Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Sexmachineboy
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Sexmachineboy » 23 avg 2011, 04:10

-United - Tottenham 30.10. 2010. 2:0
van der Sar - Rafael - Vidic - Ferdinand - Evra - Fletcher - Carrick - Park - Nani - Berbatov - Hernández
-United - Tottenham 22. 08. 2011 3:0
de Gea - Evra - Jones - Evans - Smalling - Anderson - Nani - Young - Cleverley - Rooney - Welbeck

Sastav od prošle sezone u prvoj utakmici protiv Totenhema, i sinoć. Samo Evra i Nani igrali obe tekme(prvih XI). :)
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 23 avg 2011, 11:12

dr.van nostrand je napisao/la:Nije jos gled˙o Valencija utakmicu.
Im˙o coj˙k preca posla ;) .
Inace Lennon ima prilicno losu koncentraciju pri zavrsetku napada, veceras je bio bas u takvim situacijama totalno out. Defoe je uspio izgubiti cini mi se svaki duel :) .

ma SAF radi pametno, ova selekcija je za United pun pogodak, ove sezone mnogo vise sirine u ekipi.
**** ga, neda mi se, uvijek neko akcijanje kada igra Manco :mrgreen: .

Naravno da mislim da je Lenon bolji,.. Ne mijenjam misljenje tako lako, jedna tekma mi nista ne znaci. Ovdje se mogu procitati razno razne gluposti,.. Smeling bolji od Ferdinanda, Dzons od Vidica, a Keverli na nivou Snajdera :mrgreen: :lol: ,.. Ozbiljni ljudi ne donose ovakve zakljucke na osnovu 2-3 utakmice.

Velicali ste Nanija nakon dobre partije protiv Sitija, pa onda kukakte da je bio slab u prva dva kola,.. Isti slucaj sa Andersonom Konstantno pljujete pa lizete. Ja sam i nakon dobre tekme protiv Sitija bio rezervisan kada je pitanju Nani. Vec sam navikao da on zna odigrati dobar/odlican mec, pa da ga u sljedeca 2-3 nema ni na mapi. Na sta bi licilo da poslije svake tekme nanovo mijenjam misljenje :mrgreen: . Sada se hvali Anderson i pise kako Snajder nije potreban :mrgreen: . A jos na poluvremenu ste pisali da lik ne moze sastaviti dva tacna dodavanja, da je medju najgorim na terenu,.. I onda za 45 min. se promjeni misljenje i napise da Snajder nije potreban :mrgreen: :lol: . Pa stvarno ste,.. NeJmam rijeci :mrgreen: .

Trasimaco

Pit'o sam te, a nisam stigao upratiti tvoj odgovor ako si ga poslao,.. Da li je za tebe Lenon bio bolji od Valensie dok je ovaj igr'o za Vigan!?? Ko je po tebi bio bolji igrac u prosloj sezoni, Jang ili Lenon!? Onako iskreno, koga si u prosloj sezoni smatr'o boljim igracem!? Hocu ti reci, da bi vidio pravu vrijednost igraca moras ga vidjeti u velikom klubu. Lenon ima bolje predispozicije od Mancini krila, ali nema vezni red koji ce izvrsiti pritisak, napraviti visak i tako za krila ostvariti puno vise prostora. Sporandzije VDV i Kranjcar ne odgovaraju igri kakvu zahtjevaju Lenon i Bejl. Oni bi bili puno bolji u Mancesteru koji igra igru kakva njima odgovara,.. Brza transformacija iz odbrane u napad, koja obicno razbija nepostavljenu protivnicku odbranu. Sa Kranjcarem i Vartom ne mozes igrati takvu igru.

Imas onog Pedra koji dere u Barseloni,.. Mnogi smatraju da je jedan od najboljih krilnih igraca na svijetu. Lako je igrati u Barseloni kada se vezni red vrti blizu protivnickog sesnaesterca, kada Mesi i Iniesta navlace po dva igraca na sebe, da bi se Pedro mog'o ubaciti u prazan prostor. O Pedru bi imali potpuno drugacije misljenje da igra u Sevilji. Fudbal je kolektivan sport, svaki igrac uveliko zavisi od ostatka ekipe. U tome je poenta.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 23 avg 2011, 12:14

slika
:lol: :lol: :lol:

Valencia, Lennon je bezglava kokos. Moze dobro trcati, samo sto on ne zna gdje trci. Nije vazno s kim igra, kad se cini da ne zna osnove igre. Da je dao jedan jednostavan pas prema VDV sinoc, Tottenham bi dao gol. Ali ne, treba mu bar 5 sekundi da shvati sta treba uraditi. Smijesan igrac i porediti ga s bilo kojim od krila Uniteda je smijesno. Ti mozes zagovarati to da bi on bolje igrao u nekom drugom klubu, ali to se nece desiti. S razlogom, rekao bih.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 23 avg 2011, 12:20

Lennon je obicni kloc koji ne zasluzuje nositi vodu u Unitedu.
Covjek koji zna trcati ali iskljucivo vodoravno.Poprecno trcanje je njemu pojam kao i kvantna fizika.
Poredit ga sa Valencijom i Nanijem je krajnje neozbiljno...
Stranger in the night. SIDA in the morning!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 23 avg 2011, 12:38

Cuj gore,tottenham nema vezni red,da vrsi pritisak,a mancho ima,heheheheh,...Kranjcar,Van der Vaart i Huddelstone,....to nije isprika za Lennona,vezni red je sjajan,i prosle sezone jos sa Modricem,....Valencija,takodjer nema neku raznovrsnst u igri,ima taj prodor,centriranje,i defanzivno odlicno odraduje poso,dok Lennon ima brzinu,prodor,koji,ako nije sto postotna kontra,zavrsava znamo kako,a njegovo centriranje,ne treba ni spominjat,...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 23 avg 2011, 12:39

MOMČAD koju je menadžer Uniteda Alex Ferguson poslao na travnjak Old Trafforda protiv Tottenhama bila je druga najmlađa u povijesti kluba koja je nastupila u Premiershipu.

Manchester United je pobijedio 3:0. Znatno bolju igru su Crveni vragovi pokazali u nastavku, kada su zabili i sva tri gola, nego u prvom dijelu. Konstatirao je to i Sir Alex.

"U prvom poluvremenu igralo se vrlo brzo. Igra se jako brzo prenosila s jednog na drugi kraj igrališta. Tottenham je imao jako često loptu u svojim nogama. No, igrom moje momčadi u nastavku sam oduševljen, bila je fantastična", ushićeno je komentirao Ferguson.

Osvrnuo se i na vrlo mladu postavu...

"Kažete, druga najmlađa u povijesti kluba u Premiershipu? Sretan sam zbog toga, jer vam to najbolje govori koliko puno vjerujemo našim mladim igračima. Pogotovo kada vidite kakve sposobnosti imaju. Momčad ima fantastičan potencijal."

Na kraju je Ferguson odaslao i jednu pojedinačnu pohvalu, i to na adresu Dannyja Welbecka, koji je postigao prvi gol domaćina u 61. minuti, da bi 15 minuta nakon toga asistirao za drugi strijelcu Andersonu.

"U prvom poluvremenu nije igrao kao centralni napadač. Previše je išao u sredinu terena. I on i Wayne Rooney. Naznačili smo u svlačionici da trebamo puno više prisutnosti u vrhu napada i kretanja u prostor", istaknuo je Fergie.

"Kasnije je to puno bolje funkcioniralo. Welbeck je uvijek pokazivao veliki potencijal. Razvio se kada smo ga poslali na posudbu u Sunderland. Pred njime je velika budućnost", dodao je.

Harry Redknapp, pak, smatra da se Tottenham još dobro i držao.

"Držim da smo se dosta dugo dobro držali. Štoviše, u poluvremenu mi se činilo da imamo potpuno jednake izglede za pobjedu kao i oni. Tako sam mislio sve do njihovog prvog gola koji je bio vitalan i prelomio je utakmicu. Taj je pogodak njima dao samopouzdanje, a mi smo se morali otvoriti", analizirao je Redknapp.

"Ubacio sam Pavljučenka (umjesto Nike Kranjčara, opa.a) kao drugu špicu. Povukao sam Van der Vaarta u sredinu. Tada smo pokušali otvorenom igrom stići do izjednačenja. Počeli smo igrati suviše otvoreno, u tome je bio problem. Imali smo i mi svoje šanse, Van der Vaart, Pavljučenko i Defoe su mogli zabiti. Bio sam oduševljen s našom igrom 70 minuta. Nakon toga smo se previše otvorili i na kraju smo uvjerljivo izgubili", zaključio je.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 23 avg 2011, 12:45

Tottenham se drzao zbog Friedela koji se svaki put kad igra protiv Uniteda pretvori u najboljeg golmana na svijetu. Onaj sut Cleverleya na pocetku utakmice je trebao biti vodeci gol i onda bi stvari bile mnogo drugacije.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 23 avg 2011, 12:47

slika

Pazi samo ovu zvijer. 8-)

MIREL81
Kontakt:

Post Postao/la MIREL81 » 23 avg 2011, 12:55

Trasimaco je napisao/la:slika

Pazi samo ovu zvijer. 8-)
druze on sve vise i vise lici na Vidica al treba mu jos da bi stigao na njegov nivo ;)

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 23 avg 2011, 12:57

Ko je rekao da je on bolji od Vidica? Samo kazem da je strasna stvar sto United ima tako dobrog rezervnog igraca na toj poziciji. On bi igrao prvu postavu u svakom timu u ligi.

United Rule
Kontakt:

Post Postao/la United Rule » 23 avg 2011, 13:03

Gledao sam malo prvog i drugo poluvrijeme i iako sam navijao za Tottenham, mogu reci da zasigurno nisam gledao boljeg Manchu jos od odlaska Ronalda. Oni momci su objasnili. Jos da Sneijder dodje i to ce biti ekipa za LP
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010

MIREL81
Kontakt:

Post Postao/la MIREL81 » 23 avg 2011, 13:04

Trasimaco je napisao/la:Ko je rekao da je on bolji od Vidica? Samo kazem da je strasna stvar sto United ima tako dobrog rezervnog igraca na toj poziciji. On bi igrao prvu postavu u svakom timu u ligi.
nismo se razumjeli : :oops: :) ja sam rekao da lici na Vidica i ako bogda u buducnosti ce bit cak i bolji od njeg pogotov dok mu sir ALEX objasni neke stvari :)

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 23 avg 2011, 13:09

United Rule je napisao/la:Gledao sam malo prvog i drugo poluvrijeme i iako sam navijao za Tottenham, mogu reci da zasigurno nisam gledao boljeg Manchu jos od odlaska Ronalda. Oni momci su objasnili. Jos da Sneijder dodje i to ce biti ekipa za LP
Drug, je li tebi dobro? :lol:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 23 avg 2011, 13:11

Na trenutak sam pomislio da pisete o Besliji,.. Mora da je Kapelo teska levatina sto ga poziva u nacionalni tim. Kad ti je sve tako smijesno, bice da je i Kapelo smijesan. Vjerovatno su levati i oni koji su mu odredili cijenu od 21 milion eura (kolika je cijena Valensie i nesto manje za Janga, a malo vise za Nanija), kao i oni sto ga ne bi dali za manje od 30 miliona. Ako mu je tolika cijena u Totenhemu, u Manci bi bila makar za 10 miliona veca. Valjda je to nepobitna cinjenica. Sve u svemu, ocekivao sam malo ozbiljniji komentar od tebe,..

Lenon ima takav stil igre koji se nekome moze svidjati ili ne svidjati, al' ismijavati njegove igracke kvalitete, to je vec teski subjektivizam zasnovan na licnom animozitetu. On uglavnom napada preko aut linije (sto ne znaci da ne ulazi u sredinu ili da ne znaci uci), jer mu brzina dozvoljava da bude predvidiv (kao i Bejlu). Slicno je igrao Mark Overmars za kojeg se uvijek znalo gdje ce krenuti, al' ga opet niko nije mogao zaustaviti. Za razliku od Volkota ima dobar dribling i dosta dobar centarsut. Steta sto u ovoj sezoni nije presao u Liverpul (bio im skup), jer bi tamo pokazao da je najbolje desno krilo u EPL.

I ponavljam,.. Valensiu niko nije smatrao velikim igracem dok nije dosao u MU. Janga niko nije smatrao boljim od Lenona dok nije dosao u MU. Kad si u dobrom okruzenju i ti si bolji,..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 23 avg 2011, 13:21

trxel je napisao/la:Cuj gore,tottenham nema vezni red,da vrsi pritisak,a mancho ima,heheheheh,...Kranjcar,Van der Vaart i Huddelstone,....to nije isprika za Lennona,vezni red je sjajan,i prosle sezone jos sa Modricem,....Valencija,takodjer nema neku raznovrsnst u igri,ima taj prodor,centriranje,i defanzivno odlicno odraduje poso,dok Lennon ima brzinu,prodor,koji,ako nije sto postotna kontra,zavrsava znamo kako,a njegovo centriranje,ne treba ni spominjat,...
Pa taj vezni red je katastrofa. Tri truta sa nikakvom brzinom i dinamikom. Sa ta tri veznjaka nece nista postici. To je sigurno.

Tesko je igracima kao sto su Valensia i Lenon ulaziti u sredinu. Uopste je tesko desnjaku ulaziti u sredinu, posebno kada je u punoj brzini. Probajte pa ce te vidjeti kako je :mrgreen: . Zbog toga je 'moda' da se desnjaci prebacuju na lijevo, a lijevaci na desno krilo. Dakle, nema nista cudno u tome sto Valensia i Lenon uglavnom djeluju uz aut liniju.

Igraci kao Roben, Riberi i Persi rade nagla zaustavljanja ili nagle promjena pravca u punoj brzini. Zbog toga im noge pucaju ko ledenice. Takva nacin igre ima veliku cijenu po igrace.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 avg 2011, 13:28

Kako je lijepo gledat ovaj United bez Carricka. Toliko brze, ljepse, ma bolje u svakom smislu. Tek sam vidim koliko nas je kocio.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 23 avg 2011, 13:42

Mozda ljepse, ali ne mora znaciti da je bolje. I budi siguran da ce on zaigrati vrlo brzo, pogotovo u jacim utakmicama.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 avg 2011, 13:53

Trasimaco je napisao/la:Mozda ljepse, ali ne mora znaciti da je bolje. I budi siguran da ce on zaigrati vrlo brzo, pogotovo u jacim utakmicama.
Ne znam bas, City i Tottenham nisu bezveze ekipe, pa je sjedio na klupi. Jos kad se Fletcher vrati ne vidim nikakvu potrebu za njega. U Ligi Prvaka 3 centralna vezna Clev, Anderson i Fletcher. Ili Parka ili Giggs tu ubacit kao prosle sezone. Carrick je bio glavni razlog za onu sporu, tesku igru prosle sezone gdje su muku mucili u skoro svakoj utakmici u gostima. Iako sam ga branio u zadnje vrijeme, mislim da je i Berbatov bio dio toga. I da u ovoj ekipi on bas i ne odgovara. Pogotovo jer je Rooney sve bolji u povucenoj ulozi gdje i Berba najvise uziva.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 23 avg 2011, 14:06

Dzaba, ja cijenim defanzivnu igru Carricka. On je najbolji defanzivni vezni igrac koje ovaj tim ima. Mozda bi Jones mogao ponekad zauzeti tu poziciju, ali ne bih volio da ga se mice sa mjesta stopera kad vec onako dobro igra. Ipak, kad se vrate Rio i Vida, to bi se moglo desiti. Fletcher je puno ofanzivniji i on nikad ne moze uraditi posao koji Carrick uradi, jer ne cita igru tako dobro. Berba je sad mozda i cetvrti izbor napadaca, ali takvog igraca uvijek valja imati u rezervi kakva god da mu je forma. Zna se cesto desiti da jedna linija bude skroz pokosena povredama. Pogledaj odbranu sad. Ali zbog sirine tima se na srecu ne osjeti nista. Isto se moze desiti i napadacima.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 avg 2011, 14:20

Trasimaco je napisao/la:Dzaba, ja cijenim defanzivnu igru Carricka. On je najbolji defanzivni vezni igrac koje ovaj tim ima. Mozda bi Jones mogao ponekad zauzeti tu poziciju, ali ne bih volio da ga se mice sa mjesta stopera kad vec onako dobro igra. Ipak, kad se vrate Rio i Vida, to bi se moglo desiti. Fletcher je puno ofanzivniji i on nikad ne moze uraditi posao koji Carrick uradi, jer ne cita igru tako dobro. Berba je sad mozda i cetvrti izbor napadaca, ali takvog igraca uvijek valja imati u rezervi kakva god da mu je forma. Zna se cesto desiti da jedna linija bude skroz pokosena povredama. Pogledaj odbranu sad. Ali zbog sirine tima se na srecu ne osjeti nista. Isto se moze desiti i napadacima.
Naravno, uvijek se mora imat najmanje 4 centarfora koji su spremni igrat u svakom trenutku i protiv svake ekipe. A svi se sjecamo slavnog kvarteta Yorke, Cole, Sheringham, Solskjaer. Ove sezone su tu Berba, Rooney, Welbeck i Hernandez. Plus Diouf, Owen i Macheda. Samo ne znam sta planira sa Machedom, mora nesto radit.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.