FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nidi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nidi » 22 avg 2011, 11:23

cala je napisao/la:Samo da mi je znat sta bi sa onom ekipom koja je izbacila Sheriffa i super odigrala jednu utakmicu protiv Maccabija, ovo kao da gledam skroz neku drugu ekipu, bez imalo kreativnosti u igri,bez volje za igrom, ovo je stvarno katastrofa, zeljo ovakav kakav je sad bi trebao ovu ligu preci uzduz i poprijeko da se ne oznoji, da su siroki ili pak travnik bolje ekipe od zelje ja bi rekao hajd nema veze zasluzeno pobijedili, ali mi smo od sirokog duplo bolji, za travnicane izmislili nogomet, pa opet izgubimo u obje tekme iz koje smo minimalno trebali izvuci 4 boda ako ne i maximalnih 6, zeljo se izgleda ponovo vraca na stari put, uzmi bodove kod kuce, sa strane po koji bod, zadovolji se sredinom tabele i svi zadovoljni, fuj
Po ćemu misliš da željo ima tako dobru ekipu,izuzev zebe i smajića svi ostali su prosjećni igraći premijer lige.Ne misliš valjda da su karić,marković,stanić.adilović,selimović,savić,jamak.svraka,čolić ,ramić,vasilić neki extra igraći za ovu ligu.Evo sad da ove igrače amar otjera čisto sumnjam da bi se neke ekipe jagmile za njih.Možda smo po organizaciji ispred ostalih imamo bolje pripreme,igramo sa boljim ekipama,plate su dobre i redovne za našu državu,imamo super navijače a igrački nismo nešto bolji od ostalih.

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 22 avg 2011, 11:24

pile87 je napisao/la:Moze li mi neko ko je bio na tekmi reci nesto za ta dva zuta koji je dobio isti igrac a nije bilo crvenog ili sam ja nesto pogresno razumio.
elvedin varupa ovaj sto nam je zabio golcinu ,u 1 dobio je zuti u jednoj guzvi 100% kod nase tribine ,cijelo vrijeme na pocerku 2 pol se hvata za onu stvar nakon sto je isprovocirao nase navijace pa su mu psovali i onda oko 70 min pravi brutalan star a kaplan pokazuje mu zuti u fazonu smiri se ,raja izmedzu sebe dobacuje imao zuti vec ali nikom nista i u 84 nam zabi golcinu

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 22 avg 2011, 11:25

gdje nam je alen mešanović? on je bio prvi strijelac kad osvojismo titulu jel tako? :)

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 22 avg 2011, 11:28

Plivadon je napisao/la:gdje nam je alen mešanović? on je bio prvi strijelac kad osvojismo titulu jel tako? :)
bekric je te sezone bio prvi strijelac zelje
@nidi
sta je sa mocnim sherifom, i tu smo ekipu izbacili sa istim igrackim kadrom, tad nam golu nisu mogli prici pored onakve odbrane, jedino sto je markoviceva pozicija skripala u 16 a golmana da ne pominjem, jos jedno, svaka cast raji koja je bila na tekmi, extra navijanje, atmosfera prejaka, ali moje misljenje je da sa ovakvom igrom nisu zasluzili da im se dolazi na utakmice, ovo je fuj, nista drugo nego fuj, kad mi primimo gol sa 40 metara, pa gdje to ima
Zadnja izmjena: cala, dana/u 22 avg 2011, 11:33, ukupno mijenjano 1 put.

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 22 avg 2011, 11:29

Plivadon je napisao/la:gdje nam je alen mešanović? on je bio prvi strijelac kad osvojismo titulu jel tako? :)
Frajer ima 36 godina, pa nismo Travnik. ;)
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 22 avg 2011, 11:31

al je stari lisac..ugl bolji od laze i lopate :)

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 22 avg 2011, 12:05

Svima ovima kojima se ne sviđa rad uprave, Amara, igrači, nek upišu školu za trenera il nešto slično, dotad mogu samo da udaraju glavom od zid, i da, svi vi nemojte da dođete protiv Zrinjskog, bolje 1000 pravih, nego 10.000 navijača na baterije.
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 avg 2011, 12:18

Cuspajz je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Moze li mi neko ko je bio na tekmi reci nesto za ta dva zuta koji je dobio isti igrac a nije bilo crvenog ili sam ja nesto pogresno razumio.
elvedin varupa ovaj sto nam je zabio golcinu ,u 1 dobio je zuti u jednoj guzvi 100% kod nase tribine ,cijelo vrijeme na pocerku 2 pol se hvata za onu stvar nakon sto je isprovocirao nase navijace pa su mu psovali i onda oko 70 min pravi brutalan star a kaplan pokazuje mu zuti u fazonu smiri se ,raja izmedzu sebe dobacuje imao zuti vec ali nikom nista i u 84 nam zabi golcinu
Hajd neka je omakne se ljudima ...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 22 avg 2011, 12:21

pile87 je napisao/la:
Cuspajz je napisao/la:
Hajd neka je omakne se ljudima ...
ma ja šta ima veze :)
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 22 avg 2011, 12:22

imaju li plave dame danas trening ?
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 22 avg 2011, 12:23

KB-TM87 je napisao/la:Svima ovima kojima se ne sviđa rad uprave, Amara, igrači, nek upišu školu za trenera il nešto slično, dotad mogu samo da udaraju glavom od zid, i da, svi vi nemojte da dođete protiv Zrinjskog, bolje 1000 pravih, nego 10.000 navijača na baterije.
joj sto ne mogu ove price bolje 1000 pravih nego 10 000 navijaca na baterije pa zar nije bolje da nam je svaki put stadion pun

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 22 avg 2011, 12:25

eliminator je napisao/la:
KB-TM87 je napisao/la:Svima ovima kojima se ne sviđa rad uprave, Amara, igrači, nek upišu školu za trenera il nešto slično, dotad mogu samo da udaraju glavom od zid, i da, svi vi nemojte da dođete protiv Zrinjskog, bolje 1000 pravih, nego 10.000 navijača na baterije.
joj sto ne mogu ove price bolje 1000 pravih nego 10 000 navijaca na baterije pa zar nije bolje da nam je svaki put stadion pun
Pretpostavimo da će ovi hajvani poslije svakog lošeg pasa ili šuta, odma spominjati majke, tjerati Amara, da bolje je.
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Ba Ze
Kontakt:

Post Postao/la Ba Ze » 22 avg 2011, 12:26

eliminator je napisao/la:
vjeruj mi da je bolje 1000 ljudi koji neće na svaku grešku odgovoriti zvižducima i psovkama nego će na svaku grešku pružiti još veću podršku našim igračima ;)
BOLESNI OD LJUBAVI !
THC U KRVI

F.G.R
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R » 22 avg 2011, 12:27

19TM87 je napisao/la:imaju li plave dame danas trening ?
ne, danas su odlučili da sa našim bordo damama šetaju "Sarajevskom špicom" i "gonjaju" frajere :shock: :mrgreen:

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 22 avg 2011, 12:31

F.G.R je napisao/la:
19TM87 je napisao/la:imaju li plave dame danas trening ?
ne, danas su odlučili da sa našim bordo damama šetaju "Sarajevskom špicom" i "gonjaju" frajere :shock: :mrgreen:
hahahah e jesu vala i jedni i drugi prave dame, ali đaba mi ih i dalje volimo.
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 22 avg 2011, 12:38

Naravno da postoji nezadovoljstvo i da 3 boda u tri kola ne moze da zadovolji ambicije kluba bez obzira na nezgodna gostovanja i los raspored utakmica u prvom dijelu prvenstva.Ocekivali smo da se malo ipak izdignemo u odnosu na proslu sezonu i da bez obzira na raspored napravimo nesto vise od blijede kopije proslih sezona kada se pravila stabilizacija kluba.Za sada se to nije desilo.Pa dobro,idemo opet ispocetka,ovaj put malo finansijski konsolidovaniji ali igrackim potencijalom slicni.Necu da pisem o analizi u ova tri kola,desava se da ekipe imaju nekada nesretan i nespretan start,za nas svakako neocekivan ali isto tako nazalost objektivan.
Imam jedan drugi problem.TRENING.
Ko je redovan od raje na treninzima,a jako malo raje dolazi da to posmatra,vidjece kroz iste te treninge da nazalost u glavama nasih igraca ne vlada potreban profesionalizam.Treningu se pristupa bez odredjene discipline,sto me jako boli,ima bezbroj primjera za to.Ako se u startu igra SEVA,Amar podijeli ekipu u nekoliko grupa na razlicitim dijelovima terena i hoda od jedne do druge trece grupe itd.Onog momenta kada Amar nije prisutan u toj grupi,pravi je cirkus kod igraca,bez namjere da to rade kako treba i da rade profesionalno a i da se zabave.Mlohavo i kao da stopaju vrijeme da se trening sto prije zavrsi.Na varijantu " moram ovo odraditi,pa da furam dalje".Kada Amar dodje u blizinu,sve prsti od ozbiljnosti.Zar to nije smijesno? Pa ne radi se trening zbog Amara,nego se radi zbog njih samih,i da se poprave neke stvari,da se dobije osjecaj sa loptom,da se radi na taktici.Amar ih podijeli u dvije ekipe i desi se da na treningu odigraju 0-0 bez ikakvih stvaranja pravih prilika,pri cemu nasa dva glavna napadaca Adilovic i Selimovic ne dodju u sansu da bar opucaju na gol.Dzaba Amaru sto se ljuti i sto vice i sto zaustavi igru pa im prica,objasnjava Karicu i Bogiju kako trebaju da vicu na saigrace,da ih upozoravaju,oni sute li sute...Govori Amar realno i pokusava.E sad ja imam problem sa onim sto slijedi.Gdje su tu pomocni treneri? Sta oni rade? Neka mi neko od onih koji gledaju treninge samo kaze kakva je funkcija pomocnih trenera Dzurbuzovica i Memica? Vise uradi Tarik zuti kada sakuplja lopte nego njih dvojica zajedno.Kroz sve ovo sto sam napisao oni uopste ne ucestvuju.Stanu kraj aut linije i posmatraju.Ni jednu rijec da progovore.Za to dobijaju platu? Mogu li i ja tako ? Moram se raspitati kod Amara...ili ja na tribinama ili ova dvojica uz aut liniju,radimo isto...gledamo i oni i ja.Imam tu stvarno veliki problem,a onda na pauzi dok ovi piju vode,Dino i Mema uzmu loptu i stanu na centar i sicaju loptom ko ce bolje i blize da loptu posalju blizu linije sesnaesterca.Boze dragi sacuvaj.Golmani su prica za sebe.Njihov trening traje 7-8 minuta kada rade posebno.Guso je lijen da hoda a kamoli da radi sa golmanima.Poneku im loptu opuca,ovi se malo valjaju i sve se zavrsi na tome da legnu iza gola na sjevernoj tribini i ko na plazi posmatraju i broje travke.
Na treninzima se ne rade prekidi,ne vjezbaju se korneri,ne radi se suterski trening,ne ispravljaju se greske,ne radi se na usavrsavanju bilo cega,ne radi se individualno sa igracima.Nas golman Karic uopste na utakmicama ne izlazi na centarsut,isto tako i Sehic prije njega,a ko ce im to uvjezbati kada ni Guso nije to radio onako visok,kako da ih on to onda nauci i da im taj golmanski instinkt,ureze im to u glave bar preko treninga.Odrade oni par centarsuteva ali na cisto,bez npr.igraca u polju,pa da bar stoje,a ovi da hvataju centarsut.I ja bi onako mogao biti golman,a bogami i itekako dobar igrac jer bi igrao u Zelji.Dini jedino fali cigara pored aut linije,ne znam kako je to prestao da radi,jer je prije to upraznjavao,znam sasvim sigurno.
Pitanje motiva i zasto se utakmice ne igraju sa takvim motivom,kao sto su igrali protiv Serifa? Druga ekipa sa par igraca iz prve postave ode u Ilijas i izgube od njihove djece.Kako to objasniti? Onda ocekujem da se ti igraci nametnu i da mi osvoje titulu? Jamak?Svraka?Vasilic?Karic? Ramic?Baljic? Pojacanje Drakul? Svi su oni igrali protiv Ilijasa ...i izgubili utakmicu...mislim da sam dovoljno rekao,a mislim i da sam se puno raspisao.Zato necu o utakmicama u ova tri kola,ali mislim da ako treba biti promjena,onda treba biti promjena najvise u strucnom stabu,da se ne dira Amar,ali da se uklone neradnici Dino,Guso i Memic.Od njih nema fajde nikakve,pa da su bar motivatori,pa da igracima pricaju.Memic prica sa igracem tek onda kada u pauzi npr.Zeba pridje pa ispricaju neki vic,gdje se obojica smiju.Zalosno.
Kada trening bude profesionalan i ozbiljan,kada igraci shvate da trebaju da rade i onda kada im Amar okrene ledja,jer to rade za svoje dobro,kada pomocni treneri budu ukljuceni u treninge i prestanu samo posmatrati iste,i kada pocnu reagovati na varijante da se igraci opuste jer ih Amar u tom trenutku ne gleda,a oni to vide i ne reaguju,onda ja tek mogu poceti da ocekujem da se na utakmici vidi ono sto su oni radili na treningu i da vidim napredak.Ovako mogu samo da slegnem ramenima na svaki rezultat i da znam da cemo mi opet izboriti tu evropu.jer je jos veci amaterizam u drugim ekipama.
Izvinjavam se na ovaj put zaista predugom postu.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 22 avg 2011, 12:44

Plivadon je napisao/la:al je stari lisac..ugl bolji od laze i lopate :)
Ma normalno da je bolji. Ne znam koliko mu je godina, ali ako je prije rata igrao bilo gdje bolji je od ovih naših levata. Svaki prijeratni igrač GP Bosne bi nam danas bio pojačanje.
Dakle, ostajemo na ovom jadu od igračkog kadra. Nažalost, pitu pravi koje naučio, a ne ko ima. Pita ne ljava jer ne valjaju namirnice niti pijaca na kojoj se nude, a namirnice ne valjaju jer ih kuhar ne zna kupiti.
Ostaje nam nadati se da će u toku prvenstva finansijski propasti neke od ovih ekipina (Borac ili Sarajevo) pa da ih trefi kakav štrajk što bi nam omogućilo bolji plasman. Širokom se to neće desiti. Uglavnom, kako sad stvari stoje, nadam se plasmanu u Evropi dok bi drugo mjesto već bio uspjeh pogotovo nakon prošlosezonskog trećeg. U Kupu možda donekle i doguramo ako ne ispadnemo u prvom kolu što se lako može desiti ako budemo gostovali.

Malo me je popustilo, psihički sam se pripremio na tešku sezonu sa sporadičnim fasungama u gostima i patnjom i strepnjom protiv jačih ekipa na Grbavici. Ništa novo, reklo bi se, ali mi je posebno teško palo ove sezone kao nikad do sada jer sam se fakat nadao da ćemo konačno doći do nekakve igre i igrača da barem u Travniku možemo glatko pobijediti. Sapatnici sabura, a i Bosaurin (2mg) zna biti koristan.

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 22 avg 2011, 12:50

Eh srijeda 21h, šta očekivati?
Pobjeda ne smije doći u pitanje, a igra mislim da neće biti nešto drastično bolja, al opet nikad se ne zna sa našim zvjezdicama...

Po meni sastav:

Karić

Marković-Bogičević-Nyema-Kvesić

Bešlija-Stančeski-Savić-Smajić

Adilović
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 22 avg 2011, 12:50

boccaccio je napisao/la:Naravno da postoji nezadovoljstvo i da 3 boda u tri kola ne moze da zadovolji ambicije kluba bez obzira na nezgodna gostovanja i los raspored utakmica u prvom dijelu prvenstva.Ocekivali smo da se malo ipak izdignemo u odnosu na proslu sezonu i da bez obzira na raspored napravimo nesto vise od blijede kopije proslih sezona kada se pravila stabilizacija kluba.Za sada se to nije desilo.Pa dobro,idemo opet ispocetka,ovaj put malo finansijski konsolidovaniji ali igrackim potencijalom slicni.Necu da pisem o analizi u ova tri kola,desava se da ekipe imaju nekada nesretan i nespretan start,za nas svakako neocekivan ali isto tako nazalost objektivan.
Imam jedan drugi problem.TRENING.
Ko je redovan od raje na treninzima,a jako malo raje dolazi da to posmatra,vidjece kroz iste te treninge da nazalost u glavama nasih igraca ne vlada potreban profesionalizam.Treningu se pristupa bez odredjene discipline,sto me jako boli,ima bezbroj primjera za to.Ako se u startu igra SEVA,Amar podijeli ekipu u nekoliko grupa na razlicitim dijelovima terena i hoda od jedne do druge trece grupe itd.Onog momenta kada Amar nije prisutan u toj grupi,pravi je cirkus kod igraca,bez namjere da to rade kako treba i da rade profesionalno a i da se zabave.Mlohavo i kao da stopaju vrijeme da se trening sto prije zavrsi.Na varijantu " moram ovo odraditi,pa da furam dalje".Kada Amar dodje u blizinu,sve prsti od ozbiljnosti.Zar to nije smijesno? Pa ne radi se trening zbog Amara,nego se radi zbog njih samih,i da se poprave neke stvari,da se dobije osjecaj sa loptom,da se radi na taktici.Amar ih podijeli u dvije ekipe i desi se da na treningu odigraju 0-0 bez ikakvih stvaranja pravih prilika,pri cemu nasa dva glavna napadaca Adilovic i Selimovic ne dodju u sansu da bar opucaju na gol.Dzaba Amaru sto se ljuti i sto vice i sto zaustavi igru pa im prica,objasnjava Karicu i Bogiju kako trebaju da vicu na saigrace,da ih upozoravaju,oni sute li sute...Govori Amar realno i pokusava.E sad ja imam problem sa onim sto slijedi.Gdje su tu pomocni treneri? Sta oni rade? Neka mi neko od onih koji gledaju treninge samo kaze kakva je funkcija pomocnih trenera Dzurbuzovica i Memica? Vise uradi Tarik zuti kada sakuplja lopte nego njih dvojica zajedno.Kroz sve ovo sto sam napisao oni uopste ne ucestvuju.Stanu kraj aut linije i posmatraju.Ni jednu rijec da progovore.Za to dobijaju platu? Mogu li i ja tako ? Moram se raspitati kod Amara...ili ja na tribinama ili ova dvojica uz aut liniju,radimo isto...gledamo i oni i ja.Imam tu stvarno veliki problem,a onda na pauzi dok ovi piju vode,Dino i Mema uzmu loptu i stanu na centar i sicaju loptom ko ce bolje i blize da loptu posalju blizu linije sesnaesterca.Boze dragi sacuvaj.Golmani su prica za sebe.Njihov trening traje 7-8 minuta kada rade posebno.Guso je lijen da hoda a kamoli da radi sa golmanima.Poneku im loptu opuca,ovi se malo valjaju i sve se zavrsi na tome da legnu iza gola na sjevernoj tribini i ko na plazi posmatraju i broje travke.
Na treninzima se ne rade prekidi,ne vjezbaju se korneri,ne radi se suterski trening,ne ispravljaju se greske,ne radi se na usavrsavanju bilo cega,ne radi se individualno sa igracima.Nas golman Karic uopste na utakmicama ne izlazi na centarsut,isto tako i Sehic prije njega,a ko ce im to uvjezbati kada ni Guso nije to radio onako visok,kako da ih on to onda nauci i da im taj golmanski instinkt,ureze im to u glave bar preko treninga.Odrade oni par centarsuteva ali na cisto,bez npr.igraca u polju,pa da bar stoje,a ovi da hvataju centarsut.I ja bi onako mogao biti golman,a bogami i itekako dobar igrac jer bi igrao u Zelji.Dini jedino fali cigara pored aut linije,ne znam kako je to prestao da radi,jer je prije to upraznjavao,znam sasvim sigurno.
Pitanje motiva i zasto se utakmice ne igraju sa takvim motivom,kao sto su igrali protiv Serifa? Druga ekipa sa par igraca iz prve postave ode u Ilijas i izgube od njihove djece.Kako to objasniti? Onda ocekujem da se ti igraci nametnu i da mi osvoje titulu? Jamak?Svraka?Vasilic?Karic? Ramic?Baljic? Pojacanje Drakul? Svi su oni igrali protiv Ilijasa ...i izgubili utakmicu...mislim da sam dovoljno rekao,a mislim i da sam se puno raspisao.Zato necu o utakmicama u ova tri kola,ali mislim da ako treba biti promjena,onda treba biti promjena najvise u strucnom stabu,da se ne dira Amar,ali da se uklone neradnici Dino,Guso i Memic.Od njih nema fajde nikakve,pa da su bar motivatori,pa da igracima pricaju.Memic prica sa igracem tek onda kada u pauzi npr.Zeba pridje pa ispricaju neki vic,gdje se obojica smiju.Zalosno.
Kada trening bude profesionalan i ozbiljan,kada igraci shvate da trebaju da rade i onda kada im Amar okrene ledja,jer to rade za svoje dobro,kada pomocni treneri budu ukljuceni u treninge i prestanu samo posmatrati iste,i kada pocnu reagovati na varijante da se igraci opuste jer ih Amar u tom trenutku ne gleda,a oni to vide i ne reaguju,onda ja tek mogu poceti da ocekujem da se na utakmici vidi ono sto su oni radili na treningu i da vidim napredak.Ovako mogu samo da slegnem ramenima na svaki rezultat i da znam da cemo mi opet izboriti tu evropu.jer je jos veci amaterizam u drugim ekipama.
Izvinjavam se na ovaj put zaista predugom postu.
odlicno ko i uvijek, mogu samo mislit sta bi se desilo sa drugim trenerima... umislili da su zvjezdice, valjda su ih u travniku navijaci spustili malo na zemlju, mada to kod ovih bezobraznih likova na jedno uho udje na drugo izadje
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 22 avg 2011, 12:51

nookey je napisao/la:Eh srijeda 21h, šta očekivati?
Pobjeda ne smije doći u pitanje, a igra mislim da neće biti nešto drastično bolja, al opet nikad se ne zna sa našim zvjezdicama...

Po meni sastav:

Karić

Marković-Bogičević-Nyema-Kvesić

Bešlija-Stančeski-Savić-Smajić

Adilović
fali ti jos jedan igrac a to je vjerovatno Zeba :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Google Adsense [Bot], Vanja8 i 66 gostiju.