ista stvar se desila u Hrvatskoj, kad je Hajduku, Dinamu, Osijeku i Rijeci oprošteno preko 700 mil kuna duga, a sad će Varaždin lihnuti za mnogo, mnogo manji iznos.. teško je biti pametan u ovom slučaju..Kevin je napisao/la:ma ja...**** one koji su redovno plaćali porez..ko ih **** kad su budale..
ooo da mi je znat da Široki, Zrinjski itd grcaju u dugovima..ovi bi ih pokopali a ne im još opraštali dugove..
PL BiH 2011/12
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- spielführer_21
- Kontakt:
Re: PL BiH 2011/12
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Iz jednog ugla to i tako djeluje, opet kada gledas nogomet u cjelini u BiH u opstem je interesu da se ovi dugovi otpisu, uostalom zaista bi bilo fer i korektno da na neki nacin stimulisu ove klubove koji nisu nista duzni a vjeujem da je takvih jako malo, uostalom i spominjali su tako nesto.Ja bih bio presretan kada bi i samo kamate otpisali i reprogramirali ostatak duga to bi nekako bilo i fer prema drugima koji su uredno platili svoj porez.Kevin je napisao/la:ma ja...**** one koji su redovno plaćali porez..ko ih **** kad su budale..
ooo da mi je znat da Široki, Zrinjski itd grcaju u dugovima..ovi bi ih pokopali a ne im još opraštali dugove..
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
po meni:
ovim potezom bi se samo oprostilo lopovima koji su krali sve ove godine na racun klubova i prali pare..
a posto u vecini rade nesposobnjakovici, samo bi odgodili sve pa bi opet za 10godina kuknjava bila..
zasto ne bi oprostili dugove, a onda pohvatali sve one koji su te dugove napravili..
ovim potezom bi se samo oprostilo lopovima koji su krali sve ove godine na racun klubova i prali pare..
a posto u vecini rade nesposobnjakovici, samo bi odgodili sve pa bi opet za 10godina kuknjava bila..
zasto ne bi oprostili dugove, a onda pohvatali sve one koji su te dugove napravili..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
To bi bio idealan scenario al ne vjerujem nesto u to.Svuda u svijetu drzava ulaze u sport i da me ne razumijes pogresno rezon bi bio kada bi ova drzava ulagala i u Siroki, klub koji redovno izlazi u evropu.Svuda u svijetu klubovi imaju beneficije po kojima placaju manje poreza i to bi mogao i biti modul kako zadovoljiti Siroki koji nema problem sa porezom jednostavno neka u buducnosti imaju povlasten polozaj kod porezne uprave i neka placaju manje nego ostali.Niko ne spominje kada vlada rs pokloni borcu milion i to su pare poreskih obaveznika, jedno je sigurno nakon ovoga bi svi klubovi lakse disali.Kevin je napisao/la:po meni:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Problem se mora riješiti sistemski. Čisto sumnjam da i ovi klubovi, koji su plaćali porez nisu potkradali državu. Primjer: Igrač ima platu 5 hiljada maraka, a prijavljen poreznoj na 5 stotina maraka i sada ispade kao ovi pošteni, a ovi drugi nisu. Stvar je što su neki bili toliko smotani da ni to nisu bili u stanju uraditi. Na stotine kompanija i malih preduzeća (trgovine, kafići i sl.) prijavljuju radnike na minimalac i k'o fol pošteni. Ne može lopov biti malo manje lopov isto kao i trudnica što ne može biti malo manje trudna. Ili si lopov ili nisi ili si trudnica ili nisi. To je bar svima jasno.Kevin je napisao/la:po meni:
Kako riješiti problem?
Možda jedino sve lopove potrpati na "goli otok" i zapriječiti visoke zatvorske kazne za počinjenje sličnog (lopovluk) krivičnog djela i krenuti iz početka. No, bojim se da bi nam država ostala bez naroda.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
hoću onda i ja da se mojoj firmi da bonus neplaćanja poreza, pošto sam do sada uredno plaćao poreznapravljenje je napisao/la:Pa fino ako im se otpiše onda neka ovima koji su uredno plaćali daju bonus tj. da ne plaćaju u narednom periodu dok se cifra ne izjednači sa otpisima ovih zaduženih
problem oko neplaćanja poreza treba da rješava SIPA, a ne neki ministričić
To su priče za malu djecu . Aha mi nesposobni pa nismo plaćali porez a ovi drugi što su plaćali oni su maltene sve pokrali. Za tvoju informacije Zrinjski kad je prvak bio 2008-2009 godine samo na ime pdv platio 300.000km u federalni budžet. I naravno kad se i ako se donese odluka o otpisivanju duga tad klubovi koji su manje više uredno plaćali obveze državi će biti uredno oslobođeni plaćanja poreznih obaveza u periodu od pet ili deset godina.avlami97 je napisao/la:Problem se mora riješiti sistemski. Čisto sumnjam da i ovi klubovi, koji su plaćali porez nisu potkradali državu. Primjer: Igrač ima platu 5 hiljada maraka, a prijavljen poreznoj na 5 stotina maraka i sada ispade kao ovi pošteni, a ovi drugi nisu. Stvar je što su neki bili toliko smotani da ni to nisu bili u stanju uraditi. Na stotine kompanija i malih preduzeća (trgovine, kafići i sl.) prijavljuju radnike na minimalac i k'o fol pošteni. Ne može lopov biti malo manje lopov isto kao i trudnica što ne može biti malo manje trudna. Ili si lopov ili nisi ili si trudnica ili nisi. To je bar svima jasno.Kevin je napisao/la:po meni:
Kako riješiti problem?
Možda jedino sve lopove potrpati na "goli otok" i zapriječiti visoke zatvorske kazne za počinjenje sličnog (lopovluk) krivičnog djela i krenuti iz početka. No, bojim se da bi nam država ostala bez naroda.
Pa sad ako se federaciji isplati nek izračuna.
primjer kako se rješavaju problemi oko neplaćanja poreza
a njihove firme pod stečaj i na bubanj da se izmire dugovanja, i nemojte mi samo pričati o sportu i interesu države, pa mi se bavimo profesionalnim fudbalom, koji je veliki biznis čak i kod nas (koliko je samo Željo inkasirao ovo ljeto samo na osnovu DŽeke, Šehića i Višće), primjer ispravnog postupanja je ljubljanska Olimpija, a ne spominjite mafijaške poteze hrvatske vlade oko Hajduka i DinamaSARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH uhapsili su više lica, osumnjičenih za utaju poreza i fiktivni promet robe, tokom današnje akcije koju sprovode u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH. Akcija se od jutros sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH na prostoru cijele BiH, potvrđeno je Srni u Sipi.
Edin Džeko je otišao u Manchester City za 27 mil. britanskih funti. Sva primanja se znaju u peny. Na taj iznos se plaća porez. Kada budemo znali za svakog pojedinca u klubu tačne iznose, tada ćemo znati i da li svi klubovi izmiruju svoje poreske obveze ili ih neki ne izmiruju nikako, a neki "friziraju" izvještaje i k'o fol oni redovne platiše.
Sva ova "čuda" se moraju riješiti, kao i cijeli savez sa svojim članicama, da bi bilo evidentnijeg napretka u fudbalu.
Niko, ali baš niko me ne može ubijediti da su Široki i Zrinjski pošteni, a ostali nisu. Kada su toliko pošteni neka neko iz Širokog ili Zrinjskog navede tačne plate igrača i pokaže javno iznos poreza koji je uplaćen državi na te plate.
Ponavljam: Igrač prima 5 milja, a prijavljen na 5 stoja i eto mi pošteno radimo.
Sačuvajme Bože takvog poštenja.
Sva ova "čuda" se moraju riješiti, kao i cijeli savez sa svojim članicama, da bi bilo evidentnijeg napretka u fudbalu.
Niko, ali baš niko me ne može ubijediti da su Široki i Zrinjski pošteni, a ostali nisu. Kada su toliko pošteni neka neko iz Širokog ili Zrinjskog navede tačne plate igrača i pokaže javno iznos poreza koji je uplaćen državi na te plate.
Ponavljam: Igrač prima 5 milja, a prijavljen na 5 stoja i eto mi pošteno radimo.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
ovo je vrlo osjetljiv i težak problem, za ovu državu, tema koja se mora krajnje uzeti za ozbiljno, jer ako država ne pomogne klubovima, ko će. ne mogu klubovi sami rješavati ovaj problem, a što je najgore od svega, a što niko ne želi priznati, a to je da će se dugovi morati kad tad vratiti, milom ili silom, niko nije novce našao na putu, a ako se ne želi vratiti dug, bojim se da onaj kome se duguje će imati pravo uzimati pod hipoteku sve što je u vlasništvu kluba koji duguje, a taj scenarij bi značio kraj za naše klubove...
Pa otiđi u poreznu upravu i vidi koliko je koji klub uplatio na ime doprinosa i dugovanja. Opet govoriš ko malo dijete, po tvojoj logici ispada da su budžeti timova iz Hercegovine minorni odnosno nikakvi jer lažno prikazuju male plate i poreze na osnovu iste. A finansijske inspekcije iz sarajeva kampiraju u širokom i mostaru ne bi li pronašli nešto. I sve je koliko toliko transparento. Da je drugačije jedva bi režimski mediji iz šeher grada dočekali pravili specijalne emisije. Ništa jedino riješenje u slučaju oslobađanja od dugovanja je istovrememeno posebnim odlukom ili pozakonskim aktom riješenje o neuplaćivanju doprinosa u idućih pet ili deset godina klubovima koji su manje više uredno izvršavali svoje obaveze u proteklom periodu.avlami97 je napisao/la:Edin Džeko je otišao u Manchester City za 27 mil. britanskih funti. Sva primanja se znaju u peny. Na taj iznos se plaća porez. Kada budemo znali za svakog pojedinca u klubu tačne iznose, tada ćemo znati i da li svi klubovi izmiruju svoje poreske obveze ili ih neki ne izmiruju nikako, a neki "friziraju" izvještaje i k'o fol oni redovne platiše.
ako je suditi po većerašnjoj utakmici, novi stari prvak je borac..ne zbog kvalitete i igranja nogometa jer ga oni niti ne igraju već zbog činjenice da imaju očitu pomoć sudaca..danas u Širokom, a u prošlom kolu protiv Leotara koji se i žalio..
toliko
toliko
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
-
napravljenje
- Kontakt:
Odlično je što su obje utakmice (ŠIR-BOR i SAR-VEL) završile neriješeno
Još Željo popušio...fino fino Boga mi...sutra Olimpika oderati laganini 
HŠK Zrinjski - klub sa tradicijom - http://www.youtube.com/watch?v=lqo3nUfq_LY
b) crveni za igrača Olimpika koji ne prima crvene nikad. čudno, zar ne?
b) crveni za igrača Olimpika koji ne prima crvene nikad. čudno, zar ne?
ma najjaca liga na svijetu stra ako Zrinja pobjedi 6 klubova ce imat po 7 bodova,haha
-
old school
- Kontakt:
napravljenje je napisao/la:Odlično je što su obje utakmice (ŠIR-BOR i SAR-VEL) završile neriješenoJoš Željo popušio...fino fino Boga mi...sutra Olimpika oderati laganini
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
Definitivno ova nasa liga postaje zanimljiva nema vise sve pobjede domacina , jest mali pomak al je odlican mora se priznati bar je intresatno.
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "
Rosas7 je napisao/la:za prvaka ce se boriti dosta klubova:zrinja,siroki,zeljo i borac,tu su jos sarajevo i olimpic,bit ce gusto
za ostanak:velez,kozara,sloboda,gosk
bezveze iz dosade saltam kanale na tv-u kad naletih na snimak utakmice rudar - mogren
rudar osvojio kup valjda, a mogren sampionat prosle sezone
mogu samo reci da ljubim i laktase, modricu, siroki
i ostale ekipe koje su zbog politike osvajale ili igrale u premijer ligi BiH
bog te mazo na sta ono lici... pa ja bih mogao igrati u toj ligi bez ikakvih problema. samo malo kondicije da nabacim. bez ikakvog pretjerivanja!!
lijepa nasa liga
rudar osvojio kup valjda, a mogren sampionat prosle sezone
mogu samo reci da ljubim i laktase, modricu, siroki
bog te mazo na sta ono lici... pa ja bih mogao igrati u toj ligi bez ikakvih problema. samo malo kondicije da nabacim. bez ikakvog pretjerivanja!!
lijepa nasa liga
treba nam jos igraca iz BiH
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.