NK Iskra Bugojno

neutralan__
Kontakt:

Re: Iskra Bugojno

Post Postao/la neutralan__ » 20 avg 2011, 13:12

Jesam li ja nešto rekao za Iskru i njenu prošlost ? Ja kažem i priznajem da Iskra ima veliku tradiciju iza sebe i historiju.Ali od toga se ne živi.Otvorite oči, budite realni i recite Omladinac,Orašje,Branitelj su trenutno naša realnost.
Dobro možda je Mionica selo,ali to u fudbalu ne treba apsolutno ništa da znači,barem ne bi trebalo za sve oni koji su fudbalski zaljubljenici.I po čemu je stadion Omladinca "livada" ? Pa bolan nisi nikada tamo bio i šuti ne lupetaj.Omladinac je do skoro imao jedan od najboljih travnjaka u BiH,sada je nešto lošiji,ali i dalje je mila majka kakvih sve ima.Tribine su takve kakve jesu,ali dovoljne za njih.Imaš još klubova koji su čak u Premijer ligi,ali imaju gori stadion od Omladinca,neki ga čak i nemaju uopšte.

Još jednom kažem da ni u kom slučaju ja ne osporavam uspjeh Iskre u prošlosti,njihovu bogatu tradiciju i historiju,ne.Ali trebate i vi imati barem malo poštovanja prema ostalim klubovima i trebate biti makar malo realni.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 20 avg 2011, 13:24

neutralan__ je napisao/la:Jesam li ja nešto rekao za Iskru i njenu prošlost ? Ja kažem i priznajem da Iskra ima veliki tradiciju iza sebe i historiju.Ali od toga se ne živi.Otvorite oči, budite realni i recite Omladinac,Orašje,Branitelj su trenutno naša realnost.
Dobro možda je Mionica selo,ali to u fudbalu ne treba apsolutno ništa da znači,barem ne bi trebalo za sve oni koji su fudbalski zaljubljenici.I po čemu je stadion Omladinca "livada" ? Pa bolan nisi nikada tamo bio i šuti ne lupetaj.Omladinac je do skoro imao jedan od najboljih travnjaka u BiH,sada je nešto lošiji,ali i dalje je mila majka kakvih sve ima.Tribine su takve kakve jesu,ali dovoljne za njih.Imaš još klubova koji su čak u Premijer ligi,ali imaju gori stadion od Omladinca,neki ga čak i nemaju uopšte.

Još jednom kažem da ni u kom slučaju ja ne osporavam uspjeh Iskre u prošlosti,njihovu bogatu tradiciju i historiju,ne.Ali trebate i vi imati barem malo poštovanja prema ostalim klubovima i trebate biti makar malo realni.
Meni je poniženje što Iskra igra u Prvoj ligi isto kao što bi to bilo poniženje navijačima ostalih 6 pomenutih klubova(Željo,Sarajevo,Čelik,Sloboda,Borac i Velež) osim ovog zadnjeg niko nije ni ispadao. Treba javno reći i iskazati nezadovoljstvo pa u gradu kao što je Bugojno na onolikoj tribini bude 40 gledalaca. Nikoga u Bugojnu ne interesuje Prva liga kao ni klubovi koji gostuju u Bugojnu i to je to. Ali za to su krive lokalne vlasti a nikako klubovi iz ostalih gradova. Opet ponavljam nama tu nije mjesto i nikad neće ni biti. Stadion će i dalje biti prazan kao u proteklih nekoliko godina.To je realnost ko će gledati Bratstvo,Orašje,Mionicu,Branitelj? U Bugojnu teško da će iko.

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 20 avg 2011, 13:34

amchy je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:Jesam li ja nešto rekao za Iskru i njenu prošlost ? Ja kažem i priznajem da Iskra ima veliki tradiciju iza sebe i historiju.Ali od toga se ne živi.Otvorite oči, budite realni i recite Omladinac,Orašje,Branitelj su trenutno naša realnost.

Meni je poniženje što Iskra igra u Prvoj ligi isto kao što bi to bilo poniženje navijačima ostalih 6 pomenutih klubova(Željo,Sarajevo,Čelik,Sloboda,Borac i Velež) osim ovog zadnjeg niko nije ni ispadao. Treba javno reći i iskazati nezadovoljstvo pa u gradu kao što je Bugojno na onolikoj tribini bude 40 gledalaca. Nikoga u Bugojnu ne interesuje Prva liga kao ni klubovi koji gostuju u Bugojnu i to je to. Ali za to su krive lokalne vlasti a nikako klubovi iz ostalih gradova. Opet ponavljam nama tu nije mjesto i nikad neće ni biti. Stadion će i dalje biti prazan kao u proteklih nekoliko godina.To je realnost ko će gledati Bratstvo,Orašje,Mionicu,Branitelj? U Bugojnu teško da će iko.
E pa vidiš u tome i jeste poenta,jer ti klubovi kao što su Omladinac,Branitelj,Orašje itd. nisu krivi što se vama to dešava.Što vam je nesposobna uprava ili je sposobna,ali se vraćaju dugovi iz prošlosti.Ja ne znam odgovor na to pitanje,to bi trebao znati neko od vas Bugojanaca.

Naravno da će posjeta biti mnogo lošija u Prvoj ligi,nego u Premijer ligi.To i sam tvrdim.Jer Budućnost je u Prvoj ligi u prosjeku gledalo maksimalno 300-400 ljudi.Dok u Premijer ligi je prvu utakmicu protiv Drine bilo oko 1500-2000 ljudi na stadionu.U prosjeku je Budućnost u Banovićima gledalo 1257 ljudi.Tako da ja danas protiv Krajišnika očekujem nekoliko stotina.Ipak je razlika u kvaliteti dosta veća,pa zbog toga "odvraća" navijače sa stadiona.

Još nešto,evo npr. kada vi idete u goste Omladincu,stadion bude pun,euforija je u Mionici.Što li ? Sigurno zato što poštuju vašu tradiciju i Iskru kao jedan od većih BH-a klubova.
Zbog toga mislim da bi i vi trebali imati barem trunku poštovanja prema ovim "malim" klubovima.Barem da ih ne nazivate "selima" i njihove stadione "livadama",ja mislim da im više ništa ne treba.

Sportski pozdrav.

P.s Samo da te ispravim ispadao je i Borac iz Premijer lige i to čini mi se 2 puta ;) .

mister_xy
Kontakt:

Post Postao/la mister_xy » 21 avg 2011, 22:17

Ali i netreba da se to zaboravi,Iskra ima tradiciju...i to nece neki balavci je ovdje izbrisati i vrjedati i stavljati u neki kos se anonimusima, :x :x :x

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 21 avg 2011, 22:19

mister_xy je napisao/la:Ali i netreba da se to zaboravi,Iskra ima tradiciju...i to nece neki balavci je ovdje izbrisati i vrjedati i stavljati u neki kos se anonimusima, :x :x :x
uredu je sve, tradicija i prošlost se trebaju poštovati, ali nipošto Iskra ne treba biti povlaštena zbog toga, trenutno igramo istu ligu i nema tu razlike

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 21 avg 2011, 22:25

amchy je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:
mister_xy je napisao/la:Pa ja sam rekao sramota je sa kim i gdje Iskra igra ...dno dna
Ja iskreno zelim Iskri sve najbolje i nadam se boljim danima ako bog da,,,gore nemoze biti.. :( :( :( :(
Dobro da si nam se predstavio ko si.
Dobro sve to,ali si nazvao stadion Mionice "livadom",a Mionicu "selom".To je dno dna.I može biti gore,jer ovo nije najgora liga,ima još ispod.
Ne kontam šta je dno dna? Čovjek nije ništa slagao, Mionica jeste selo i stadion jeste livada.Poenta je da nisu oni krivi što se takmiče. Nažalost i u Premier ligi ima sela kao Gabela. Bugojno je sinonim za grad za sve vas osim Bihaća, a Iskra je najveći klub ikada koji tavori u Prvoj ligi. Pa pobogu mi smo jedan od samo 7 klubova koji su ikada igrali prvu saveznu ligu Jugoslavije.Ostali su Željo,Sarajevo,Velež,Čelik,Sloboda,Borac. Koliko vidim samo je Iskra u prvoj ligi i tu joj definitivno nije mjesto ali to je stvar politike. Svi klubovi prve lige kapa dole ali ne mogu se porediti sa Iskrom koja je član velike BiH sedmorke.Šta je vama u Bugojnu su padali Hajduk, Atalanta ,Dinamo itd... Polufinale kupa maršala Tita, osvajanje srednjoevropskog kupa ja stvarno ne znam šta je vama?Kakve Mionice,Orašja,Branitelji, i ostali anonimusi. Ostalim klubovima koji misle da su veliki poput Jedinstva, Rudara, Bosne je san bila druga savezna liga Jugoslavije iz koje su ispadali kao kruške ako su uopšte i ulazili.
Iskra Bugojno može biti loša trenutno, može i naredne sezone , može i ispasti u drugu ligu ali vjerujte ona će uvijek biti Iskra Bugojno i taj brand koji je poznat svugdje joj niko ne može oduzeti ma koliko se trudio.
od stare slave se ne zivi,i danas se zadnje kise broje...sve je to istina za iskru sto si rekao,ali nemogu da shvatim da gradjani bugojna sute,podvili rep i zadovoljavaju se sa ovim mionicama,braniteljima hu ha ekipama koje dolaze ,daj ba kumovi zivnite malo,medijski,pricom,atmosferom pocnite neku invaziju primamite publiku ,popricajte sa igracima ozivite grad i iskru...

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 21 avg 2011, 22:33

neznam stvarno koji je iskra faktor u bh. nogometu zadnjih 15 godina? šta je to iskra osvojila? šta hoćete? Berlin je gl. grad Njemačke pa kad su bili prvaci iz berlina? pa veličina grada nema veze sa nogometom... vama bugojanima je sve selo, pa izbori se da igraš PL i opet će te neko dobit i ti ćeš vikat selo. pa ja se pokrijem po ušima kad me selo pobjedi, pajdo radije nemoj ni spominjat. pusti se ti osamdesetih, davno je to bilo, bitno je ono sad....
Sloga Uskoplje

mister_xy
Kontakt:

Post Postao/la mister_xy » 21 avg 2011, 22:36

Ja bi isto volio da znam sta je sa VANDALIMA imali njih.. :?: :?: :?: :?:

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 21 avg 2011, 22:37

mister_xy je napisao/la:Ali i netreba da se to zaboravi,Iskra ima tradiciju...i to nece neki balavci je ovdje izbrisati i vrjedati i stavljati u neki kos se anonimusima, :x :x :x
Pa to ne može niko izbrisati.I niko Iskru prema tradiciji i historiji ne stavlja u koš sa "anonimusima",nego prema trenutnom stanju kluba je tu stavljaju.Neće je valjda stavljati u koš sa Željom,Borcem,Sarajevom,Širokim,a igra Prvu ligu FBiH.
Malo realnosti i poštovanja prema drugim klubovima,kao što oni poštuju Iskru i sve će biti uredu.
Zadnja izmjena: neutralan__, dana/u 21 avg 2011, 22:38, ukupno mijenjano 1 put.

mister_xy
Kontakt:

Post Postao/la mister_xy » 21 avg 2011, 22:38

slogauskoplje je napisao/la:neznam stvarno koji je iskra faktor u bh. nogometu zadnjih 15 godina? šta je to iskra osvojila? šta hoćete? Berlin je gl. grad Njemačke pa kad su bili prvaci iz berlina? pa veličina grada nema veze sa nogometom... vama bugojanima je sve selo, pa izbori se da igraš PL i opet će te neko dobit i ti ćeš vikat selo. pa ja se pokrijem po ušima kad me selo pobjedi, pajdo radije nemoj ni spominjat. pusti se ti osamdesetih, davno je to bilo, bitno je ono sad....
To ono dusmanski ili.. :o

mister_xy
Kontakt:

Post Postao/la mister_xy » 21 avg 2011, 22:44

Pa to ne može niko izbrisati.I niko Iskru prema tradiciji i historiji ne stavlja u koš sa "anonimusima",nego prema trenutnom stanju kluba je tu stavljaju.Neće je valjda stavljati u koš sa Željom,Borcem,Sarajevom,Širokim,a igra Prvu ligu FBiH.
Malo realnosti i poštovanja prema drugim klubovima,kao što oni poštuju Iskru i sve će biti uredu.
Ja postujem druge klubove ali kazem realno sta mislim..Iskra pripad u kos sa ovim timovima a sto nije tamo ne kontam nikako.... :?: :?: :?:

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 21 avg 2011, 22:51

mister_xy je napisao/la:
Ja postujem druge klubove ali kazem realno sta mislim..Iskra pripad u kos sa ovim timovima a sto nije tamo ne kontam nikako.... :?: :?: :?:
Pročitaj dobro moj post.Od početka do kraja i malo razmisli prije nego što bilo šta napišeš.

Rekao sam po trenutnom stanju klubova da ne pripada u koš sa ovim timovima.Ne možeš ti stavljati Iskru sada u koš sa već nabrojanim timovima,koji zadnjih godina stalno igraju Europu,dok Iskra već godinama igra u Prvoj ligi.I kako da oni spadaju u isti koš,kako ? Prema tradiciji i historiji Iskra pripada samom vrhu BH-a fudbala i to niko ne može osporiti.Ali ja sam rekao da prema trenutnom stanju klubova Iskra tu ne pripada.

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 21 avg 2011, 22:55

_neutralan upravo tako

osjetljivi su nekakvi :roll:
Sloga Uskoplje

mister_xy
Kontakt:

Post Postao/la mister_xy » 21 avg 2011, 23:02

[youtube][/youtube]

Evo poslusajt od otprilike od 4,50 minte mozda ce biti jasnije :arrow: :arrow:

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 21 avg 2011, 23:07

slogauskoplje je napisao/la:_neutralan upravo tako

Haman da istina boli.Ali ne znam zašto je toliko teško to priznati.Oni očekuju da zbog svoje bogate tradicije njima svi "skidaju gaće" prije utakmice,e pa nema toga u fudbalu.Igraj fudbal pa ako si najbolji onda ulaziš.
Teško je priznati da je Iskra trenutno u rangu sa Omladincem,Bratstvom,Braniteljom itd.

Nema veze ne želim više sa ovakvim ljudima koji u sebi nemaju ni trunku realnosti i poštovanja da se raspravljam.
I dalje živite u svom svijetu i ne otvarajte oči,da ne bi vidjeli ko ste i gdje ste zapravo vi.

Sportski pozdrav.

mister_xy
Kontakt:

Post Postao/la mister_xy » 21 avg 2011, 23:13

Haman da istina boli.Ali ne znam zašto je toliko teško to priznati.Oni očekuju da zbog svoje bogate tradicije njima svi "skidaju gaće" prije utakmice,e pa nema toga u fudbalu.Igraj fudbal pa ako si najbolji onda ulaziš.
Teško je priznati da je Iskra trenutno u rangu sa Omladincem,Bratstvom,Braniteljom itd.

Nema veze ne želim više sa ovakvim ljudima koji u sebi nemaju ni trunku realnosti i poštovanja da se raspravljam.
I dalje živite u svom svijetu i ne otvarajte oči,da ne bi vidjeli ko ste i gdje ste zapravo vi.

Sportski pozdrav.
Jarane ova danasnjica i ova istina boli svakog simpatizera Iskre...to boli..i to priznajem :oops: :oops:

mister_xy
Kontakt:

Post Postao/la mister_xy » 21 avg 2011, 23:30

Da ima gdje sahovnica kod Iskre sigurno bi prico drugacije..ne petljaj se...mislim ****..

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 21 avg 2011, 23:33

mister_xy je napisao/la:

Da ima gdje sahovnica kod Iskre sigurno bi prico drugacije..ne petljaj se...mislim ****..
eto vidiš da si osjetljiv. pa i sam vlatko glavaš ti kaže što ja i neutralan govorim.

tebi ocito smetaju ti sa sahovnicom ili? nemoj toga :!: :!: :!:
Sloga Uskoplje

doci
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la doci » 21 avg 2011, 23:46

mister_xy je napisao/la:Ja bi isto volio da znam sta je sa VANDALIMA imali njih.. :?: :?: :?: :?:
" onclick="window.open(this.href);return false;
kakva je liga i ovo je dobro ;)
LP

mister_xy
Kontakt:

Post Postao/la mister_xy » 21 avg 2011, 23:48

slogauskoplje je napisao/la:
mister_xy je napisao/la:

eto vidiš da si osjetljiv. pa i sam vlatko glavaš ti kaže što ja i neutralan govorim.

tebi ocito smetaju ti sa sahovnicom ili? nemoj toga :!: :!: :!:
Ja vjerujem da ce Iskra kad tad uci u Prmijer ligu,bas zbog vas dusmana..vidi se odkuda si i molim te ne petljaj se,ili pitaj tatu za Iskru,mozda bude jasnije...mozda se onda kao ja mislis ili pitas sta ta legendarna Iskra ovdje radi u ovoj ligi.... :?: :?: :?:

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.