S.S. Lazio
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Re: S.S. Lazio
E znaš li šta me zanima!?
Jel Lotito platio onih 2,5 miliona što duguje za Olimpico!?
Čuo sam ako ne plati, da ćete možda igrati utakmice u Firenzi...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
Bianconeri1988 je napisao/la:E znaš li šta me zanima!?
Ma to Lotito nije želio da plati jer to nije dug nastao za vrijeme njegovog predsjedavanja na čelu kluba.
Na kraju je to ipak plaćeno,i to dosta ranije nego se saznalo.
Inače novinari su i nakon toga potencirali tu priču ne znajući da je to rješeno

Bresciano u UAE-u
Lazio dobio oko 3.5 miliona eura
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Koji flop od igrača u pm.Puma je napisao/la:Bresciano u UAE-u
Sva sreća pa smo ga se rješili

Evo nešto malo o Laziu za one koji ne znaju :
SS Lazio je osnovan 9.1.1900. godine u blizini "Piazze della Liberta" (centar Rima) od strane grupe mladića, uglavnom studenata, siromašnih novcem, ali bogatih strašću za novonastalom igrom. Osnivačem se smatra Luigi Bigiarelli, koji je odgovoran za ime kluba, nazvanom po talijanskoj pokrajini čiji je glavni grad Rim i boje kluba, bijelo-plava po grčkoj zastavi u znak obnavljanja Olimpijskih igara i njihovog prvog održavanja u Ateni. Na početku stvari nisu izgledale veselo, nisu imali predsjednika niti teren za treninge, a uprava kluba se nalazila u iznajmljenoj prodavaonici na Via Valadiere. Trenirali su na poljima između Delle Milizie i rijeke Tevere. Članovi kluba bili su uglavnom studenti i radnici, članovi donjeg staleža rimskog društva.
Početkom stoljeća u Rimu se redom osnivaju Alba, Juventus, Romana, Fortitudo, Audace, Roman i Pro Roma čiji je osnovni cilj detronizirati Lazio koji je tih godina bio neprikosnoven u natjecanju rimskog okruga. Tada se liga igrala na regionalnom nivou, a kao jedinstvena se pojavila tek sezone 1929/30. Veliki broj klubova u Rimu razvodnio je kvalitetu nogometa, tako da se i Lazio i ostali redovno izvlačili deblji kraj u utakmica sa klubovima sa bogatog talijanskog sjevera, iz Milana, Torina, Genoe…
Italo Foschi, fašistički političar, 1927. godine dolazi na ideju da ujedini sve rimske klubove u jedan moćan klub koji bi se uspješno suprotstavio jakim klubovima sa sjevera. Na spisku ujedinjenih rimskih klubova trebao je biti i Lazio, koji je bio najuvjerljivija momčad u Rimu. Međutim Laziali su bili protiv, ali znajući da će izgubiti rat sa moćnim političarom obratili su se za pomoć generalu Giorgiu Vaccari, također lazialu, koji se suprotstavio Foschiu i ustrajao u svom stavu. Ostale momčadi su se ujedinile pod imenom Associazione Sportiva Roma. Tako je rođena AS Roma, ali i veliko rivalstvo ovih dvaju klubova.
Lazio je bio šampion Italije 2 puta (1973/74 i 1999/2000), osvojio je Kup Italije 5 puta i 3 italijanski Super kupa. Na evropskoj sceni, Lazio osvojio je 1 Kup pobjednika kupova (1998/99) i 1 Evropski superkup (1999), te su izgubili finale Kupa UEFA (današnje Evropske lige) protiv Intera u sezoni 1997/98.
Sada slijedi tekst koji će nadam se razriješiti određene osobe predrasuda koje imaju prema Laziu :
Mi koji znamo o Laziu znamo da je Di Canio fašista i to javno priznaje i ne stidi se toga , ali onaj pozdrav je
još iz doba Cezara - "Romano Salute , pa je i logično da navijači Lazia kao Italijani poštuju svoje korijene .
Fašizam se povezuje sa Musolinijem - on je uzeo taj pozdrav od Cezara i sad ima potpuno drugačije značenje , ali daleko od toga da je Musolini upravljao Laziom.
Čitao sam jednom dok je Musolini bio Tito u Italiji .. heh .. na svakom poluvremenu se morala prekinuti utakmica kako bi slušali govor velikog vođe, samo to Lazio nije radio , Intera je npr. tjerao da nosi crvene dresove i dosta klubova u italiji je tjerao da rade neke ponižavajuće stvari - diktator - logično - heh ... Lazio je u to vrijeme bio pod zaštitom jednog generala (Vaccaro) ,tako da ni Musolini nije mogao upravljati njima ... pa svi znamo i kako je nastala AS Roma ... samo Lazio nije ušao u taj pakt svi ostali klubovi jesu ... Kao što vidite od davnina od samog
nastanka kluba,Lazio i navijači prkose svima pa zato i rade ono što svima ne odgovara - pravi buntovnici.
Nažalost danas većina navijača Lazia (onih sa Curve Nord) taj nekadašnji pozdrav "Romano Salute" koriste kao podršku fašizmu,jer dakle taj pozdrav predstavlja fašizam od kako ga je Musolini počeo koristiti.
Ali Lazio nije fašistički klub - DALEKO OD TOGA !!!
Što se tiče navijača sa Curve Nord,opće je poznato da su to najbolji i najluđi ultrasi u Evropi (zbog sukoba sa Lotitom,Curva Nord se je povukla sa tribine).
Ja te navijače mogu da cjenim zbog onog što rade kao "navijači",ali nikada ih neću gotiviti i voliti samo zbog ove stvari :

Na ovoj tekmi oni su odali počast i podršku ratnom zločincu Arkanu.
Ne znam da li je to od Italijanskih ultrasa djelo,ili je to djelo nekog Srpskog navijača Lazia koji je tamo imao neki utjecaj pa zbog toga ova parola,ali kako god bilo ..oni su u mojim očima zauvijek dno dna.
SS Lazio je osnovan 9.1.1900. godine u blizini "Piazze della Liberta" (centar Rima) od strane grupe mladića, uglavnom studenata, siromašnih novcem, ali bogatih strašću za novonastalom igrom. Osnivačem se smatra Luigi Bigiarelli, koji je odgovoran za ime kluba, nazvanom po talijanskoj pokrajini čiji je glavni grad Rim i boje kluba, bijelo-plava po grčkoj zastavi u znak obnavljanja Olimpijskih igara i njihovog prvog održavanja u Ateni. Na početku stvari nisu izgledale veselo, nisu imali predsjednika niti teren za treninge, a uprava kluba se nalazila u iznajmljenoj prodavaonici na Via Valadiere. Trenirali su na poljima između Delle Milizie i rijeke Tevere. Članovi kluba bili su uglavnom studenti i radnici, članovi donjeg staleža rimskog društva.
Početkom stoljeća u Rimu se redom osnivaju Alba, Juventus, Romana, Fortitudo, Audace, Roman i Pro Roma čiji je osnovni cilj detronizirati Lazio koji je tih godina bio neprikosnoven u natjecanju rimskog okruga. Tada se liga igrala na regionalnom nivou, a kao jedinstvena se pojavila tek sezone 1929/30. Veliki broj klubova u Rimu razvodnio je kvalitetu nogometa, tako da se i Lazio i ostali redovno izvlačili deblji kraj u utakmica sa klubovima sa bogatog talijanskog sjevera, iz Milana, Torina, Genoe…
Italo Foschi, fašistički političar, 1927. godine dolazi na ideju da ujedini sve rimske klubove u jedan moćan klub koji bi se uspješno suprotstavio jakim klubovima sa sjevera. Na spisku ujedinjenih rimskih klubova trebao je biti i Lazio, koji je bio najuvjerljivija momčad u Rimu. Međutim Laziali su bili protiv, ali znajući da će izgubiti rat sa moćnim političarom obratili su se za pomoć generalu Giorgiu Vaccari, također lazialu, koji se suprotstavio Foschiu i ustrajao u svom stavu. Ostale momčadi su se ujedinile pod imenom Associazione Sportiva Roma. Tako je rođena AS Roma, ali i veliko rivalstvo ovih dvaju klubova.
Lazio je bio šampion Italije 2 puta (1973/74 i 1999/2000), osvojio je Kup Italije 5 puta i 3 italijanski Super kupa. Na evropskoj sceni, Lazio osvojio je 1 Kup pobjednika kupova (1998/99) i 1 Evropski superkup (1999), te su izgubili finale Kupa UEFA (današnje Evropske lige) protiv Intera u sezoni 1997/98.
Sada slijedi tekst koji će nadam se razriješiti određene osobe predrasuda koje imaju prema Laziu :
Mi koji znamo o Laziu znamo da je Di Canio fašista i to javno priznaje i ne stidi se toga , ali onaj pozdrav je
još iz doba Cezara - "Romano Salute , pa je i logično da navijači Lazia kao Italijani poštuju svoje korijene .
Fašizam se povezuje sa Musolinijem - on je uzeo taj pozdrav od Cezara i sad ima potpuno drugačije značenje , ali daleko od toga da je Musolini upravljao Laziom.
Čitao sam jednom dok je Musolini bio Tito u Italiji .. heh .. na svakom poluvremenu se morala prekinuti utakmica kako bi slušali govor velikog vođe, samo to Lazio nije radio , Intera je npr. tjerao da nosi crvene dresove i dosta klubova u italiji je tjerao da rade neke ponižavajuće stvari - diktator - logično - heh ... Lazio je u to vrijeme bio pod zaštitom jednog generala (Vaccaro) ,tako da ni Musolini nije mogao upravljati njima ... pa svi znamo i kako je nastala AS Roma ... samo Lazio nije ušao u taj pakt svi ostali klubovi jesu ... Kao što vidite od davnina od samog
nastanka kluba,Lazio i navijači prkose svima pa zato i rade ono što svima ne odgovara - pravi buntovnici.
Nažalost danas većina navijača Lazia (onih sa Curve Nord) taj nekadašnji pozdrav "Romano Salute" koriste kao podršku fašizmu,jer dakle taj pozdrav predstavlja fašizam od kako ga je Musolini počeo koristiti.
Ali Lazio nije fašistički klub - DALEKO OD TOGA !!!
Što se tiče navijača sa Curve Nord,opće je poznato da su to najbolji i najluđi ultrasi u Evropi (zbog sukoba sa Lotitom,Curva Nord se je povukla sa tribine).
Ja te navijače mogu da cjenim zbog onog što rade kao "navijači",ali nikada ih neću gotiviti i voliti samo zbog ove stvari :

Na ovoj tekmi oni su odali počast i podršku ratnom zločincu Arkanu.
Ne znam da li je to od Italijanskih ultrasa djelo,ili je to djelo nekog Srpskog navijača Lazia koji je tamo imao neki utjecaj pa zbog toga ova parola,ali kako god bilo ..oni su u mojim očima zauvijek dno dna.
70 postova za jedan dan, divim te se majstore ! 

Volim te Sarajevo!
I kada šuti Sarajevo pjeva, I kada žmiri svjetlucaju mu oči.
Suzama kiša u oluk se slijeva, Sarajevo će biti, sve drugo će proći!
I kada šuti Sarajevo pjeva, I kada žmiri svjetlucaju mu oči.
Suzama kiša u oluk se slijeva, Sarajevo će biti, sve drugo će proći!
el-ninh0 je napisao/la:70 postova za jedan dan, divim te se majstore !
Nije do mene,mnogo tema ima na forumu,tako da ..

koje gluposti se ovdje pisuŠto se tiče navijača sa Curve Nord,opće je poznato da su to najbolji i najluđi ultrasi u Evropi

Prijavi me moderatoruManijac18 je napisao/la:koje gluposti se ovdje pisuŠto se tiče navijača sa Curve Nord,opće je poznato da su to najbolji i najluđi ultrasi u Evropi![]()

toliko o navodnoj desnici i fasizmu

Call the coroner!
da inače je lazio poznat po tome što su u historiji igrali mnogi crni igrači. nešto se ne mogu sjetiti koji je crnac igrao prije manfredinija u laziu 
i za kraj milanov otpadnik

i za kraj milanov otpadnik

Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Bio je Aron Winter
pa imaju trenutno mnogo crnih igraca - Diakite, Konko, Dias, Makinwa, Hernanes...i prethodnih godina su isto imali dosta crnih igraca

pa imaju trenutno mnogo crnih igraca - Diakite, Konko, Dias, Makinwa, Hernanes...i prethodnih godina su isto imali dosta crnih igraca
Call the coroner!
- kumkalesic
- Kontakt:
Sezonu ili dvije prije Manfredinia, u klub je dosao Fabio Liverani iz Perugie (to je, mislim, bilo nekako poslije onog naslova prvaka).baresi#6 je napisao/la:da inače je lazio poznat po tome što su u historiji igrali mnogi crni igrači. nešto se ne mogu sjetiti koji je crnac igrao prije manfredinija u laziu
i za kraj milanov otpadnik![]()
Kako je samo lijepo bio prihvacen na treninzima i utakmicama momcadi od strane navijaca, to je cudo

Ja se ne sjecam nekog tamnoputog nogometasa prije njega u ovoj momcadi, dobro, nisam toliko star

Joint_fc
Puma je napisao/la:Bio je Aron Winter![]()

Meni ovo baš i ne liči na crnog igrača.

Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
sad ok, imaju dosta crnaca ali prije su vodili rasističku transfer politiku i to je činjenica nemamo tu šta polemisati. nešto slično kao i athletic bilbao ali oni to rade iz drugih razloga.
@kumkalesic u pravu si, zamjenio sam manfredinija sa liveranijem
@ Bertrand hernanes nije crnac klasični ali ajmo da ne pretvorimo temu ko je koje rase.
@kumkalesic u pravu si, zamjenio sam manfredinija sa liveranijem

@ Bertrand hernanes nije crnac klasični ali ajmo da ne pretvorimo temu ko je koje rase.
Il club più titolato al mondo.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- sarajlija89
- Kontakt:
Liverani je bio i kapiten Lazia...
Inace, levat je javno priznao da navija za Romu u to vrijeme
Ma Lazio lud klub po svemu
Inace, levat je javno priznao da navija za Romu u to vrijeme

Ma Lazio lud klub po svemu

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Joj sto volim ove padobrance sto dodju i lupe glupost o necemu sto ne poznaju.

To sto Liveranija nisu gotivili u pocetku je JEDINO zbog toga sto je milion puta u novinama rekao da je strasveni romanista i cak ima i slika gdje kao ludjak proslavlja Romin scudetto. Sad sto je on igrom slucaja crnac vi sto malo manje znate o materiji izvodite pogresne zakljucke, to je druga prica. Al dobro priznao si da si mladji pa ti se pola oprasta, nauci ces.kumkalesic je napisao/la:
Sezonu ili dvije prije Manfredinia, u klub je dosao Fabio Liverani iz Perugie (to je, mislim, bilo nekako poslije onog naslova prvaka).
Kako je samo lijepo bio prihvacen na treninzima i utakmicama momcadi od strane navijaca, to je cudo![]()

Aron Winter igrao izmedju 1992-1996.kumkalesic je napisao/la:Ja se ne sjecam nekog tamnoputog nogometasa prije njega u ovoj momcadi, dobro, nisam toliko star![]()

- kumkalesic
- Kontakt:
Eto postadoh i padobranac i onaj koji lupa gluposti, a htjedoh ovom @Baresiu reci da se ne radi o Manfrediniu, vec o Liveraniu, lijeposamadhi je napisao/la:Joj sto volim ove padobrance sto dodju i lupe glupost o necemu sto ne poznaju.
To sto Liveranija nisu gotivili u pocetku je JEDINO zbog toga sto je milion puta u novinama rekao da je strasveni romanista i cak ima i slika gdje kao ludjak proslavlja Romin scudetto. Sad sto je on igrom slucaja crnac vi sto malo manje znate o materiji izvodite pogresne zakljucke, to je druga prica. Al dobro priznao si da si mladji pa ti se pola oprasta, nauci ces.kumkalesic je napisao/la:
Sezonu ili dvije prije Manfredinia, u klub je dosao Fabio Liverani iz Perugie (to je, mislim, bilo nekako poslije onog naslova prvaka).
Kako je samo lijepo bio prihvacen na treninzima i utakmicama momcadi od strane navijaca, to je cudo![]()
![]()
Aron Winter igrao izmedju 1992-1996.kumkalesic je napisao/la:Ja se ne sjecam nekog tamnoputog nogometasa prije njega u ovoj momcadi, dobro, nisam toliko star![]()

Ne znam sta sam pogrijesio kada sam napisao da je Liverani bio 'lijepo' bio prihvacen od navijaca

Za Wintera nisam znao da je igrao u Laziu, sjecam ga se samo iz dresa Intera, al' nebitno...
PS. hvala na komplimentu za mladost-starost. Iako i nisam toliko mlad, lijepo je to cuti

Budi mi pozdravljen

Joint_fc
Pitao si prvo koliko je crnaca igralo u Laziu i u tom kontekstu si zakljucio kako je lijepo prihvacen Liverani, aludirajuci pri tom na njegovu boje koze kao da su ga zbog toga navijaci Lazia uzeli pod zub a ne zbog cinjenice da je romanista. Al, sad sam ti objasnio i nadam se da sam ti barem malo razbio iluziju da je S.S. Lazio rasisticki, fasisticki, nacisticki kako li vec klub.
Budi podravljen.

Budi podravljen.
Pojedini navijači Lazia i bivši igrač Di Canio podržavaju fašizam i odmah Lazio fašistički klub
Onda je i Milan fašisitički klub jer je Abbiati deklarisani fašista kao i Di Canio
Što se tiče rasizma,toga jeste prije bilo,ali već godinama toga više nema

Onda je i Milan fašisitički klub jer je Abbiati deklarisani fašista kao i Di Canio

Što se tiče rasizma,toga jeste prije bilo,ali već godinama toga više nema

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.