RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Titova-Juga
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Titova-Juga » 22 avg 2011, 22:49

kroos je napisao/la:ehh da i ja kazem koju na tekmu :D... bio sam naravno na jugu sa drugom, koji je navijac sarajeva, ali momak kad je vidio navijanje sjebo se :)...aaa sto se tekme tice dobroo je biloo, ima tu jos dosta da se uradi, prvenstveno mislim na zadnju liniju tacnije na stopere, i na sami vrh tj treba na gol igrac, Velagicu svaka cast za sve, ali ne mozee on vise nazalost :/...... aliii slika koja ce mi ostati onako urezana u sjecanju jeste radovanje NASEG NIKSICA :d, skace kao malo dijete, i odao bi mu priznanje sto je bio na jugu s nama a ne u lozi na zapadu :)......NEKA SVAKA TI CASTA :d.... VOLI TE RA .....

Nikšić je Ljudina kojeg teško da se može ne voliti :!:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 23 avg 2011, 01:48

Jao brato docemo ko Pecenje u Srijedu al nema veze sve za Velez :)
Samo jedan klub Velež Mostar

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 23 avg 2011, 11:44

Adnel je napisao/la:Jao brato docemo ko Pecenje u Srijedu al nema veze sve za Velez :)
Nema veze, mogli smo po onoj kisi prosle godine kad smo svaku gubili sto nebi mogli i sad

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 23 avg 2011, 11:51

zna li iko zasto ne igra Igor Remetic ? Ne igra u Velezu, pa me zanima jeli zavrsio skroz ili ceka da ga neko zovne ?

magic
Kontakt:

Post Postao/la magic » 23 avg 2011, 11:58

vm22 je napisao/la:zna li iko zasto ne igra Igor Remetic ? Ne igra u Velezu, pa me zanima jeli zavrsio skroz ili ceka da ga neko zovne ?
zavrsio je karijeru,i mirza ga htio u strucnom stabu jer je sa njim igro negdje vani,al tanovic pravio probleme jer imaju nesuglasice od prije nekad,pa tako sad nista ne radi....

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 23 avg 2011, 12:04

VEEEEEEEEEELEZ MOSTAR LE VELEZ MOSTAR LE ALE ALE ! SAMO TEBI ZNAJ ARMIJA JE UVIJEK ODANA nananananana ! :D

Sutra 3 boda dosta 2 0 , samo opusteno od utakmice do utakmice pa u Trebinju moze svasta da bude ,loma điđi miđi.
Dobili su oni nas na proljece 0 2 u vrapcicima , pa bi mogli da se izrefamo sada :lol: :lol: :lol: , a uostalom kvalitetniji smo od Leotara . Samo opusteno ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 23 avg 2011, 12:10

magic je napisao/la:
vm22 je napisao/la:zna li iko zasto ne igra Igor Remetic ? Ne igra u Velezu, pa me zanima jeli zavrsio skroz ili ceka da ga neko zovne ?
zavrsio je karijeru,i mirza ga htio u strucnom stabu jer je sa njim igro negdje vani,al tanovic pravio probleme jer imaju nesuglasice od prije nekad,pa tako sad nista ne radi....
hvala na odgovoru, ali volio bih da tanovic ponudi zaimovicu neku funkciju u klubu.

pepe_signori
Kontakt:

Post Postao/la pepe_signori » 23 avg 2011, 13:43

Duraković: Željan sam i gladan uspijeha, želim titulu sa Veležom
Mladi fudbaler Veleža, Dženan Duraković tokom ove sezone mogao bi dostići brojku od 100 nastupa za Velež, a kako kaže, takav bi jubilej želio zasladiti titulom prvaka Bosne i Hercegovine...
Mada je do takvih podataka veoma teško doći, vjerujemo kako je mali broj igrača koji su u relativno mladoj starosnoj dobi ubiljžili 100 nastupa za svoj klub u Premier ligi Bosne i Hercegovine. Toj bi se listi tokom ove sezone mogao pridružiti fudbaler Veleža, Dženan Duraković. Desetka Veleža je protiv Sarajeva u subotu navčer proslavila svoj jubilej. Naime, Duraković je po 80. put nosio dres Rođenih, iako ima svega 21.godinu.

Meni je ovo šesta sezona u dresu Veleža. Ne treba mnogo trošiti riječi, dovoljno je da neko spomene Velež, meni od sreće srce zaigra. Velež je najveći klub u Bosni i Hercegovinu, a rodio je svjetske kalse poput Bajevića, Marića, Halilhožića, Sliškovića, Barbareza, Tucea, kazao je na početku razgovora za Sportin.ba

Duraković se sjeća i danas dan svog debija u dresu Veleža. Iako je imao svega 16 godina, zaigrao je u susretu protiv tuzlanske Slobode na Tušnju.

Za Velež sam debitovao sa 16 godina. Tada je trener bio Milomir Šešlija, i on me je uvrstio na spisak. Sjećam se dobro da smo igrali portiv Slobode na Tušnju.Na terenu sam proveo zadnjih 10 minuta, mogu reći sa ponosom da mi se sa 16 godina ostvario dječiji san( zaigrati za Velež). Drago mi je što smo za protivnika imali Slobodu. To je jedan od najvećih bh. klubova koji je svoju slavu stekao za vrijeme bivše Jugoslavije, govori nam Duraković.

Šampionski snovi

Konkurencija u domaćem prvenstvu nikada nije bila jača. Mnogo je klubova koji će pretendirati za titulu. Banjalučki Borac, koji je ujedno branioc nameće se kao veliki kandidat za odbranu. Zatim, Sarajevo, Željo, Olimpic, Zrinjski, Široki Brijeg i na kraju Velež, koji je furiozno krenuo i pred njima će biti vjerovatno sezona za pamćenje.

Ovo je zasigurno jedan od najboljih startova Veleža u historiji. Nakon tri odigrana kola na kontu imamo i više nego dobrih sedam bodova. Što se tiče ambicija, one su vezane za izlazak u Europu, no po općem mišljenju mi možemo čak i do titule, željan sam i gladan uspijeha i pobjeda, optimističan je Duraković.

Već sutra Velež očekuje novi premierligaški susret. Za protivnika će imati ekiipu Kozare, a kada se tome doda domaći teren i kvalitet, bodovi se ne bi smjeli rasipati.

Pred nama je jako važan ispit u Premier ligi. Loš start Kozare ne smije nas zavarati. Mi moramo biti oprezni, titula se ne gubi u derbijima, već protiv malih ekipa. Međutim, uz našu maksimalnu fokusiranost i podršku navijača, na stadionu u Vrapčićima Kozara nema šta da traži. I ne samo gosti iz Bosanske Gradiške, već općenito, svi klubovi iz Premier lige, zvuči i više nego samouvjeren Duraković.

Isprike Varešanoviću

U utakmici sa Sarajevom, Dženan Duraković zamijenjen je od strane Mirze Varešanovića sredinom drugog djela. Zbog takve odluke, Dženan je imao nepotrebnu reakciju, zbog koje bi se ovim putem ispričao Mirzi Varešanoviću.

Na utakmicu sa Sarajevom teren sam napustio ljut zbog izmjene, jer mislim da nisam loše igrao te da sam u nekoliko puta i najozbiljnije zaprijetio golu Sarajeva. Željan sam igranja i klupu ne volim vidjeti očima. Da mi je svejedno da li sjedim na klupi ili igram trebao bih se zapitati da li sam ja uopšte za fudbala? Ovim putem želio bih se izvinuti i treneru i saigračima. Trener najbolje zna i vidi i i njegova se odluka mora poštovati, putem Sportin.ba portala izvinuo se mladi Duraković.

Kada nam je već tokom ugodnog razgovora spomenuo ishitrenu rekaciju nakon zamjene od strane Varešanovića, pitali smo ga kakvo je mišljenje izgradio o Mirzi.

Sta reći za Mirzu Varešanovica? Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, čovjek koji je djelio svlačionicu sa jednim Kodrom, Salihamidžićem, Bolićem, Baljićem i svakako imeje i ličnost za respekt. Prošao je kao igrač kroz mnogo velikih evropskih klubova i svakako da od njega imamo sta naučiti. Mlad je trener i nadam se da je pred njim jedna uspješna trenerska karijera. Želim da mu prva titula bude upravo s Veležom, veli 21-godišnji veznjak Rođenih.

Bayern je san!

Vjerovatno malo je onih koji znaju da je Duraković odrastao u Njemačkoj. U zemlji gdje je uspjelo desetine bh.fudbalera, svoju bi karijeru volio nastaviti.

Živio sa u Njemačkoj, volio bih se vratiti jednog dana i zaigrati u Bundesligi. Oduvijek sam volio Bayern, tako da mi je san zaigrati za minhenski klub, istekao je za kraj u razgovoru za Sportin.ba, Dženan Duraković. Bez sumnje jedna od najboljih fudbalera u ovoj sezoni Premier lige.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 23 avg 2011, 14:09

Svaka cast Djeno , i za ove izjave i za igru protiv Sarajevo. Nastavi tako i izaci ce na dobro sigurno !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 23 avg 2011, 14:10

i treba tako, jer je sigurno najveci talenat u Velezu trenutno..

na MV se ne treba ljutiti, dobar je strucnjak, zna sta radi i tako da svaki njegov potez prihvatim.. sutra svi iza gola, nemoj da vam bod iz sarajeva maže oči

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 avg 2011, 14:14

STABILIZACIJA, STABILIZACIJA i opet STABILIZACIJA. Bez toga nema jakog Veleža, naravno EUFORIJA mrš kući... ;)

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 23 avg 2011, 14:36

Pošto se Velež izgleda vraća na staze stare slave,zainteresovale su me neke stvari vezane za vaš klub,pa ako je neko raspoložen da napiše koju rečenicu. Gledao sam sinoć na BHT onu emisiju o Premijer Ligi i vidio da je jako puno (za BH prilike) navijača Veleža bilo na Koševu. zanima me ko su ti momci,da li su to ljudi iz Vrapčića i okolnih mjesta,ili ima i ljudi iz Mostara,i uopšteno da li se ide iz Mostara u Vrapčiće na utakmicu,kao i koliki je dio (u procentima) nakon ove vještačke podjele na otpao na istočni,a koliko na Zapadni Mostar,pošto pretpostavljam da se u većinski bošnjačkom istočnom Mostaru navija za Velež a u Zapadnom za Zrinjski.
Zanimaju me samo procenti (u teritoriji i broju stanovnika) za grad,a ne za prigradska mjesta i periferiju.
Znam da vi ne volite pričati o tim podjelama niti ima mrvu politike u mojim pitanjima,samo hoću sebi da stvorim nekakvu sliku,pošto sam do sinoć imao utisak da je Velež periferija a Zrinjski grad,ali izgleda da sam bio u velikoj zabludi,jer ono što sam vidio na tribinama Koševa mi djeluje jako urbano.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 23 avg 2011, 15:02

Armageddon2012 je napisao/la:Pošto se Velež izgleda vraća na staze stare slave,zainteresovale su me neke stvari vezane za vaš klub,pa ako je neko raspoložen da napiše koju rečenicu. Gledao sam sinoć na BHT onu emisiju o Premijer Ligi i vidio da je jako puno (za BH prilike) navijača Veleža bilo na Koševu. zanima me ko su ti momci,da li su to ljudi iz Vrapčića i okolnih mjesta,ili ima i ljudi iz Mostara,i uopšteno da li se ide iz Mostara u Vrapčiće na utakmicu,kao i koliki je dio (u procentima) nakon ove vještačke podjele na otpao na istočni,a koliko na Zapadni Mostar,pošto pretpostavljam da se u većinski bošnjačkom istočnom Mostaru navija za Velež a u Zapadnom za Zrinjski.
Zanimaju me samo procenti (u teritoriji i broju stanovnika) za grad,a ne za prigradska mjesta i periferiju.
Znam da vi ne volite pričati o tim podjelama niti ima mrvu politike u mojim pitanjima,samo hoću sebi da stvorim nekakvu sliku,pošto sam do sinoć imao utisak da je Velež periferija a Zrinjski grad,ali izgleda da sam bio u velikoj zabludi,jer ono što sam vidio na tribinama Koševa mi djeluje jako urbano.
:? :lol: :lol: :lol:
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

brato brato
Kontakt:

Post Postao/la brato brato » 23 avg 2011, 15:06

Bliss je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:Pošto se Velež izgleda vraća na staze stare slave,zainteresovale su me neke stvari vezane za vaš klub,pa ako je neko raspoložen da napiše koju rečenicu. Gledao sam sinoć na BHT onu emisiju o Premijer Ligi i vidio da je jako puno (za BH prilike) navijača Veleža bilo na Koševu. zanima me ko su ti momci,da li su to ljudi iz Vrapčića i okolnih mjesta,ili ima i ljudi iz Mostara,i uopšteno da li se ide iz Mostara u Vrapčiće na utakmicu,kao i koliki je dio (u procentima) nakon ove vještačke podjele na otpao na istočni,a koliko na Zapadni Mostar,pošto pretpostavljam da se u većinski bošnjačkom istočnom Mostaru navija za Velež a u Zapadnom za Zrinjski.
:? :lol: :lol: :lol:
kralju 90% ljudi iz mostara eh sad sto mi imamo navijace u ( Konjicu , Jablanici sa ilidze itd ) to je druga stvar , sad da ti kazem da nas nema slago bi ti al sta je tu je , ima dosta raje u Mostaru koja ce se pobit za Velež ovo ono al ih dosta njih ne ide na tekme Veleža ni na domace ni na gostujuce et otprilike malo sam ti nadovezao:D

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 23 avg 2011, 15:16

A ima li nekih planova da se izgradi stadion baš u gradu,i da li ima pogodnih lokacija za to?

Nije ovdje na Balkanu baš navika ljudi da idu po okolnim mjestima na utakmicu,što je na Zapadu čak trend.

KreKre
Kontakt:

Post Postao/la KreKre » 23 avg 2011, 15:16

Ja sam iz Gradiske, i moram priznati, da mi je Velez najdrazi klub iz federacije, zbog istorije, vjernosti navijaca i zbog svega sto im se izdesavalo nakon rata. Sad vam dolazi moja Kozara, ne nadam se da vam mozemo poremetiti planove (mada se nikad ne zna), muski, posteno pa sta bude. Za Kozaru mogu reci da tesko daje, ali i da tesko prima golove, nadam se da sad nece biti drugacije (sto se tice primanja :D) Vjerujem da ce sutra da igraci pocrkaju kao tici, u 17h u Mostaru ima da bude 40 stepeni :D
www.fkkozara.net

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 23 avg 2011, 15:22

ma kakvi bola vrapcici, nama je samo stadion tamo, A nemamo samo navijaca iz Mostara, tu su Jablanica,Konjic,Stolac,Ilidza itd i znam neke ljude iz Tuzle sto navijaju za Velez... A valjalo bi kad bi napravili stadion u gradu, bila bi puno veca posjeta. Govorili su da ce se praviti stadion u sjevernom logoru, ali za sad nista od toga

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 23 avg 2011, 15:25

KreKre je napisao/la:Ja sam iz Gradiske, i moram priznati, da mi je Velez najdrazi klub iz federacije, zbog istorije, vjernosti navijaca i zbog svega sto im se izdesavalo nakon rata. Sad vam dolazi moja Kozara, ne nadam se da vam mozemo poremetiti planove (mada se nikad ne zna), muski, posteno pa sta bude. Za Kozaru mogu reci da tesko daje, ali i da tesko prima golove, nadam se da sad nece biti drugacije (sto se tice primanja :D) Vjerujem da ce sutra da igraci pocrkaju kao tici, u 17h u Mostaru ima da bude 40 stepeni :D
vama ce biti teze, mi smo navikli na mostarsku vrucinu :D

KreKre
Kontakt:

Post Postao/la KreKre » 23 avg 2011, 15:30

Samo da ti kazem da je savska kotlina, ili ti Posavima rame uz rame sa hercegovackom vrucinom, Gradiska u ljetnom periodu u top 5 najtoplijih gradova :D al' svejedno ovi nasi bi najradije kao u kosarci, po cetvrtinam da igraju. Neki dan, protiv Goska, i jedni i drugi mole sudiju poslije 20ak min za pauzu, a ovaj dobar cova pa se sazalio na njih :D
www.fkkozara.net

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 23 avg 2011, 15:31

Hvala vam na odgovorima i želim vam da izborite Evropu ove sezone. Mi smo već navikli da nikad ne pobjeđujemo dole,ali nadam se da ove sezone ni Željezničar neće imati nikakve privilegije.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []