Slike BiH stadiona
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
Re: Slike BiH stadiona
Evo kriterija za play-off (isti kao i za polufinale!) pa neka netko iz Zenice ili bilo tko, tko se razumi u stanje stadiona, vidi šta fali Bilinom Polju i neka komentira:Barca u srcu je napisao/la:Baš me čudi da Bilino ne ispunjava kriterije ni za play-off, ipak, Bilino je uvijek važilo za najbolji stadion u BiH.Galion je napisao/la:Dugo sam tražio ove podatke i našao sam ih:
Za sezonu 2011./2012. 5 stadiona u BiH ima UEFA licence za igrati utakmice u europskim natjecanjima.
Stadion Pecara u Širokom Brijegu i Pod Bijelim Brijegom u Mostaru su stadioni 2. kategorije i na njima se mogu igrati utakmice 1. i 2. pretkola Lige prvaka i Europske lige (samo sad mi nije jasno kako je Zrinjski igrao protiv Odensea 3. pretkolo Europske lige na svome stadionu?).
Stadioni Asim Ferhatović Hase (bez cijele zapadne tribine) u Sarajevu, Gradski stadion u Banja Luci i Bilino polje u Zenici su stadioni 3. kategorije i na njima se mogu igrati utakmice 3. pretkola Lige prvaka, te utakmice 3. pretkola i play-offa Europske lige.
Ni jedan stadion u BiH ne zadovoljava uvjete da se na njemu igraju utakmice play-offa Lige prvaka, kao i utakmice grupne faze i Lige prvaka i Europske lige.
DIMENZIJE TERENA: 105mx68m (negdje sam pročitao da je Bilino Polje 103x65)
MINIMALNA VELIČINA SVLAČIONICE ZA SUCE: 20 kvadrata
MINIMALNO OSVJETLJENJE: 1400 luxa (lumen po metru kvadratnom, lumen je mjerna jedinica za svjetlosni tok) u svim smjerovima (normalno TV studijsko osvjetljenje iznosi oko 1000 luxa)
VIP PARKIRALIŠTE: 150
NISU DOZVOLJENA STAJAĆA MJESTA ZA GLEDATELJE
MINIMALNI KAPACITET SJEDEĆIH MJESTA: 8000 (kapacitet Bilinog Polja iznosi 15292)
MINIMALAN UKUPAN BROJ SJEDEĆIH MJESTA ZA VIP: 500
MINIMALAN BROJ SJEDEĆIH VIP MJESTA ZA GOSTE: 100
PODRUČJE ZA SMJEŠTAJ VIP GOSTIJU (hoteli, kafići, šta li već): 400 kvadrata
MINIMALNA VELIĆINA PROSTORA ZA MEDIJE: 200 kvadrata za 75 osoba
MINIMALAN BROJ FOTOGRAFA: 25
MINIMALAN PROSTOR ZA PLATFORMU NA KOJOJ SU GLAVNE KAMERE: 10 kvadrata za 4 kamere
MINIMALAN BROJ SJEDALICA U SOBI U KOJOJ SE ODRŽAVAJU IZVJEŠTAJI KOMENTATORA NAKON UTAKMICE: 100, od čega 50 sa stolovima
MINIMALAN BROJ MJESTA ZA KOMENTATORE: 25
MINIMALAN BROJ TV STUDIJA: 2, od kojih barem 1 mora imati pogled na igralište
MINIMALAN BROJ POLOŽAJA ZA INTERVJU NAKON UTAKMICE: 4
MINIMALNO PODRUČJE IZVAN STADIONA ZA KOMBIJE ZA PRIJENOS: 1000 kvadrata
MINIMALAN BROJ SJEDALICA ZA SOBU U KOJOJ SE ODRŽAVA PRESS KONFERENCIJA: 75
Al ko ce ti napunit taj stadion, pogledaj Kosevo, vjecno je prazan osim kad igra repka ili derbiji. Ja mislim da nasim klubovima treba stadion od 20000 do 25000k .Ljumani_Banovici je napisao/la:pa kakve mi to stadione trebamo imati npr. ovako
- grad-na-rijeci-sani
- Kontakt:
I to je previse.nane58 je napisao/la:Al ko ce ti napunit taj stadion, pogledaj Kosevo, vjecno je prazan osim kad igra repka ili derbiji. Ja mislim da nasim klubovima treba stadion od 20000 do 25000 .Ljumani_Banovici je napisao/la:pa kakve mi to stadione trebamo imati npr. ovako
Nasim klubovima trenaju stadioni od max 15000.
ovo je savrsen kapacitet i stadion za repku a nije ni skup http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Arena" onclick="window.open(this.href);return false;
jest da bi kod nas kosto oko 85 miliona jer bi se nakralo paleta cementa i ostalog gradjevinskog materijala
jest da bi kod nas kosto oko 85 miliona jer bi se nakralo paleta cementa i ostalog gradjevinskog materijala
Thomas Müller - Fußballgott
20000 maxxx .grad-na-rijeci-sani je napisao/la:I to je previse.nane58 je napisao/la:Al ko ce ti napunit taj stadion, pogledaj Kosevo, vjecno je prazan osim kad igra repka ili derbiji. Ja mislim da nasim klubovima treba stadion od 20000 do 25000 .Ljumani_Banovici je napisao/la:pa kakve mi to stadione trebamo imati npr. ovako
Da ali u manjim centrima,bas sam nekada sa fudbalskim radnicima potezao pricu oko stadiona u Srbiji,nije tu tolika razlika kao u BIH.grad-na-rijeci-sani je napisao/la:I to je previse.nane58 je napisao/la:Al ko ce ti napunit taj stadion, pogledaj Kosevo, vjecno je prazan osim kad igra repka ili derbiji. Ja mislim da nasim klubovima treba stadion od 20000 do 25000 .Ljumani_Banovici je napisao/la:pa kakve mi to stadione trebamo imati npr. ovako
Npr.uzecu na random gradove,doci ce neka bolja vremena i za nase drustvo,da li ce to biti za godinu,dve,pet,deset nije bitno,fudbal ce da raste,docekacemo da i nasi klubovi osim Partizana i Dinama igraju redovno vazne evropske meceve,e sada tu dolaze na red stadioni.
Po mome nekom misljenju dobro je imati i veliki stadion,cak i dva stadiona.Po meni jedan veliki treba biti u Sarajevu,to je sada otprilike Kosevo,jos ga doterati,povecati kapacitet do nekih 40000 hiljada i to je dovoljno,a Zenica i Banja Luka da imaju neke stadione od 25-30000.Zasto bi trebali.Mozda ovaj kapacitet jeste previse za BH ligu,ali ovi ce klubovi nekada igrati Evropu trazice se karta vise,i odmah se isplati,da ne pricam o reprezentaciji.
Dalje Tuzla bi trebala imati stadioncek od jedno 20-ak hiljada,dok bi Mostar posto svi znamo strukturu toga grada trebao imati jedan od oko 20-ak hiljada,te jedan nesta manji od jedno 10-15 hiljada ili koliko bi se vec dobilo kada bi se Vrapcici renovirali i napravili jos one dve tribine,gde je RA i ovu ovamo gde je skela i da se sve podigne na istu visinu.
U Sarajevu opet Grbavicu podici na nekih 20-25 hiljada,Olimpicov napraviti na nekih 7-8 hiljada dosta je.U Istocnom Sarajevu napraviti istocnu tribinu i podici je na nivo zapada sto bi dalo kapacitet od otprilike 10-11 hiljada.Onda u Bihacu jedan stadioncek od 15-ak hiljada,u Prijedoru od 10-ak...
Ali lepo je planirati,ovi nasi uvek iskomplikuju neke stvari te od poprilicno jednostavnog projekta zakomplikuju sami sebi zivor i besptorebno utrose nekih 5 miliona najmanje.
Eh da nam je samo dovesti 2-3 danskih arhitekti kako bi to sve lako bilo.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
gradu Mostaru koji ima oko 60000 stanovnika, bi bio dovoljan stadion od nekih 18.000 - 20.000 gledalaca, jer pod predpostavkom da bi svaki treći građanin išao na tekme ili grad Sarajevo koji s četiri gradske opštine ima 418.000 stanovnika bi bio dovoljan stadion koji bi primao oko 35.000 gledalaca, a zašto baš ovaj broj, pa zato što bi ovo ujedno bi stadion koji ne bi samo Sarajevo koristilo već i repka, pa i možda koji atletski miting, ko će ga znati,
primjer Mostara bi trebali slijediti Tuzla, Zenica, možda i Banjaluka...
primjer Mostara bi trebali slijediti Tuzla, Zenica, možda i Banjaluka...

vidim neki su pricali za ove uvjete oko igranja lp i el i predkola ja sam ubjedjen da bi komisija odobrila igranje grupne faze na bilinom polju ..
stvarno sve i jedan uslov je ispunjen sad pred rumuniju i to je to nema vise..
jedina mana i velika je travnjak(koji se mora mjenjati) , on je odlican za nase uslove plbih ali kada odemo malo dalje onda je smijesno ista komentarisati
stvarno sve i jedan uslov je ispunjen sad pred rumuniju i to je to nema vise..
jedina mana i velika je travnjak(koji se mora mjenjati) , on je odlican za nase uslove plbih ali kada odemo malo dalje onda je smijesno ista komentarisati
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- anonymousHD
- Kontakt:
Neki dan sam baš sa jednim trenerom pričao o travnjaku na Bilinom, izgleda da bi se trebalo ubrzo to obaviti, postaviti nova trava, a ova sad što je trava ona bi trebala ići na Kamberovića polje, A teren. Sad koliko ima tu istine ubrzo će se saznati... 

-
- Kontakt:
Galion je napisao/la:Dugo sam tražio ove podatke i našao sam ih:
Za sezonu 2011./2012. 5 stadiona u BiH ima UEFA licence za igrati utakmice u europskim natjecanjima.
Stadion Pecara u Širokom Brijegu i Pod Bijelim Brijegom u Mostaru su stadioni 2. kategorije i na njima se mogu igrati utakmice 1. i 2. pretkola Lige prvaka i Europske lige (samo sad mi nije jasno kako je Zrinjski igrao protiv Odensea 3. pretkolo Europske lige na svome stadionu?).
Stadioni Asim Ferhatović Hase (bez cijele zapadne tribine) u Sarajevu, Gradski stadion u Banja Luci i Bilino polje u Zenici su stadioni 3. kategorije i na njima se mogu igrati utakmice 3. pretkola Lige prvaka, te utakmice 3. pretkola i play-offa Europske lige.
Ni jedan stadion u BiH ne zadovoljava uvjete da se na njemu igraju utakmice play-offa Lige prvaka, kao i utakmice grupne faze i Lige prvaka i Europske lige.
Na osnovu ocjena Administracije za licenciranje NS/FS BiH i UEFA-inih stadionskih inspekcija u 2011.godini, slijedeći stadioni su otvoreni za zvanične utakmice u okviru UEFA takmičenja za sezonu 2011/2012.:
„Pecara“ – Široki Brijeg
'Pod bijelim brijegom'- Mostar
„Asim Ferhatović-Hase“-Sarajevo
'Gradski stadion'- Banja Luka
'Bilino Polje'- Zenica
Stadioni u Širokom Brijegu i stadion u Mostaru su stadioni 2.kategorije po UEFA-inom Pravilniku o stadionskoj infrastrukturi (izdanje 2010), što znači da se na njima mogu igrati samo kvalifikacijske utakmice UEFA Lige šampiona i Evropa lige.
Stadion u Banja Luci i stadion u Zenici su stadioni 3.kategorije što po istom Pravilniku znači da se na njima mogu igrati zvanične utakmice grupne faze UEFA Lige šampiona i Evropa lige kao i kvalifikacijske utakmice reprezentacije za EURO.
Stadion „Asim Ferhatović-Hase“ je za sezonu 2011/2012. stadion 3.kategorije, s tim da je kompletna zapadna tribina zatvorena za upotrebu zbog stolica bez naslona.
- Boateng_27
- Kontakt:
OVA SE TEMA ZOVE SLIKE BiH STADIONA, A NE RASPRAVA OKO BiH STADIONA ! 

Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)
Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion
Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion
-
- Kontakt:
Po meni bi stadioni trebali licit na Engleske,bez atletske staze i udaljavanja tribina od terena...trebao bi jedan u Sarajevo oko 40000 i da repka igra samo na njemu kao Engleska na Wembleyu...ostale stadione pomalo dotjerat i licilo bi to na nesto 

YNWA!
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
kakvih budala ima u Bosni i Hercegovini, golmani ne bi smjeli stat na gol da su tribine tu odma iza kao u engleskoj, začas te cigla pogodi u potiljak pa ti ljubi travu onda.karameldar je napisao/la:Po meni bi stadioni trebali licit na Engleske,bez atletske staze i udaljavanja tribina od terena...trebao bi jedan u Sarajevo oko 40000 i da repka igra samo na njemu kao Engleska na Wembleyu...ostale stadione pomalo dotjerat i licilo bi to na nesto
1947!
Stadion "dr. Milan Jelić" Modriča

-
- Kontakt:
mali neko slike stadiona banja ilidza u gradaccu jer je stadion stvarno lijepo usminkan za nase uvjete ali ne mogu slike da nadjem 

- BH Patriot
- Kontakt:
MaNiJaK 1312 acab je napisao/la:mali neko slike stadiona banja ilidza u gradaccu jer je stadion stvarno lijepo usminkan za nase uvjete ali ne mogu slike da nadjem

Ovo?

Livin' La Vida Loca ;)
-
- Kontakt:
http://img193.imageshack.us/img193/1056/91614422.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
- zmaj_Bosne
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Može li neko staviti novije slike stadiona u Kaknju, vidio sam da se neka fina tribina pravila?!
U mom svijetu važe moja pravila
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.