KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
I ova tekma je pokazala da se naši centri mogu nositi sa protivničkim.
Imali smo nadmoć pod košem 29/25 skokova,Zimić je imao 5sk i 2bl; suljagić dao 5 poena od kojih dva ključna FT kod 72/71 za domžale-
Da sudije nisu šiljile Domžalama, 31/25 lične greške ,dobili bi preko 15 poena razlike.
Imali smo nadmoć pod košem 29/25 skokova,Zimić je imao 5sk i 2bl; suljagić dao 5 poena od kojih dva ključna FT kod 72/71 za domžale-
Da sudije nisu šiljile Domžalama, 31/25 lične greške ,dobili bi preko 15 poena razlike.
ja naprotiv mislim da pored toliko price o centru pokazalo se da nam je neophodniji pley (zimic nije dao kosa ali je imao 5 skokova i 2 bloka), jer je bilo previse izgubljenih lopti, a oba pleja su imali 9 licnih za 30 min.bosnas_ je napisao/la:Svaka cast momci,,Djordjevic i Hajric su dali kljucne poene! i mali Suljagic je bio dobar,kao i Sehovic,Barel..
Ivanovic najvece bosnino pojacanje..
Ovo je veoma znacajna pobjeda..Abaz je odlicno vodio ekipu,i zaista me sve ovo obradovalo!
Da kazem nest i u vezi centra,hm prijeko nam je potreban,vidjelo se da Zimicu jos dosta treba da bude pouzdan centar,i ukoliko u skorije vrijeme dovedemo kvalitetnu peticu,mislim da mozemo medju 6-7 u NLB ligi!
Ikonic i Vucurevic nisu bili na nivou,kada oni odigraju kako znaju,onda zaista mozemo svakoga dobiti...
jedva cekam da vidim jeli ovaj rogers pojacanje, pogotovu da vidim jeli toliko jak u odbrani
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Nermine,vidjeces protiv jacih centara kako ce se nositi Suljagic,npr protiv Hemofarma kad mu dodje Vuksanovic,ili Zadra kad mu dodje Gecevski...ali slazem se odigrao je Zimic u odbrani solidno 5 skokova,ali u napadu nije nista pokazao,doduse nije ni pokusavao previse...Ja sam ubjedjen da smo imali na petici nekoga kvaliteta Rizvica,da bismo pobjedili 15 razlike...ali ponavljam Suljagic je u napadu bio solidan,dok je Zimic u odbrani bio solidan.. Vidjelo se koliko Bosni nedostaje jedan dobar pley,jer je Djordjevic odigrao kraj utkmice pod velikim pritiskom,da ne dobije 5 licnu,,,Mislim da ce nam Rodgers biti od velike koristi na toj poziciji,on ce bez problema moci igrati nekih 20 minuta...i vjerujem opravdati ukazano povjerenje!nerminh74 je napisao/la:ja naprotiv mislim da pored toliko price o centru pokazalo se da nam je neophodniji pley (zimic nije dao kosa ali je imao 5 skokova i 2 bloka), jer je bilo previse izgubljenih lopti, a oba pleja su imali 9 licnih za 30 min.bosnas_ je napisao/la:Svaka cast momci,,Djordjevic i Hajric su dali kljucne poene! i mali Suljagic je bio dobar,kao i Sehovic,Barel..
Ivanovic najvece bosnino pojacanje..
Ovo je veoma znacajna pobjeda..Abaz je odlicno vodio ekipu,i zaista me sve ovo obradovalo!
Da kazem nest i u vezi centra,hm prijeko nam je potreban,vidjelo se da Zimicu jos dosta treba da bude pouzdan centar,i ukoliko u skorije vrijeme dovedemo kvalitetnu peticu,mislim da mozemo medju 6-7 u NLB ligi!
Ikonic i Vucurevic nisu bili na nivou,kada oni odigraju kako znaju,onda zaista mozemo svakoga dobiti...
jedva cekam da vidim jeli ovaj rogers pojacanje, pogotovu da vidim jeli toliko jak u odbrani
Jos jednom cestitke igracima,treneru..
Sada protiv Hemofarma treba napuniti dvoranu i ici na pobjedu!
Očekivano neizvjesna utakmica ali zato je pobjeda još slađa.Čestitke svim igračima i struci.
svaka cast dobar pocetak
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Kakvi su im ovogodisnji dresovi? Meni su bas bili cool prosle sezone, ali cuo sam negdje da ce ove godine nositi AND1...
ne vidi se bas na slici:

ne vidi se bas na slici:

nlb liga uredzuje dizajn dresovabiskitt je napisao/la:Kakvi su im ovogodisnji dresovi? Meni su bas bili cool prosle sezone, ali cuo sam negdje da ce ove godine nositi AND1...
ne vidi se bas na slici:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Jel to znaci da moraju nositi AND1 ili?
Znam da odredju gdje ce biti znak NLB i sl....
AND1 je sponzor ligebiskitt je napisao/la:Jel to znaci da moraju nositi AND1 ili?
Dresovi su super! Po zadi ima grb BIH,iznad prezimena...i slova su jako velika i vidljiva...samo je reklama bh telekoma i ASA malo poveliko napisano,ali dresovi izgledaju evropski nema sta!
Komplet oprema AND1 ,koje je Bosna dobila su odlicni,tu je i oprema za treninge,oprema za odlazak na gostovanja itd... Eh,da samo pobjedimo Hemofarm u utorak bilo bi extra:)
Komplet oprema AND1 ,koje je Bosna dobila su odlicni,tu je i oprema za treninge,oprema za odlazak na gostovanja itd... Eh,da samo pobjedimo Hemofarm u utorak bilo bi extra:)
bosna opet pravi svoje dresove, kao prosle godine, a ne and1. dalje, dresovi ce imati malu dizajnersku promjenu u odnosu na predhodnu sezonu, ali sumnjam da ce biti nesto znacajno. vjerovatno dodatni grb nlb lige i tako to. btw, ove informacije mi je dala djevojka kod koje se uzmiaju godisnje i tako to. da ne bude da bacam bombebiskitt je napisao/la:Kakvi su im ovogodisnji dresovi? Meni su bas bili cool prosle sezone, ali cuo sam negdje da ce ove godine nositi AND1...
ne vidi se bas na slici:

u kolko sati se igra utakmica protiv Hemofarma

>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Nikada ih nismo dobili u NLB.Realno farmaceuti su favoriti,pobjeda bi puno značila za ovaj mladi tim Bosne.bosnas_ je napisao/la:Dresovi su super! Po zadi ima grb BIH,iznad prezimena...i slova su jako velika i vidljiva...samo je reklama bh telekoma i ASA malo poveliko napisano,ali dresovi izgledaju evropski nema sta!
mada sam prije pocetka sezone sumnjao u abazov kvalitet, covjek me demantovao u prvoj tekmi, znaci napretka su se vidjeli na turniru MD,
sa mozda najlosijom ekipom u zadnjih 5 godina u NLB ligi, uzeti prvu tekmu na strani, je fenomenalno,
bosnina mladost koja je nakon tolikih godina "forsiranja" a u stvari pravljenja alibija pred porazima kuci i na strani, napokon je uz dobrog trenera pokazala da zna i moze i da se bori, pokazala da kk bosna vise nije kurban cim predje sarajevski kanton,
svaka cast momci i vama i treneru, posebno suljagicu, bit ce oscilacija u ovoj sezoni ali ovakvu borbenost vam ni sudije ne mogu pokrasti, obradovali ste me pravo !!!
sa mozda najlosijom ekipom u zadnjih 5 godina u NLB ligi, uzeti prvu tekmu na strani, je fenomenalno,
bosnina mladost koja je nakon tolikih godina "forsiranja" a u stvari pravljenja alibija pred porazima kuci i na strani, napokon je uz dobrog trenera pokazala da zna i moze i da se bori, pokazala da kk bosna vise nije kurban cim predje sarajevski kanton,
svaka cast momci i vama i treneru, posebno suljagicu, bit ce oscilacija u ovoj sezoni ali ovakvu borbenost vam ni sudije ne mogu pokrasti, obradovali ste me pravo !!!
Cuva Bog Zelju svog!
Bravo Bosna, odlican start.
Nema nista ljepse od borbenosti u sportu. Drago mi je da kkBosna krenula tim putem...pa dokle god.
Nema nista ljepse od borbenosti u sportu. Drago mi je da kkBosna krenula tim putem...pa dokle god.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!
Mislim da ih dobijamo u Skenderiji. Kad ih je dobila Cedevita , možemo i mi.deniso je napisao/la:Nikada ih nismo dobili u NLB.Realno farmaceuti su favoriti,pobjeda bi puno značila za ovaj mladi tim Bosne.bosnas_ je napisao/la:.. Eh,da samo pobjedimo Hemofarm u utorak bilo bi extra:)
po pozicijama smo tu negdje, uz kriterij suđenja koji je generalno bio u prvom kolu,očekujem da ih dobijemo.
Sigurno nam Pašalić neće dobiti 5 ličnih za 11 minuta igre, niti će nam centri dobiti lične na sličan način.
Cibona je igrala katastrofalno, a i trener je bio kao naš MB u "najboljim" danima, u jednom trenutku je igrao sa Rozićem 203cm i 4 beka, tako da nisu ni mogli proći bolje, jer je Hemofarm igrao sa Božovićem na 5 (zamjena Marjanović) sa Vukosavljevićem na 4(zamjene Mačvan i Savović), Krstović na 3, Joksimovič na 2 i Pavković na 1.(uz zamjene Marković,Despotović).
Petorku koju forsira Abaz daje za pravo na optimizam u meču protiv Hemofarma.
mirzza je napisao/la:mada sam prije pocetka sezone sumnjao u abazov kvalitet, covjek me demantovao u prvoj tekmi, znaci napretka su se vidjeli na turniru MD,
slazem se s tobom,i ja sam sumnjala u abaza al covjek je izgleda dobar vidi se napredak,a i sehovic se popravio,znala sam ja da ce bit nesto od njega...bosna je sampion
Budi Bosna!
-
- Kontakt:
ARS pohvali jednom Sehu, molim te
covjek je fakat zasluzio, iako ga ti ne gotivis...

Do Nove godine, samo je pitanje kojeOneal je napisao/la:zna li neko kad ce biti zavrsen onaj bosnin sajt?????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.