aleksandar_veliki je napisao/la:ohr je napisao/la:Nije istina da su pojacanja placana 0 maraka. Svi su samo za dolazak dobili hiljada i hiljada na ruke. A druga je prica sto nas strucnjak nije znao odabrati i dovesti.
»Sve dok Amar bude morao davati svoje pare a ovi staticari iz Uprave samo njega gledati» - upravo je ova laz bila razlog nedavne svadje i rasprave u klubu Zuje i Amara. Ljudima u upravi i onima koji daju svoje pare, dojadile vise lazi koje se namjerno plasiraju. Istina je da su na Amarov privatni racun legle pare od Bekrica i jos nekih transfera jer je racun kluba bio blokiran. Svaki put je namjerno kad je isao u banku ne po svoje pare vec Zeljine koje su samo bile na njegovom racunu, vodio je mahalase koji ce kasnije po gradu sa suzama u ocima pricati kako on daje svoje pare za plate igracima. Kad je sva ta prica i lazna predstava dojadila Zuji i ljudima koji daju svoje pare zovnuli su rezisera predstave i to mu rekli. Kazu da u zadnje vrijeme sam ide u banku po Zeljine pare na svom racunu.
A sto se tice Travnika, igre i svega, nadam se da ce Zujo strucni stab i igrace kazniti oduzimanjem najmanje po pola plate kao sto je i obecao.
Ma nemoj nam reci. Ko je dobio pare na ruke, o cemu pricas, znas li uopste koliku platu ima najplaceniji igrac Zelje. Pricas o Zuji, taj isti ti je svojim intervjuom u visokotiraznom Sanu otjerao Nijaza iz kluba. Nije mu valjao jer je mahala pricala da Nijaz vodi glavnu rijec u Upravi kluba. Nemojte ljudi, nema potrebe da se ovdje iznose stvari na koje ce svrsavati dusebriznici, a mnogo ih je.
Hajde Aco ne lupaj. Kakav Žujo i kakav interview. Koga će bolan Žujo otjerati pa ni kera s parkinga on ne može otjerati. Ako išta znaš, a mislio sam dosad da znaš, trebao bi znati i koje otjerao Nijaza. Da se razumijemo i neka je. Nema od Želje kao ozbiljnog i organizovanog ništa dok se tipovi poput Nijaza, Žuje i sl. vrte oko kluba. Nažalost, niko normalan, stručan i obrazovan se ne bavi bh. klubovima tako da nam je ovaj cirkus suđen bojim još jako jako dugo.
Politika zasluga kad ide dobro mora biti u reciprotetu sa odgovornošću kad ne ide. Ovo što Amar ima u Želji ima rijetko ko u gradu. Ima posao kao i snu pa neka zasuče rukave jer očito nije dovoljno. Bolje mu je nego direktoru telekoma. Ako misli da je ovo prevazišao neka eto proba negdje otići pa da vidimo kako bi ga i koliko neko drugi trpio.
Ne idem po treninzima jer mi se zgadilo, ali pitao sam ljude koji odu ponekad i koji znaju šta je lopta i koji su gledali prave treninge kad je na njima bilo raje kao sad na utakmicama. Nisu oduševljeni jer daleko je to od profesionalizma. Drugo, evo pitam (može i tebe) Travnik je prošli vikend igrao u Lukavici sa Olimpikom. Je li iko od stručnog štaba otišao da pogleda našeg narednog protivnika. Nadam se da jeste kao što se nadam da će i danas neko otići (A Amar bi trebao jer nikog on ne benda i šta to njemu neko može prenjeti da uzme u obzir) u Mostar da vidi našeg narednog protivnika. Ako nije niko otišao onda je više nego jasno kakvi smo mi amateri. Ako je pak praksa da neko ide pa u šta onda gledaju itd.
Naravno da smo razočarani jer smo se nadali da smo konačno dobili dobitnu kombinaciju u vidu Amara sa fergusonovskim ovlastima i poprilično solventnu finansijsku situaciju za naše uslove. Šta smo dobili? Tačkanje u skoro najgoroj ligi Evropi. Uzimanje Kupa u Zenici je Amara spasilo sramotne sezone, ali nažalost izgleda da se nije opametio. Da li ćemo ove sezone imati sreće da nešto uzmemo vidjećemo, ali da ne idemo naprijed to je već jasno više od godinu dana.