Arsenal i desetkovan povredama mora ulijevati strah protivnicima. To nije slučaj kada su na terenu Jenkinsoni, Miyachiji, Frimponzi, Migueli. Što se tiče Wilsherea, on je predodređen za velike stvari. Sasvim sam siguran da će napraviti odličnu karijeru, samo da tu ne bude nekih teških povreda koje će ga udaljiti sa terena nekoliko mjeseci. Eh, što se tiče pojačanja, svakako da su prijeko potrebna. Pa odlazi najbolji igrač kluba, a prije toga je dovedeno neko krilo (Chamberlain). Neprovjeren igrač je taj iz Southamptona, a plaćen je 12 miliona ako se ne varam. Nebitno koliko je brz, prodoran i šta već, to je ludost. Ludost iz jednog drugog razloga - u slučaju nastavka crne serije neosvajanja trofeja, i on će za par godina tražiti da ga puste iz kluba. A šta onda? Idemo
Jovo nanovo. Meni još uvijek nije jasan ovaj broj povrijeđenih igrača u Arsenalu. Sezona je tek krenula, a bolnica se polako puni. Tja, pa šta oni rade na treninzima? Ne znam da l' ikad Arsenal ima cijelu ekipu na raspolaganju. Stvarno ne znam.
Evo kako bih ja to posložio:
Cahill (taman da se uigra sa TV. Mislim da bi njih dvojica mogli biti nenadyebivo dobar tandem. U slučaju povrede TV-a ili njega, da tu ulete Squilaci i Đuro).
Lijevo Baines, taman kada bi za njega tražili 20 miliona. Potreban je neko prodoran, jer tako je lakše i lijevom krilu da igra. Pogledaj samo Bayerna kako Ribery igra bolje kada je tu Lahm, a kada je Badstuber iza njegovih leđa, onda Bilal izgleda k'o izgubljeno čeljade.

Ako se Baines ne može dovesti, onda pokušati sa Cisokhom. Bolji je od Gibbsa i Traorea, a mlad je.
Parker bi mog'o igrati i u prvoj postavi, vjeruj mi. Zašto ne i Noble. Ma može i Montolivo (mislim da je u zadnjoj godini ugovora). Koga god od ove trojice da Arsene dovede, pojačaće ekipu.
Hazard umjesto Arshavina i to je to.
Cahill 10+ miliona, Baines 20, Parker 7 i Hazard 22. Odlazak Arshavina, Bendtnera i Cesca će anulirati ove izdatke.
Ah, da ne zaboravim - otpustiti kondicionog trenera.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”