Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

thulkazal
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la thulkazal » 18 avg 2011, 13:27

szlaja je napisao/la:
PS. Koji BH list je to po vama vjerodostojan?
tog nema ... xD

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 18 avg 2011, 13:30

Edo_77 je napisao/la:ne odazove li se sada treba ga prekriziti za sva vremena. Imajte barem malo dostojanstva.
slazem se. ako ga safet pozove i ako ne dodje opet(iako sam uvjeren da ce pojaviti naravno) to je kraj price za begovica u repki nasoj
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 18 avg 2011, 13:31

_dreamer_ je napisao/la:Ne zove ga slucajno. Sad ce ga jos i staviti na gol jer u Turskoj nije pocela sezona. Ako sad ne dodje, ispast ce najveci kreten na svijetu.

Zove ga jer sezona u Turskoj nije pocela :o :lol: . Dakle po Papetovoj logici Premier liga i Turska liga su tu bare bare kad sezona jos ne pocne u Turskoj, a kad pocne onda je logicno Turska bolja. :lol:

Ali haj dobro. Poslao je poziv. Na potezu je Asmir

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 avg 2011, 13:36

Drago mi je što je Pape pozvao Begovića u reprezentaciju. Kao što sam i ranije pisao, Asmir je vrhunski golman i zaslužuje da se nađe na spisku reprezentacije. Ovo mu je možda i idealna šansa da bude starter, tj. prvi golman u reprezentaciji. Sada je na njemu da li će se odazvati selektoru (a vjerujem da hoće; neodgovorno i "idiotski" bi bilo da to ne uradi). ;)

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 18 avg 2011, 13:41

BIHfan je napisao/la:
Bilal je napisao/la: Jesi li ti citao onu izjavu od prije nekoliko dana? Bilo je jasno da razmislja da ga pozove. Ne znam kako si ti shvatio da ga ne namjerava zvati?
U ovom trenutku imam Kenana Hasagića, s kojim sam izuzetno zadovoljan i koji je sretan da svaki put dođe braniti za reprezentaciju. Godinama je tu, dobar je i nemam nikakvog razloga da ga mijenjam, istakao je Safet Sušić, selektor BiH u razgovoru za Avaz, te naglasio:

”Imati uz njega i Begovića, bila bi velika stvar, ali znam da Asmir ne bi volio biti rezerva. On je golman koji ili brani ili ne brani. Nije za klupu”.

Sušić je, i pored toga što ga nije pozivao u posljednje vrijeme, tvrdio da je Begović izuzetan golman, te da je ozbiljan momak i da voli raditi. Ipak, nije potvrdio da će računati na golmana engleskog premijerligaša Stokea u utakmicama kvalifikacija za EURO 2012 protiv Bjelorusije, 2. septembra u Minsku i četiri dana kasnije u Zenici.

Još nisam odlučio, ali opet kažem, on nije golman za klupu. Po konstituciji, trebao bi biti jedan od najboljih evropskih golmana. Sve mu ide u prilog, ali se stječe dojam da mu je klub na prvom mjestu”, kazao je Sušić za Avaz.

Evo to bold sve govori, znaci ti ipak nisi procitao dobro intervju koji je po meni izmisljen.

PS. To za Twitter si izmislio, to je Sinan napisao u svojim LAZ.ba novinama.
Pa prokontaj malo taj tekst. Ne prica Susic na Francuski. Vidis da je razmisljao da ga pozove.
Procitaj podvuceno. Razmislja da ga pozove. A mozda i nece biti samo za klupu. Mozda ce, za pocetak biti jedno poluvrijeme ili malo pred kraj utakmice. Pogotovo ako budemo imali prednost.
Sta ako je rekao da nije za klupu? Treba li to odmah znaciti da ga ne namjerava pozvati?
Ovako i nastaju svi konflikti, kad ljudi uopste ne skontaju sta je Susic htjeo reci.

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 18 avg 2011, 13:43

Dado je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Ne zove ga slucajno. Sad ce ga jos i staviti na gol jer u Turskoj nije pocela sezona. Ako sad ne dodje, ispast ce najveci kreten na svijetu.

Zove ga jer sezona u Turskoj nije pocela :o :lol: . Dakle po Papetovoj logici Premier liga i Turska liga su tu bare bare kad sezona jos ne pocne u Turskoj, a kad pocne onda je logicno Turska bolja. :lol:

@Dado, ako si ti tako shvatio ovo sto je selektor rekao, da je poredio Eglesku i Tursku ligu, ja sam ozbiljno zabinut sa tvoju moc rasudjivanja i za tvoj koeficijent ;)
Bez ljutnje
FKS❤️1946

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 avg 2011, 13:48

djokica je napisao/la:
Dado je napisao/la:

@Dado, ako si ti tako shvatio ovo sto je selektor rekao, da je poredio Eglesku i Tursku ligu, ja sam ozbiljno zabinut sa tvoju moc rasudjivanja i za tvoj koeficijent ;)
Bez ljutnje
pretece me u odgovoru... Nema se sta na ovo dodati :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 18 avg 2011, 13:52

e Asmire, ako se sada ne pojavis, onda te Safet stvarno treba prekriziti!!
Volim te Bosno!!!

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 18 avg 2011, 13:53

Ono sto je po meni bitno je da je Pape trebao obaviti prvo razgovor sa Begovicem pa mu onda uruciti poziv. Bojim se da eventualnim neodazivanjem bi Asmir mogao zatvoriti vrata repke za sva vremena. A da ne napravi neku novu glupost trebalo je prvo ispipati teren.

A ukoliko Pape stavi Begovica na gol protiv Bjelorusije, ispasce da je Begovic postao prvi golman ultimatom. na taj nacin bi se Hasagic uvrijedio itekako, a neznam kako bi igraci reagovali?

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 18 avg 2011, 13:54

ako se uzmu o obzir obje susiceve izjave, onda to znaci da ce begovic protiv bjelorusa na gol... prvo je reako da begovic nije za klupe, a sad kaze da je uputio poziv... ako nije za klupe, onda je za 'jedinicu'... ;)

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 18 avg 2011, 13:54

Edo_77 je napisao/la:Ono sto je po meni bitno je da je Pape trebao obaviti prvo razgovor sa Begovicem pa mu onda uruciti poziv. Bojim se da eventualnim neodazivanjem bi Asmir mogao zatvoriti vrata repke za sva vremena. A da ne napravi neku novu glupost trebalo je prvo ispipati teren.

A ukoliko Pape stavi Begovica na gol protiv Bjelorusije, ispasce da je Begovic postao prvi golman ultimatom. na taj nacin bi se Hasagic uvrijedio itekako, a neznam kako bi igraci reagovali?
Nemaju se oni sta buniti niti reagovati.Njihovo je da igraju i nista drugo.Pitaju li se oni kako cemo mi reagovati ako ne ostvare dobar rezultat.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 18 avg 2011, 13:58

Edo_77 je napisao/la:Ono sto je po meni bitno je da je Pape trebao obaviti prvo razgovor sa Begovicem pa mu onda uruciti poziv. Bojim se da eventualnim neodazivanjem bi Asmir mogao zatvoriti vrata repke za sva vremena. A da ne napravi neku novu glupost trebalo je prvo ispipati teren.

kod nas sve uvrijedjene mlade... pa neka se uvrijedi... normalno je da ce se uvrijedit'... koji to normalan fudbaler prepusta drugom fudbaleru mjesto u timu drage volje, pa makar on bio i daleko bolji.. svakom igracu s klupe mora bit' krivo sto je na klupi... ako to nije slucaj, tek se tada treba zabrinut'...

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 18 avg 2011, 13:59

Megamon je napisao/la:

Nemaju se oni sta buniti niti reagovati.Njihovo je da igraju i nista drugo.Pitaju li se oni kako cemo mi reagovati ako ne ostvare dobar rezultat.
jesi li ikada igrao nogomet?
Ako jesi treba da znas, da drugarstvo, komunikacija na terenu su zlata vrijedni. U Engleskoj je poznata procedura da ekipa jednom mjesecno ode u bar, to nije slucajno. Radi se puno na takvim detaljima, igraci se bolje upoznaju, sprijatelje.
Ekipu cini 11, jedna trzavica se odma osjeti na terenu. Treneri na kursevima mnogo uce o ovome, psiha je itekako bitna. Ne treba zaboraviti da su Spahic i Hasagic 10 godina zajedno igrali i da su veliki prijatelji. Cisto sumnjam da ce Spahicu biti drago da Hasagic bude na klupi.
Nije sve u nogama?

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 18 avg 2011, 14:01

Megamon je napisao/la:

upravo tako. problem sa hasagicem jeste da ne igra i kako negdje procitah jedina jaca tekma mu je bila poluvreme protiv grcke gdje i nije imao nekog posla.hasagic je doba golman ali je begovic bolji. mislimd da je ovo nova prilika da begovic uzjase jedinicu. spremniji, bolji i igra covjek. nema tu ljutnje.
@edo77, pa i ovi naši ga vole zalomiti svaki put kad se vide. samo se sjeti druzenja uz cevape prije tekme sa rumunima. zlata vrijedne slike
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 18 avg 2011, 14:02

amho je napisao/la:

kod nas sve uvrijedjene mlade... pa neka se uvrijedi... normalno je da ce se uvrijedit'... koji to normalan fudbaler prepusta drugom fudbaleru mjesto u timu drage volje, pa makar on bio i daleko bolji.. svakom igracu s klupe mora bit' krivo sto je na klupi... ako to nije slucaj, tek se tada treba zabrinut'...
Slusaj, jednim djelom si upravu, al me nisi potpuno razumio. Begovic nije na terenu izborio mjesto Hasagica, vec "ultimatumom". Druga je stvar da se pojavio na prijateljskim i postenom borbom skinuo Hasagica.

Inace se slazem da svaki igrac na klupi mora da bude nezadovoljan u sebi. Jer ako sam ne vjerujes u to da trebas igrati medju prvih 11 onda neces nikada ni igrati.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 18 avg 2011, 14:03

pa do sada se pricalo kako je hasagic bio uvijek iz ljubavi uz reprezentaciju, pa ako je tako, onda mu nece biti problem sjediti na klupi, ipka bio sjedio nekom ko je trenutno bolji od njega!
Volim te Bosno!!!

vrana
Kontakt:

Post Postao/la vrana » 18 avg 2011, 14:09

nema tu puno diskusije, begovic je po svim igrackim parametrima ispred hasagica. niko nema pravo da se duri.

bilalx

Post Postao/la bilalx » 18 avg 2011, 14:09

Edo_77 je napisao/la:Slusaj, jednim djelom si upravu, al me nisi potpuno razumio. Begovic nije na terenu izborio mjesto Hasagica, vec "ultimatumom". Druga je stvar da se pojavio na prijateljskim i postenom borbom skinuo Hasagica.

Inace se slazem da svaki igrac na klupi mora da bude nezadovoljan u sebi. Jer ako sam ne vjerujes u to da trebas igrati medju prvih 11 onda neces nikada ni igrati.
Nemoj mi reci da vjerujes da se kod nas neke stvari dobiju vlastitom i postenom borbom i sposobnoscu? Daleko smo mi od tog mentaliteta!

Inace, ovo je fer i korektan potez od strane Papeta (mada mislim da je malo popustio pod pritiskom sto i nije tako lose. Dokaz da nije sve zamrlo). A eto i Begu sanse da se pokaze i dokaze. Ako ponovi vec vidjeno e onda i treba da izgubi podrsku svih nas i da ga prekrizimo!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 avg 2011, 14:10

Bilal je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
Bilal je napisao/la: Jesi li ti citao onu izjavu od prije nekoliko dana? Bilo je jasno da razmislja da ga pozove. Ne znam kako si ti shvatio da ga ne namjerava zvati?
U ovom trenutku imam Kenana Hasagića, s kojim sam izuzetno zadovoljan i koji je sretan da svaki put dođe braniti za reprezentaciju. Godinama je tu, dobar je i nemam nikakvog razloga da ga mijenjam, istakao je Safet Sušić, selektor BiH u razgovoru za Avaz, te naglasio:

”Imati uz njega i Begovića, bila bi velika stvar, ali znam da Asmir ne bi volio biti rezerva. On je golman koji ili brani ili ne brani. Nije za klupu”.

Sušić je, i pored toga što ga nije pozivao u posljednje vrijeme, tvrdio da je Begović izuzetan golman, te da je ozbiljan momak i da voli raditi. Ipak, nije potvrdio da će računati na golmana engleskog premijerligaša Stokea u utakmicama kvalifikacija za EURO 2012 protiv Bjelorusije, 2. septembra u Minsku i četiri dana kasnije u Zenici.

Još nisam odlučio, ali opet kažem, on nije golman za klupu. Po konstituciji, trebao bi biti jedan od najboljih evropskih golmana. Sve mu ide u prilog, ali se stječe dojam da mu je klub na prvom mjestu”, kazao je Sušić za Avaz.

Evo to bold sve govori, znaci ti ipak nisi procitao dobro intervju koji je po meni izmisljen.

PS. To za Twitter si izmislio, to je Sinan napisao u svojim LAZ.ba novinama.
Pa prokontaj malo taj tekst. Ne prica Susic na Francuski. Vidis da je razmisljao da ga pozove.
Procitaj podvuceno. Razmislja da ga pozove. A mozda i nece biti samo za klupu. Mozda ce, za pocetak biti jedno poluvrijeme ili malo pred kraj utakmice. Pogotovo ako budemo imali prednost.
Sta ako je rekao da nije za klupu? Treba li to odmah znaciti da ga ne namjerava pozvati?
Ovako i nastaju svi konflikti, kad ljudi uopste ne skontaju sta je Susic htjeo reci.
Mozda ovo, mozda ono. :lol:
Smijesan si, Susic lijepo kaze da Asmir nije igrac za klupe sto znaci da nece ga pozvat. To je i pticama na grani jasno bilo, to je "izjavio" da bi se odbranio na neki nacin radi nepozivanja Begovica.
PS. Cekam spisak u ponedeljak, mada vec sad znam ko ce biti na njemu ali zelim da cujem sta ce Susic reci za ove predstojece utakmice.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 18 avg 2011, 14:12

Pravite bauk nizašto.

Begović će se odazvati jer se on ni prva 2 puta nije odazvao samo radi nesporazuma sa Sušićem. On je kontao da su se njih 2 dogovorili da je ok da ne dođe. Ne vjerujem da će ovaj put biti problema. Ali kad bi se sad bilo šta desilo da se Begović ne odazove, vjerujem da ga više nikad niko nebi ni zvao.

Iskreno se nadam da do toga neće doći.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin i 23 gosta.