EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

dubrava
Moderator
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la dubrava » 12 avg 2011, 18:36

mostarac1420 je napisao/la:
Texi je napisao/la: Kao što reče jedan Hrvat pre neki dan, na drugom forumu, nije to nikakvo prokletstvo to je jednostavno nedostatak kvaliteta, a tu priču o prokletstvu su Vam usadili Slavko Cvitković i hrvatski novinari.

Jednostavno igrači nisu sposobni da privedu utakmicu kraju, koliko puta je prokockana velika prednost, pogube se, niko ne sme da preuzme odgovornost, nemate lidera...
Dodatni pritisak vašim igračima su očekivanja javnosti, Vi iz godine u godinu imate velika očekivanja, iako nemate razloga za to, jer ne pamtim kad ste prošli 1/4 finale, tako da ja u potpunosti shvatam vaše košarkaše i njihovo gubljenje utakmica na neverovatne načine.
pogledaj malo uspjehe hrvatske kosarke pa ce ti biti jasno zasto su velika ocekivanja ;) ;)
a nije nedostatak kvalitete sjecas li se prije 4 god ili vise nesjecam se bas cetvertfinala kad smo spanjolce imali u malom prstu i onda ih sudac proguro dalje
Pa poslije 95.-te nema nas nigdje. Jedini uspjeh jest nastup na Olimpijadi. A javnost je takva da uvijek očekuje najbolje i najviše. A treba imati na pameti s čime se raspolaže.
Ne spominji mi to četvrtfinale, kad sam pola stana polupao :mrgreen: prokleti Srbi :mrgreen:
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2011, 18:37

Prije 6 godina kada je Lamonica svirao neku svoju utakmicu :D :D :D :D
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 12 avg 2011, 18:50

Texi je napisao/la: Kao što reče jedan Hrvat pre neki dan, na drugom forumu, nije to nikakvo prokletstvo to je jednostavno nedostatak kvaliteta, a tu priču o prokletstvu su Vam usadili Slavko Cvitković i hrvatski novinari.

Jednostavno igrači nisu sposobni da privedu utakmicu kraju, koliko puta je prokockana velika prednost, pogube se, niko ne sme da preuzme odgovornost, nemate lidera...
Dodatni pritisak vašim igračima su očekivanja javnosti, Vi iz godine u godinu imate velika očekivanja, iako nemate razloga za to, jer ne pamtim kad ste prošli 1/4 finale, tako da ja u potpunosti shvatam vaše košarkaše i njihovo gubljenje utakmica na neverovatne načine.
pogledaj malo uspjehe hrvatske kosarke pa ce ti biti jasno zasto su velika ocekivanja ;) ;)
a nije nedostatak kvalitete sjecas li se prije 4 god ili vise nesjecam se bas cetvertfinala kad smo spanjolce imali u malom prstu i onda ih sudac proguro dalje
Pa to je jedina ekipa koja je imala kvalitet i na terenu i na klupi ( Spahija ). Ovo danas se ne može porediti, i da ne bude zabune, kad kažem jedina koja je imala kvalitet, mislim na period posle 95.
Te uspehe U16 i U18 ili šta već, okači mačku o rep, kakvi su vam ljudi u savezu i kakve trenere imate, uništiće Šarića, Hezonju, Katića i Baraća za 2-3 godine, ali bukvalno uništiti, nego da ima neko pametan tamo kod Vas pa da dovede par srpskih trenera u Cibonu, Zadar, Cedevitu, to je jedini spas.
Džikić, Nikolić, Petrović...
I think I'm a pussy one.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 12 avg 2011, 21:00

Reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu na "Toto svetskom kupu" u Izmiru u duelu sa Ukrajinom. "Orlovi" su slavili rezultatom 83:57 (21:21, 17:14, 22:13, 23:9),a u trećem kolu igraće protiv domaćina Turske, velikog dužnika sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva.

Izabranici Dušana Ivkovića davali su štimung monotonoj utakmicu u prvih 20 minuta. Kada su "orlovi" samo malo pojačali pirisak "na papučici" i dodali gas skromna Ukrajina nije više mogla da prati ritam Nenada Krstića i društva.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Duško Savanović sa 22 poena plus četiri skoka, kapiten Krstić je ubacio 15 uz pet uhvaćenih lopti, dok je Aleksandar Rašić zabeležio 13 poena i pet asistencija. Najbolji dodavač u selekciji Srbije ipak je bio Miloš Teodosić sa šest asistencija. Plej CSKA postigao je i pet poena uz četiri skoka.

Najbolji u selekciji Ukrajine bio je naturalizovani Amerikanac Stiven Bart sa 12 poena i tri skoka.

Srbja: Teodosić 5, Rašić 13, Paunić 2, Bjelica 2, Marković 5, Tripković 2, Kešelj, Krstić 15, Mačvan 9, Savanović 22, Marjanović 6, Milosavljević 2

Neka neka,samo polako,treba se dobro pripremiti za euro...sutra prava ,i najjaca provjera do sada ,sa domacinom Turskom.Rezultat stvarno nije bitan,nek se samo momci dobro uigraju.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 12 avg 2011, 21:39

Evo njemci pobjedise turke 79-72 :shock: :D

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 13 avg 2011, 00:54

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Evo njemci pobjedise turke 79-72 :shock: :D
mislio sam da su srbiju jucer pobijedili samo zato su ovi bili uzasno losi, ali nakon ove pobjede sigurno je da ima i u njima potencijala. sa dirkom u ekipi, mnogi ce sa njima da imaju problema. ono sto me posebno raduje kod njih je da su im u obje utakmice najbolji bili njihovi ja mislim najmladji igraci, benzing i pleiss (koji ce vjerovatno izgubiti dosta minuta dolaskom kamana) tako da ako eventualno novicki bude isao nekad na manje od 30 poena :D imat ce se na koga osloniti :D
i jos sto mi je najdraze, sto ce majmunisanje jagle ovaj put biti svedeno na minimum minimuma, previse je on glumio da je kombinacija dirka i gasola u jednom :D

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 13 avg 2011, 01:06

Mislim, onaj, i meni se svidja Hrvatska repka, ali covjece, koji su to uspjesi osim one Jugo generacije od 92 do 95??
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 13 avg 2011, 07:31

dubrava je napisao/la:Bliži se polako prvenstvo, još su dva tjedna ostala, pa bi možda bilo dobro da se ova tema preseli u dio "Aktualno".
Eto, ako moderator zadužen za ovaj teritorij misli da je vrijeme, nek preseli.
neno#4 je napisao/la:Spaniju sigurno ne.
Ma može i Espana pasti, zašto ne. Tukla ih je Hrvatska i doma na svom parketu na EP, a može i sad.
Nego, nije problem Hrvatskoj pobijediti boljeg i kvalitetnijeg od sebe, koliko oscilacije u igri. Od fantastične košarke do ponora i početničkih grešaka. Od utakmice sa preko 30 skokova, do utakmice sa 26 izgubljene lopte.
Fali dobar centar (nešto tipa Vujčića) i vođa na terenu. Iako je Popović kapetan i teži da bude taj vođa, on je po meni nedovoljno spreman i van forme. I naravno, kad budu doveli psihologa, onda bih i očekivao medalju. ( I trenera, no dobro, neću pretjerivati :mrgreen: )
Četvrtfinale je plafon. Nema ni Tonija, ni Arijana, Dine, a ni Mozarta.

Tu si nabrojao i Tursku od favorita. Hm, ne znam, oni su mi sumnjivi. Velika je razlika kod Turaka igrati na njihovom terenu i vani. To su dva različita tima.

Moji favoriti su domaćini Litavci, Španjolci, Srbi i Francuzi (iako, oni su mi skroz čudni i ne znam šta da za njih mislim). Na Francuze tipujem iz razloga što će biti jako dugo prvenstvo, nešto sasvim drukčije od dosadašnjeg sistema, a oni su fizički jaki, prave atlete, izdržljive mrcine. A i možda malo smire loptu. Tko zna.
Al, budući da Nijemci imaju najboljeg svjetskog igrača, bit će ajme majko na prvenstvu, pogotovo što neno reče u toj njihovoj grupi će biti pakleno.

pa zar tomić i barać nisu više nego dobri centri?

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 13 avg 2011, 08:09

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
Ma jesu, pogotovo mi se sviđa Tomićeva igra u napadu. Ali, to mi je nekako tanko, pogotovo što Tomić brzo skupi osobne. Nekako su mi fizički slabi. Ja bih onog Kasuna doveo :D
Et, nek me razuvjere sad na prvenstvu. :)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 avg 2011, 13:38

Sta ti je bolan, kakav crni Kasun. Tomic i Barac su medju tri, cetiri najbolja centra u ACB. Nema tu sta Kasun traziti.
...Život za Široki...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 avg 2011, 13:40

dubrava je napisao/la:
Ma jesu, pogotovo mi se sviđa Tomićeva igra u napadu. Ali, to mi je nekako tanko, pogotovo što Tomić brzo skupi osobne. Nekako su mi fizički slabi. Ja bih onog Kasuna doveo :D
Et, nek me razuvjere sad na prvenstvu. :)
Prvo prizeljkujes centra tipa Vuje, a onda hoces Kasuna.
Ne moze to tako, ne, ne :D :D :D

Kasun i ozbiljna kosarka su sada dva razlicita pojma. Imao je potencijal da bude puno bolji, ali malo povrede, malo njegova luda glava i sve se poklopilo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 13 avg 2011, 14:22

Hehe, vid dječaka :D
Ja još metno smješka :D

Al, da je Kasun u boljoj formi (na stranu njegova glava), bilo bi ga lijepo imati u ekipi. Radi širine i raznolikosti u napadu. A i bio je doabr kad je igrao u reprezentaciji. Jer onog Lukšu Andrića ne mogu smisliti, taj zicere ne može pogoditi. Sva sreća da je otišao iz Cibone.
A Vujčić bi nam legao...uff, ko budali šamar..

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 13 avg 2011, 17:29

The Game je napisao/la:
mnogo_smo_jaki je napisao/la:Evo njemci pobjedise turke 79-72 :shock: :D
mislio sam da su srbiju jucer pobijedili samo zato su ovi bili uzasno losi, ali nakon ove pobjede sigurno je da ima i u njima potencijala. sa dirkom u ekipi, mnogi ce sa njima da imaju problema. ono sto me posebno raduje kod njih je da su im u obje utakmice najbolji bili njihovi ja mislim najmladji igraci, benzing i pleiss (koji ce vjerovatno izgubiti dosta minuta dolaskom kamana) tako da ako eventualno novicki bude isao nekad na manje od 30 poena :D imat ce se na koga osloniti :D
i jos sto mi je najdraze, sto ce majmunisanje jagle ovaj put biti svedeno na minimum minimuma, previse je on glumio da je kombinacija dirka i gasola u jednom :D

Svabe imaju svoga dudu a to je bauerman..Covjek je odlican trener ,takticar ,motivator..
Nekada davno je mnogo ucio od karija i nije se nikad stidio pitati za savjet!
I bez dirka su oni nas u zetri digli,jest da smo i mi njih u dortmundu!!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 13 avg 2011, 17:47

ŠB_Fidelis je napisao/la:Sta ti je bolan, kakav crni Kasun. Tomic i Barac su medju tri, cetiri najbolja centra u ACB. Nema tu sta Kasun traziti.

pa tomić je izabran u prvu petoru acb lige,koliko ja znam,znači da je i najbolji centar te lige

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 13 avg 2011, 17:53

Evo vodimo protiv Turaka na poluvremenu 43-32..Ko hoće da gleda ima prenos na RTS 2

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 13 avg 2011, 17:56

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Evo vodimo protiv Turaka na poluvremenu 43-32..Ko hoće da gleda ima prenos na RTS 2

hvala

p.s. ja se ponadao da mi,BiH,vodimo protiv turske
Zadnja izmjena: kakavdanakneiskustvu, dana/u 13 avg 2011, 18:00, ukupno mijenjano 1 put.

Elmar78430
Kontakt:

Post Postao/la Elmar78430 » 13 avg 2011, 17:57

hoce li biti prenos bosna grcka

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 13 avg 2011, 18:02

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Evo vodimo protiv Turaka na poluvremenu 43-32..Ko hoće da gleda ima prenos na RTS 2

hvala

ja mislim da vi,BiH igrate sa grčkom

p.s.ja znam šta sam,ko sam,i navijam za koga hoću,zato nemoj da počinjemo temu koja će pokvariti ovo do sad.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 13 avg 2011, 18:06

kakavdanakneiskustvu je napisao/la: p.s. ja se ponadao da mi,BiH,vodimo protiv turske
:lol: i ja se zacudio jarane, al sreca ugledah avatar njegov :mrgreen:
ser del barça es el millor que hi ha !

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 13 avg 2011, 18:06

mnogo_smo_jaki je napisao/la:

hvala

ja mislim da vi,BiH igrate sa grčkom

p.s.ja znam šta sam,ko sam,i navijam za koga hoću,zato nemoj da počinjemo temu koja će pokvariti ovo do sad.

ma sve ok,ne pratim baš s kim ko igra na ovim pripremnim turnirima,navijaj za koga hoćeš,tvoja stvar

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.