NK Iskra Bugojno

ramiral
Kontakt:

Re: Iskra Bugojno

Post Postao/la ramiral » 22 avg 2011, 11:06

slogauskoplje je napisao/la:neznam stvarno koji je iskra faktor u bh. nogometu zadnjih 15 godina? šta je to iskra osvojila? šta hoćete? Berlin je gl. grad Njemačke pa kad su bili prvaci iz berlina? pa veličina grada nema veze sa nogometom... vama bugojanima je sve selo, pa izbori se da igraš PL i opet će te neko dobit i ti ćeš vikat selo. pa ja se pokrijem po ušima kad me selo pobjedi, pajdo radije nemoj ni spominjat. pusti se ti osamdesetih, davno je to bilo, bitno je ono sad....
A ti dolaziš iz grada koji je 15 godina koristio KSC Bugojno jer rukometni klub Sloga nije imao iste, niti su imali uslova za održavanje utakmica. Pratio vas, dolazio na tekme, navijao da prođete u najjaču ligu jer ste to zaslužili i kako ste vratili...
Prva utalmica sa Iskrom 2000 god, došlo vas nekoliko stotina, počeli razbijati stolice, paliti po dvorani nešto za što se i meni i mojim sugrađanima odbijalo od plate godinama, da bi takvi kao ti razbijali i palili...
Ok nas Vandale izbacila policija napolje, a tvoje pajde poslije opet se ''dovukli'' u kafiće u Bug isto da ništa nije bilo...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 22 avg 2011, 12:09

ramiral je napisao/la:
slogauskoplje je napisao/la:neznam stvarno koji je iskra faktor u bh. nogometu zadnjih 15 godina? šta je to iskra osvojila? šta hoćete? Berlin je gl. grad Njemačke pa kad su bili prvaci iz berlina? pa veličina grada nema veze sa nogometom... vama bugojanima je sve selo, pa izbori se da igraš PL i opet će te neko dobit i ti ćeš vikat selo. pa ja se pokrijem po ušima kad me selo pobjedi, pajdo radije nemoj ni spominjat. pusti se ti osamdesetih, davno je to bilo, bitno je ono sad....
A ti dolaziš iz grada koji je 15 godina koristio KSC Bugojno jer rukometni klub Sloga nije imao iste, niti su imali uslova za održavanje utakmica. Pratio vas, dolazio na tekme, navijao da prođete u najjaču ligu jer ste to zaslužili i kako ste vratili...
Prva utalmica sa Iskrom 2000 god, došlo vas nekoliko stotina, počeli razbijati stolice, paliti po dvorani nešto za što se i meni i mojim sugrađanima odbijalo od plate godinama, da bi takvi kao ti razbijali i palili...
Ok nas Vandale izbacila policija napolje, a tvoje pajde poslije opet se ''dovukli'' u kafiće u Bug isto da ništa nije bilo...
ovaj hnk sloga uskoplje,koje uskoplje,nema toga na karti to oni samo uzivaju,gornji vakuf kume ,samo gornji vakuf a to sto se razbijalo i palilo zna se vrlo dobro razlog zato ako nisi upucen nemoj da pricas o tome,i tema je nk iskra prodji se ksc-a i rukometa...daj da iskru ozivimo

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 22 avg 2011, 12:58

upućen i te kako... @pastore... morao sam mu samo predočiti da sagleda stvari realnije
i naravno tema je Iskra i sve u vezi utakmica iste.

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 22 avg 2011, 14:08

ramiral je napisao/la:upućen i te kako... @pastore... morao sam mu samo predočiti da sagleda stvari realnije
nisu to ovi sa šahovnicama razbijali već ti iz gornjeg vakufa, kojeg spominje pastore, su ti razbijali po ksc-u.

Ni sam neznaš koliko bi ja volio da mogu doći u Bugojno gledati i Želju i Borac i Široki i td. Treba ljudi biti realan pa reć da iskra ne može ponoviti uspjehe iz osamdesetih. To su veliki uspjesi, ali ne živi se od stare slave. Ponavljam, bitno je ono danas i sad. Ako se sami ne izborite niko vam neće pomoći nego vi sami sebi.

Ovo je forum, ovdje nije potrebno pokazivati svoju ljubav prema državi ili gradu to se pokazuje na nekom drugom mjestu i na neki drugi način. Takvim pristupom da su svi ostali sela i da nemaju tradiciju, makar to bila i istina, nećete daleko dogurati. Treba se pokrenuti, treba raditi i rezultati će doći... Istina je da Bugojno kao veliki grad treba premjerligaša, ali to u ovom trenutku nije realno.
Sloga Uskoplje

v_b_8_9
Kontakt:

Post Postao/la v_b_8_9 » 22 avg 2011, 14:14

slogauskoplje je napisao/la:
ramiral je napisao/la:upućen i te kako... @pastore... morao sam mu samo predočiti da sagleda stvari realnije
nisu to ovi sa šahovnicama razbijali već ti iz gornjeg vakufa, kojeg spominje pastore, su ti razbijali po ksc-u.

Ni sam neznaš koliko bi ja volio da mogu doći u Bugojno gledati i Želju i Borac i Široki i td. Treba ljudi biti realan pa reć da iskra ne može ponoviti uspjehe iz osamdesetih. To su veliki uspjesi, ali ne živi se od stare slave. Ponavljam, bitno je ono danas i sad. Ako se sami ne izborite niko vam neće pomoći nego vi sami sebi.

Ovo je forum, ovdje nije potrebno pokazivati svoju ljubav prema državi ili gradu to se pokazuje na nekom drugom mjestu i na neki drugi način. Takvim pristupom da su svi ostali sela i da nemaju tradiciju, makar to bila i istina, nećete daleko dogurati. Treba se pokrenuti, treba raditi i rezultati će doći... Istina je da Bugojno kao veliki grad treba premjerligaša, ali to u ovom trenutku nije realno.
Svaka ti je na mjestu. ;)

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 22 avg 2011, 16:11

Jesam li ja igdje podijelio navijače Sloge na ''šahovnice'' i one druge???

I naravno nisam za tezu ''oni su selo, oni su grad''. Svako ima svoje kvalitete, u Bugojnu mnogo toga nije uredu a sport je samo vrh ledenog brijega. Konkretno Iskra je sada dno dna po meni, a to je zato što tamo sjede pogrešni ljudi koji će za 10 metara drva prodati bod(ove) nego učiniti nešto dobro klubu.
Svojim ušima sam slušao kako bivši predsjednik kluba prebacuje novce na račun svoje ljubavnice, koji su bili određeni da omladinci putuju na turnir kadeta i pionira u Tuzli, mislim 1998 ili 1999, gdje nisu imali ni trenerke ni lopte za treniranje.
A li da ne idem u off bezze opet da naglasim - lično ništa ni protiv koga Bugojanac, Vakufljanin, Sarajlija, Zeničanin, svi ljudi dobre volje su dobrodošli, svi smo mi u istoj sportskoj gabuli, neko malo više neko malo manje neovisno koje je opredijeljenosti po ''zastavi''. Da privrednici i novopečeni načelnici općina malo bolje gledaju interese grada ulagalo bi se u sport, kako u Sarajevu, tako i u ovim manjim sredinama, ulagalo bi se u mlade, dovodili bi se na čelo uprava klupskih ljudi koji imaju viziju da u budućnosti od naše talentovane djece stvore novog Bolića, Papeta, Džeku, Glavaša, Bajevića, Vahu.. a ne samo svoje interese.. daj meni nov auto džabane, daj mojoj ljubavnici bunde od nerca i stan, daj onom što radi za mene plac, daj onom drugom građevinsku za objekat koji ne treba tamo da postoji..etc,etc...
To je problem suštinski Iskre i rak rana ostalih klubova koji su u rangu sa njom.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 22 avg 2011, 16:15

doci je napisao/la:slika
slika
slika
slika

Ovo sve ,lađa raja ovdje osim Njonje :D :)
Eh sjeća li se iko od vas gostovanja tamo 1997, '98. +'99.. peglanja sa murijom, putovanja u Konjic, Sarajevo, Cazin, razmjene dresova sa Krajišnicima i šalova, one bravurozne odbrane Ivoša protiv Olimpika, Senčija i njegovih golmanskih uradaka :D

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 22 avg 2011, 17:56

Kada vidim koliko sebi uzimaju za pravo ovi iz Mionice da vrijeđaju evo da im kažem da su oni i njima slični rastjerali raju sa tribina Jaklića.
Ja sam prestao ići na utakmice, uostalom kao i dosta raje kada su počele dolaziti ove seoske ekipe tipa NK Mijonice ili Drinovaca u Bugojno.To je papanluk i to nikoga ne interesuje.Niti je Iskri a bogami niti Bugojnu mjesto tu.Slika ispod govori više nego hiljadu riječi. Ogromna tribina sa 47 gledalaca na prvenstvenoj utakmici.

slika

A što se tiče gostovanja po ovim selima na to ne treba ni ići neka bude odmah 0:3.

elvis j
Kontakt:

Post Postao/la elvis j » 22 avg 2011, 18:12

amchy je napisao/la:Kada vidim koliko sebi uzimaju za pravo ovi iz Mionice da vrijeđaju evo da im kažem da su oni i njima slični rastjerali raju sa tribina Jaklića.
Ja sam prestao ići na utakmice, uostalom kao i dosta raje kada su počele dolaziti ove seoske ekipe tipa NK Mijonice ili Drinovaca u Bugojno.To je papanluk i to nikoga ne interesuje.Niti je Iskri a bogami niti Bugojnu mjesto tu.Slika ispod govori više nego hiljadu riječi. Ogromna tribina sa 47 gledalaca na prvenstvenoj utakmici.

slika

A što se tiče gostovanja po ovim selima na to ne treba ni ići neka bude odmah 0:3.
Pa niste ni za te lige,kada bi vi usli u PL, ja bih istu prestao gledati. :D

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 22 avg 2011, 18:19

elvis j je napisao/la:
amchy je napisao/la:Kada vidim koliko sebi uzimaju za pravo ovi iz Mionice da vrijeđaju evo da im kažem da su oni i njima slični rastjerali raju sa tribina Jaklića.

slika

Pa niste ni za te lige,kada bi vi usli u PL, ja bih istu prestao gledati. :D
Do 1992. godine Zvijezda se uglavnom takmičila u sreskoj, zonskoj, regionalnoj i podsaveznoj ligi. Najveći uspjeh je postigla 1978. godine kada je postala član Republičke lige BiH.
Zaboravih i Zvjezdu spomenuti kod Drinovaca i Moinice, vama je rat valjao kao i svim seljacima u BiH da ne bi rata vi bi još bili u ovim gore pomenutim ligama. Seoska demagogija!

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 22 avg 2011, 18:23

@ amchy

Pa koji je rat utjecao na to da Hoffenheim postane ozbiljan prvoligaš :?: . T stvarno nekad bubneš nešto što nema veze s vezom. Gradačac, kao sredina je i prije rata bio jak, kad se misli na privredu i finansije, tako sam bar čuo, jer ne znam šta bi ti rekao kad sam 91. godište. Što se tiče Iskre, osrednja ekipa i možete biti zadovoljni za sad i ovom ligom ;)

elvis j
Kontakt:

Post Postao/la elvis j » 22 avg 2011, 18:26

He he he,sta rece,da nije bilo rata igrali bi euroligu,ocito nisi upucen za rat i Gradacac koji je biop porusen do temelja,nego vi sa svojiom krkanskim klubom jos barem jedan rang nize,tu bi vam bilo taman,jer uskoro cete dobiti jos jedan klub iz Mionice u 1.Federalnoj,za primjer takvima,to je Bosna-Mionica :D :D poklonite se i ucite

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 22 avg 2011, 18:29

elvis j je napisao/la:He he he,sta rece,da nije bilo rata igrali bi euroligu,ocito nisi upucen za rat i Gradacac koji je biop porusen do temelja,nego vi sa svojiom krkanskim klubom jos barem jedan rang nize,tu bi vam bilo taman,jer uskoro cete dobiti jos jedan klub iz Mionice u 1.Federalnoj,za primjer takvima,to je Bosna-Mionica :D :D poklonite se i ucite
Meni je svejedno neka vas bude 16 iz Mionice ionako ne pratim više uostalom kao i većina raje vidi se po tribini.

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 22 avg 2011, 18:32

sony_91 je napisao/la:@ amchy

Pa koji je rat utjecao na to da Hoffenheim postane ozbiljan prvoligaš :?: . T stvarno nekad bubneš nešto što nema veze s vezom. Gradačac, kao sredina je i prije rata bio jak, kad se misli na privredu i finansije, tako sam bar čuo, jer ne znam šta bi ti rekao kad sam 91. godište. Što se tiče Iskre, osrednja ekipa i možete biti zadovoljni za sad i ovom ligom ;)
Sony ti kao pametan momak trebao bi da znaš da ovo pišem za Gradačac u kontekstu fudbala jer ja za taj klub nikad u životu nisam čuo do prije par godina a stariji sam od tebe i bavio sam se fudbalom.Ne odnosi se na opštinu i njenu razvijenost.Sa fudbalske strane onu su za mene anonimusi kao i Drinovci.

omladinacmionica
Kontakt:

Post Postao/la omladinacmionica » 22 avg 2011, 21:29

Jarane toliko si nepismen da ne znaš ni da napišeš Mionica a ne Mijonica :? , a po tvom znači ne treba se nikako ni igrat utakmica ,mi jel trebamo skinut gaće pa da nas onda vi ****,.. pa tvojoj priči veći seljaci ispadnete vi jer igrate sa selima u ligi,i dobro ti je napisao ovaj drug vi niste za PL... pozz

omladinacmionica
Kontakt:

Post Postao/la omladinacmionica » 22 avg 2011, 21:32

Vi u Premijer ligu hahahahaha ,i onako je loša a s vama bi dotakla dno dna ...

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 22 avg 2011, 21:36

omladinacmionica je napisao/la:Jarane toliko si nepismen da ne znaš ni da napišeš Mionica a ne Mijonica :? , a po tvom znači ne treba se nikako ni igrat utakmica ,mi jel trebamo skinut gaće pa da nas onda vi ****,.. pa tvojoj priči veći seljaci ispadnete vi jer igrate sa selima u ligi,i dobro ti je napisao ovaj drug vi niste za PL... pozz
Kakve veze ima gramatika sa imenima sela u BiH?

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 22 avg 2011, 21:37

A kakve veze ima veličina gradova (sela) sa fudbalom ?
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 22 avg 2011, 21:40

neutralan__ je napisao/la:A kakve veze ima veličina gradova (sela) sa fudbalom ?
Vidiš po tribinama da ima.

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 22 avg 2011, 21:41

amchy je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:A kakve veze ima veličina gradova (sela) sa fudbalom ?
Vidiš po tribinama da ima.
Kakvim tribinama ? Čini mi se da je veća posjeta u Mionici nego u Bugojnu ?
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.