EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

dubrava
Moderator
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la dubrava » 20 avg 2011, 15:25

nerminh74 je napisao/la:
dubrava je napisao/la: A ne znam baš da im je vanjska linija baš tako loša. Nisam gledao utakmicu, ali gledam malo ove statističke podatke. Šut sa tri poena im je bio 42% (to je dobar postotak), a općenito im je šut bio bolji od Makedonaca (53%-solidno, naspram 43% makedonskih). Ali, kad pogledaš broj izgubljenih lopti onda se vidi uzrok poraza, dvostruko veći od makedonaca, 22 vs 11. Peković im je i dalje bio najboji igrač na terenu, u skokovima su bili bolji, kao i u šutu, kao što rekoh.
Ovo drugo si dobro rekao, bit će tu neizvjesna borba do kraja, iako ja u tom trokutu dajem prednost BiH, samo što će BiH imati dosta problema pod košem kontra Crnogoraca.
sem cooka ko ima je jos tu klasa, nemo reci jeretin jer njegovo vrijeme je proslo,a dosta ti govori kada je suad sehovic u rotaciji
Ma ne, nisam ni govorio da su klasa,daleko od toga (ni blizu, prosjek su što veli KDN), ali nisu baš totalno loši sa vanjskih pozicija. Protiv Makedonaca su izgubili zbog prevelikog broja izgubljenih lopti, ali su sa šuterskih pozicija bili dobri.
A čuj, možda baš "penzioner" Jeretin pukne na prvenstvu :D ovo će mu biti, pretpostavljam, i zadnje prvenstvo.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 20 avg 2011, 15:30

dubrava je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
dubrava je napisao/la: A ne znam baš da im je vanjska linija baš tako loša. Nisam gledao utakmicu, ali gledam malo ove statističke podatke. Šut sa tri poena im je bio 42% (to je dobar postotak), a općenito im je šut bio bolji od Makedonaca (53%-solidno, naspram 43% makedonskih). Ali, kad pogledaš broj izgubljenih lopti onda se vidi uzrok poraza, dvostruko veći od makedonaca, 22 vs 11. Peković im je i dalje bio najboji igrač na terenu, u skokovima su bili bolji, kao i u šutu, kao što rekoh.
Ovo drugo si dobro rekao, bit će tu neizvjesna borba do kraja, iako ja u tom trokutu dajem prednost BiH, samo što će BiH imati dosta problema pod košem kontra Crnogoraca.
sem cooka ko ima je jos tu klasa, nemo reci jeretin jer njegovo vrijeme je proslo,a dosta ti govori kada je suad sehovic u rotaciji
Ma ne, nisam ni govorio da su klasa,daleko od toga (ni blizu, prosjek su što veli KDN), ali nisu baš totalno loši sa vanjskih pozicija. Protiv Makedonaca su izgubili zbog prevelikog broja izgubljenih lopti, ali su sa šuterskih pozicija bili dobri.
A čuj, možda baš "penzioner" Jeretin pukne na prvenstvu :D ovo će mu biti, pretpostavljam, i zadnje prvenstvo.

nije jeretin bas tako star,31 mu godina

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 avg 2011, 16:53

Ima li iko link za FRA-CRO???Ne mogu da nadjem nigdje...

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 20 avg 2011, 16:54

Drago mi je samo sto Edin komentira ovu utakmicu Fra-Hr, mogli su staviti i onog Koleta s ovim Mladenom. Milina ga slusati, pored velikog znanja o kosarci, unese neku zivost u utakmicu.
Kaze onaj Mladen: "zaista Edine, ne poznajem nekoga da vise zna o NBA kosarci od tebe":D
Izdržati, to je temelj vrline!

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 20 avg 2011, 17:46

Ja ipak mislim da je Crna Gora,kakva takva ipak kvalitetnija od Makedonije i BiH,i da su u prednosti nad njima...ne znači to da će sigurno proći u 2 krug...ali kad bi u procentim davao šanse za 2 krug(od ove 3 reprezentacije),to bi izgledalo ovako:CG 45 %,MKD 35 %,BIH 20%...opet,to je samo moja procjena,i može biti skroz obrnuto na EP..vidjećemo....
Vidim da su se Turci mučili sa Belgijom..66-60..tek u zadnjoj četvrtini su prelomili utakmicu...zaista mi na ovim pripremama izgledaju neuvjerljivo....
Ode sad gledati Hrvate i Francuze,ostalo još 1/4 do kraja :D
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 avg 2011, 17:55

Turskoj ce da se desi isto sto i nakon EP 2001. Jednostavno, tesko oni mogu na dva velika uzastopna takmicenja igrati dobro. Vrlo labilnog mentaliteta. Ali, neka volim ove godine nego pare :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Da Bosnjo bude najgori ako Bog da.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 avg 2011, 18:26

neno#4 je napisao/la:Turskoj ce da se desi isto sto i nakon EP 2001. Jednostavno, tesko oni mogu na dva velika uzastopna takmicenja igrati dobro. Vrlo labilnog mentaliteta. Ali, neka volim ove godine nego pare :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Da Bosnjo bude najgori ako Bog da.
sve dok za njih bude igrao preldzicpizdoglu navijacu protiv njih
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 20 avg 2011, 18:53

ovi grci igraju toliko jednostavno da to nije normalno :D i sinoc turke i danas svabe razbijaju a da se nisu ni oznojili kako treba. nevjerovatno su disciplinovani, svako u svakom trenutku zna svoju ulogu, nema nikakvog komplikovanja akcija, uvijek neko ostane sam. ako ovako nastave na euru definitivno bi mogli proci dalje od cetvrtfinala za koje sam mislio da im je plafon plafona nakon svih onih problema.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 20 avg 2011, 19:20

Grci su pravo jaki ,razbise se i svabe nije cudo sto smo gubili,mozda nismo toliko ni losi!!

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 20 avg 2011, 20:16

Crna Gora je 70% Pekovica. Ako se dobro zaustavi Pekovic ondak Crnogorci nemaju kvalitetnu zamenu Vranjes u napadu je ocaj. Crna Gora nije neka suterska reprezentacija i ima slabu vanjsku liniju (slabi play-i) taj crni im nije kvalitet definitivno i sa bolju sutersku reprezentaciju od njih oni nece dalje na EP.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 20 avg 2011, 20:39

abcde je napisao/la:Crna Gora je 70% Pekovica. Ako se dobro zaustavi Pekovic ondak Crnogorci nemaju kvalitetnu zamenu Vranjes u napadu je ocaj. Crna Gora nije neka suterska reprezentacija i ima slabu vanjsku liniju (slabi play-i) taj crni im nije kvalitet definitivno i sa bolju sutersku reprezentaciju od njih oni nece dalje na EP.
Rećemo ipak da je 50%.. :D

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 20 avg 2011, 21:33

Danas su Francuzi očitali finu bukvicu Hrvatskoj. U 1.poluvremenu su se ravnopravno držali (a ovo moram spomenuti, u skoku su u 1.pol. bili bolji od Francuza, to me iznenadilo pravo), ali u nastavku, Francuzi igraju odličnu agresivnu obranu, ne daju disati, Hrvatska ne daje 5 minuta koš iz igre i lagano se trpaju poeni.
Igra im se svodila na prodore i na Parkera koji je alfa i omega, ali i na dodavanja pod koš. I bez glavnog centra Traorea, odlično su igrali pod košem. Noah je odigrao jednu jako dobru partiju. Dobar šuter im je onaj iz Valencije Decolo (tako nekako se piše, nisam siguran). Fino dečko gađa. I Diaw je bio odličan u obrani. A kad nije bilo Parkera, Albicy ga je dobro zamjenjivao. Dosta je agresivan. Mislim da se tako zove taj dečko. Ako ga nisam pobrkao s nekim drugim.

Al, iako su visoko pobijedili, opet su mi nekako Francuzi, a ne znam ni ja kako da ih opišem, smotani :D . Diaw je jedno 4-5 puta napravio korake (al, nije on jedini), one neke početničke greške su radili za koje trener odredi 10 krugova poslije tekme za kaznu.
Atlete su prave, fizički besprijekorno spremljeni, ali im malo fali malo taktičnosti, nekad srljaju ko muhe bez glave, bez potrebe.

Kod Hrvatske, iako je Bogdanović bio najbolji strijelac (koji me usput počeo i nervirat svojom sebičnosću i potrošnjom lopti), meni je najbolje odigrao Barać. Primjetio sam da kad gađa prema košu, nema uopće luka, nego lopta ide u ravnini s obručem.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 20 avg 2011, 22:21

dubrava je napisao/la:Danas su Francuzi očitali finu bukvicu Hrvatskoj. U 1.poluvremenu su se ravnopravno držali (a ovo moram spomenuti, u skoku su u 1.pol. bili bolji od Francuza, to me iznenadilo pravo), ali u nastavku, Francuzi igraju odličnu agresivnu obranu, ne daju disati, Hrvatska ne daje 5 minuta koš iz igre i lagano se trpaju poeni.
Igra im se svodila na prodore i na Parkera koji je alfa i omega, ali i na dodavanja pod koš. I bez glavnog centra Traorea, odlično su igrali pod košem. Noah je odigrao jednu jako dobru partiju. Dobar šuter im je onaj iz Valencije Decolo (tako nekako se piše, nisam siguran). Fino dečko gađa. I Diaw je bio odličan u obrani. A kad nije bilo Parkera, Albicy ga je dobro zamjenjivao. Dosta je agresivan. Mislim da se tako zove taj dečko. Ako ga nisam pobrkao s nekim drugim.

Al, iako su visoko pobijedili, opet su mi nekako Francuzi, a ne znam ni ja kako da ih opišem, smotani :D . Diaw je jedno 4-5 puta napravio korake (al, nije on jedini), one neke početničke greške su radili za koje trener odredi 10 krugova poslije tekme za kaznu.
Atlete su prave, fizički besprijekorno spremljeni, ali im malo fali malo taktičnosti, nekad srljaju ko muhe bez glave, bez potrebe.

Kod Hrvatske, iako je Bogdanović bio najbolji strijelac (koji me usput počeo i nervirat svojom sebičnosću i potrošnjom lopti), meni je najbolje odigrao Barać. Primjetio sam da kad gađa prema košu, nema uopće luka, nego lopta ide u ravnini s obručem.

Ako Hrvatska naleti na Francuze na Eurobasketu,tuće ih....ovo je bio ipak previsok poraz,i što ti kažeš opet se meni ova Francuska čini kao malo "divlja " ekipa..Dosta se od njih očekuje,al mislim da bi mogli biti jedno od razočarenja kad krenu takmičarski mečevi....pripremne utakmice su nešto skroz drugo....Gledam ja nešto ove Britance..ako im Deng odigra na visokom nivou,moždabi se mogli neočekivano naći i u 2 krugu,mjesto Turske,u kojoj zgleda nešto neštima i imam osjećaj,da se neće baš lijepo provesti na predstojećem EP...ali vidjećemo još...Španci rutinski sa Slovenijom 73-61...I ova Slovenija mi nije nešto,bar ovo što sam vidio,naravno ne mora značiti..ali :roll: :? ...sva sreća pa imaju laganu grupu.. :lol:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 avg 2011, 22:30

Govorim ja vec odavno za Grke. Igraju ljudi odlicno. Dokle ce doci, vidjet cemo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 20 avg 2011, 22:48

neno#4 je napisao/la:Govorim ja vec odavno za Grke. Igraju ljudi odlicno. Dokle ce doci, vidjet cemo.
Htio sam sačekati 31.08...pa da napišem 4 reprezentacije koje ja "vidim" u 1/2f....kao neku svoju "dugoročnu prognozu"...ali kad već pominjete Grčku,isto mišljenje djelim sa cama,da igraju dobro,kvalitetno,uprkos silnim otkazima...i ja ih vidim u 1/2f...ostale 3 reprezentacije ću da napišem na dan početka turnira 8-)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 avg 2011, 22:50

abcde je napisao/la:Crna Gora je 70% Pekovica. Ako se dobro zaustavi Pekovic ondak Crnogorci nemaju kvalitetnu zamenu Vranjes u napadu je ocaj. Crna Gora nije neka suterska reprezentacija i ima slabu vanjsku liniju (slabi play-i) taj crni im nije kvalitet definitivno i sa bolju sutersku reprezentaciju od njih oni nece dalje na EP.
crni je medju 10 play-eva europe
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 avg 2011, 22:57

dubrava je napisao/la:Danas su Francuzi očitali finu bukvicu Hrvatskoj. U 1.poluvremenu su se ravnopravno držali (a ovo moram spomenuti, u skoku su u 1.pol. bili bolji od Francuza, to me iznenadilo pravo), ali u nastavku, Francuzi igraju odličnu agresivnu obranu, ne daju disati, Hrvatska ne daje 5 minuta koš iz igre i lagano se trpaju poeni.

problem hrvatske je prvenstveno joke vrankovic, koji forsira brzu igru sa dosta suteva sa distance, ali zato hrvatska zivi i umire od 3, a to je malo
da ima kvalitetnu 4 tipa teletovica, smodisa ililorbeka koji bi mogli malo razbiti igru tako sto bi ratsteretili reket tomicu i baracu koji nisu teski centri i nisu bas brilijatni u igri jedan na 1 pogotovu ukoliko ih udvajaju
donekle to vrankovic pokusava sa zorzicem koji odlicno igra ledzima, ali zato mu on usporava igru
prema tom kada god hrvatska bude igrala protiv fizicki jake i brze repke i ako im sut nebude izvrstan gubi, najbolji dokaz za to su utakmice protiv srbije i francuske

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 20 avg 2011, 22:58

Trofej Makedonija
Crna Gora - Novi Zeland 78-72 danas Crna Gora ocajna Pekovic opet na 25 poena

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 avg 2011, 23:00

bay the way gdje mogu vidjeti statistiku grcka-njemacka

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.