Valencia je napisao/la:Cestitam Mareju, ali ne i Virtualu . Ako si pratio, Virtual je svojevremeno izjavio da ce uoci svakog finala prognozirati pobjedu Mareja bez obzira na sve . Dakle, nema potrebe da ti govorim koliko je puta pogrjesio u 'procjeni' .
Ne viđoh da je to napisao, no ako jeste, jeb'ga, i ćorava koka zrno ubode.
Inače slažem se sa drugim dijelom tvog posta.
Međutim, ko zna, možda sa ovim porazom donekle i skine pritisak sa sebe pred posljednji GS sezone. Svakako da je i dalje glavni kandidat za titulu, ali ne toliko koliko bi bio da je osvojio i ovaj masters. Trenutno uopšte ne izgleda nepobjedivo, a da li je to zbog manjka motiva, povrede ili nečeg trećeg ne znam.
Koliko kod bili u padu forme, (Nadal jeste, na Rogera smo navikli da je kako stari sve više i više skloniji oscilacijama)
uradili su pravu stvar ispadanjem u ranoj fazi turnira. Sada imaju više vremena da se pripreme za US Open, od njih se toliko ni ne očekuje da uzmu ovaj turnir, jer su sve oči uperene na Đokovića, pa će vjerovatno i rasterećenije igrati. Roger hoće sigurno, Nadal brani 2000 bodova pa će biti pod određenom dozom pritiska, ali niko se bolje ne nosi sa tim od Rafe, odnosno, niko se bolje nije nosio sa tim, dok se nije pojavio Novak.
Također ni formu Fisha ne treba zanemariti, igra tenis života i može pomrsiti račune favoritima.
Murrayu ova titula može biti podstrek da ode stepenicu više i konačno osvoji svoj prvi GS. Nakon ispadanja u prvom kolu Montreala, nije pao psihički i uspio je osvojiti Cinncinati. Znači da ima kuvveta u njemu !

A nije imao ni toliko lagan žrijeb da bi mogli reči da je uz pomoć toga došao do finala. Kada bi samo osvojio GS, kako bi taj dečko eksplodirao i tek onda bi dao ono najbolje od sebe. Dotad majstore, nosiš titulu najboljeg igrača bez GS-a.
Volio bih također i da se Delpo vrati u formu pa da ugođaj bude koliko-toliko potpun.
Uglavnom, biće zanimljivo na USO, jako zanimljivo ! Čeka nas dosta dobrih mečeva, dosta potencijalnih favorita i kandidata za titulu, zato, uživajmo te 2 sedmice koje nas čekaju !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com