Forum

Kako koristiti portal SportSport.ba i sve njegove dijelove?
kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Re: Forum

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 avg 2011, 18:38

Mr Plummer je napisao/la:naravno, ako imas konkretan primjer gdje te neko iz cista mira, nicim izazvan nazvao debilom prijavi i administracija se djelovati.
edit:
A i ako te i s razlogom nazvao debilom prijavi i to. :mrgreen:

prijavio oba puta,prvi put mi se čini da je ta osoba na jedan dan banovana

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 11 avg 2011, 18:50

admin je napisao/la:
baresi#6 je napisao/la:pitanje jedno za administraciju/moderaciju. kod kuće sam probao pristupiti forumu ali piše pogrešan password, dok sa ovog računara bez problema mogu pristupiti forumu preko svog accounta. vjerovatno se radi o ip zaštiti pa pitanje da li je moguće da mi dozvolite da se i od kuće mogu logirati na forum? ako treba postavit ću obje ip adrese na pm adminu ili kome već? hvala.
nema takve zaštite.
da sam na tvom mjestu, za početak bih probao promijeniti password i u novom koristiti obavezno samo slova engleske abecede. čisto da nije do rasporeda znakova na tastaturi ukoliko koristiš nešto od nestandardnih karaktera.
ne znam, nisam baš početnik, dobro se razumijem u računare. prethodno sam imao isto account na ovom forumu, probao par puta logirati se od kuće i uvijek piše pogrešan pass i par puta tako da ni sa ovog računara nisam mogao pristupiti forumu niti sam uspio povratiti acc pa sam bio primoran da napravim novi tj. ovaj account.

probat ću i pass promijeniti, pass je engleski alfabet a na oba računara croatian keybord layout tako da ne bi trebalo biti do toga ali eto i to ću probati.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 avg 2011, 19:02

ajde djeco, popustite malo sa pitanjima "šta se dobije za ovo i koliko se ban dobije za ono."

pročitajte pravila, može se ban dobiti i za petljanje u rad moderatora. kako će ko biti sankcionisan, nije vaša stvar niti je iko dužan da objašnjava svoje odluke i poteze. nisu svi forumaši isto vrijedni za rad foruma. nekome ćemo ponešto i istrpiti, jer je sakupio poziivnih kredita, doprinosi kvalitetu foruma. drugi će biti odmah banovan za bilo kakvo vrijeđanje, jer spamira, koristi forum za igrice i chat, glupira se, provocira, podbada, zakuhava i nikad ništa pametno nije napisao. moderatorima je osnovni cilj da "uzgajaju" forum, da on raste i da diskusije cvjetaju. trulo lišće se odrezuje, a zdrave grane se paze i uzgajaju.

kao što vidite, sve je vrlo subjektivno... nekog nastavnik voli, a nekog ne voli. ;)

već sam jednom ponovio istoj ekipi: piši, nemoj nikog vrijeđati, ako imaš problem prijavi post i zaboravi na njega, uživaj.

treći put ne mislim pisati isto.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 avg 2011, 19:05

admin je napisao/la:ajde djeco, popustite malo sa pitanjima "šta se dobije za ovo i koliko se ban dobije za ono."

pročitajte pravila, može se ban dobiti i za petljanje u rad moderatora. kako će ko biti sankcionisan, nije vaša stvar niti je iko dužan da objašnjava svoje odluke i poteze. nisu svi forumaši isto vrijedni za rad foruma. nekome ćemo ponešto i istrpiti, jer je sakupio poziivnih kredita, doprinosi kvalitetu foruma. drugi će biti odmah banovan za bilo kakvo vrijeđanje, jer spamira, koristi forum za igrice i chat, glupira se, provocira, podbada, zakuhava i nikad ništa pametno nije napisao. moderatorima je osnovni cilj da "uzgajaju" forum, da on raste i da diskusije cvjetaju. trulo lišće se odrezuje, a zdrave grane se paze i uzgajaju.

kao što vidite, sve je vrlo subjektivno... nekog nastavnik voli, a nekog ne voli. ;)

već sam jednom ponovio istoj ekipi: piši, nemoj nikog vrijeđati, ako imaš problem prijavi post i zaboravi na njega, uživaj.

treći put ne mislim pisati isto.

ok,čemu nervoza,samo sam pitao,hvala na odgovoru

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 avg 2011, 19:11

dobar primjer za ovo je Hairlija ;) .

kad se tek prijavio na forum, bio je nesnošljivo derište kojem nije bilo mjesta ni na ringeraja.ba, a ne na sportsport.ba. međutim, nakon par edukativnih banova i uz malo vremena i strpljenja, postao je vrijedan dio naše zajednice. da smo ga odmah banovali više puta trajno, možda bi odustao i otišao negdje drugo. da smo pustili da mu gluposti prolaze bez banova, možda se još ne bi uozbiljio.

nadam se da to dovoljno dobro pokriva tvoje pitanje "šta se dobije za uvredu".

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 avg 2011, 19:13

admin je napisao/la:dobar primjer za ovo je Hairlija ;) .

kad se tek prijavio na forum, bio je nesnošljivo derište kojem nije bilo mjesta ni na ringeraja.ba, a ne na sportsport.ba. međutim, nakon par edukativnih banova i uz malo vremena i strpljenja, postao je vrijedan dio naše zajednice. da smo ga odmah banovali više puta trajno, možda bi odustao i otišao negdje drugo. da smo pustili da mu gluposti prolaze bez banova, možda se još ne bi uozbiljio.

sve ok

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 11 avg 2011, 19:50

admin je napisao/la:dobar primjer za ovo je Hairlija ;) .

:D :D
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 avg 2011, 22:18

Ovakvi tekstovi mi ne liče na admina...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 avg 2011, 23:31

Zamolit ću administraciju da otkuljuča najaktivniju temu na forumu ""FK Željezničar!"

Hvala!
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 11 avg 2011, 23:37

Bianconeri1988 je napisao/la:Zamolit ću administraciju da otkuljuča najaktivniju temu na forumu ""FK Željezničar!"

Hvala!
Znas li citati? I jesi li svjestan da si i ti ucesvovao u upropastavanju teme, a time i zakljucavanju te teme? I sad jos kukas da je zakljucana. Zamisli kako je meni citati vase bedastoce dok dezinfikujem tu temu. Kad kazem vi mislim na balavce koji zacas preuzmu neku temu i shebu je u sekundi!
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 12 avg 2011, 01:59

admin je napisao/la:
baresi#6 je napisao/la:pitanje jedno za administraciju/moderaciju. kod kuće sam probao pristupiti forumu ali piše pogrešan password, dok sa ovog računara bez problema mogu pristupiti forumu preko svog accounta. vjerovatno se radi o ip zaštiti pa pitanje da li je moguće da mi dozvolite da se i od kuće mogu logirati na forum? ako treba postavit ću obje ip adrese na pm adminu ili kome već? hvala.
nema takve zaštite.
da sam na tvom mjestu, za početak bih probao promijeniti password i u novom koristiti obavezno samo slova engleske abecede. čisto da nije do rasporeda znakova na tastaturi ukoliko koristiš nešto od nestandardnih karaktera.
evo sad sve radi, neki dan probao nisam mogao, misterij! :shock:
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 avg 2011, 12:12

Pitanje za administratore:

Kazete da sam "vrijedjao", te sam zbog toga bio banovan. Izvolite pa mi pokazite te postove u kojima sam "vrijedjao". Red bi bio da se izvinim/ispricam onima koje sam "uvrijedio". Osim ako ne smatrate da je delikt misljenja 1 "vrijedjanje" :?: ;)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 avg 2011, 12:50

Mislim da bi bio red da tema Copa America 2011. ode u zasluženu penziju (Arhivu). :mrgreen:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 avg 2011, 13:05

@Magica

Dok Admina nema, malo da mu pomognem: U "arhivi" imas ovo...
MaGiCa je napisao/la:
Bilal je napisao/la:Sta je ovo? Nisam ni postavio post, vec mi ga obrisali. :mrgreen:
@MaGiCa ne igraj se sa nasim kobasicama i razguli ;)
Mostarac, presao si me kao jezikom preko neopranog dupeta. ;)
Zbog toga jbg...mada je i On prvi spomenuo kobasice u tom kontextu (sta li je mislio pod tim :mrgreen: ), ali bezveze ides tamo pisat i otuda sva polemika i pocinje..ne treba ti to jbg...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 avg 2011, 13:20

sarajlija89 je napisao/la:@Magica

Dok Admina nema, malo da mu pomognem: U "arhivi" imas ovo...
MaGiCa je napisao/la:
Bilal je napisao/la:Sta je ovo? Nisam ni postavio post, vec mi ga obrisali. :mrgreen:
@MaGiCa ne igraj se sa nasim kobasicama i razguli ;)
Mostarac, presao si me kao jezikom preko neopranog dupeta. ;)
Zbog toga jbg...mada je i On prvi spomenuo kobasice u tom kontextu (sta li je mislio pod tim :mrgreen: ), ali bezveze ides tamo pisat i otuda sva polemika i pocinje..ne treba ti to jbg...
I sta je tu "vrijednje"? To sto sam odgovorio "masnim" poredjenjem na njegovu foru?

Dobri ste. Budite mi pozdravljeni.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 avg 2011, 13:35

Ma jbg, pogresnog pitas...ja sam samo stavio zasto si banovan, jer nisam u "presudi" ucestvovao :roll:

Znas sta, ti odes tamo i onda diskusija pocne...tebe napadaju na sve nacine (cesto iskuliras i fino odgovoris), ali zna se desiti i ovo....samo zato sto si odgovorio na njegov nacin, ne daje ti za pravo da kazes nisam ja nikoga uvrijedio...drugo je pitanje, zasto eventualno nije i on sankcionisan. Razumijes sta hocu reci....

Ne bih da ovdje budem u ulozi advokata, jer smo se nerijetko razilazili u nekim misljenjima i stavovima, ali te cijenim kao dobrog forumasa. Fino sam ti govorio da nemas potrebe tamo pisati na onaj nacin i stvarati bespotrebnu polemiku....od toga sve pocne, jer ti tamo odes i raspravljas se...a u principu forumaska kultura ovdje jos nije razvijena i vecina clanova svaku diskusiju okarakterise kao "provokaciju"...jbt, ti ne mozes otic na temu drugog kluba i napisati nesto, a da te ne oznace kao "komplexasa", "provokatora" ili sta vec...znas i sam kako to ide...ali to je vec jedan siri problem drustvene svijesti na ovim prostorima :roll:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 avg 2011, 13:35

MaGiCa je napisao/la:
I sta je tu "vrijednje"? To sto sam odgovorio "masnim" poredjenjem na njegovu foru?

Dobri ste. Budite mi pozdravljeni.
ništa ba ,ovo je samo poređenje ;) ja sam još jednom govorio ,ali admina nije briga on banuje sve ,niti pita ko je kriv ni ništa ,kaže neću ja gledati ko je koga prvi uvrijedio ,pa za šta služe moderatori ,pa što si admin nego da gledaš ;)

neku veče onaj papastopulos i kdn pitaju šta treba da rade kad ih neko vrijeđa i kaže im prijavite i ne odgovarajte ,i papastopulos kopiro post koji mu je neko napisao u kojem mu je sve sasovo i kaže mu onaj Plumer njemu 14 tebi 7 (vjerovatno je mislio na ban ),ne znama jel ovaj papstopulos tom liku išta odgovario ,ali ako nije mislim da je nepravedno dobio ban i da je to glupost ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 12 avg 2011, 14:27

jadan onaj za koga "pređi mi jezikom preko neopranog dupeta" nije uvreda.

sve polazi od kućnog odgoja. ko nije naučio kod kuće, neka se pita zašto je banovan, ne osjećam se dužnim da elaboriram.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 12 avg 2011, 14:32

Mr Plummer je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Zamolit ću administraciju da otkuljuča najaktivniju temu na forumu ""FK Željezničar!"

Hvala!
Znas li citati? I jesi li svjestan da si i ti ucesvovao u upropastavanju teme, a time i zakljucavanju te teme? I sad jos kukas da je zakljucana. Zamisli kako je meni citati vase bedastoce dok dezinfikujem tu temu. Kad kazem vi mislim na balavce koji zacas preuzmu neku temu i shebu je u sekundi!
najbolje ti je da obrises tu temu, nebi onda imao vise problema :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 avg 2011, 14:48

admin je napisao/la:jadan onaj za koga "pređi mi jezikom preko neopranog dupeta" nije uvreda.

sve polazi od kućnog odgoja. ko nije naučio kod kuće, neka se pita zašto je banovan, ne osjećam se dužnim da elaboriram.
Vazi prijatelju. Ja sam neodgojen, a ti jesi. Moralises ovde, a neces da kazes sustinu.
A sustina je sledeca: pitam ljude lepo da mi objasne kako nesto moze da se desi sto se desilo nikad nije, a oni mi kazu "da im ne diram kobasicu/e", da sam "moron", "budala", "pacijent", usput mi uradivsi psiholoski profil po kratkom postupku. Kad tome dodamo brojanje krvnih zrnaca, konstantno nipodastavanje nas koji pratimo Serie A ("cigani, mafijasi...") i tako to, te elegantno precutkivanje od strane admina i modova na sve ovo, jasno ti je da se ni ja ne osecam duznim da cutim na klasicne klinacke doskocice. A ti i dalje cituckaj bon-ton, jer ocigledno za nesto uzvisenije/komplikovanije i nisi. Dvostruki arsini jos jednom, a budi frajer, pa repliciraj na ovaj post.

EDIT: i nisam mu rekao da "mi predje jezikom...", vec da me je "presao kao...", sto su dve razlicite konstrukcije. Prva je klasican seljakluk, a druga je ulicarska fora analogna njegovoj koja je sve ovo izazvala.

Odgovori

Natrag na “Help”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.