexa na klupu. Istina da je ušao u godine, ali ipak može on još presuditi našim velikim rivalima svojim iskustvom koje je stekao kroz čitavu karijeru .

Po meni prvih XI u mečevima sa rivalima :
---------------Buffon----------------

Licht---Chiellini---Bonucci---Ziegler

Krasić----Pirlo----Vidal----Vučinić

-----Quagliarella-----Del Piero-----

Il' Pinturicchio' #10

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 12 avg 2011, 09:05

Prije svega veliki pozdrav, navijacima velikog kluba...
BENVENUTO JUVENTINI, nadam se da ce te biti redovni, jer realno tema nam je u ovom trenutku uz ZELJINU najdominatnija zato sto se na njoj sada dosta pise a takva i treba da bude tema najveceg ital. tima...
Kad se sjetim samo prosle godine u ovo vrijeme bilo je svega mozda nas 5-6 i napisemo po 10-15 postova za citavu sedmicu, e to su bila bas sugava i jadna vremena za nas JUVENTINE...

Da ne bude off:
JUVE ce ove sezone akoBOGda biti sampion iako realno nismo jaci ni od muljatora ni od Milana...

PS Sarajlija stvarno bi trebao malo promijeniti tu anketu u recimo:
Koliko ce se dnevno novih Juventina pojaviti?

Ali neka sto nas je vise to smo bolji i jaci...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

Juvèntino
Kontakt:

Post Postao/la Juvèntino » 12 avg 2011, 09:10

Hvala Arogantni na lijepoj dobrodošlici, mnogo znači. ;)

Što se tiče predstojeće sezone, naš cilj je ulazak u Top 3 dakle Liga prvaka. Nadam se da smo u stanju da to ostvarimo, jer ima mnogo momčadi koje će se boriti sa nama. Tu su Roma, Fiorentina, Napoli i Lazio, ako Inter proda tandem Sneijder-Eto'o vrlo lako možemo da se proguramo dalje, a kako sam čitao Inter je u velikim dugovima što me je jako obradovalo. :mrgreen:

Kada bi se mene pitalo ovako bi anketa išla:
Tko će se od novopridošlih pojačanja najbolje dokazati ?

- Vidal
- Lichsteiner
- Ziegler
- Pazienza
- Vučinić
- Pirlo

Il' Pinturicchio' #10

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 12 avg 2011, 09:23

Juvèntino je napisao/la:Hvala Arogantni na lijepoj dobrodošlici, mnogo znači. ;)

Što se tiče predstojeće sezone, naš cilj je ulazak u Top 3 dakle Liga prvaka. Nadam se da smo u stanju da to ostvarimo, jer ima mnogo momčadi koje će se boriti sa nama. Tu su Roma, Fiorentina, Napoli i Lazio, ako Inter proda tandem Sneijder-Eto'o vrlo lako možemo da se proguramo dalje, a kako sam čitao Inter je u velikim dugovima što me je jako obradovalo. :mrgreen:

Kada bi se mene pitalo ovako bi anketa išla:
Tko će se od novopridošlih pojačanja najbolje dokazati ?

- Vidal
- Lichsteiner
- Ziegler
- Pazienza
- Vučinić
- Pirlo
Ma ono je malo zezancija za anketu, naravno da nece biti onakva...
Mozda bi ovako i trebala da izgleda anketa tj. kako si ti stavio... Samo izbaciti Pazienzu jer realno od njega niko nista ne ocekuje, osim da zna dobro grijati klupe...

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 12 avg 2011, 09:42

sarajlija89 je napisao/la:Dobra je Sonia, sta vam je :mrgreen: 8-)

slika

Inace, sestra od Nicole Amorusa...upoznao je u nekom kaficu, gdje je radila kao koobarica. Eto, koliko je to skroman covjek..ni to mu nije smetalo, jos je bio na vrhuncu slave tada...a ljepotica...poslije joj butik kupio :mrgreen: Sada imaju carstvo zajedno sa svojom djecicom...

Jedva cekam malog Tobiasa da vidim sa 10 na ledjima..ima i kcerkicu Doroteu i jos jednog sina, mislim..nezz mu ime sad...
Prava zenska...
Evo nesto od malog... Vec se u njegovim ocima na ovom klipu vidi neka aura koja podsjeca na ALEXA...
" onclick="window.open(this.href);return false;

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 avg 2011, 10:33

Hvala na dobrodošlici :D ;) :)
Bianconero Vero :D 8-)
Počeci navijanja za Juve su bili izuzetno lijepi u plahom vremenu, gledanje utakmica u to vrijeme je bilo čisti luksuz a kad se doda još neizvjesnost gdje se ne zna hoće li se sutrašnji dan dočekati zbog nesretnog rata to daje veću dimenziju i izazov praćenja, gledanja, navijanja...
Od tada se puno toga promijenilo samo je još uvijek ostala neutaživa glad za bilo kakvom vijesti o Juventusu iz sata u sat.. :D :)
Pamte se dobra vremena, pamte se malo manje dobra ali ljubav prema Juventusu ostaje..

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 12 avg 2011, 11:09

http://www.zizoufans.com/2011/08/all-tr ... clubs.html" onclick="window.open(this.href);return false;

evo jedan link na jednu lijepu temu, da nam ne glume morali nasi suparnici, mnoge stvari odavde vec znam, al eto ima i onih koje tek sad vidjoh, cisto iz razonode citam.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 avg 2011, 12:03

slika

Sto ga Alex zajebava :mrgreen: 8-)

Evo, gledam nesto ovu statistiku vezano za Villar Perosu(dom Agnellijevih), gdje se od 1959. igraju ove prijateljske tekme i svake godine od tada....svaka cast, stvarno jedna velika tradicija i jedna posebna, rekao bih. To je Juventus...

Danas rodjendan slavi Mark Iuliano, pa mu ovom prilikom cestitamo, a jucer je Pessottu bio rodjendan. AUGURI :!:

slika

8-)

Dobrodoslica svim novim Juventinima, posto je to nasa tradicija, ovdje na forumu..ubacite ovaj potpis...

Aquillani dao izjavu da se zeli vratiti u Juventus, tj. rekao saigracima iz repke....Ma valjao bi nam, treba nama jos jedan kreativniji veznjak, zamjena za Pirla.

Pirlo(Aquillani)
Marchisio(Vidal)

U pripremnom periodu se vrlo dobro pokazao u Liverpolu(paratio sam par utakmica), bio najbolji igrac, a dobru formu potvrdio i protiv Spanije. Mislim da bi bilo dobro, kada bi nesto mogli uraditi..bar opet, neka posudba.

I milan se ukljucio tu, navodno nude 6-7 miliona..
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 avg 2011, 12:17

Uranili naspavali! :D

Mene najviše ovih dana brine ova saga oko Amaurija...Ako na kraju ostane to bi bilo ravno samoubistivu...pa nek ga pošalju negdje makar i na posudbu, samo da znam da nije u rosteru...

Martinez se možda vrati u Cataniu iako samo na posudbu...

Dobro bi bilo kad bi se Aquliani vratio, možda to i ne bi bila loša investicija...Sinoć sam pisao, ako već ne mogu doći Vargas i Perotti, nek se igra 4-3-3 ili 4-4-2 sa Vidalom na krilu...

A ova dvojica što pišu sastave...khmmm Vučko i Eta beta napadački tandem, ja vam kažem... 8-) :lol:
Ž '21!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 12 avg 2011, 12:21

sarajlija89 je napisao/la:slika
ova slika mi djeluje isto kao da DP govori Elkanu," nije valjda Johne da ti se svidja dres???, to je isto dres za curice, ja ga radi posla moram nosit", a ovamo Andrea govori, "jest vala Johne, bas si se propederisao" :lol: :mrgreen:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 avg 2011, 12:23

:lol: :lol: :lol: :lol:

"A šta mu je lijep materijal, a tek boja, boja mi se najviše sviđa, ček da malo opipam..." :mrgreen: :lol:
Ž '21!

Juvèntino
Kontakt:

Post Postao/la Juvèntino » 12 avg 2011, 12:25

Haha, jeste ludii. :mrgreen:

Rat se nastavlja – Elkann uzvratio na komentare morattija

Kod: Označi sve

http://www.juvebalkan.com/portal/index.php/novosti/izjave/4008.html

Il' Pinturicchio' #10

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.