Premijerligaški treneri

Grdan
Kontakt:

Re: Premijerligaški treneri

Post Postao/la Grdan » 18 avg 2011, 02:10

elSaik je napisao/la:Amar Osim je osvojio 3 titule i 3 kupa u BiH. Plus što je osvojio i kup u Japanu, ali ćemo se sada držati samo PLBiH. Zaista ne vidim po kojem osnovu taj čovjek nije daleko najbolji trener. Doduše, kad vidim da ti je Ivo Ištuk "trenerski odron" pokajem se što uopšte repliciram.

Osim,Musemić,Ištuk i Jović najuspješniji treneri Premijer lige BIH

Ivo Ištuk je prije trinaest godina sa visočkom Bosnom napravio sjajan ligaški rezultat.No u play-offu ih je nokautirao Željezničar sa 3:0.Ipak,dvije godine kasnije preporodio je Brotnjo,sa kojim je,također u play-offu,stigao do titule.Bio je najzaslužniji za renesansu čitlučkog nogometa.Igrači do njegovog dolazka nisu imali harmoniju,a upravo je Ištuk vratio taj segment u ekipu.Kasnije je preselio u Široki Brijeg i u sezoni 2003/2004 ponovio scenarij iz Brotnja.Naslov je stigao u vitrine Pecare.Nakon toga je bio prvi šef struke Posušja,Željezničara,i Čelika.Obavljao je i funkciju asistenta Fuada Muzurovića u državnom timu.

http://hronika.ba/premijer-liga-bih-blo ... e-bih.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

wizard90
Kontakt:

Post Postao/la wizard90 » 18 avg 2011, 08:27

Mirza Golubica i Ivo štukI najboljšiji treneri!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

maximus

Post Postao/la maximus » 21 avg 2011, 12:48

1. Gdin Jovic Dragan ( odlican u Travniku, izvrstan u Zrinjskom u BiH i Euro okvirima)

[/quote]

Jovic je ispao iz lige sa Travnikom, sa Zrinjskim je bio odlican
Vratimo Mostaru prijeratni sjaj

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 19 sep 2011, 20:48

Tema:TRENERSKI POSAO U BIH

U zemlji u kojoj ni jedan posao nije loš posao jedan se izdvaja po svemu .Posao trenera u našem fudbalu je uistinu nezahvalan.Samo jučer su dvojica trenera izgubila posao , po mnogima potpuno nezasluženo.Neđad Selimović je otjeran sa mjesta trenera Travnika jer upravu nezadovoljava mjesto u sredini tabele koje im je ovaj stručnjak donosio svake sezone.Vjerovatno gospoda iz uprave Travnika misli da sa budzetom od 600 000maraka trebaju napasti titulu.Tu je i smjena gospodina Marinkovića u Kozari (doduše ovdije se radilo o ponuđenoj ostavci) .Brzo su u ovom malom klubu zaboravili ko ih je nakon dugo vremena vratio u PL.No to nisu jedine smjene ove sezone jer u prosjeku otkaz dobija trener po kolu.Mehmed Janjoš je najnovija žrtva pravog sileđije kada su treneri u pitanju zvanog Nijaz Gracić.Boris Gavran nije bio pogodan u Čeliku pa su mu otkaz napisali i prije nego što je napisao ugovor o radu.Jovićeva smjena u Leotaru nije nikakvo iznenađenje a nesumljavo da če i njegov nasljednik njegovim stopama.Darko Dražić je vidio da u BIH nema budučnosti pa je brže bolje pokupio stvari i otišao trbuhom za kruhom.No Dražić može biti sretan što je uopšte dobio posao u GOŠK u sobzirom da njegovom prethodniku ni plasman u PL nije bio dovoljan da ostane na klupi.Bjelica u Slaviji je po mnogima jedina logična smjena jer ekipa po njegovim vodstvom je djelovala sve gore i gore a imao je vremena da ostavi svoj pečat na ekipu.Pomenimo i one koji su otišli prošle sezone od kojih se posebno izdvaja ime Vlade Jagodića kojem ni prva titula u historiji Borca nije bila dovoljna da ostane trener(ovo je zaista poseban slučaj čak i kada je BIH PL u pitanju).Letile su i prošle sezone trenerske glave na sve strane.Ustvari trener je kod nas sretan ako dočeka jednu mijesečnu platu.Što se tiče trenutnih trenera naših PL igaša skoro svima se stolica drma.Sigurni izgledaju Karačić , Musa (govori o ozbiljnosti ovih klubova),Plišek,Odović i donekle Osim.Da dobro ste čuli najtrofejnijem treneru kluba koji je jučer 90 rođendan mnogi bi rado vidjeli leđa.Ovi ostali su također sigurni ali za otkaz, samo je vrijeme u pitanju ,a njega naši močnici nemaju.I TAKO TRENERSKI KRUH OSTAJE NAJCRNJI U OVOJ ZEMLJI JER UVIJEK JE TRENER KRIV A DALI JE?

Preuzeto sa moje kolumne.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 nov 2011, 09:46

" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovako prolaze treneri u Turskoj koji se ku.rče.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 28 jun 2015, 19:27

Husref Musemic No 1
2. Milomir Odovic
3.Slavko Petrovic

westherc
Kontakt:

Post Postao/la westherc » 28 jun 2015, 22:45

Suljo20002 je napisao/la:Husref Musemic No 1
2. Milomir Odovic
3.Slavko Petrovic
To što je Sloboda na proljeće proigrala sad Musemić ko fol Mourinho. :shock:
Majstore još će te pure pojest dok budete u borbi za Vrh...
Ko visoko leti kad padne možda ne ustane. Šta ako kući nerješiš protiv npr. Drine pa izgubiš od Veleža u gostima pa ti dolazi Sarajevo, Željo, Široki ili Olimpik , pune gaće. Izgubiš ode Husref ko da nikad gore nije bio.
Pitaj pitare ili pročitaj im na temi šta su mu govorili kad je odlazio ...
I have a dream

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 28 jun 2015, 22:59

westherc je napisao/la:
2. Milomir Odovic
3.Slavko Petrovic
e jesu proigrali sa 12-tog na 8.mjesto.Mesijas.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

brkic1970
Kontakt:

Post Postao/la brkic1970 » 28 jun 2015, 23:02

bistrikboy je napisao/la:
westherc je napisao/la:
2. Milomir Odovic
3.Slavko Petrovic
e jesu proigrali sa 12-tog na 8.mjesto.Mesijas.
nemoj tako pa evropska sloboda

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jun 2015, 23:08

I kakav je sad zakljucak da Husref nije u vrhu sto se trenera tice? Top 5 je sigurno.. Imaju ulogu i transferi u tome sve i jaci igracki kadar na proljece ali je kako god uzeo bodova koliko i Zrinjski, manje samo od Zelje i Sarajeva. Covjek zna usaditi igracima nesto sto drugi nisu znali u Slobodi, jednostavno zna drzati ekipu pod kontrolom

Uz njega mi se prosle sezone svidio i Odovic, bez greske proljece..

Isto tako trener Zrinjskog bi ove sezone trebao biti dobar. Od ovih slabijih ekipa prosle sezone, prasac u Radniku je bio okej

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 29 jun 2015, 00:00

Baka je najbolji, učinio je uslugu svima sem Širokom :clap:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 29 jun 2015, 07:08

Ajzea je napisao/la:Baka je najbolji, učinio je uslugu svima sem Širokom :clap:
:lol:

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 29 jun 2015, 10:36

Husref je odličan trener, volio bih ga vidjeti na klupi Sarajeva opet.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 29 jun 2015, 11:28

westherc je napisao/la:
2. Milomir Odovic
3.Slavko Petrovic
Majstore još će te pure pojest dok budete u borbi za Vrh...
Ko visoko leti kad padne možda ne ustane. Šta ako kući nerješiš protiv npr. Drine pa izgubiš od Veleža u gostima pa ti dolazi Sarajevo, Željo, Široki ili Olimpik , pune gaće. Izgubiš ode Husref ko da nikad gore nije bio.
Pitaj pitare ili pročitaj im na temi šta su mu govorili kad je odlazio ...
Ja za Husrefa napisa cisto navijacki a ti odmah krenuo napadat. Naravno da ce svaki navijac simpatisat trenera iz svoga kluba.Ali eto ako Husref nije najbolji onda je sigurno među top 5 trenera u BiH.Ja mislim da je ova tema napravljena da bi se diskutovalo o tome ko je od trenera napravio najveci pomak sa svojom ekipom, a ne da pricamo o tome ko je bolji takticar. pozz...

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 29 jun 2015, 13:08

Babayaro je napisao/la:Husref je odličan trener, volio bih ga vidjeti na klupi Sarajeva opet.
Mislim da je on sa Sarajevom završio za sva vremena, razočaran je i previše bio načinom na koji je nogiran u posljednjem mandatu da se dovede promašaj u vidu Jarnija. Od tog čovjeka smo se ogriješili za sva vremena :? kako bi nam valjao opet...
1946

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 29 jun 2015, 13:52

BitiSrcemVezan je napisao/la:
Babayaro je napisao/la:Husref je odličan trener, volio bih ga vidjeti na klupi Sarajeva opet.
Mislim da je on sa Sarajevom završio za sva vremena, razočaran je i previše bio načinom na koji je nogiran u posljednjem mandatu da se dovede promašaj u vidu Jarnija. Od tog čovjeka smo se ogriješili za sva vremena :? kako bi nam valjao opet...
Igrom slučaja sam razgovarao sa njim nedavno, taj čovjek je pitar za cijeli život. I sumnjam da bi ikada bio u stanju da kaže Sarajevu ne...
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 30 jun 2015, 17:19

Babayaro je napisao/la:
BitiSrcemVezan je napisao/la:
Igrom slučaja sam razgovarao sa njim nedavno, taj čovjek je pitar za cijeli život. I sumnjam da bi ikada bio u stanju da kaže Sarajevu ne...
Daj Bože... Ja bih ga sad vratio kad bi mog'o...
1946

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 30 jun 2015, 17:31

ono sto je amar za zelju to je husref za sarajevo, samo dosta manje trofeja je osvojio... bez obzira, sarajevo je bilo najjace kada je on bio trener...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

sssloboda
Kontakt:

Post Postao/la sssloboda » 30 jun 2015, 22:24

STO JE BILO BILO JE !

A DANAS KAZU PITARI :

DAJTE IM NA KLUPU OBA OSIMA

I DAJTE IM BAZDAREVICA NA ONAJ BALKONCIN TRIBINU I TO ŠTO BLIZE DA SE DOBRO CUJE :)

AL DZABA SVE !

PROSLO JE NJIHOVO !

ISTO TAKO I MI CEMO DA UZIVAMO U TOJ CINJENICI :) !

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 30 jun 2015, 22:25

Razlika je zanemariva,23 boda.Hvala Azmire :tokralju:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, amypitar, bvsic, Kaunas i 42 gosta.