FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nookey
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nookey » 22 avg 2011, 12:56

legenda79 je napisao/la:
nookey je napisao/la:Eh srijeda 21h, šta očekivati?
Pobjeda ne smije doći u pitanje, a igra mislim da neće biti nešto drastično bolja, al opet nikad se ne zna sa našim zvjezdicama...

Po meni sastav:

Karić

Marković-Bogičević-Nyema-Kvesić

Bešlija-Stančeski-Savić-Smajić

Adilović
fali ti jos jedan igrac a to je vjerovatno Zeba :D
U pravu si, to se podrazumijeva, nego i dalje mi je u glavi što ne igramo sa dva napadača pa razmišljajući o Selimoviću zaboravih Zebinja :D
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 22 avg 2011, 13:04

Olimpic protiv Želje ipak na Koševu – od 21 sat uz TV prijenos!

Izvor sc.ba...

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 22 avg 2011, 13:26

nookey je napisao/la:Olimpic protiv Želje ipak na Koševu – od 21 sat uz TV prijenos!

Izvor sc.ba...
ima da nas bude 30000
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO

al_akhisari
Kontakt:

Post Postao/la al_akhisari » 22 avg 2011, 13:27

boccaccio je napisao/la:Naravno da postoji nezadovoljstvo i da 3 boda u tri kola ne moze da zadovolji ambicije kluba bez obzira na nezgodna gostovanja i los raspored utakmica u prvom dijelu prvenstva.Ocekivali smo da se malo ipak izdignemo u odnosu na proslu sezonu i da bez obzira na raspored napravimo nesto vise od blijede kopije proslih sezona kada se pravila stabilizacija kluba.Za sada se to nije desilo.Pa dobro,idemo opet ispocetka,ovaj put malo finansijski konsolidovaniji ali igrackim potencijalom slicni.Necu da pisem o analizi u ova tri kola,desava se da ekipe imaju nekada nesretan i nespretan start,za nas svakako neocekivan ali isto tako nazalost objektivan.
Imam jedan drugi problem.TRENING.
Ko je redovan od raje na treninzima,a jako malo raje dolazi da to posmatra,vidjece kroz iste te treninge da nazalost u glavama nasih igraca ne vlada potreban profesionalizam.Treningu se pristupa bez odredjene discipline,sto me jako boli,ima bezbroj primjera za to.Ako se u startu igra SEVA,Amar podijeli ekipu u nekoliko grupa na razlicitim dijelovima terena i hoda od jedne do druge trece grupe itd.Onog momenta kada Amar nije prisutan u toj grupi,pravi je cirkus kod igraca,bez namjere da to rade kako treba i da rade profesionalno a i da se zabave.Mlohavo i kao da stopaju vrijeme da se trening sto prije zavrsi.Na varijantu " moram ovo odraditi,pa da furam dalje".Kada Amar dodje u blizinu,sve prsti od ozbiljnosti.Zar to nije smijesno? Pa ne radi se trening zbog Amara,nego se radi zbog njih samih,i da se poprave neke stvari,da se dobije osjecaj sa loptom,da se radi na taktici.Amar ih podijeli u dvije ekipe i desi se da na treningu odigraju 0-0 bez ikakvih stvaranja pravih prilika,pri cemu nasa dva glavna napadaca Adilovic i Selimovic ne dodju u sansu da bar opucaju na gol.Dzaba Amaru sto se ljuti i sto vice i sto zaustavi igru pa im prica,objasnjava Karicu i Bogiju kako trebaju da vicu na saigrace,da ih upozoravaju,oni sute li sute...Govori Amar realno i pokusava.E sad ja imam problem sa onim sto slijedi.Gdje su tu pomocni treneri? Sta oni rade? Neka mi neko od onih koji gledaju treninge samo kaze kakva je funkcija pomocnih trenera Dzurbuzovica i Memica? Vise uradi Tarik zuti kada sakuplja lopte nego njih dvojica zajedno.Kroz sve ovo sto sam napisao oni uopste ne ucestvuju.Stanu kraj aut linije i posmatraju.Ni jednu rijec da progovore.Za to dobijaju platu? Mogu li i ja tako ? Moram se raspitati kod Amara...ili ja na tribinama ili ova dvojica uz aut liniju,radimo isto...gledamo i oni i ja.Imam tu stvarno veliki problem,a onda na pauzi dok ovi piju vode,Dino i Mema uzmu loptu i stanu na centar i sicaju loptom ko ce bolje i blize da loptu posalju blizu linije sesnaesterca.Boze dragi sacuvaj.Golmani su prica za sebe.Njihov trening traje 7-8 minuta kada rade posebno.Guso je lijen da hoda a kamoli da radi sa golmanima.Poneku im loptu opuca,ovi se malo valjaju i sve se zavrsi na tome da legnu iza gola na sjevernoj tribini i ko na plazi posmatraju i broje travke.
Na treninzima se ne rade prekidi,ne vjezbaju se korneri,ne radi se suterski trening,ne ispravljaju se greske,ne radi se na usavrsavanju bilo cega,ne radi se individualno sa igracima.Nas golman Karic uopste na utakmicama ne izlazi na centarsut,isto tako i Sehic prije njega,a ko ce im to uvjezbati kada ni Guso nije to radio onako visok,kako da ih on to onda nauci i da im taj golmanski instinkt,ureze im to u glave bar preko treninga.Odrade oni par centarsuteva ali na cisto,bez npr.igraca u polju,pa da bar stoje,a ovi da hvataju centarsut.I ja bi onako mogao biti golman,a bogami i itekako dobar igrac jer bi igrao u Zelji.Dini jedino fali cigara pored aut linije,ne znam kako je to prestao da radi,jer je prije to upraznjavao,znam sasvim sigurno.
Pitanje motiva i zasto se utakmice ne igraju sa takvim motivom,kao sto su igrali protiv Serifa? Druga ekipa sa par igraca iz prve postave ode u Ilijas i izgube od njihove djece.Kako to objasniti? Onda ocekujem da se ti igraci nametnu i da mi osvoje titulu? Jamak?Svraka?Vasilic?Karic? Ramic?Baljic? Pojacanje Drakul? Svi su oni igrali protiv Ilijasa ...i izgubili utakmicu...mislim da sam dovoljno rekao,a mislim i da sam se puno raspisao.Zato necu o utakmicama u ova tri kola,ali mislim da ako treba biti promjena,onda treba biti promjena najvise u strucnom stabu,da se ne dira Amar,ali da se uklone neradnici Dino,Guso i Memic.Od njih nema fajde nikakve,pa da su bar motivatori,pa da igracima pricaju.Memic prica sa igracem tek onda kada u pauzi npr.Zeba pridje pa ispricaju neki vic,gdje se obojica smiju.Zalosno.
Kada trening bude profesionalan i ozbiljan,kada igraci shvate da trebaju da rade i onda kada im Amar okrene ledja,jer to rade za svoje dobro,kada pomocni treneri budu ukljuceni u treninge i prestanu samo posmatrati iste,i kada pocnu reagovati na varijante da se igraci opuste jer ih Amar u tom trenutku ne gleda,a oni to vide i ne reaguju,onda ja tek mogu poceti da ocekujem da se na utakmici vidi ono sto su oni radili na treningu i da vidim napredak.Ovako mogu samo da slegnem ramenima na svaki rezultat i da znam da cemo mi opet izboriti tu evropu.jer je jos veci amaterizam u drugim ekipama.
Izvinjavam se na ovaj put zaista predugom postu.
...iako nisi pisao o ova tri, vec prosla kola, u stvari, cijelo vrijeme i pises o njima ;) naravno, radi se o odnosu uzrok-posljedica; moram se ( nazalost ) sloziti sa vecinom napisanog, a posebno s dijelom koji se odnosi na razlike u motivu i pristupu; i ponovit cu, te stvari se rjesavaju na dva nacina: nagrada i kazna ( novcana stimulacija za pobjedu, veca novcana kazna ili raskid ugovora, za poraze ); ono sto zelim jasno kazati jeste i to da podrzavam rad a. osima i smatram ga zasluznim za napredak kluba u ove dvije-tri godine, ali mora se reci da i on daje doprinos ovim boljakam koje prepoznajemo; naravno, to ne znaci da sam za bilo kakvo tjeranje, otkaze ili sta slicno, ali ne moze se i ne smije zatvarati oci na sve; prije par dana sam negdje "naletio" na neki clanak u kome amar govori o svom radu, gdje izmedju ostalog kaze za trening ( parafraziram ): "nikad ne znam unaprijed sta i kako cemo raditi na treningu"; mislim ok je to, ako se zadovoljavamo sa 2-3 hiljade ljudi na stadionu, sa borbom za izlazak u evropu svake godine, sa 5-6 golova u mrezi protiv svakog iole ozbiljnog protivnika u uvropskim takmicenjima ( cast sherifu :D ), ali ako zelimo da idemo naprijed, ako zelimo vise raje na stadionu, pa valjda mora postojati nekakav plan, strategija, vizija...sta nam fali, sta mozemo unaprijediti, kako nesto poboljsati,...majka mu stara, pa imamo igraca kojima je stopanje lopte problem, a da ne pricamo o uigravanju akcija, izvodjenju slobodnjaka, kao sto rece boccacio; nadam se i ne smunjam i vjerujem da je osim shvatio i uvidio da ovo nije kako valja i da nesto treba mijenjati, poboljsavati, ali...stvari se mijenjaju nabolje same od sebe;

...jos jednom, apsolutna podrska osimu i saradnicima i priznanje za sve do sada dobro uradjeno

brajla95
Kontakt:

Post Postao/la brajla95 » 22 avg 2011, 13:37

evo pise da sa olimpicom igramo na kosevu u 21 h ! :D

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 22 avg 2011, 13:37

nookey je napisao/la:Olimpic protiv Želje ipak na Koševu – od 21 sat uz TV prijenos!

Izvor sc.ba...
SRIJEDA- SVI NA GRBAVICU! ;)
SUBOTA- Svi na KOŠEVO!
;)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 22 avg 2011, 13:40

Magazin sutra u prodaji

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ma ... -u-prodaji" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Curva_SUD
Kontakt:

Post Postao/la Curva_SUD » 22 avg 2011, 13:44

Pobjeda ne smije doći u pitanje, a igra mislim da neće biti nešto drastično bolja, al opet nikad se ne zna sa našim zvjezdicama...

Po meni sastav:

Karić

Adilović
Adilovic :o
Tebi nije dobro BOGAMI
...krvlju odbranjeni FK ŽELJEZNIČAR

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 avg 2011, 13:49

MAGAZIN "ŽELJEZNIČAR" U PRODAJI OD SUTRA
Premda se prodaja prvog broja magazina "Željezničar" najavljivala za danas (ponedjeljak), navijači tima s Grbavice morat će pričekati još 24 sata.

Naime, zbog tehničkih problema prodaja magazina počet će sutra (utorak) s početkom u 10 sati u prostorijama Fudbalskog kluba Željezničar.

Podsjetimo da se radi o zvaničnom magazinu Plavih, koji je nastao u redakciji službene internetske stranice fkzeljeznicar.com.

Magazin će uređivati Emir Aletić, a za grafički dizajn pobrinuo se Adnan Puzić. Ostatak redakcije sačinjavaju Edin Puzić, Feđa Krvavac (fotografija), Sead Šabanović i Mersad Čehaji
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 22 avg 2011, 13:54

Kolega je fino objasnio kakvo je stanje na treninzima, ali ja bi se malo osvrnuo na sastav stručnog štaba i kako je do toga došlo. O Memi ne bih jer on je zalutao u trenerski posao. Izgleda te škole može svako završiti, samo plati. Testova podobnosti izgleda nema nikakvih.
Dino
Amar je sa Dinom i Gušom pokazao da je dingospo (u jednom segmentu te ljudske karakteristike). O čemu se radi?
Starija raja znaju da je nakon poraza od Veleža i slučaja "Bradina" upravo DIno sletio sa mjesta šefa stručnog štaba. Pojavljuje se Amar za kojeg većina navijača (pa i onih sa Bradine) nije znalo da je uopše u klubu i da trenira djecu. Zašto to napominjem? Naime, nakon šo je Amar došao i prije nego što je napravio što je napravio (mada ruku na srce sa zatečenim igračkim kadrom jer kad je Amar počeo dovoditi "pojačanja" vidjeli smo na šta je to ličilo) počele su kružiti priče kako je rušenje Dine Amarov scenario što naravno nije tačno i puka je mahalaština jer kažem velika većina navijača nije ni znala za Amara. Amar dingospo uzima Dinu u stručni štab čim dobija drugi mandat.

Gušo
Kad Amar preuze ekipu od Dine, preuze i haos u svlačionici gdje je glavni frajer bio upravo Gušo. Naravno, Amar je veći frajer od Guše i otjera ga sa gola, a stavi malog Kružika. Frajer Gušo, ustvari miš-papak je baco drvlje i kamenje na Amara gdje god je mogao. Opet Amar dingospo stavi Gušu za trenera golmana u svom drugom mandatu mada on nije ni za dohvaćanja lopti, a ne za trenera i tako začepi papku usta.

Vrlo je ružno od ostatka stručnog štaba to ponašanje i indolencuja na treningu i nisu fer prema Amaru koji im je praktično dao hljeb u ruke i to bijeli za naše uslove. Amar bi ih sad trebao fino i kulturno poslati neka rade sa djecom, a dovesti vrijednije trenere (nadam se da ih ima u mlađim kategorijama) pa čak i sa strane ako ima nešto vrijedno i kvalitetno. Pošteni ljudi bi pride i travu zalijevali za plate kakve imaju u stručnom štabu.
Od igrača ne treba ništa specijalno očekivati. Manje-više ova mladež je neodgojena stoka koja ni roditelje ne poštuje, a ne trenera, šefa na radnom mjestu i sl. Zato samo kandžija, udar po đepu i slično mogu dati željenu disciplinu. Međutim, problem što Amar ne može očito sam stići, a ovi mu iza leđa tolerišu nedisciplinu.
Zato Amare, prvi korak potjeraj to. Kola će se na tebi slomiti (a krenulo su dobro niz brdo), a ne na njima.
Zadnja izmjena: rodom s Mejtaša, dana/u 22 avg 2011, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 22 avg 2011, 13:59

Curva_SUD je napisao/la:

Po meni sastav:

Karić

Adilović
Adilovic :o
Tebi nije dobro BOGAMI
Pa nejmamo drugooooog :D

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 22 avg 2011, 14:01

po prvi put amar je nazalost prestigao procenat od 20,00% poraza u zvanicnim utakmicama... :?

mene ovo brine :roll:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 avg 2011, 14:04

Kad nam Gracić spuca karte po cenera... :D

Ovdje piše da je tekma za vikend u 21:00, nigdje ne piše koji dan, subota ili nedjelja :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Joint_Union
Kontakt:

Post Postao/la Joint_Union » 22 avg 2011, 14:05

Treća sezona isti je stručni štab, jel tako nek me ispravi neko ako griješim? Kako da sad odjednom ne valjaju treninzi, pomoćnici, i sve što ide uz to :roll: ?
The Blues,La Squadra,Azzura,Blucerchiati,Plavi.Plava boja se voli iz ljubavi.Ne želimo nametnutu ljubav,već onu čistu Shakespeareovu.Da,u nju vjerujemo.A takva je ljubav prema plavoj boji.Ona se poklanja samo jednom i jedinom-fudbalskom klubu ŽELJEZNIČAR.

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 22 avg 2011, 14:08

Joint_Union je napisao/la:Treća sezona isti je stručni štab, jel tako nek me ispravi neko ako griješim? Kako da sad odjednom ne valjaju treninzi, pomoćnici, i sve što ide uz to :roll: ?
Prvi Amarov mandat je bio čini mi se Alispahić pomoćnik, šta li je s tim čovjekom?

lopta
Kontakt:

Post Postao/la lopta » 22 avg 2011, 14:08

ma najbolji trener golmana je onja Ibrahimovic !

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 22 avg 2011, 14:10

Joint_Union je napisao/la:Treća sezona isti je stručni štab, jel tako nek me ispravi neko ako griješim? Kako da sad odjednom ne valjaju treninzi, pomoćnici, i sve što ide uz to :roll: ?
ja ne bi nikad amara mjenjao, dao bi mu dozivotni ugovor sa zeljom ali ocigledno je da neke stvari mora mjenjati... nije sve isto kao prije dvije godine kad je preuzeo tim... sada mora da nesto mjenja... s obzirom da ja skoro sve stvari gledam kroz brojeve i statistiku, prvo treba da ojaca timski duh na gostovanjima, a to znaci, u kost pa makar zaradili i crvene kartone...

kada vidim kako igramo u tiraspolu ili protiv maccabija na kosevu, a onda nas jedan mali travnik dobije, onda se pitam gdje je motiv igracima?

amar mora da mjenja to! podhitno!
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 22 avg 2011, 14:11

Ma dođe do zasičenja burazeru. Prave firme upravo iz tog razloga uvijek nešto kurlaju. Dinu cijenim kao igrača jer bio je majstor i zaslužuje da bude u klubu (ne nužno u stručnom štabu prvog tima), a ova dvojica :D mogli bi mi jedino asistirati da dignem šta teško na ormar.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 22 avg 2011, 14:12

Amar radi sam...ako odes na pet treninga zaredom,obrati paznju na pomocne trenere i sve ce ti se samo kazati...tek onda kada ta dva pomocna trenera dobiju jednu grupu igraca da rade iza gola,Dino se malo aktivira uz iste opaske evo vec 15 godina,vjeruj mi da znam o cemu pricam a sada mi se i gadi vise kada to slusam..Memic s druge strane ne radi cak ni to...Guso i njegov rad sa golmanima je nesto na sta isto trebas da obratis paznju...Karic ukupno radi 10-tak minuta,efektivno kada se radi posebno sa golmanima,dok drugi mladji golmani rade,on se izlezava,i tako redom svaki golman,znaci efektivnog rada i premalo za bilo sta,a Gusin je najveci uspjeh ako pogodi u rupu koja se napravila na reklami odmah iza gola sjeverne tribine,na sta Memic aplaudira,a Tarik Zuti ekonom se ljuti i zakera nesto...uvijek ista slika na 5 treninga zaredom...Amar je tu ili prepusten ili im je namjerno rekao da se ne uplicu u njegov trening,ali onda se pitam sta ce mu uopste pomocnici,jer ovo sto pomocni treneri rade je prava slika igracima kako i sami da se ponasaju na treningu
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 22 avg 2011, 14:15

nime_tm87 je napisao/la:

Izvor sc.ba...
SRIJEDA- SVI NA GRBAVICU! ;)
SUBOTA- Svi na KOŠEVO!
;)
šta vam je ba borovina opet valja gluposti bar o ovome da teren nije gotov prije 10 dana sam bio na otoci i vec je tad skoro citav teren bio na mjestu :D
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amelitos i 52 gosta.