FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

don_burza
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la don_burza » 14 avg 2011, 01:02

ja sam o petersenu izneo misljenje cim je plavcan stavio potpis na ugovor

bohum ili ahen

sto se tice milera nema sanse da on ode na klupu

jbg svabe su moraju odluciti ko im je potrebnij za elf on ili kros

nego sta mislis da nas uprava pocasti kakvim transferom do 1.9
Thomas Müller - Fußballgott

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 14 avg 2011, 01:07

Nema govora da Mulija (neko ga tako nazava :D ) ide na klupu :!:

@geronimo, slazem se sa tobom da treba uigravati nekoliko formacija. Ako bi isli sa dva napadaca, Gomez i Petersen ne mogu zajedno, kao sto (po meni) ne bi mogli Muller i Olic. Mario i Petra su igraci istog tipa, a jedan takav je dovoljan. Pored jednog od njih treba drugi napadac koji je malo brzi i prodorniji, pa eto recimo i sa jacom tehnikom (iako se Gomez tu popravio u zadnje vrijeme), a to bi bili Olic ili Muller. Dakle moguci tandemi: Gomez - Olic; Gomez - Muller; Petersen - Olic; Petersen - Muller (ali ovaj zadnji bas u krajnjem slucaju).

Na utakmicu protiv Wolfsburga se ne bih previse osvrtao, sve je vec receno. Zadovoljan sam odbranom, napad los (narocito Gomeza nije bilo nigdje), sa izuzetkom Riberya koji je po meni zadovoljio. Luiz Gustavo je odlicno odigrao.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 14 avg 2011, 01:08

Konacno i ja da se smirim od silne euforije :D
Jedva smo pobijedili,ali ne sjecam se da sam se radovao ovoliko nekoj pobjedi jos od pobjede u Milanu nad Interom :)

Ova pobjeda je bila jedan veliki boost za ekipu,posebno zato sto smo u zadnjoj minuti dali gol.Ekipa je pokazala da ima karakter :)

Po meni,Heynckes je napravio tri greske danas.
Prva je bila sto Gomeza nije stavio na klupu oko 60. minute,jer momak je naprosto nestao na terenu.
Druga je sto je ubacio Usamija u ono grotlo danas.Ipak ce njemu trebati vremena da se adaptira na BL-u i vecu zustrinu u istoj,u odnosu na japansku.Ja mislim da za onakav nivo igre nije bio spreman.
I treca i najveca greska sto Olica nije ubacio ranije.Olic je nas Messi.On uvijek trci,otvara se,odvlaci odbrambene igrace za sobom,nikad se ne predaje,prava zivotinja i bilo bi dobro i za njega,a i za Gomeza da sledecu utakmicu starta Olic,a Mario na klupi da bude.
Gomez je odjednom dobio neprepoznatljivu tehniku u odnosu na proslu sezonu i pametnije igra,ali ne izvlaci se dovoljno kad treba.

Badstuber nastavio s dobrim igrama jos od onih junskih za reprezentaciju.Samo tako da nastavi :D

Schweini vidno bolji u odnosu na tekmu s M'gladbach-om i nadam se da se vraca staroj formi.

Boateng i Gustavo masine.Imamo dvojicu u ekipi koji idu glavom tamo gdje neki ne bi ni nogom.Danas se Gustavo baci na jedan sut k'o golman,ali samo sto je on skrenu glavom/ramenom ne sjecam se bas.Moram ga prestat' hvalit' :D

Lahm dosta los.Izgubio je par lopti i MORA poraditi na centarsutu.Izgleda da se previse navikao na onu desnu stranu,mada mu ni tamo centarsut nije bio za pohvalit...

Kroos ako ovako nastavi,postat ce novi Podolski :D
Cim vidi priliku,odma je po golu odvali,iako je imao ciste situacije za pas.Nadam se da ce mu neko ocitati bukvicu,jer u njemu vidim sa Schweiniem Spielmacher-a :D

Ribery se lavovski bori i bas se vidi da zeli ostaviti srce na terenu.Danas nekoliko sjajnih poteza i driblinga,ali ga sut/centarsut uvijek iznevjerio.

I,po meni,najbolji pojedinac danas : Rafinha.
Sjajno obavljen posao i u napadu i u odbrani.Stalno se otvarao,najvise dodira s loptom i ne znam da li je ijedan napad Wolfsburga prosao po njegovoj strani.Svaka cast.

Kod Heynckesa mi se svidja sto nije "odan formaciji" kao vGaal.Npr. ono izvodjenje Kroosa,da udje Olic,ili u prosloj utakmici Gustava,kad je Petersen usao.dok je vGaal uvijek izvodio napdaca za napadaca i tako to,nikad formaciju nije mijenjao.Takodje mi se svidilo sto je ubacio vBuytena danas,iako je ostala samo jedna minuta do kraja,nista ne ostavlja slucaju.

I evo njegova izjava nakon utakmice :
Jupp Heynckes: "Igrali smo danas protiv jedne veoma borbene ekipe.Mislim, da je veoma teško igrati protiv Wolfsburga koji se sjajno pokazao kako danas tako i prošle sedmice.Obje strane su igrali brz i kvalitetan nogomet.Igrali smo strpljivo i mirno."
Ne znam samo koju je to on utakmicu gledao :D
#miasanmia

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 avg 2011, 01:15

prvo ovako gol wolfsburga je bio regularan, nije bilo ofsajda, imali smo sreču
drugo, opet kada govorimo o realnosti i komentarima , onda se mora reči da jeste realno da oni koji su komentarisali a ne navijaju za bayern kad kažu da je gol bio wolfsburga bio čist, regularan gol, valjda nam je to svima jasno, al se ja pitam kakva krađa, kakav lopovluk???o kome, o čemu??pa onakve greške se sudijama skoro u svakom kolu, u svakoj 5 najjačih liga desi....spomenuli su neki kako to da nam je poništen čist gol kada je gomez bio u ofsajdu...Opet samo donekle tačno, jeste gomez bio tada u ofsajdu, al pasivnom, muller je postigao tada regularan gol.
Ko se vrati na moj post nakon utakmice sa Gladbachom vidjet će da sam ja rekao da neču da se vadimo na sudije, jer sudije su ljudi i griješe, da trebamo pažnju okrenuti našoj igri. Isto tako bi mogao sad da ne komentarišem suđenje al dovoljno sam pošten da kažem da smo imali sreče. Ali nije naš igrač nosio loptu kroz šesnaesterac, nismo 3 puta igrali rukom pa da sudija ne pokaže penal...Da se to desilo mogli bi govorit o krađi....A na takve podvale neču ni komentarisat više, al et ovaj put se htjedoh još osvrnut.

Inače što se utakmice tiče i rezultata, s rezultatom prezadovoljan, s igrom tu i tamo, iskreno s više stvari nezadovoljan, nego onih s kojima sam zadovoljan. Boateng mi je bio opet odličan, definitivno je stabilizovao našu odbranu, badstuber solidan, može biti još bolji, s bekovima nisam nikako zadovoljan, prečesto ispadaju, rafinha i lahm mogu mnogo bolje. Gustavo je prethodnu utakmicu odigrao odlično, danas dosta dobar, al prema napadu se mora brže transformisat, sjajno osvaja lopte, u duelu sjajno, predaja lopte i pas prema naprijed zato moraju ići brže kod njega(ipak zabio i odlučujući pogodak i to bitno). Schweinsteiger opet spor prema naprijed, Kroos glumi i pada u šesnaestercu , umjesto da se skoncentriše, probudi iz svog sna i pokaže svoj potencijal. Gomez danas slab i izgubljen al mu je jupp trebao pomoć s još jednim napadačem, prije je trebao šansu dobit olić ili možda petersen. Ribery se trudio, asistirao kod gola, al on može još bolje, al ipak je zadatak obavio.
Nakon utakmice sam bio zadovoljan i sretan jer smo gol zabili u finišu, jer će ova utakmica donijeti mira, a loš rezultat bi izazvao dalju buru koja nikom ne bi odgovarala. Sada će ekipa valjda dobit na samopouzdanju i onda se na miru mogu ispravljat greške , radit na sistemu i slično. Mnogo se toga morao popravit, al 3 boda su za sad bitna. Mir će valjda sada pomoći i treneru i ekipi da postignu balans i da sve upakuju kako treba. Al ovakve pobjede znaju dvostruko vrijedit, pa se nadam da će nam ona dati dodatni vjetar u leđa.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 avg 2011, 01:25

don_burza je napisao/la: nego sta mislis da nas uprava pocasti kakvim transferom do 1.9
Ne vjerujem. Jedino u slucaju nekakvog odlaska ili povrede nekog od igraca. Uostalom, i ne treba nam. Bice dovoljno ako ovi sto ih imamo budu na visokoj razini.
Nemoj zuriti za Nilsa, ima on Speka (sto rekli ove moje kolege s druge strane Save :D ).
schweinsteiger je napisao/la: Gomez je odjednom dobio neprepoznatljivu tehniku u odnosu na proslu sezonu i pametnije igra,ali ne izvlaci se dovoljno kad treba.
To je sve do kilaze. Nisi primjetio koliko je oslabio? Sta meni vrijedi kada znam sve sa loptom, a ne mogu sastaviti 2 sprinta (primjer). Laksi, brzi, okretniji - samim tim vise mu uspjeva. Cekamo da i on procepi, bilo bi steta da padne u kakvu (psiholosku) rupu.
schweinsteiger je napisao/la: Ne znam samo koju je to on utakmicu gledao :D
Onu koju ljudi vole da gledaju u Calcio-u. Prepuna taktike, nadmudrivanja, ali malo pravih sansi i lijepih poteza (za golove da ne govorim). Nismo navikli na to, zato nam je ovo fuj.
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 avg 2011, 01:30

effe_sa je napisao/la:prvo ovako gol wolfsburga je bio regularan, nije bilo ofsajda, imali smo sreču
drugo, opet kada govorimo o realnosti i komentarima , onda se mora reči da jeste realno da oni koji su komentarisali a ne navijaju za bayern kad kažu da je gol bio wolfsburga bio čist, regularan gol, valjda nam je to svima jasno, al se ja pitam kakva krađa, kakav lopovluk???o kome, o čemu??pa onakve greške se sudijama skoro u svakom kolu, u svakoj 5 najjačih liga desi....spomenuli su neki kako to da nam je poništen čist gol kada je gomez bio u ofsajdu...Opet samo donekle tačno, jeste gomez bio tada u ofsajdu, al pasivnom, muller je postigao tada regularan gol.
Necemo o sudjenju, ono je uvijek na strani Bayerna. :D :D
Ne obaziri se previse na to, mi (Bayern) smo zigosani kao Dusel Bayern (jos od davnina). :D
Vom Jäger zum Gejagten

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 14 avg 2011, 01:36

Nekoliko vas je spomenulo Mulera u jako dobrom kontextu... ja iskreno ne vidim skoro pa nista to! OK je bila repka prosle godine na SP,ali od tad mi se totalno izgubio, recimo finale lige prvaka protiv Intera (doduse to je bilo prije SP) totalno izgubljen...
Olic po meni mora u prvu postavu sto ce vjerovatno i postici samo da bude 100% fit. I tu vidim nashu sansu u tandemu sa Gomezom ili mozda cak Petersenom.
Kroos nikako da pokaze znanje i umijece iz 2009/2010 kada je upravo kod Juppa igrao u Leverkusen-u.
Drago mi je da smo uzeli 3boda,da se malo smiri situacija. I jos jedna stvar danas, bas kao i proslo kolo Salihamidzic pravo dobar dojam ostavio...
Stern des Südens

Klare

Post Postao/la Klare » 14 avg 2011, 02:33

Nemojte mi Gomeza :D , realno momčina je pružio koliko je mogao, takva je situacija bila. :| Trka na nivou, borba, ali više se nije moglo. Dobro ste opazili, Heynckess fino radi izmjene, baš ono pravovremene i potrebne u tom trenutku. Vjerujem da bi Olića ubacio i ranije, ali ipak poslije povrede, proces je to...
Danas Contento i Petersen ni na klupi, evidentno da svako dobija po svojim zaslugama. Prošlosedmične žrtve su bili Contento, Pranjić i Olić. Dakle, mora se ginuti na treninzima želi li se do nastupa u našem dresu, pozicija nikome nije zagarantovana. :D Moram priznati da me danas poprilično iznenadilo nekako rano izbacivanje Mullera, na to nisam navikao. Svakako da je to danas i zaslužio, ali kod Gaala taj bi igrao i sa pola snage, nije bilo govora o njegovom mijenjanju, svaka čast Juppe. :D Za nijansu bolja partija od one protiv Borussie, vjerovatno zbog gostujućeg terena.
@Gero jesi li vidio da je Strudla bio naš najbolje ocijenjeni igrač iz prošle utakmice. U ovoj mu se također smiješi jako visoka ocjena :? , da li nas je to drug @effe ponovo prešao :? :?: Još pamtim kako je odmah u startu bio protiv Krafta ;) , a mi se početnički zaletili, nezrelo, dok je effe tu onako mirno stao na loptu:"Hej, hej, pričekajte malo", a realno stvarno smo preletili, ali ono baš, moja velika greška. :oops: Ali ja sam na vrijeme priznao svoj lapsus, nije sramota priznati grešku, dok kod tebe i dalje nema pokajanja, iako pretpostavljam da mu ni u Herthi ne cvijetaju ruže, 3 komada, moram priznati da ga nisam gledao na djelu. :?
Današnja pobjeda uz pomoć sudaca nas vraća na pravi kolosjek, ovo je ona Bayernova sezona, šugavost, ciganluk... :mrgreen: , stvari zbog kojih nas mrze. :lol:

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 14 avg 2011, 04:00

Nadam se da ćemo ove godine u LP naletit na nekog lakšeg protivnika poput Dinama ili vas.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 avg 2011, 04:31

Chelsea_CBH je napisao/la:Nadam se da ćemo ove godine u LP naletit na nekog lakšeg protivnika poput Dinama ili vas.
Ha ya ipak ste vi sila za Bayern
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 14 avg 2011, 13:31

Dajte nam taj ReOl ili Čelski da se s njima igramo :p
Gutava pobjeda, ali je ipak pobjeda. Treba imati u vidu da nam je 15 igrača bilo na odsustvu u toku hefte...
Sad se mirnije glave okrećemo duelu FCB i FCZ u srijedu. Nema puno filozofije, nafilovati što više i idemo dalje. Za Z dovolja i EL ;)
Snimka tekme, evo vidjeh, biće na FTV u pola 11. Mamić ne da da ide direktno :d
Sent from my Philips Smart TV.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 14 avg 2011, 14:47

Fino ste vi to rezimirali. :D
Ali ja bih rekao: vratio se stari Bayern. Cvrsta odbrana, protivnik gotovo bez sanse, a i ono sto naprave sudija ponisti. :lol:
Vec dugo smo cekali da nam je za pobjedu dovoljan i jedan gol, a jos je Wolfsfubrg jaka ekipa.

Al' opet se pokazalo da onaj koga ja skinem s avatara mora proradit'. Gusta odma najbolji na terenu. :D
Nadam se da je ovom partijom konacno dokazao Jupiju da je bolji igrac od Tyma.
Badstuber iz utakmice u utakmicu s Boatengom raste i njih dvojica bi mogli biti pravo jak stoperski par. Al' vidjet cemo jos.

Jos da nam Mario proradi (a proradit ce) pa da krenu pobjede od 4-5 razlike. :mrgreen:
dr.adnan je napisao/la:Gutava pobjeda
Ispravka kolega: GuStava pobjeda. :lol:
Chelsea_CBH je napisao/la:Nadam se da ćemo ove godine u LP naletit na nekog lakšeg protivnika poput Dinama ili vas.
Mislim da ne bi bilo fer.
U pretkolu igramo protiv tima koji nikad nije osvojio LP, pa ne bi bilo posteno da nas opet pomazi sreca da igramo protiv takve ekipe. Ja bih ipak volio neki veliki tim za protivnika. ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 avg 2011, 20:43

JetSet_Hantraga je napisao/la: Al' opet se pokazalo da onaj koga ja skinem s avatara mora proradit'. Gusta odma najbolji na terenu. :D
Brzo stavljaj Mariona, pa ga opet skini. :D
JetSet_Hantraga je napisao/la:
Mislim da ne bi bilo fer.
U pretkolu igramo protiv tima koji nikad nije osvojio LP, pa ne bi bilo posteno da nas opet pomazi sreca da igramo protiv takve ekipe. Ja bih ipak volio neki veliki tim za protivnika. ;)
:lol: :lol:
Celzonje su jedan od top favorita, radije bih ja njih gurn´o Talijanima.
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 15 avg 2011, 01:27

geronimo je napisao/la:Brzo stavljaj Mariona, pa ga opet skini. :D
Zadovoljan? :lol:
Bit ce mi na avataru do Zuricha, a onda je skidam. Pa ces da vidis golova. :D
geronimo je napisao/la: :lol: :lol:
Celzonje su jedan od top favorita, radije bih ja njih gurn´o Talijanima.
Samo to ne! :o
To bi bilo ubijanje fudbala. Mislim da kad bi zdrijeb bio takav sigurno bi bio ponovljen.
Sto je previse, previse je... :lol:

Al' da bih GA ja GURN'O Talijanima, bih. :lol: :lol: :lol:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 15 avg 2011, 01:58

geronimo je napisao/la: To je sve do kilaze. Nisi primjetio koliko je oslabio? Sta meni vrijedi kada znam sve sa loptom, a ne mogu sastaviti 2 sprinta (primjer). Laksi, brzi, okretniji - samim tim vise mu uspjeva. Cekamo da i on procepi, bilo bi steta da padne u kakvu (psiholosku) rupu.
Primjetio sam,samo nisam toliko o tome razmisljao...a fino izgleda kad on onako stasit mijesa odbranu,potsjeca na Ibrahimovica :D
geronimo je napisao/la: Ne znam samo koju je to on utakmicu gledao :D
Onu koju ljudi vole da gledaju u Calcio-u. Prepuna taktike, nadmudrivanja, ali malo pravih sansi i lijepih poteza (za golove da ne govorim). Nismo navikli na to, zato nam je ovo fuj.
Ma nestalo je tog nadmudrivanja...Sad im je ostala ona jedina jadna karakteristika,a to je defanzivna igra.I malo je reci fuj :D

Ćelzi uvijek bio sila u ligi prvaka :)

@hantraga
lijepo si se obnovio :D
sad cekat jedno 6 mjeseci da proradi Gomez,jer kako se sjecam tako si nekako i Gustava stavio,kad smo jos onaj kviz igrali i evo on proradi :D
#miasanmia

Klare

Post Postao/la Klare » 15 avg 2011, 03:01

slika Oj Bože, samo ne Mariana, izgubiće talenat.

Meći Badstubera da barem jednom pogodi u svojim procjenama, naš vrli Geroslav. :lol:
Okrećemo se sljedećoj prepreci :arrow: Zurich, nema nekih zvučnih imena, tu je Ludovic, imaju dvojica-trojica naših komšija, jedan je Kukuruzović. :D Ne bi trebalo biti problema, čak i sa ovakvom igrom. A utakmica protiv HSV dolazi u pravi trenutak, ekipa(HSV) je u totalnom grču, tako da bi napokon trebali pogoditi sa siguricom. U sljedeće 2 sedmice očekujem barem 3 pobjede, eto Zurichu možemo pokloniti utješni remi.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 15 avg 2011, 15:10

Klare je napisao/la: Meći Badstubera da barem jednom pogodi u svojim procjenama, naš vrli Geroslav. :lol:
Nemoj ga sad stavljat,taman je prokin'o :D
a ako se dobro sjecam,on je i bio prije Gustava,pa se nije proslavio :lol:

Zürich je za vikend pobijedio Basel 2:1,tako da bi i trebali biti oprezni,ovi "mali" klubovi kad se zainate mogu svasta uradit' :D
#miasanmia

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 15 avg 2011, 15:12

evo izgleda da im neigra onaj kukuruzovic
Thomas Müller - Fußballgott

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 avg 2011, 17:18

geronimo je napisao/la:Pored jednog krila kakav je Ribery ili Robben, ne treba nam Lahm koji pravi 10-ak asistencija po sezoni sa postignuta 3-8 golova. Nadjite mi krila koja su toliko efektivna. Nema ih! Svi se vracaju na prvu Franckovu sezonu, gdje jeste ponajbolje igrao, ali ne treba zaboraviti da je u prosloj imao zaista sjajan ucinak (nekih 7 golova + 17, 18 assist).
Lahma je hapala desna strana (jer covjek jednostavno nema dobar centarsut), gdje nije mogao da se uvlaci u sredinu (ala Robben) i pokusava sutati sa ivice 16-erca. Kao sto je bio slucaj prije neki dan kada je igrao za Elf protiv Brazila.
Naravno da ne treba, ali mora puno više da učestvuje u igri, što i nije baš slučaj u posljednje dvije sezone. Veliko dio ''krivice'' otpada i na činjenciu da je igrao na desnoj strani, njemu mrskoj, te na taj loš centaršut koji posjeduje. Takođe, teško da se ijedan bek može naigrati pored Robbena , taj ni rođenom djetetu ne da loptu. :lol: Doduše, nekoliko sezona unazad, imao je bajnu saradnju sa Franckom, ali tad se igrao drugi sistem igre. Takođe, iako se prividno čini istim, Elfov i Bayernov sistem se dosta razlikuju. Elf igra kroz sredinu, krila često ulaze u sredinu bez lopte, dok Bayern igra široko a krila ulaze u sredinu samo kad imaju loptu u svojim nogama. Nezobilazan činjenica je da Elf ima ''desetku'', a Bayern je nema. Zato Lahm redovno izgleda bolje u Elfovom dresu. Uostalom, vidjećemo u nastavku kao će Lahm furati, vjerovatno dosta bolje neg' lani. :D
Stefan Effenberg je napisao/la:Ribery. Vratimo se na našu temu, o toj opciji prebacivanja Riberya na 10-ku, naravno da bi ga trebalo barem probati jer se nema što izgubiti. Nema više onu brzinu da bi lakoćom prošao malo brže igrače i naravno da je s vremenom sazrio kao igrač te bi lakoćom mogao igrati 10-ku. Ima sve kao što si i ti rekao da bi igrao desetku. Dakle, slažem se sa tobom.
Odlično. :D Znači slažemo u vezi Kroosa,''ugušenosti'' bekova te Ribijevog prebacivanja u sredinu. Ja polažem velike nade u Kroosa i vjerujem da on može biti taj X faktor u budućnosti. Jednostavno, malom treba prostor da bi zablisato, a prostora nema ''gore'' gdje je protivnik ''najgušći''.

Prebacivanje Ribija u sredinu ne mora biti tako ''drastično'' da jednostavno bude formacijski zakovan za poziciju ''desetke'', za početak može i varijanta da u toku meča, u kojem vas ne ide, on uđe na ''desetku'' i pokuša odraditi posao kao što @gero reče. Dobro kažeš, nema se šta izgubiti, a dobiti se itekako može.
Stefan Effenberg je napisao/la:Franc Bekenbauer je rekao da bi Ribery najbolje igrao i dosegnuo božanstveni status kad bi prešo na playmakera.
Tu informaciju fakat nisam znao. Ako veliki Kaiser tako veli, to je to. :D
Stefan Effenberg je napisao/la:E sad, Barcina igra je jedinstvena. Teško je mjeriti igru Bayerna sa igrom Barcelone. Ostavljam ovu temu otvorenom za drugi puta. No samo da ponovim: jednostavno nitko nema takve igrače u sredini kao Barcelona što automatski znači da su jedinstveni. Igraju drukčiju taktiku od Bayerna i imaju brže i agilnije igrače u veznom redu. Dosta o njima.
Bracu napomenuh u šali. :D Kakve je sreće moj BVB, k'o da gledam uletićemo s njima u grupu. :cry: :mrgreen:
Stefan Effenberg je napisao/la:Izmjena pozicija je jednostavno u današnjem nogometu normalna stvar. Jedino što u Bayernu to shvaćaju sporo. Šta da radimo. Apsolutno se slažem da bi ćešća izmjena pozicija radila kaos u obranama.
Koliko god Jupponja bio staromodan, on će biti prisiljen na ovaj potez ukoliko Bayern nastavi pružati blijede partije. Moraju se karte malo izmješati.
Stefan Effenberg je napisao/la:Znam da je nemoguće igrati kao Barca. No postoji caka. Bayern trenutno nema playmakera odnosno neće staviti na tu poziciju igrača koji bi pravio prednost pa bi bilo najbolje da igra ovu taktiku jer ima jednostavno takve tipove igrača za tu formaciju.

A nije Barca prva koja je zaigrala sa trojicom u sredini. Dakle, ne moramo se ravnati prema njima. Jbg, iako najjači ne moramo sve kopirati od njih! Ne mora odma značiti da i mi moramo naći takvu trojicu u veznom redu da bi bili slični ( igrački i po fiz. pred. ) kao Barca.

Jedan Frank Lampard je godinama bio najjači igrač na poziciji 8-ce u svijetu pa ne vidim razlog zašto to ne bi mogao igrač koji je vrlo sličan njemu, Bastian Schweinsteiger.

Samo da napomenem, ništa više, da je druga 8-ca bio Michael Ballack.
A znam da ovaj momak nije bio ni brz ni agilan. Tako da se može i bez te brzine koju posjeduju Iniesta i Xavi.

Jer, iako je vezna trojka dosta spora, samim postavljanjem igrača dublje prema protivničkom golu, i to dvije 8-ce odjednom značila bi i više prostora za ostale igrače. A znanje Kroosa i Švajnia je ipak na velikom nivou i vjerujem da bi mogli anulirati nedostatak agilnosti jer bi dvojica igrača napadala kroz sredinu i tako dodatno napravila pritisak na stopere i obranu te otvorila prostor krilima.

Gomez je dokazao da može igrati sam u vrhu napada trenutno.

Dakle, ja bih osobno igrao ovu formaciju. No znam da u Bayernu tako ne razmišljaju. Bayern će i dalje igrati sa playmakerom kojeg vide u Kroosu. To je greška.
Pa kad tako postaviš stvari, itekako ima smisla. ;) Postavka 4-3-3 je jedna od najdinamičnijih (odmah iza 3-4-3) i zahtjeva mnogo više trke i presinga. Chelsea je imao jako brzu transformaciju igre iz odbrane u napad i obrnuto. Problem je što ova formacija ne trpi veliki posjed lopte, ona je ovisna o brzom protoku lopte. Takođe, ima određene defanzivne nedostatke, pogotovo u slučaju krilnih igrača tipa Robbery koji ne praktikuju toliko defanzivnu ispomoć. Centarfor mora biti izuzetno pokretan i agilan, vidjeli smo kakve je problema imala Barca (opet :mrgreen: ) s Ibrom u špicu. Jako malo timova je u stanju odigrati kvalitetno u takvom sistemu. To bi bila svojevrsna revolucija, kad bi se Bayern ''prešaltao'' u 4-3-3. Taj sistem se rijetko praktikovao u Njemačkoj. Klasična holandska škola. Ralf Rangnick u Hoffi, te Tuchel u Mainzu, koji ponekad postavi igru na taj način. :D

Još jedan stvar i neću vas više ''dušiti''. :D

Moj ''nogometni staž'' (intenzivno praćenje i praktikovanje ''lopte'' :D ) ulazi u 17 godinu, te odgovorno tvrdim da Bayern nikad nije imao bolje individualce u timu za to vrijeme. Nikako da dođe trener koji će izvući maksimum iz ekipe, kao što je to birvaktile General radio. Da bi se maksimirao efekat, igrači moraju biti na idealnim pozicijma, a do tog nikako da dođe. Ukoliko Jupponja posloži ekipu kako treba, mislim da bi Bayern mogao biti legitiman kandidat za vrh Europe (naravno pod uslovom da su svi zdravi).

Kad smo već kod Tuchela, želio bih ga vidjeti na klupi Bayerna kroz godinu-dvije (kakvi bi to bili dueli s učiteljem Kloppom :D ). Briljantan taktičar (fleksiblian, koristi nekoliko različitih formacija) i motivator, ali Bayern se već opekao s mladim trenerima (čitaj Klinsi), te su male šanse da on završi na vašoj klupi. Ko zna, možda ove sezone zablista još sjajnije. :D
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 15 avg 2011, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 15 avg 2011, 17:27

hahah da ribery igra u sredi ... pa taj sam sebi određuje poziciju i on oće da igra istu poziciju kao u Francuskoj ... razlog što se pišam na upravu FC Bayern-a

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []