Naravno da je selektorovo da odlučuje o ekipi i sastavu ali je i odgovonost na njemu, a kod nas je pitanje odgovornosti najčešće tipa "nije do mene - kriv onaj, ono, sreća, nesreća, okolnosti, uslovi.....bla, bla".
Sušić neće Begovića - OK! Njegovo pravo, ali neka ne bježi od odgovornosti ako se pokaže da je pogrješio, bez obzira što jedan igrač (u ovom slučaju golman) ne čini tim.
Begović neće - OK i to. Prihvatimo da momak neće, da ima svoje razloge. Pustite više Kanadu i tamo neke birvaktile nastupe....
Da li bi bilo ko od vas htjeo, da je u sadašnjoj poziciji Begovića, sjediti na klupi Hasagiću, vrlodobrom (ne odličnom - bio bi i u boljem klubu da je odličan) golmanu koji nam je 'kidao-čup'o' živce svojim poznatim 'intervencijama u prazno', driblinzima...itd. Ne treba zaboraviti da je Keno i prečesto bio povrijeđen pa su branili (silom prilika) i golmani koji nisu dorasli ni našoj 'premijer' ligi!?
Mali smo mi....sve što je dobro, pogotovo vrhunsko, nama svakako treba - nama ne traba onaj naš hebeni, poznati, 'bosanski inat' (osim u pozitivnom kontekstu)....a nekako mi se čini da je upravo to u pitanju. Dokle?

I sad - imamo sjajnog, perspektivnog, golmana na kojeg se ljutimo samo zato što hoće, s pravom, da bude prvi golman!
A zašto to ne bi htjeo i tražio?
Zašto Keno, koji je je bliži kraju nego početku karijere, ne bi kao veliki patriota prihvatio da bude rezerva Begoviću i da BiH na taj način otkloni sve dileme kad su u pitanju golmani - računam tu i mladog Šehića!?
Begoviću reprezentacija ne treba da se "proda" ili ustali u svom timu.
Za Kenu i nisam baš siguran - njega je repka i "prodala" i njemu repka u zadnje vrijeme mnogo više znači za igranje u klubu nego Begoviću. To su činjenice, bar ja to tako posmatram.
Zato, ako već forumski raspravljamo, a to baš radimo - budimo što realniji i objektivniji zbog reprezentacije, a ne sve uvijek svoditi na relaciju: Pape-Begović, za ili protiv Papeta.....
Svaki svjetski selektor želi da ima dva dobra, odlična, golmana u reprezentaciji i sretan je zbog tog.
Vjerujem da će i David DeGea, bez velike halabuke, uskoro nasljediti (logično) fenomenalnog Kasiljasa (i Raul je tiho 'nestao' iz repke....), mada je ovo poređenje sa našim "problemom" neumjesno iz razloga što Keno nije ni "K" od Kasiljasa....ali Begović i DeGea...to je, za sad, tu negdje....