gauco je napisao/la:AYAN je napisao/la:Stabilizacija kluba i stvaranje modernog Želje, ne može se učiniti preko noći. Mislim da je klub na pravom putu, samo još nije uglađen taj kolosijek, pa postoje kiksevi. Svaki uspijeh zahtijeva i žrtveno jagnje, ako je to jagnje neočekivani poraz u nekim o utakmica...neka tako bude, ali znam da će se za koju godinu tek početi ubirati plodovi odgovornog rada i uređenog sistema.
Sve propušteno, može se nadoknaditi.
"POBJEDA IMA STOTINU OČEVA, A PORAZ JE SIROČE"

Do kada ce trajati ta stabilzacija kluba i stvaranje modernog Zelje'?,Halo kad je rat stao,koliko od tada proslo vremena ? Svaka uprava istu pricu prica.

Za naše uslove, ostvariti redovne plate za igrače, to je veliki pomak. Ti kao da si se probudio jučer, pa ne znaš u kakvom je stanju bio klub kad je Osim ponovo sjeo na klupu. Moraš biti svjestan da jedan ozbiljan kolektiv nema samo obaveze prema navijačima, a to su pobjede, on ima obavezu da stabilizuje finsnsijsku konstrukciju, da obezbijedi mnoge stvari na koje pojedini navjači i ne obraćaju pažnju...
Napredak je i to, da je Željo u posljednje dvije sezone, glavni favorit u BiH na svim frontovima. (bilo je i lani kikseva i to na Grbavici, ne samo u Travniku).
Uzmimo primjer Dinama iz Zagreba, Hajduka iz Splita... oni imaju mnooogo bolje uslove od Želje. Hajduk npr ima moderan stadion, kupuje igrače koje Željo ne može ni da zamisli, pa opet muku muči sa nekim Sesvetama, Zaprešćićem... Oni su kupili Ibričića za 1. milion eura prije nekoliko sezona....pa opet muku muče, evropa im se samo pričinjava na trenutak...i onda nestane. Pa onda skontaš da je Željo super klub, kad može sa tako malo para postići i ono što je postigao...
Ova uprava, ne tako davno, igrala je treće pretkolo lige prvaka sa Newcastleom, pa je onda neko došao i sve te plodove kvalitetnog rada posuo kiselinom, sve je uništio... Sad se ponovo Željo budi, ali krenulo se od nule ovaj put, ili bolje rečeno iz debelog minusa.
Ja sam ponosan svak put kad vidim Amara Osima kad onako šlampavo šeta preko terena, ali vidi se na njegovom stavu da taj čovjek ima viziju i dobro zna šta radi...
Ne želim Nas podcijeniti, ali mislim da niko od nas u fudbalskom znanju i fudbalskoj mudrosti Amaru Osimu ne može ni pod nokat da stane.
Zato čuvajmo zdravlje, da bi smo doživjeli procvat "plavog cvijeća" u skoroj budućnosti.

Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...