Navijaci..

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

diego_TM
Kontakt:

Re: Navijaci..

Post Postao/la diego_TM » 19 avg 2011, 00:04

Sarajlijc@ je napisao/la: Zadnji dan Kopa :cry: :cry:
moze li neko pojasniti o cemu se radi da ne kopam ako neko vec zna. liverpool mi je najdrazi engleski tim al za ovo fkt nisam znao :o
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 19 avg 2011, 18:25

diego_TM je napisao/la:
moze li neko pojasniti o cemu se radi da ne kopam ako neko vec zna. liverpool mi je najdrazi engleski tim al za ovo fkt nisam znao :o
Pa pogledaj danasnji kvazi kop i ovaj i vidjeces o cemu se radi ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 19 avg 2011, 19:09

slika

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 avg 2011, 19:12

diego_TM je napisao/la:
Cuveni kop.navijaci LFC-a danas ,izgledaju kao neke babetine u odnosu na to vreme :!:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 avg 2011, 21:11

[youtube][/youtube]

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 avg 2011, 23:54

Tribalian je napisao/la:
diego_TM je napisao/la:
Cuveni kop.navijaci LFC-a danas ,izgledaju kao neke babetine u odnosu na to vreme :!:
Nemoj tako, na njih svi nasi fudbalski komentari svrsavaju kao da su ne znam sta.Eto ostavljamo vas da poslusate ovo bozanstvo od himne pa se cujemo za par trenutaka,iako Celticovi jedno 3 puta bolje otpevaju tu YNWA.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 20 avg 2011, 00:07

Brate oni su sad jedno veliko NISTA :!: mislim na navijace Liverpoola,a pri tom me mnogo.....dal ce to nekom njihovom TV navijacu da se svidi. Ove moje reci moze i @ Stevie da potvrdi,jer decko poznaje sve engleske navijacke grupe bolje nego iko na ovom forumu.Tu njihovu navijacku himnu sad pevaju zagrljeni navijaci u sastavu : 2 babe,1 deda,1 japanski turista,1 biznismen sa porodicom,1 zalutali Arapin(student),2 gospodje srednjih godina,1 kamiondzija,1 amerikanac (predstavnik firme u Engleskoj)...itd.Tako nazalost izgleda struktura navijaca LFC-a.Kad je taj kop "drmao" mi to nismo mogli da vidmo jer smo u SFRJ imali 2 TV programa,prilika za to je bila u periodu od 1991-1998 otprilike(iako je 4 godine ranije kop kao takav prestao da postoji) posredstvom satelitskog programa.A sve vredno u fudbalu kao i LFC-ov kop unistio je tzv. "modern football" cijih pristalica na ovom forumu ima ohohohohohoho-ihahahahahahahahahahaaa :!:

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 20 avg 2011, 00:39

Tribalian je napisao/la:Brate oni su sad jedno veliko NISTA :!: mislim na navijace Liverpoola,a pri tom me mnogo.....dal ce to nekom njihovom TV navijacu da se svidi. Ove moje reci moze i @ Stevie da potvrdi,jer decko poznaje sve engleske navijacke grupe bolje nego iko na ovom forumu.Tu njihovu navijacku himnu sad pevaju zagrljeni navijaci u sastavu : 2 babe,1 deda,1 japanski turista,1 biznismen sa porodicom,1 zalutali Arapin(student),2 gospodje srednjih godina,1 kamiondzija,1 amerikanac (predstavnik firme u Engleskoj)...itd.Tako nazalost izgleda struktura navijaca LFC-a.Kad je taj kop "drmao" mi to nismo mogli da vidmo jer smo u SFRJ imali 2 TV programa,prilika za to je bila u periodu od 1991-1998 otprilike(iako je 4 godine ranije kop kao takav prestao da postoji) posredstvom satelitskog programa.A sve vredno u fudbalu kao i LFC-ov kop unistio je tzv. "modern football" cijih pristalica na ovom forumu ima ohohohohohoho-ihahahahahahahahahahaaa :!:
kad se malo zamislim ovo sto si rekao je potpuna istina nazalost. :( mozes li jos samo pojasniti sta se tog dana desilo pa se odjednom sve promjenilo. mislim danasnji fudbal se mijenja ali nemoze preko noci a ovdje je koliko vidim receno da je bas taj dan nestao kop pa me interesuje kako. :|
1. Željo
2. Liverpool

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 20 avg 2011, 00:47

Meni se cini da su ukinule legendarne teracces (valjda se ovako kaze) , postavili stolice, nema vise baklji itd. ;)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 20 avg 2011, 00:54

@ Diego TM,nakon tog dana sklonjene su sipke sa te tribine,postavljene stolice,KOP nikad vise nije izgledao isto :cry: Jednostavno oni zagrizeni navijaci ,neki ce reci i huligani,prestali su da dolaze na utakmice vremenom,jer ocigledno da je KOP izgubio dusu nakon te utakmice.Tribina je nakon toga imala manji kapacitet.Evo obecavam ti sad da cu naci neke snimke gde ces moci da vidis kako je to izgledalo,i koliko je ovo sad jadno u odnosu na to.LFC-ovi navijaci su jednostavno po meni,izmislili navijanje :!: Iako u Enegleskoj simpatisem Millwall,uvek sam imao postovanje za navijace LFC-a.Desi se ponekad,ali retko da se stari navijacki kadar pojavi na utakmici,ali to je bas retko,sto zbog nedostatka karata ili vec cega(uglavnom su godisnje rasprodate na pocetku sezone),kako mi jednom rece@ Stevie,tamo se od ovih ozbiljnijih momaka samo pojavljuju lokalni krimosi :roll: a to je priznaces glupost.Jednom je "stari kadar KOP-a" otisao na gostovanje 2003. i to upravo protiv Millwalla u nekom kupu i momentalno je u toku prvog poluvremena ispalo njesra na toj tribini. :mrgreen: Pokusacu da nadjem snimak iz 80-neke da vidis kako se KOP ljulja kao da ce tribina da se srusi. ;)

P.S. Sarajlic@ ,nisu oni brate ni palili baklje koliko ja znam,mislim na Engleze uopste ;) To samo mozda nekad mozes da vidis kad su na ino gostovanju,kao sto su palili 2005. u Istanbulu na finalu LP-a.

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 20 avg 2011, 00:55

Sarajlijc@ je napisao/la:Meni se cini da su ukinule legendarne teracces (valjda se ovako kaze) , postavili stolice, nema vise baklji itd. ;)
hvala i mislio sam da se radi o ovim stojecim mjestima jer koliko znam sad imaju i neku vrstu zabrane stajanja na utakmicama
1. Željo
2. Liverpool

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 20 avg 2011, 00:58

Tribalian je napisao/la:@ Diego TM,nakon tog dana sklonjene su sipke sa te tribine,postavljene stolice,KOP nikad vise nije izgledao isto :cry: Jednostavno oni zagrizeni navijaci ,neki ce reci i huligani,prestali su da dolaze na utakmice vremenom,jer ocigledno da je KOP izgubio dusu nakon te utakmice.Tribina je nakon toga imala manji kapacitet.Evo obecavam ti sad da cu naci neke snimke gde ces moci da vidis kako je to izgledalo,i koliko je ovo sad jadno u odnosu na to.LFC-ovi navijaci su jednostavno po meni,izmislili navijanje :!: Iako u Enegleskoj simpatisem Millwall,uvek sam imao postovanje za navijace LFC-a.Desi se ponekad,ali retko da se stari navijacki kadar pojavi na utakmici,ali to je bas retko,sto zbog nedostatka karata ili vec cega(uglavnom su godisnje rasprodate na pocetku sezone),kako mi jednom rece@ Stevie,tamo se od ovih ozbiljnijih momaka samo pojavljuju lokalni krimosi :roll: a to je priznaces glupost.Jednom je "stari kadar KOP-a" otisao na gostovanje 2003. i to upravo protiv Millwalla u nekom kupu i momentalno je u toku prvog poluvremena ispalo njesra na toj tribini. :mrgreen: Pokusacu da nadjem snimak iz 80-neke da vidis kako se KOP ljulja kao da ce tribina da se srusi. ;)

P.S. Sarajlic@ ,nisu oni brate ni palili baklje koliko ja znam,mislim na Engleze uopste ;) To samo mozda nekad mozes da vidis kad su na ino gostovanju,kao sto su palili 2005. u Istanbulu na finalu LP-a.
hvala na uvijek opsirnom objasnjenju :D ali ozbiljno jedva cekam da vidim snimke ali vec po ovome vidim da se je puno toga promjenilo nazalost :(
1. Željo
2. Liverpool

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 20 avg 2011, 01:03

Sarajlijc@ je napisao/la:Meni se cini da su ukinule legendarne teracces (valjda se ovako kaze) , postavili stolice, nema vise baklji itd. ;)
Baklje su davno prije zabranjene,a one nikad nisu bile ni dio navijacke kulture u Engleskoj koliko ja znam. Grobari su prije rata furali engleski stil navijanja "samo ruke i grla", sto ti dovoljno govori o Englezima i bakljama. Sjedista su postavljena zbog katastrofe na Hillsboroughu prvenstveno,da bi preventirali ista slicno,stolice su od tada bile numerisane i isti broj karata je stavljan u promet,mada se to desilo '89 a stavljanje sjedista na Kop '94. Uvodjenje samih stolica nije toliko promijenilo kvalitet navijanja (tad si jos mogao da stojis ako si htio,i vecina je to i radila) koliko ono o čemu govori @Tribalian (jednostavno utakmice vise ne privlace drustvene slojeve i grupe koje je prije privlacila). Kvalitet navijanja na Kopu je vremenom opadao,zajedno sa cjelokopnim navijanjem u Engleskoj,iako je i dan danas Kop bolji od 90% tribina u Engleskoj (da se razumijemo TRIBINA,ne firmi ili bilo kakvog drugog vida huliganskih udruga tipa Headhunters,ICF ili Bushwackers). Jedino se mozda Stokeovi navijaci u EPL-u mogu pohvaliti da su glasiniji ali da im je tribina više "nadjidjana" (salovi,zastave,setalice...) ne mogu nikako.
@Trib Ti sad mijesas malo kruske i jabuke spominjanjem Kopa i huligana i Millwalla. Da se razumijemo Liverpoolovi navijaci nikad nisu bili firmaši, dolazilo se na tribinu i navijalo. Postojala je firma "The Urchins" ali nikada nije bila popularna to je više bilo onako da i Liverpool ima firmu, ništa specijalno.
Zadnja izmjena: the scouser, dana/u 20 avg 2011, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 20 avg 2011, 01:05

Ma dobro desilo se nekad da se zapalio i koja baklja mada sam to naveo kao jedan od primjera. Steta je sto vise fudbal u engleskoj nije za sve slojeve drustva :cry:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 20 avg 2011, 01:10

@ The Scouser ja nisam ni pomenuo da su Liverpulci imali firmu,nego kazem da je jednostavno prestao vid organizovanog navijanja kakav je nekad bio.Ti koji su nekad dolazili,nema ih vise.Rekao sam da je odredjena ekipa (to znam provereno) krenula u Juzni London na to gostovanje 2003. i ispalo je sta je ispalo.

Rekao sam i da su po meni oni izmislili navijanje,malo metaforicno sam rekao,ali to je tako,Dok su Englezima bila svojstvena skandiranja kao npr. ono "Who the fuck are Manchester Uniteeeeeeeed",i jos krace nesto,LFC-ovi su to malo promenili sa par pesama duzih.

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 20 avg 2011, 01:19

Tribalian je napisao/la:@ The Scouser ja nisam ni pomenuo da su Liverpulci imali firmu,nego kazem da je jednostavno prestao vid organizovanog navijanja kakav je nekad bio.Ti koji su nekad dolazili,nema ih vise.Rekao sam da je odredjena ekipa (to znam provereno) krenula u Juzni London na to gostovanje 2003. i ispalo je sta je ispalo.

Rekao sam i da su po meni oni izmislili navijanje,malo metaforicno sam rekao,ali to je tako,Dok su Englezima bila svojstvena skandiranja kao npr. ono "Who the fuck are Manchester Uniteeeeeeeed",i jos krace nesto,LFC-ovi su to malo promenili sa par pesama duzih.
Ja sam onda kriv za nesporazum :D . Istina je da su Liverpoolovi navijaci unijeli te duze pjesme,jos od YNWA iz cini mi se šezdesetih,pa na dalje "Fields of Anfield Road". Isto tako jedna zanimljivost koja bas i nije poznata,Liverpoolovi navijači su počeli da furaju taj famozni "casual" stil. Išli su na gostovanja širom Europe i kad krene ono hodanje ulicama i navijanje,počinje i razbijanje i pljačkanje (tada sasvim uobičajeno za sve navijače u Engleskoj,ali ostatak Europe je bio šokiran) i krale su se tada skupe razne gospodske ali i sportske marke (u prvom redu Sergio Tacchini i Fila iz Italije) taj " casual " je po mom ukusu veoma ružan,furale se drečave boje i vrečasta odjeća...evo par primjera :
slika
slika

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 20 avg 2011, 01:21

Brate kezual ti je kultura ! ;)

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 20 avg 2011, 01:24

Sarajlijc@ je napisao/la:Brate kezual ti je kultura ! ;)
Upoznat sam sa casualom mozda i vise nego ti,ali danas,kod nas prvenstveno "casual" je sinonim za stil odijevanja,ne za nacin navijanja ili ponasanja. Ja sam samo objasnio kako je nastao stil oblacenja "casual" ne znam kako sam drukcije to mogao formulisati.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 avg 2011, 01:25

Casual je nastao da navijaci ne bi upadali u oci muriji te bi time lakse prolazili pored njih,a gle sada ironije murija poznaje bolje casual marke nego bilo koji drugi navijac,pa bi mozda trebali da se navijaci prebace na skupa odelca kao oni Nemci,ko ono bese je li Red Dragons Zwickau? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 20 avg 2011, 01:29

Devil je napisao/la:Casual je nastao da navijaci ne bi upadali u oci muriji te bi time lakse prolazili pored njih,a gle sada ironije murija poznaje bolje casual marke nego bilo koji drugi navijac,pa bi mozda trebali da se navijaci prebace na skupa odelca kao oni Nemci,ko ono bese je li Red Dragons Zwickau? :?
Red Kaos Zwickau :)

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.