MLB (baseball)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Re: MLB (baseball)

Post Postao/la kad_kako » 17 avg 2011, 21:06

Admir_Sa je napisao/la:Pa npr sto je obicnom svijetu sapunica, to je nama sto pratimo sport bejzbol, cisto ubijanje dosade. A kad skontas da tamo pravo malo ekipa ide u play off i da vec nakon pola sezone imas havariju utakmica koje nishta ne znace onda ti to dodje kao sapunica, cisto ubijanje vremena.
Pa nisam ni jednu utakmicu odgledao ove sez. zato sto mi je dosadno, nego sto mi se gleda. Tako da opet kazem kategorizacija ti nije na mjestu. To je tvoje licno gledanje na taj sport. Sto ne odrazava misljenje drugih ljudi, npr. mene i mnogih drugih.

Cubs-i su odavno ispali iz nekog govora za PO, ali ipak gledam skoro svaku njihovu tekmu (i to preko streama). Gledam ih zato sto volim taj klub (kao i White Sox). Cubs, iako su kurcina zesca ove godine, uvijek imaju pun stadio 40+ hiljada, skoro svaku tekmu. A karte su im mislim najskuplje u ligi.

Mozda i ti da pocnes simpatisati neku ekipu, imao bi drugi pogled na bejzbol.
Postovanje treba zaraditi.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 17 avg 2011, 21:09

Admir_Sa je napisao/la:Pa npr sto je obicnom svijetu sapunica, to je nama sto pratimo sport bejzbol, cisto ubijanje dosade. A kad skontas da tamo pravo malo ekipa ide u play off i da vec nakon pola sezone imas havariju utakmica koje nishta ne znace onda ti to dodje kao sapunica, cisto ubijanje vremena.

ma i ja sam mislio isto ebiga...kazem stvarno u Chicagu je malo drugacije, jer zbog Cubsa i Soxa...posebno zbog Cubsa....fin ugodjaj bude na Wrigley Fieldu ebiga
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 17 avg 2011, 21:15

SaltCityAttack je napisao/la:

ma i ja sam mislio isto ebiga...kazem stvarno u Chicagu je malo drugacije, jer zbog Cubsa i Soxa...posebno zbog Cubsa....fin ugodjaj bude na Wrigley Fieldu ebiga
Nije los ugodjaj ni na U.S. Cellular Fieldu. Prosle godine kad sam bio na tekmi, oko 60 hiljada dusa bilo. Krcat stadion. A jos ugodjaj prije tekme, na parkingu stadiona, gdje smo raspalili rostilj. hehehehe. Ma predobro.

Wrigley je malo zastario stadion. Drugim rijecima u raspadu sistema je.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 17 avg 2011, 21:35

ja navijam za red soxe, al iz ove perspektive nije to neki zar da gledam redovno utakmice, samo mislim da je ovo za gledanje zesci penzionerski sport
nema potpisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 17 avg 2011, 23:43

kad_kako je napisao/la:

Nije los ugodjaj ni na U.S. Cellular Fieldu. Prosle godine kad sam bio na tekmi, oko 60 hiljada dusa bilo. Krcat stadion. A jos ugodjaj prije tekme, na parkingu stadiona, gdje smo raspalili rostilj. hehehehe. Ma predobro.

ma daj ebo Chicago Soxe i sam zna da su oni doljnji pored Cubsa ovdje :)...kod njih moras tjerat narod da napune stadion dole....mislim kad igrjau dobro imaju, kad lose onda ih nema ebiga....bio sam i ja Soxe gledao drug me zvao prije 2 godine, ali brate ni blizu ono nije kako bude n Cubsa utakmici
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 18 avg 2011, 06:39

kad_kako je napisao/la:

Pa dobro, slazem se da je Wrigley Field star i u raspadu, ali sto se tice baseball-a taj stadion je hram, nesta sveto sto se tice te igre. Isto tako je sa Fenway park i sa Yankees stadium(dok ga nisu srusili)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 avg 2011, 07:52

ebiga kad kako zna kao i ja kako je na Wrigleyu :)...mislim nikad se Cubsi nece odreci njega i ako su imali ponudu da grade novi stadion veci i savremeni, ali su hladno odbili navijaci i sam klub....najstari je ball park, ali nije on tako u losem stanju, jer dorade njega oni uvjek....ja ti mogu reci samo d aje na najlijepsem mjestu, ali da je isto tako na losem mjestu smjesten tacnije na raskrsnici velikih ulica i osudjeni su da ne mogu ga prosiriti i doradjivati.....samo brate kad je tekma dole zive barovi, jer tu su zapravo i najbolji barovi koje Chicago ima...tu se ustvari i odvija nocni zivot u Chicagu, jer zna to i kad kako , koliko dobrog ima na Lincoln Parku :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 18 avg 2011, 22:06

AÐ_Official je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:

Pa dobro, slazem se da je Wrigley Field star i u raspadu, ali sto se tice baseball-a taj stadion je hram, nesta sveto sto se tice te igre. Isto tako je sa Fenway park i sa Yankees stadium(dok ga nisu srusili)
Neumanjujem ja svetost Wrigliya u bejzbol smislu. :) To je meni najdrazi stadion. Samo govorim cinjenicu, da je u veoma losem stanju. Prije neku godinu, krov, ili dio tribine je se bio srusio. To su samo cinjenice. Uvijek imaju problema sa parkingom (sto je jedna od najvaznijih stvari za navijace ovih dana).

Fenway Park, je meni licno uzasan stadion. Jedan od ruznijih u ligi radi onog monstruoznog zida u lijevom polju ...

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 18 avg 2011, 22:09

kad_kako je napisao/la:

ma daj ebo Chicago Soxe i sam zna da su oni doljnji pored Cubsa ovdje :)...kod njih moras tjerat narod da napune stadion dole....mislim kad igrjau dobro imaju, kad lose onda ih nema ebiga....bio sam i ja Soxe gledao drug me zvao prije 2 godine, ali brate ni blizu ono nije kako bude n Cubsa utakmici
Znas mene brate. Ja ti navijam za sve Chi. Town sportske timove. Pa cak i za Chicago Fire. :lol:

U pravu si za posjetu Bjelih Corapa. Tu imaju problema kad ih neide bas dobro. Sto nije problem za Medvjedice, jer je stadion kod njih pun uvijek, a oni vec dugo u helachu.

Ja nekako kad god bi isao na Corape, posjeta je bila odlicna, tako da imam zaista predobre uspomene sa tih utakmica. Isto tako imam super uspomene sa Wrigleya.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 avg 2011, 08:25

pa istina Wrigley ima problem parkinga jer se nalazi na tom mjestu stadion, ali opet ga imas brate...pa vozom narod dolaiz na utkamice...ja licno kad odem ima dole na Clark ulici malo nize prijatelja radi u garazi i kod njega parkiram i onda na tekmu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 20 avg 2011, 00:50

e moji Cardinals ccc sta je ono danas :? izgubiti utakmicu a imati solidno vodstvo (3-0)onda (4-3) pa u 8 inningu 4-4 .Toni Larusa mijenja pichere u 8 inningu ali dzaba. Pitcheri iz STL ko da igraju za kakav koledz ili sta vec ,osim Carpentera vecina sucka.
Danas stadion Cubsa je bio pun , nije toliko ljudi bilo od 1979 . Nema veze idemo dalje bice bolje abd Cards.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 avg 2011, 03:42

MuhamedTM je napisao/la:e moji Cardinals ccc sta je ono danas :? izgubiti utakmicu a imati solidno vodstvo (3-0)onda (4-3) pa u 8 inningu 4-4 .Toni Larusa mijenja pichere u 8 inningu ali dzaba. Pitcheri iz STL ko da igraju za kakav koledz ili sta vec ,osim Carpentera vecina sucka.
Danas stadion Cubsa je bio pun , nije toliko ljudi bilo od 1979 . Nema veze idemo dalje bice bolje abd Cards.
ma on je uvjek pun, ali danas je bilo najvise prodanih ulaznica od 1979... ali on je oprilike onakav uvjek :)...pa nek smo i mi jendom dobili u 8, a ne izgubili :).... tesko ce Cardinalsi stici Brawerse...ja mogu slobodno reci da nece uspjeti u tome.

Cubsi su napokon otjerali GM Jim Hendiya :)...ebiga los je posao raido u Cubsima...puno smo glupih tradova i potpisa napravili
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 20 avg 2011, 12:57

Yankeesi prešli Red Soxe, očekuje nas uzbudljiva završnica sezone u American Ligi. U Nacionalnoj ligi Philliesi drže uvjerljivo prvo mjesto
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 20 avg 2011, 19:10

Cubsi su napokon otjerali GM Jim Hendiya :)...ebiga los je posao raido u Cubsima...puno smo glupih tradova i potpisa napravili
Nesvidja mi se Rikets familija nikako, i to kako posluju sa Cubsima. To je prvi potez koji nesto valja, mislim na otkaz Jimu. Ali mislim da bi mi puno bolje prosli da nas je kupio Cuban. Ali onaj **** commissioner Selig, nije to htjeo dozvoliti. Valjda nije mu u interesu da Cubsi, jednom za svagda krenu naprijed.

Eeeee gdje bi sada bili da je Cuban vlasnik.

Steta!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 avg 2011, 21:12

care moj grijesis :)...kako bolan nevalja familija Rikets, pa staces onda reci za prijasnjeg ownera Comcasta, Cubsa i Los Angeles Timesa ?..pa oni su unazadili Cubse i covjek ih je kupio, ali mislim d se zajebao sto ih je uzeo...nemoj da zaboravis da je covjek tek prije godinu dana uzeo ekipu i da su Cubsi bili najskuplja ekipa koja se mogla kupiti haman pa u svijetu...nemoj zaboraviti da je morao dati preko 900 miliona dolara...ne mozes ti za prvu sezonu ocekivati da covjek dovede i one najbolje.... ovim Cubsima treba dati jos 2 godine fore, jer sad su mladi i kad nekim istkenu ovi ugovori bice puno puno bolje....Navijaci su sretni zato sto su dobili za njega za ownera jer je on jedan veliki navijac Cubsa , za ralziku od proslog ownera....sto se tice Hendriya pa brate ovdje ljudi su molili boga da se ovo desi evo zandjih nekoliko godina...pa covjek ej napravio kamaru glupih stvari....jerst da mu ne trebaju zamjeriti zato sto je doveo Soriana, jer ipak on je tad bio najbolji free agent 40-40 guy, ali ebiga kod nas nije bio vise isti igrac i ako zna on bljesnuti, ali ne moze vise ukrasti tih 40 baza kao nekad...uglavnom ovo sto ti kazem to je ono zasto su trenutno navijaci Cubsa su jako sretni :)

Cubsi trenutno protiv Stl vode 3:0..Ramirez HR :)...Kako Garza pitchi to je nevjerovatno...covjek kad ima podrsku offensa on dobija tekmu sigurno...bilo bi steta da mu ponovo po ko zna koji put pobjedu uprska bulpen koji ce ubrzo uci jer ide 7 ining :)...kao sto gledam na kraju ce oni napraviti dramu od ovakve utakmice Garze kojem su Cardinalsi do 7 ininga udarili samo 2 puta....igrjau sad Cubsi dosta dobro kako su se vratili neki igraci nakon povreda...da nisu imali onoliko poveda bilo bi danas skroz druga slika i barem bi bili tik uz Stl i Brewerse....od slijedece sezone napokon sa novim GM i ovom mladom ekipom do uspjeha :)

EDIT:
Garza fenomenalan do 8 ininga covjek imao svega 93 bacanja i od toga 78 strikes :)...znaci samo 15 bacnaja od ukupno 93 nisu bila precizna....nadam se da nece bulpen ulaziti :)... treba ostaviti covjeka neka zavrsi tekmu, jer usrat cemo kao i obicno
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 22 avg 2011, 01:44

SaltCityAttack je napisao/la:care moj grijesis :)...kako bolan nevalja familija Rikets, pa staces onda reci za prijasnjeg ownera Comcasta, Cubsa i Los Angeles Timesa ?..pa oni su unazadili Cubse i covjek ih je kupio, ali mislim d se zajebao sto ih je uzeo...nemoj da zaboravis da je covjek tek prije godinu dana uzeo ekipu i da su Cubsi bili najskuplja ekipa koja se mogla kupiti haman pa u svijetu...nemoj zaboraviti da je morao dati preko 900 miliona dolara...ne mozes ti za prvu sezonu ocekivati da covjek dovede i one najbolje.... ovim Cubsima treba dati jos 2 godine fore, jer sad su mladi i kad nekim istkenu ovi ugovori bice puno puno bolje....Navijaci su sretni zato sto su dobili za njega za ownera jer je on jedan veliki navijac Cubsa , za ralziku od proslog ownera....sto se tice Hendriya pa brate ovdje ljudi su molili boga da se ovo desi evo zandjih nekoliko godina...pa covjek ej napravio kamaru glupih stvari....jerst da mu ne trebaju zamjeriti zato sto je doveo Soriana, jer ipak on je tad bio najbolji free agent 40-40 guy, ali ebiga kod nas nije bio vise isti igrac i ako zna on bljesnuti, ali ne moze vise ukrasti tih 40 baza kao nekad...uglavnom ovo sto ti kazem to je ono zasto su trenutno navijaci Cubsa su jako sretni :)

Cubsi trenutno protiv Stl vode 3:0..Ramirez HR :)...Kako Garza pitchi to je nevjerovatno...covjek kad ima podrsku offensa on dobija tekmu sigurno...bilo bi steta da mu ponovo po ko zna koji put pobjedu uprska bulpen koji ce ubrzo uci jer ide 7 ining :)...kao sto gledam na kraju ce oni napraviti dramu od ovakve utakmice Garze kojem su Cardinalsi do 7 ininga udarili samo 2 puta....igrjau sad Cubsi dosta dobro kako su se vratili neki igraci nakon povreda...da nisu imali onoliko poveda bilo bi danas skroz druga slika i barem bi bili tik uz Stl i Brewerse....od slijedece sezone napokon sa novim GM i ovom mladom ekipom do uspjeha :)

EDIT:
Garza fenomenalan do 8 ininga covjek imao svega 93 bacanja i od toga 78 strikes :)...znaci samo 15 bacnaja od ukupno 93 nisu bila precizna....nadam se da nece bulpen ulaziti :)... treba ostaviti covjeka neka zavrsi tekmu, jer usrat cemo kao i obicno
Ma vise bi ja volio Cubana. Neznam da nesto raja gotivi Riketse. Citam cesto clanke i komentare na iste, i raja nesto nije odusevljena njima.

Garza je bio odlican jucer. On je odlican skoro citavu sezonu, samo kad on baca, obicno nas napad nista ne uradi. Veceras pokusati pomesti Kardinale.

Vidjetcemo sta ce biti iduce sez. puno toga ce zavisti od GM-a kojeg izaberu. Nadam se nekom iskusnom covjeku, koji cijeni podmladak, ali kojem nije mrsko ni potrositi koji dinar.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 avg 2011, 08:20

ma navijaci ba vole novog ownera, ali su brate mrzili Sam Zella...covjek hem je zidov, hem je i proklet kao oni...nikako nije ulagao,s obzirom koliko su mu para Cubsi donosili....ne znam gdje si citao da nevole novog ownera ali to je greska...prvo covjek je navijac bio Cubsa koji je godinama dolazio kao navijac i gledao Cubse sto je veliki plus, zatim covjek ima lovu sto dokazuje i kupnja CUBSA koja je kostala preko 900m dolara...covjek ne moze za prvu godinu dovesti boga oca i treba sacekati da sta covjek i zaradi ebiga...postepeno to ide sve i sta se moglo ocekivati, kad Cubsi su po salary jedna od vodecih ekipa...treba sacekati dok contract istekne Sorianu i Zambranum a posenbo ovom prvom...slijedece sezone Cubsi su ponovo u utrci za prvu poziciju u NL Central :).

Veceras smo izgubili i pokazali da mi imamo samo 2 pitchera i to kad je Zambrano tu :)...Welsh ponekad blijesne i to je to...slijedece sezone Prince Fielder i 2 pitchera, kao i jedan ili dva relivera i mi smo beton :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 22 avg 2011, 20:48

SaltCityAttack je napisao/la:ma navijaci ba vole novog ownera, ali su brate mrzili Sam Zella...covjek hem je zidov, hem je i proklet kao oni...nikako nije ulagao,s obzirom koliko su mu para Cubsi donosili....ne znam gdje si citao da nevole novog ownera ali to je greska...prvo covjek je navijac bio Cubsa koji je godinama dolazio kao navijac i gledao Cubse sto je veliki plus, zatim covjek ima lovu sto dokazuje i kupnja CUBSA koja je kostala preko 900m dolara...covjek ne moze za prvu godinu dovesti boga oca i treba sacekati da sta covjek i zaradi ebiga...postepeno to ide sve i sta se moglo ocekivati, kad Cubsi su po salary jedna od vodecih ekipa...treba sacekati dok contract istekne Sorianu i Zambranum a posenbo ovom prvom...slijedece sezone Cubsi su ponovo u utrci za prvu poziciju u NL Central :).

Veceras smo izgubili i pokazali da mi imamo samo 2 pitchera i to kad je Zambrano tu :)...Welsh ponekad blijesne i to je to...slijedece sezone Prince Fielder i 2 pitchera, kao i jedan ili dva relivera i mi smo beton :)
Hajde vjerovat cu tebi vise nego clancima, posto znam da si ti up to date sto se tice svega. ;)

Ma i ne izgubili sinoc, kad je pitcher Lopez, dobar nam. "brza" lopta 88milja. Jel ono 4 ili 5 homerun-ova dozvolio sinoc, i to sve na tu "brzu" loptu?

Ma treba se kotarisat i Zombrana i Soriana (ovaj vise nezna trcati, niti igrati u odbrani), i Ramireza (mada, kako igra u zadnje vrijeme, nebi bilo lose da ostane). Vec smo se kotarisali Fukudomea, ali moramo mu isplatiti jos 4m, cini mi se. Ako se uspijemo kotarisati samo Zambrana, moze se puno uraditi sa lovom koja ce se osloboditi njegovim odlaskom. Nadam se da ce uspjeti produziti ugovor Pena-nji. On mi se pravo svidja. Odlican je first baseman. Koliko je samo losih lopti islo prema njemu na prvoj bazi, ali vecinu uspjedne spasiti. Nadam se da ce Garza ostati, jer nismo imali odavno boljeg pitchera. Daj mu malo napada i mozes skoro uvijek ocekivati W. Ostavio bi samo njega, Dempstera, sto se tice glavnih pitchera. Iz bullpena bi ostavio Wooda, Marmola (jos vjerujem u njega) i mozda Marsalla. Imamo finih mladih igraca: Castro, Barney, Campana (munja mali), Colvin (nadam se da ce mu davati vise vremena za igranje). Mozda koji jos izroni ... Oni bi trebali biti jos bolji iduce godine. Sto ti kazes uzeti Fieldera, ili mozda Pujolsa. Taman oslabis jednog konkurenta iz divizije, a pojacas sebe.

Jesil vidio Castro-a, sto sinoc zvirlja na SS poziciji dok je utakmica u toku? jedan od njegovoh problema je nedostatak koncetracije. zato i ima puno greski, barem po mom misljenju.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 avg 2011, 00:55

ma Casto je mlad i on je novi Jeter brate :)...neka on grijesi sad, ali poslije ce biti onaj pravi..najmladji igrac u ligi ebiga, a udara mali fenomenalno.

Pazi nesto brate mi volimo Penu, jer igra izvsnu odbranu, ali je covjek kroz karijeru citavu 230. hiter sto je premalo...on udara 30hr haman prosjek po sezoni, ali ebes ti HR kad nama treba vise da se udaraju te lopte, a posebno nam fali Lead Off Hitter...meni je zao Castra koristiti, kad znam da ce on kao treci udariti sigurno....Znaci ti ako zelis uzeti Fieldera, onda Penu gubis sigurno, jer on je potpisao samo jednu godinu...uglavnom brate ja Zambrana nebi pustio :(...on je zivcan i on je takav ali srcem igra uvjek...imao je on pravo kad je galamio i kad je govorio da niko vise nema morala za igru, pa i Marmol koji mu je dvije utkamice upropastio....pa brate evo i mi ko navijaci o tome pricamo, a kamo li on... jest da on se treba profesijonalno ponasat pa ne treba bas tako izlaziti u javnost, ali staces kad je on takav....Zambrano je prosle sezone napravio sranje i covjeks e vratio i 9 za redom pobjeda nanizao, a sad ako se vrati vjerujem da ce biti ponovo ljuti i napravit ce ponovo isto...on nam treba slijedece sezone i da on i Garza budu nasa dva glavna pitchera i da dovedemo jos jednog dobrog , kao i bulpen...Demptera ne treba on se haman i oprasta kako je najavio, a i zadnja mu je godina ugovora...dobili smo dobrog mladog prichera za Fukadomea i kazu da ce biti jedan od boljih pitchera kada uspije doci do ekipe..

Znaci slijedece sezone treba samo pitchere dovesti i bulpen to je po meni prioritet, a tek onda nesto drugo...ako se mogne uzeti Fielder dobro jeste, ako ne nikom nista onda ostaviti Penu...do godine ce Sorianu isteci ugovor i onda idemo traziti jos nesto kvalitetnije ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

AVFC
Kontakt:

Post Postao/la AVFC » 27 avg 2011, 10:16

Danas sam stavio na kladionicu za bejzbol Philadlphia-Florida 1 Minnesota-Detroit 2 Boston-Oakland 1
Pošto ste vi tu poznavaoci bejzbola možete mi reć jel ovo prolazi :?:
Philadelphia
Championship
............................

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.