peti novembar je napisao/la:One koji spominju rušenje Amara smatram, ili neupućenim neznalicama ili neprijateljima FK Željezničar.
Neznalice me ne brinu, njih treba naučiti i objasniti im neke stvari, a sa neprijateljima znamo i znaćemo kako treba...
Za ove neupućene neznalice samo da navedem neke činjenice:
1. Amar Osim je svojim prisustvom u FK Željezničar donio toliko trofeja kao ni jedan trener do sada
(u svakoj sezoni kad je3 vodio klub donio trofej) i donijeće ih još mnogo, samo ga pustimo da radi.
2. Za vrijeme Amara Osima naš klub je prodao nekoliko igrača za velike pare ( Bekrić, Šehić, Višča, Cocalić), prije toga igrače smo prodavali za siću.
3. Za vrijeme Amara kasa kluba se podobro napunila a puni se i dalje....
4. Amar Osim je za mnoge trenere "filozof", takav mu je bio i otac. Znamo šta mu je "babo filozof" postigao sa Željom i svim drugim klubovima koje je trenirao.
5. Za vrijeme Amara naš klub ima pripreme po Sloveniji i igra sa renomiranim protivnicima za razliku od ranijih priprema te igra u evropskoj opremi.
6. ]Amar Osim nikad izdat Želju neće i jedino u tog čovijeka imam povjerenje.[/b] Danas se povjerenje mase, a posebno Željinih navijača, teško stiče.
7. Amar Osim je sin od Ivice Osima, to dovoljno govori.
8. Amar Osim ima viziju kako stvoriti, na ovim našim jadnim prostorima, velikog i modernog Željezničara.
9. Ako ćemo i to gledati, po meni Amar ima najbolji imidž u ligi, pravi boemski odnosno rokerski.
10. I na kraju, što mnogi ovdje pametnjakovići ne znaju, Amaru je Željo u krvi, Amar je kao dijete, na jugu sa zastavom u ruci navijao za Želju.
11. Amar Osim VOLI ŽELJU.
AMAR, AMAR, OSIM,OSIM !