FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,BoixosNois1899
-
Robovlasnik
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Kaze Pep : " Zao mi je sto je Mo otisao ljutito u svlacionicu
Ja sam uradio sa svoje strane koliko sam mogao da mu uljepsam ove noci mjeseca ramazana. Po pravilima islama pruzio sam mu sadaku pa sam ostavio : Xavia , Piquea , Pedra na klupi a Biskvita i Cupu nisam ni vodio. Nadam se da ce imati ovo na umu dok je ziv jer ovakva sadaka rijetko se daje "

Onaj ko je rekao da nije važna pobjeda ili poraz, važno je učestvovati, vjerovatno je sam izgubio.
hahahahahahahhahahahahahRobovlasnik je napisao/la:Kaze Pep : " Zao mi je sto je Mo otisao ljutito u svlacionicuJa sam uradio sa svoje strane koliko sam mogao da mu uljepsam ove noci mjeseca ramazana. Po pravilima islama pruzio sam mu sadaku pa sam ostavio : Xavia , Piquea , Pedra na klupi a Biskvita i Cupu nisam ni vodio. Nadam se da ce imati ovo na umu dok je ziv jer ovakva sadaka rijetko se daje "
![]()
![]()
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Hocel vam u 2goj tekmi igrati ti standardni prvotimici ?
ps. Nesto bih volio da i u drugoj tekmi bude 2-2 pa odmah penali.
- Meho pikado
- Kontakt:
Ala jeste sretni, sudija opet odigrao glavnu ulogu..

Malo je reci sretni...

Malo je reci sretni...
igraceHZ_ilidzaa je napisao/la:Hocel vam u 2goj tekmi igrati ti standardni prvotimici ?
valdez
alves,pique,abidal,adriano
busquets
xavi iniesta
messi villa pedro
- adas_barca
- Kontakt:
najveci problem barce u ovoj utakmici je losa predaja lopte iz odbrane jer je real igrao presing na odbranu,da su mogli tu izmijenit koji brzi pas kao sto znaju , Messi i drustvo u napadu bi se naigralo

'đe si Meho, voda te odnijela...Meho pikado je napisao/la:Ala jeste sretni, sudija opet odigrao glavnu ulogu..
Malo je reci sretni...
Realova taktika me podsjetila na onu Manchester-ovu iz finala 2009adas_barca je napisao/la:najveci problem barce u ovoj utakmici je losa predaja lopte iz odbrane jer je real igrao presing na odbranu,da su mogli tu izmijenit koji brzi pas kao sto znaju , Messi i drustvo u napadu bi se naigralo![]()
Ma dobro to, sve ok ...Carlo je napisao/la:Stigo Francesc
al' ko će od Paje sad ostat
Sad ce @Paja nesto napisat, samo dok se oporavi od šoka ...mandraX je napisao/la:Ma dobro to, sve ok ...Carlo je napisao/la:Stigo Francesc
al' ko će od Paje sad ostat![]()
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...
Be Casual ...
Be Casual ...
- adas_barca
- Kontakt:
kad nas veceras nisu pobijedili ne znam kad ce
, kako sve izgleda tako jednostavno kada taj Messi uzme loptu. 
- Donnie Darko
- Kontakt:
Kako sam bio ljut na Pepa kad sam vidio sastav, ono wtf? Pa igras protiv Reala a ne protiv hebenog Getafea. Bolju igru nisam ni ocekivao, ali nisam ocekivao ni ovako dobru igru Reala. Zasluzili su pobjedu od dva gola razlike veceras, al ko im je kriv sto nisu iskoristili prilike. Valdes je bio maestralan, kao i obicno, kod golova nije mogao nista a odbranio je nekoliko odlicnih sansi za Real.
Mascherano debil, neznam kako je Pepu samo moglo past na pamet da ga stavi od prve minute pored Piketa
Portillo je ipak bio u pravu, Xavi grije klupu.
Iskreno se nadam da ce Cesc igrati u srijedu, makar 10 minuta.
Mascherano debil, neznam kako je Pepu samo moglo past na pamet da ga stavi od prve minute pored Piketa
Portillo je ipak bio u pravu, Xavi grije klupu.
Iskreno se nadam da ce Cesc igrati u srijedu, makar 10 minuta.
Koja brzinu posjeduje alexis,to je strasno,ali ne samo to nego i tehniku,pomagao je odbrani.I kad pogledas da mu je ovo prva utakmica za barcu i to protiv reala,stvarno smo dobili fenomenalnog igraca.
@Donnie
Kako mozes sumnjati u pepa ?
A to za fabregasa,mislim da ce ga pep ubaciti od 1 minute protiv reala.
@Donnie
Kako mozes sumnjati u pepa ?
Visca el Barça ! Mes que un club !
Slažem se...al' ipak, Pedro je za njega mašina...to se i večeras u njegovih odigranih 15 minuta moglo primjetit'DesimaL je napisao/la:Koja brzinu posjeduje alexis,to je strasno,ali ne samo to nego i tehniku,pomagao je odbrani.I kad pogledas da mu je ovo prva utakmica za barcu i to protiv reala,stvarno smo dobili fenomenalnog igraca.
@Donnie
Kako mozes sumnjati u pepa ?![]()
S obzirom na sastav koji je izveo Pep Guardiola rezultat je odlican pred revans na Nou Campu. Ipak ove utakmice bi trebali uzimati sa dozom rezerve, jer se ekipa jos nalazi u fazi priprema i vecina igraca ne pokazuje svoj puni potencijal koji posjeduju od straha neke ozbiljnije povrede pred pocetak prvenstva.
Nakon sto je ozvanicen dolazak Cesca Fabregasa u Barcelonu, mora se reci jedno veliko HVALA upravi kluba. Kao prvo ostali su "tvrdi" i kod Alexsisa i kod Fabregasa i nisu podlegli pritisku javnosti, zatim uprave Udinesea i Arsenala. Ovo je jedno veliko upozorenje za buducnost i stavili su do znanja da se nece upustati u odredjene "igre" i da imaju svoju granicu.
Takodje je uprava kluba napravila odlican posao kada su u pitanju Oriol, Krkic i Jeffren. Kod sva tri igraca Barca ima pravo otkupa ugovora ukoliko se pokazu u svojim novim klubovima, a uz to ovi ce igraci steci ogormno iskustvo kod klubova koji igraju na visokom nivou. Isto tako je olaksan budzet odlaskom Milita koji nije bio prethodnih godina od velike koristi klubu.
Za mene licno je ekipa optimalno pojacana.
Odbrana:
Otisao je samo gore pomenuti Milito i njegovo mjesto po svemu sudeci ce zauzeti Fontas. Fontas je odlican back-up igrac i za razliku od Milita nije stalno povrijedjen, a nadam se da ce buducnosti biti dostojna zamjena za Puyola. Takodje u Montoyi vidim odlicnu zamjenu za Alvesa, no sa obzirom da Alves odigra skoro sve utakmice ovog momka polahko treba uvoditi u igri i pruzati mu odredjenu priliku. Na lijevoj strani je Abidal, zatim Maxwell i Adrioano koji moze igrati i poziciju desnog beka. Jos ako se na to doda cinjenica da Mascherano/Abidal/Busquets mogu kvalitetno odigrati na poziciji stopera. Jednostavno predobro.
Vezni red:
Kao defenzivni vezni tu je Busquets koji je najbolji za Barcin sistem igre, iza kao back-up igrac je Mascherano koji iz utakmice u utakmicu dokazuje da Barca ne gubi na kvaliteti na toj poziciji. Takodje Keita je u pripremnim utakmica igrao na ovoj poziciji i svoj posao je odradio odlicno - no on dolazi u obzir samo za svaki slucaj.
Zatim u ofenzivnom dijelu veznog reda Barca je od V10 motora dobila V12 motor. Xavi, Iniesta, Fabregas i Thiago. No comment.
Napad:
Npada je dolaskom Alexsisa dobio jednu novu dimenziju u igri, i ove sezone ce biti lakse cijeloj ekipi ukoliko Pedro i Villa opet udju u crnu seriju kao sto je to bio slucaj prosle godine. Takodje sam misljenja da ce Alexsis dosta rasteretiti Messija ove sezone i tu je jos Affelay koji odlicno moze igrati na pozciji lijevog i desnog krilnog napadca.
Kada se ekipa malo bolje analizira vidi se da su sve pozicije popunjene kvalitetnim igracima i sezona je duga i svako ce od njih dobiti svoju priliku da se pokaze. Jedva cekam da sezona pocne.
Nakon sto je ozvanicen dolazak Cesca Fabregasa u Barcelonu, mora se reci jedno veliko HVALA upravi kluba. Kao prvo ostali su "tvrdi" i kod Alexsisa i kod Fabregasa i nisu podlegli pritisku javnosti, zatim uprave Udinesea i Arsenala. Ovo je jedno veliko upozorenje za buducnost i stavili su do znanja da se nece upustati u odredjene "igre" i da imaju svoju granicu.
Takodje je uprava kluba napravila odlican posao kada su u pitanju Oriol, Krkic i Jeffren. Kod sva tri igraca Barca ima pravo otkupa ugovora ukoliko se pokazu u svojim novim klubovima, a uz to ovi ce igraci steci ogormno iskustvo kod klubova koji igraju na visokom nivou. Isto tako je olaksan budzet odlaskom Milita koji nije bio prethodnih godina od velike koristi klubu.
Za mene licno je ekipa optimalno pojacana.
Odbrana:
Otisao je samo gore pomenuti Milito i njegovo mjesto po svemu sudeci ce zauzeti Fontas. Fontas je odlican back-up igrac i za razliku od Milita nije stalno povrijedjen, a nadam se da ce buducnosti biti dostojna zamjena za Puyola. Takodje u Montoyi vidim odlicnu zamjenu za Alvesa, no sa obzirom da Alves odigra skoro sve utakmice ovog momka polahko treba uvoditi u igri i pruzati mu odredjenu priliku. Na lijevoj strani je Abidal, zatim Maxwell i Adrioano koji moze igrati i poziciju desnog beka. Jos ako se na to doda cinjenica da Mascherano/Abidal/Busquets mogu kvalitetno odigrati na poziciji stopera. Jednostavno predobro.
Vezni red:
Kao defenzivni vezni tu je Busquets koji je najbolji za Barcin sistem igre, iza kao back-up igrac je Mascherano koji iz utakmice u utakmicu dokazuje da Barca ne gubi na kvaliteti na toj poziciji. Takodje Keita je u pripremnim utakmica igrao na ovoj poziciji i svoj posao je odradio odlicno - no on dolazi u obzir samo za svaki slucaj.
Zatim u ofenzivnom dijelu veznog reda Barca je od V10 motora dobila V12 motor. Xavi, Iniesta, Fabregas i Thiago. No comment.
Napad:
Npada je dolaskom Alexsisa dobio jednu novu dimenziju u igri, i ove sezone ce biti lakse cijeloj ekipi ukoliko Pedro i Villa opet udju u crnu seriju kao sto je to bio slucaj prosle godine. Takodje sam misljenja da ce Alexsis dosta rasteretiti Messija ove sezone i tu je jos Affelay koji odlicno moze igrati na pozciji lijevog i desnog krilnog napadca.
Kada se ekipa malo bolje analizira vidi se da su sve pozicije popunjene kvalitetnim igracima i sezona je duga i svako ce od njih dobiti svoju priliku da se pokaze. Jedva cekam da sezona pocne.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Samo, u ovoj utakmici se pokazalo koliko Busquets znaci za vezni red,i igru Barcelone opcenito.
btw.
btw.
Dobro je,ako se radi o ojrimaRosell: "Platili smo 29 miliona za Cesca. Ostalo su varijable. 29+5+5. Detalje ćemo vam objasniti sutra."
Don't hate what you don't understand.
- Meho pikado
- Kontakt:
Jeli igrao Thiago? Nije...
Messi inace prvi put dirnuo loptu u 22min
nije spreman.
Ali je bio spreman da u 45min napravi faul na Pepeu tj. zabije gol..
Messi inace prvi put dirnuo loptu u 22min
Pozivam nadlezne da reaguju,Meho bi mogao dici ruku na sebe.Meho pikado je napisao/la:Jeli igrao Thiago? Nije...
Messi inace prvi put dirnuo loptu u 22minnije spreman.
Don't hate what you don't understand.
Jel Di maria igrao ? NIjeMeho pikado je napisao/la:Jeli igrao Thiago? Nije...
Messi inace prvi put dirnuo loptu u 22minnije spreman.
Ronaldo inace od 1 do 90 minute dirao loptu
Ali je bio spreman da sve fula.
Za razliku od messia kojem treba 1 prilika da pogodak,
Visca el Barça ! Mes que un club !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.