Asmir Begović

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

floyd
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la floyd » 15 avg 2011, 17:11

Bosnier je napisao/la:SportSport.ba

Daj nazovite Susica , i pitajte njega za komentar !
Susa ce reci 'nazvacu ga ali sta mi to garantuje'...Nesto glupo u tom stilu. Kao 'nazvacu ga, ali molim boga da se ne odazove, da bi imao pravdanje pred javnosti sto ga vise necu zvati'.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 15 avg 2011, 18:23

http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/vra ... ciju/62564" onclick="window.open(this.href);return false;
vratiće se, ali nije siguran da će sad biti pozvan, baš bi trebali ovi sa ss.ba nazvati i jednog i drugog, fino snimiti izjave i da se zna o čemu se radi, pa nije reprezentacija ni selektorova ni ovih sad igrača, već sviju nas, pa valjda treba zvati sve najbolje što ova i onako mala država ima, nismo mi ni brazil ni argentina da tako lako otpisujemo igrače, a pogotovo one koji igraju u najjačoj ligi svijeta.
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 16 avg 2011, 00:05

nick je napisao/la:
neko_iz_mase je napisao/la:@Bilal, ne daj Bože. Ja sam samo jedan od mnogih koji nije slijep pored očiju, što se očito ta tebe ne može reći.
Ćiro nije bio Bog. On je bio solidan trener, ne trener svjetske klase, ali trener koji je uz to i odlično znao motivisati igrače, za razliku od ovog balvana, koji na terenu izgleda kao drvena Marija. Ali, isto tako, Ćiro kakav je da je, za Sušića je prof.dr. što se tiče trenerskog posla.
A vidili smo šta ova ekipa može sa, hajmo reći sa solidnim trenerom, a isto tako, kako izgleda sa trenerskim promašajem.
jos da se nadovezem covjek kojeg ti zoves balvan je proglasen najboljim igracem tvoje zemlje, najboljim igracem psg, ima milione, vjerovatno on tebe ne bi nazvo balvanom ali te stvari se uce negdje drugo i vjerovatno je do tvojih godina uspio zaradit milione... zapitaj se gdje je on gdje ti...
Ne provaljuj se! Trenerska karijera nema veze sa igrackom. Najbolji primjer ti je Maradona. A primjera je mnogo.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 16 avg 2011, 11:03

nick je napisao/la:
neko_iz_mase je napisao/la:@Bilal, ne daj Bože. Ja sam samo jedan od mnogih koji nije slijep pored očiju, što se očito ta tebe ne može reći.
Ćiro nije bio Bog. On je bio solidan trener, ne trener svjetske klase, ali trener koji je uz to i odlično znao motivisati igrače, za razliku od ovog balvana, koji na terenu izgleda kao drvena Marija. Ali, isto tako, Ćiro kakav je da je, za Sušića je prof.dr. što se tiče trenerskog posla.
A vidili smo šta ova ekipa može sa, hajmo reći sa solidnim trenerom, a isto tako, kako izgleda sa trenerskim promašajem.
jos da se nadovezem covjek kojeg ti zoves balvan je proglasen najboljim igracem tvoje zemlje, najboljim igracem psg, ima milione, vjerovatno on tebe ne bi nazvo balvanom ali te stvari se uce negdje drugo i vjerovatno je do tvojih godina uspio zaradit milione... zapitaj se gdje je on gdje ti...
Ja sam tu gdje je jesam i radim ono što najbolje znam. Možda sam dobar, možda bih mogao biti i bolji, ali što je najvažnije, nikome ne pravim kolateralnu štetu. A to, da zavidim nepismenom čovjeku, koji nema 8 razreda škole, tu si se malo prešao. Materijalizam mi nikada nije pričinjavao duševnu satisfakciju, dok sam obrazovanje shvatao najvećim bogatstvom koje čovjek može posjedovati, i takvi ljudi su me impresionirali.
Balvan nego šta!!! Momak fino kaže da bi branio, al` balvan "ima osjećaj" da je njemu preči klub. Samo mi nije jasno, ako već ima te vidovnjačke sposobnosti, kako ne osjeti da je mentalno limitirana osoba?
I sad ti meni objasni, kakve veze ima što je on zaradio milione, što je proglašen najboljim igračem PSG-a? Jel` to reprezentaciji donosi nekakve kredite i jel` se to vidi na igrama reprezentacije?
Što je najžalosnije, svak` se u nedostatku agrumenata poziva na njegovu sjajnu fudbalsku karijeru, koju niko ne može osporiti, jer je bio genije sa loptom. Ali, to nema baš nikakve veze sa njegovim trenerskim neznanjem. Koliko je bio dobar kao fudbaler, toliko je jadan kao trener!!!
Zadnja izmjena: neko_iz_mase, dana/u 16 avg 2011, 11:09, ukupno mijenjano 1 put.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 16 avg 2011, 11:07

Hasagic je hronicno povrijedjen golman,s njim je svaki put rizicno kad je na golu,plus sto ne brani ni u sovm klubu,ne igra prijateljske utakmice,skoro nad i ne trenira,plus sezona u Turskoj pocinje sredinom septembra!..A Begovic brani u najjacoj ligi na svijetu i tamo je jedan od najboljih ako ne i najbolji golman! mislim da ne smije biti dvojbe,Begovicu treba dati sansu u narednim utakmicama,sigurno ne moze biti losiji od Hasagica,moze biti samo bolji,a on je ipak buducnost ove reprezentacije!..Safete prekini sa sujetama,radi u interesu BIH!

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 16 avg 2011, 11:13

Pa dobro ako cemo biti realni i taj "momak" je izigrao i lagao ne samo selektora i NS vec i cijelu naciju nekoliko puta. Kvalitet Asmira Begovica je neosporan. On je trenutno nas najbolji golman i treba imati svoje mjesto u reprezentaciji. U isto vrijeme treba da zna da su za ovu drzavu njeni najbolji sinovi krv lili i da se ne moze zezati kako kome hoce pogotovo ne tamo neki balavac poput njega kojem je vise no ocigledno klub bio veci prioritet no reprezentacija. Bez obzira sto zaradjuje hljeb u tom klubu, DRZAVA je DRZAVA i za drzavnu selekciju se treba nastupati s podjednakom zestinom bilo da se radi o utakmici sa San Marinom ili Spanijom.

Onda kada shvati (a po zadnjim izjavama izgleda da je poceo) vaznost reprezentacije, treba ga zvati i kroz nekoliko utakmica mu predati poziciju broj jedan jer je sigurno nas najkvalitetniji golman.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 avg 2011, 11:25

neko_iz_mase je napisao/la:
nick je napisao/la:
Ja sam tu gdje je jesam i radim ono što najbolje znam. Možda sam dobar, možda bih mogao biti i bolji, ali što je najvažnije, nikome ne pravim kolateralnu štetu. A to, da zavidim nepismenom čovjeku, koji nema 8 razreda škole, tu si se malo prešao. Materijalizam mi nikada nije pričinjavao duševnu satisfakciju, dok sam obrazovanje shvatao najvećim bogatstvom koje čovjek može posjedovati, i takvi ljudi su me impresionirali.
Balvan nego šta!!! Momak fino kaže da bi branio, al` balvan "ima osjećaj" da je njemu preči klub. Samo mi nije jasno, ako već ima te vidovnjačke sposobnosti, kako ne osjeti da je mentalno limitirana osoba?
I sad ti meni objasni, kakve veze ima što je on zaradio milione, što je proglašen najboljim igračem PSG-a? Jel` to reprezentaciji donosi nekakve kredite i jel` se to vidi na igrama reprezentacije?
Što je najžalosnije, svak` se u nedostatku agrumenata poziva na njegovu sjajnu fudbalsku karijeru, koju niko ne može osporiti, jer je bio genije sa loptom. Ali, to nema baš nikakve veze sa njegovim trenerskim neznanjem. Koliko je bio dobar kao fudbaler, toliko je jadan kao trener!!!
U prevodu nisi nigdje a rad ti se zasniva poput Marinka Cutukukovog.Sto se tice osjecaja,zar nisi osjetio da si usrao i sefa i stanicu
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 avg 2011, 11:32

ibricic ne dođe igrati za reprezentaciju jer kao ima neku revijalnu utakmicu za hajduk i nikom nista... na to svi zaboravili ali zato begovic ne valja nikom a momak ce biti jedan od boljih golmana u europi.
You are someone else I am still right here

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 16 avg 2011, 12:35

Safet Sušić : " Begovic ili brani ili nebrani, on je jedan od najboljih golmana evrope. Ali, hasagić je tu godinama, i on se raduje sto brani za reprezentaciju, neznam stvarno sta da radim". :mrgreen:

Znaci, tu lezi zec :mrgreen:
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 16 avg 2011, 12:56

Usporedbe radi, to je kao da je dzeko na klupi, a zec u vrhu napada! Ti bi se slozio sa tim?
Safet gazi preko svoje rjeci, ima dvostruke aršine za igrace!
Bez obzira na sve, treba uciniti sve da taj golman bude nasa jedinica!
Hasagic je golman koji je stalno povrijeđen, isto se moze desiti i usred utakmice!Onda bi nam na golu stajo onaj hairlija.
Begovic na golu, hasagic zamjena..idealno!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 16 avg 2011, 13:09

Sušić je otvoreno rekao ako pozove Begovića on će sjediti na klupi,iako je svojim odbranama i nastupima zaslužio mjesto prvog golmana reprezentacije.
Mislim da je izričito zbog toga par puta izbjegavao poziv jer zasto bi čovjek putovao na kraj svijeta da bi sjedio na klupi u prijateljskoj utakmici dok se bori za mjesto prvog golmana u svom klubu
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

juzni_front88
Kontakt:

Post Postao/la juzni_front88 » 16 avg 2011, 13:09

U ovom trenutku imam Kenana Hasagića, s kojim sam izuzetno zadovoljan i koji je sretan da svaki put dođe braniti za reprezentaciju. Godinama je tu, dobar je i nemam nikakvog razloga da ga mijenjam, istakao je Safet Sušić, selektor BiH u razgovoru za Av*z, te naglasio:

”Imati uz njega i Begovića, bila bi velika stvar, ali znam da Asmir ne bi volio biti rezerva. On je golman koji ili brani ili ne brani. Nije za klupu”

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 avg 2011, 13:22

Nemam nista protiv Hasagica, naprotiv, jos ga smatram odlicnim golmanom, ali vrijeme je da Begovic postane Br. 1 u reprezentaciji, treba se rijesiti ovaj nesporazum. Kriv je, dva put je ignorisao poziv, ali za to ima isto odredjena kazna, dakle nepozivanje za sljedece utakmice, i mislim da je odsjedio svoju kaznu (6 mjeseci van reprezentacije) .

juzni_front88
Kontakt:

Post Postao/la juzni_front88 » 16 avg 2011, 13:25

Ma Susic zna,da mu je Asmir reko,da ne zeli biti rezerva Hasagicu,i zato ga Susis i ne zove,a nama drugu pricu prosipaa..e moj Safete :?

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 16 avg 2011, 13:43

Znaci ipak Safet je obecao drugu Keni da ce branit, pa je morao nekako Begovica otjerat. Zalosno. :roll:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 avg 2011, 13:49

Sto me nerviraju ovi insajderi i pljuvaci Susica, odakle vama informacija da je Safet obecao Keni da ce branit pa se Asmir radi toga ne odaziva ?

Samo lupetate !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 16 avg 2011, 13:51

AKO je zaista ovo izjavio za te novine nije vise ni cudo sto je nastao konflikt na relaciji selektor>begovic. uvijek sam govorio da je sam begovic krivac sto se nije pojavio u slovackoj/americi al' ako mu je vec tada receno da ce braniti hasagic nema se tu sta vise raspravljati. zao mi je sto ovaj vrhunski golman nece braniti za nasu repku dugo vremena, al' tako to ide kod nas bolje komplikovano nego jednostavno.. :roll:
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 16 avg 2011, 13:54

čudno je to kako ljudi reaguju. opet shvatili da je begovic majstor od golmana i odmah ide crnjenje te hasagic spahicev rodjak pa zato brani ili to je papetov drug itd.jeste da je hasagic i stariji i sklon povredama ali i je i istina da jako dobro brani. protv rumuna i u zenici i kod njih je branio jako dobro. nije on kriv sto je igrao sa 10 kloceva.protiv abanije u zenici isto tako nas u jednom trenutku spasio i ima samo jedan kiks u kvalifikacijama i to u tirani. mislim, covjek brani dobro i uz reprezentaciju je vec godinama.begovic je za mene najbolji golman na tusvje ali nije ni hasagic takav kloc da ga sada gazimo i bacamo u blato.asmir begovic je imao svoju sansu da bude prvi golman i nije je iskoristio. postoji jedna solucija kako da begovic u ovom trenutku bude prvi golman ali nije bas moralna. samo mislim da ne treba sada pose...vati hasagica.ipak je on nas golman. a ova dvojica iznad koji znaju sta je ko kome rekao- to je katastrofa.puino je jednostavnije nego sto vi mislite.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 16 avg 2011, 13:55

neko_iz_mase je napisao/la:
nick je napisao/la:

nedostatak argumenata? momak je i prije toga fino govorio da ce branit ali nije bilo tako, ako ce birat kad je njemu cejf pa branit, daleko mu kuca od repke bila, a to koliko si ti strucan da ocjenjujes susiceve kvalitete je upitno, asimir je izjavio da nece branit dok je susi selektor, da si cito njegove izjave uvidio bi da momak iz dana sam sebi kontrira, ali hajde najbolje je kroz neke druge teme izrazit netrpeljivost prema susicu koji nije do sad nista manje pokazo od ostalih trenera...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 16 avg 2011, 13:57

Asmir izjavio u SAN ( :lol: :lol: :lol: ) da se nikad vise nece odazvat i sve Bosnje povjerovale. Ja ne znam ko jos vjeruje tom portalu, ljudi su gomilu lazi napisali.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.