KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

cikac
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la cikac » 11 avg 2011, 21:08

kabas je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
cikac je napisao/la:
znači, upravo ono što sam i htio da kažem o Selimoviću. bio u klubu 2 mjeseca. u to vrijeme pokupio ono što mu je trebalo i razgulio. kao i mnogi, mnogi drugi... i on vam je pozitivan lik?
pazi opet ponavljam da selimovic uopste nije neka cvijecka i da ima oraha u djepu, ali je opet za 80 posto nasih "businessman-a" (kako se nazivaju ovi nasi lopovi) postenjacina, ali je usao u KK Bosnu sa slicnim planom sa kojim je usao covic u crvenu zvezdu, tj. da koristi klub sa imenom i tradicijom (KK Bosnu) za promociju formiranih mladih igraca + nekoliko pojacanja, a da koristi svoj klub da kreira mlade igrace i za stecanje iskustva i iz toga bi oba kluba profitirala, a on bi se sigurno opario prilikom prodaje igraca sto opet bi nama odgovaralo jer je bolje stvarati nase igrace nego dovoditi razne polovnjake, ali vec pri samo pokusaju implementiranja tog plana (tj. dovodjena rusa) udario je u zid onog djela uprave koje je zanimalo samo da dovedu drzavne sponzore pa da se od toga opare i da stvaraju samopromociju bez ikakvog truda

covjek je odmah odustao i otisao, prilikom odlaska povukao je i mladjeg buzu, ali sto je bio spas za ovoga (gore ti je objasnjeno), dok npr. nije povukao marka vukovica koji mu je nasusno potreban jer u svom klubu nema pleja i imao je dovoljno casti da barm donira opremu, a ne kao konakovic koji je samo cjedio, ali za uzvrat KK Bosni nije nista dao

tako i ako ne smatram sve njegove motive casnim ipak smatram da je za 95% ljudi u upravi sada ogroman pozitivac

a inace rus je izbacio djedovica i da je zimic ostao kod njega sada bi minimalno solidan centar na EL nivou

Ko je donirao opremu Selimović?Ja tu opremu očima nisam vidio, a treniram u Bosni? :?
ti bi i opremu za treninge? ih... mislim da mi govorimo o onoj opremi u kojoj prvi tim igra utakmice... to ti je to - 20 gaća, 20 potkošulja, 20 čarapa... jedne bijele i jedne bordo... i kapak. eto investitora koji nas je šutnuo dok se ne oporavimo. :cry:

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 11 avg 2011, 21:15

nerminh74 je napisao/la:
cikac je napisao/la:dobro, Ćović nije donio lovu, nego su kao ugasili zvezdu i donijeli njeno ime Ćoviću gdje je lova već postojala. ista stvar.

http://www.sportsport.ba/ino_kosarka/sp ... -fmp/62083" onclick="window.open(this.href);return false;
Nebojša Čović bi iz FMP preneo sve resurse, a ime kluba bi bilo Crvena zvezda Beograd. Na taj način bi klub bio oslobođen dugova i odblokirao bi se račun.
u Bosni se ništa ne zna, to je tačno, ali razlog je što godinama likovi kao Selimović žele da izigravaju Ćoviće i da se ****, a da pri tome ne zasuču rukave ili plate bar kafu koju piju na klubski račun.
opet ne covic nije donio lovu, a njegov tim je imao plate i ne visok budjet posto on vecinom radi sa djecom koja ne kostaju kao gotovi igrac, najvise je donio u besplatnim halama za kosarku i vlastitoj dvorani + povratak delija sto naravno znaci povecanu medisku eksponiranost sto opet privlaci sponzore

ponavljam covic je donio stabilnost, a koliko znam CZ se nece ugasiti jer u suprotnom gubi sve titule i uspjehe, nego ce se dugovi servisirati kroz naredne sezone, a dug prema drzavi rijesiti sa samom drzavom
evo šta on kaže:
- Ponudili smo koncept da FMP ne bude više FMP, već da postane Crvena zvezda koja će igrati Jadransku ligu, da se na nju prenese sva naša infrastruktura, uključujući i tri hale i sve igrače i sve to bez ikakve promene vlasničke strukture. Naravno, svi dugovi moraju biti jasno prikazani - dodao je Čović.
cash ili nekretnine... zar je razlika?

kabas
Kontakt:

Post Postao/la kabas » 11 avg 2011, 21:18

cikac je napisao/la:

ti bi i opremu za treninge? ih... mislim da mi govorimo o onoj opremi u kojoj prvi tim igra utakmice... to ti je to - 20 gaća, 20 potkošulja, 20 čarapa... jedne bijele i jedne bordo... i kapak. eto investitora koji nas je šutnuo dok se ne oporavimo. :cry:

Ma kakvu opremu za trening, znam ja da smo mi daleko od toga, kad' ja moram placati kotizaciju za omladinsku ligu to dovoljno govori u kakvoj je Bosna situaciji, ja sam mislio na opremu za igranje utakmica, jer oni stari HASKY dresovi su se vise izlizali, a ne samo izliza nego skoro vise nema, tako da nam se naprimjer znalo desiti da imamo 10 od potrebnih 12 garnitura na utakmici, ali sreca pa smo na kraju sezone kupili ponovo NAAI dresove iz svog djepa pa cemo moci ako nista imati normalnu opremu! :|

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 avg 2011, 21:28

cikac je napisao/la: evo šta on kaže:
- Ponudili smo koncept da FMP ne bude više FMP, već da postane Crvena zvezda koja će igrati Jadransku ligu, da se na nju prenese sva naša infrastruktura, uključujući i tri hale i sve igrače i sve to bez ikakve promene vlasničke strukture. Naravno, svi dugovi moraju biti jasno prikazani - dodao je Čović.
cash ili nekretnine... zar je razlika?
znaci u pravu sam, a cujkoja je razlika cash ili nekretnine, pa ako mozes imati samo jedno naravno da je lova primarna jer ni jedna igrac ne dolazi igrati za nekoga zato sto ima dvoranu, nego za platu

ali ovim se udaljujemo od KK Bosne i nase rasprave, preciznije moje tvrdnje da selimovic nije nista nazao uradio Bosni, a da je ima namjeru da uradi nesto dobro i tvoje tvrdnje da je on jedan od negativaca
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 avg 2011, 21:30

cikac je napisao/la:
nije on sutno Bosnu dok se ne oporavi nego dok ova bagra ne ode ili bude istjerana, nego de mi reci ko je od svih drugih aktuelnih clanova uprave BILO STA donio u klub
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 11 avg 2011, 21:42

misliš od ovih sad nekoliko zadnjih uprava?

niko, sve jad do jada.
nikog ja tu ne hvalim, ali mi šega što vi iz društva bezveznjaka izdvajate ovog megabezveznjaka kao pametnog poduzetnika za kojeg trebamo biti sretni ako provede mjesec dana u klubu. ja kad kažem "ova bagra", definitivno i na njega mislim.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 avg 2011, 22:22

cikac je napisao/la:misliš od ovih sad nekoliko zadnjih uprava?

niko, sve jad do jada.
nikog ja tu ne hvalim, ali mi šega što vi iz društva bezveznjaka izdvajate ovog megabezveznjaka kao pametnog poduzetnika za kojeg trebamo biti sretni ako provede mjesec dana u klubu. ja kad kažem "ova bagra", definitivno i na njega mislim.
OK
sada ispade ja obozavaoc lika i djela selimovica
pokusao sam nesto objasniti nije islo i tu cu stati

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 avg 2011, 01:56

KK Bosna je ovih dana izgubio i najvecu bitku.

Naime, radi se o osipanju kadra Omladinskog pogona. Senad Redzic i Bakir Srna su vec otisli u Sparse. Sva djeca bi trebala za njima.

Oglobali ste sve sto je bilo. Mislim da je vrijeme da se tacka stavi na to.

Imamovicu, Sabovicu, Milavicu, S. Cengicu, Konakovicu, Bukvo, S. Bukvo, i mnogi mnogi drugi mislim da ste svoj posao odradili posteno. Neka vam je na sramotu.

Ostalo je samo ime.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 15 avg 2011, 10:38

Nisam navijač Bosne nikad bio,niti sam previše gotivio taj klub...ali uvjek sam imao poštovanje prema tom klubu...stvarno je velika sramota šta se radi sa timom koji je bio šampion evrope,prvak EX YU,te BiH,koji je dao toliko poznatih košarkaških imena...velika sramota,za grad Sarajevo,i za te ljude što vode(su vodili) klub...Ali kad vidim šta se dešavalo/dešava Ciboni,Zadru,Zvezdi..pa i Olimpiji,onda vidim da ni KK Bosna nije jedina,ali svakako je najgore prošla od svih navedenih klubova..bar zasad,tužno.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 15 avg 2011, 12:20

Neno sanjam dan kad ces napisati neku neku dobru vijest vezanu za KK Bosna, ili neko od ostalih forumasa.
Mozemo li pasti nize, sta je sljedeci korak, da proglasimo stecaj i ugasimo najslavniji kosarkaski klub u BiH ?
Ili to i ne bi bila tako grozna stvar ?

@mnogo smo jaki
Bosnu je nacela i dotukla politika, vladajuce strukture, nije da smo imali sanse. :(
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 16 avg 2011, 18:42

Počele pripreme košarkaša Bosne: Start sa 15 igrača

Prvim treningom u dvorani Skenderija jučer su počele pripreme košarkaša Bosne ASA BH Telecoma.

Prozivci trenera Sabahudina Bašovića, koji će u odsustvu šefa stručnog štaba i bh. selektora Sabita Hadžića voditi pripreme, odazvalo se 15 igrača.

Od prvotimaca iz prošle sezone, tu su bili Dženan Rahimić, Ali Demić, Nermin Buza, Eldin Čamdžić, Dino Hodžić, Marko Vuković, Srđan Damjanović, Edin Rešidović i Amin Hot. Trenirali su i bivši Bosnini članovi Sindis Demić, Esmir Guzonjić i Emir Bešović.

Stručnom štabu pokušat će se nametnuti još centar mlade reprezentacije BiH Nemanja Sladoje, zatim centar Nermin Hujdurović, koji dolazi s američkog Sent Džons univerziteta u Minesoti, te bivši kadetski reprezentativac Hrvatske, bek Husnija Habul iz Dubrovnika.

Igrače su posjetili i članovi Upravnog odbora, na čelu sa predsjednikom Safudinom Čengićem, koji su naglasili da će, i pored nezavidne finansijske situacije, učiniti sve da bi ekipa imala što bolje uvjete za pripreme.
Hujdurovic je bivsi junior Slobode Dite. Visok je 205 cm, 1988 godiste i igra na poziciju krilnog centra i centra. Igrao je za Sent Dzons Univezitet (u trecu NCAA ligu) sa prosekom od 9 poena (sut za dva: 53,8%, slobodna bacanja 65,4%), 3,9 skokova i 1.1 blokadu po utakmici.I njegov mladji brat Tarik (bek 190 1993) takodje igra u SAD, za srednju skolu Pequot Lakes.

[youtube][/youtube]

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 avg 2011, 19:28

albiongate je napisao/la:
Počele pripreme košarkaša Bosne: Start sa 15 igrača

Prvim treningom u dvorani Skenderija jučer su počele pripreme košarkaša Bosne ASA BH Telecoma.

Prozivci trenera Sabahudina Bašovića, koji će u odsustvu šefa stručnog štaba i bh. selektora Sabita Hadžića voditi pripreme, odazvalo se 15 igrača.

Od prvotimaca iz prošle sezone, tu su bili Dženan Rahimić, Ali Demić, Nermin Buza, Eldin Čamdžić, Dino Hodžić, Marko Vuković, Srđan Damjanović, Edin Rešidović i Amin Hot. Trenirali su i bivši Bosnini članovi Sindis Demić, Esmir Guzonjić i Emir Bešović.

Stručnom štabu pokušat će se nametnuti još centar mlade reprezentacije BiH Nemanja Sladoje, zatim centar Nermin Hujdurović, koji dolazi s američkog Sent Džons univerziteta u Minesoti, te bivši kadetski reprezentativac Hrvatske, bek Husnija Habul iz Dubrovnika.

Igrače su posjetili i članovi Upravnog odbora, na čelu sa predsjednikom Safudinom Čengićem, koji su naglasili da će, i pored nezavidne finansijske situacije, učiniti sve da bi ekipa imala što bolje uvjete za pripreme.
Hujdurovic je bivsi junior Slobode Dite. Visok je 205 cm, 1988 godiste i igra na poziciju krilnog centra i centra. Igrao je za Sent Dzons Univezitet (u trecu NCAA ligu) sa prosekom od 9 poena (sut za dva: 53,8%, slobodna bacanja 65,4%), 3,9 skokova i 1.1 blokadu po utakmici.I njegov mladji brat Tarik (bek 190 1993) takodje igra u SAD, za srednju skolu Pequot Lakes.

[youtube][/youtube]
3 NCAA liga hmmm, a jos ima ruzno ime

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 17 avg 2011, 00:16

Oj Besa u Bosni :o :lol:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 avg 2011, 00:41

Ako Besovic bude u rosteru, zreo kandidat za ispadanje.

Ostalo je samo ime.....

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 17 avg 2011, 00:49

neno#4 je napisao/la:Ako Besovic bude u rosteru, zreo kandidat za ispadanje.

Pa ne mozes reko da vjerujes , Besaa :lol: 8-) Hujdur je dobar krilni centar moze dosta da napreduje jak mnogo a i da odigra dobro na 5 .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 17 avg 2011, 00:57

Besaa u Bosni :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: izvinite na silnim smajlijima ,al bukvalno je ovako... Pa s tim likom sam basketa prije koju godinu igrao ...Oj Bosno na sta spade.

ps. Mogli su i mene pozvati , evo me 205 cm bez kalosa. :mrgreen:

kabas
Kontakt:

Post Postao/la kabas » 20 avg 2011, 13:40

[quote="neno#4"]KK Bosna je ovih dana izgubio i najvecu bitku.

Naime, radi se o osipanju kadra Omladinskog pogona. Senad Redzic i Bakir Srna su vec otisli u Sparse. Sva djeca bi trebala za njima.

Oglobali ste sve sto je bilo. Mislim da je vrijeme da se tacka stavi na to.

Imamovicu, Sabovicu, Milavicu, S. Cengicu, Konakovicu, Bukvo, S. Bukvo, i mnogi mnogi drugi mislim da ste svoj posao odradili posteno. Neka vam je na sramotu.

Ostalo je samo ime

I bez ta dva trenera i kadeti i juniori imaju velike šanse da budu medju 3 u državi, jer stvarno imamo dobre ekipe, i dobrog trenera! Pripreme su počele prošle subote i odlično se radi kadeti i juniori su prijavljeni za kengur kup koji će se održati idući vikend!Čuo sam da će razgovarati sa Zeljkovićem da preuzme juniore...

p.s Svaka čast Marku Vukoviću koji je rekao NE Sparsima!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 avg 2011, 14:00

kabas je napisao/la:
I bez ta dva trenera i kadeti i juniori imaju velike šanse da budu medju 3 u državi, jer stvarno imamo dobre ekipe, i dobrog trenera! Pripreme su počele prošle subote i odlično se radi kadeti i juniori su prijavljeni za kengur kup koji će se održati idući vikend!Čuo sam da će razgovarati sa Zeljkovićem da preuzme juniore...

p.s Svaka čast Marku Vukoviću koji je rekao NE Sparsima!
imas jednu privatnu poruku od mene

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 avg 2011, 23:21

Kakva ce to petorka dogodine da bude...
Dino Maca Hodzic, Crnogorac, Batina, Guzonjic i Sladoje 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Ekipa konkurentna za velike domete sigurno....
E moja Bosno, kakvi te nesposobnjakovici i uhljupi vode bolje je da ne postojis...

Ostalo je samo ime.....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 avg 2011, 02:20

neno#4 je napisao/la:Kakva ce to petorka dogodine da bude...
Dino Maca Hodzic, Crnogorac, Batina, Guzonjic i Sladoje 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Ekipa konkurentna za velike domete sigurno....
E moja Bosno, kakvi te nesposobnjakovici i uhljupi vode bolje je da ne postojis...

ne zaboravi sindisa strasnog, onda onu slovensku pizdurinu poput preldzica, pipetovog malog i "pojacanja" iz trece NCAA divizije :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.