Upravu je Adiyiah, nikad nije dobio priliku u A timu i ja bih rekao da je to greška, ali kao što sam kaže "Kad ste mladi igrač teško je reći ne tako velikom klubu poput Milana. Međutim kada dođete tamo i tamo nema mjesta za vas, morate se odlučiti otići negdje napraviti velike stvari i vratiti se."England je napisao/la:A cuj ovog kljusinu...ovaj nema pojma sta priča...
Dominic Adiyiah po treći puta je poslan na posudbu otkako je 2010. godine stigao među Rossonere iz norveškog Fredrikstada. Nakon što je bio na posudbama u talijanskoj Reggini i beogradskom Partizanu, Milan je odlučio Adiyiaha posuditi turskom drugoligašu Karsiyaki.
Nakon što je zadivio svijet na Svjetskom prvenstvu do 20 godina 2009. godine u Egiptu gdje je bio najbolji igrač i najbolji strijelac turnira, od mnoštva ponuda prihvatio je onu s Meazze i sad se mladi napadač reprezentacije Gane itekako kaje: "Za mene, moram to reći prelazak u Milan bio je velika pogreška. Kad ste mladi igrač teško je reći ne tako velikom klubu poput Milana. Međutim kada dođete tamo i tamo nema mjesta za vas, morate se odlučiti otići negdje napraviti velike stvari i vratiti se."
AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Boateng_27
- Kontakt:
Re: AC Milan
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)
Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion
Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion
po meni je on odlican igrac , kao i cijela ta generacija ganinih igraca , pratio sam SP .. klubovi koji su doveli te igrace sigurno se nisu pokajali .. sem naseg milana
KEVIN-PRINCE BOATENG27
stanko barać , bojan bogdanović, damir čmarkota , darijo srna , vedran ćorluka , dejan lovren , mirko alilović , ivan ljubičić, ivan dodig , čmarin ćilić ... NE TREBAJU NAM !
stanko barać , bojan bogdanović, damir čmarkota , darijo srna , vedran ćorluka , dejan lovren , mirko alilović , ivan ljubičić, ivan dodig , čmarin ćilić ... NE TREBAJU NAM !
- Boateng_27
- Kontakt:
Kaka krajem mjeseca potpisuje
http://translate.googleusercontent.com/ ... 90thldhoGA" onclick="window.open(this.href);return false;
@franco_tm Dobrodošao, nadam se da ćeš biti aktivan
http://translate.googleusercontent.com/ ... 90thldhoGA" onclick="window.open(this.href);return false;
@franco_tm Dobrodošao, nadam se da ćeš biti aktivan
pročitao sam i ja neki lik izjavio kaka je već igrač milana wtf? aquillani i kaka? pa igraju na istoj poziciji? koga oni više je*u u zdrav mozak 
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- Boateng_27
- Kontakt:
Aquilani je CMF, Kaka je AMFbaresi#6 je napisao/la:pročitao sam i ja neki lik izjavio kaka je već igrač milana wtf? aquillani i kaka? pa igraju na istoj poziciji? koga oni više je*u u zdrav mozak
Nece Kaka nigdje,prvenstveno jer Real nema adekvatnu zamjenu za njega,a na kraju krajeva Mou ocekuje pravog Kaku ove sezone.. Hvala Bogu,imaju pa mogu odbit pare..
Nego sve mi se cini da ce vam Balonja doc,izostavlja ga Mancini u timu,on nezadovoljan..
Jos jedan dokaz da Kaka nece doci je da Milan uzima samo kontraverzne igrace,Kaka nije takav..
Mozda vam uz Balonju dodje i Bellamy..
Nego sve mi se cini da ce vam Balonja doc,izostavlja ga Mancini u timu,on nezadovoljan..
Jos jedan dokaz da Kaka nece doci je da Milan uzima samo kontraverzne igrace,Kaka nije takav..
Mozda vam uz Balonju dodje i Bellamy..
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
čuj kaka nije takav pa neće u milan, a gues what on je već bio u milanu a ni tada nije bio takav
a druga stvar kažeš nema real zamjene za kaku, pa kaka je zamjena, nije uopšte prvi tim, a ozil njegovu poziciju igra i više nego dobro, a sad imate i sahina, koji može po potrebi uskočiti i na tu poziciju, ne kažem da će kaka 100% u milan, ali ima smisla, jbg kod morinja ne igra, biće sve nezadovoljniji, a plaćen je suhim zlatom, svako kolo koje presjedi na klupi vrijednost mu pada, samo ne kontam koju korist ima real da ga da milanu za triput manje nego što u ga oni platili, mogu ga nekim englezima puno skuplje prodati
a druga stvar kažeš nema real zamjene za kaku, pa kaka je zamjena, nije uopšte prvi tim, a ozil njegovu poziciju igra i više nego dobro, a sad imate i sahina, koji može po potrebi uskočiti i na tu poziciju, ne kažem da će kaka 100% u milan, ali ima smisla, jbg kod morinja ne igra, biće sve nezadovoljniji, a plaćen je suhim zlatom, svako kolo koje presjedi na klupi vrijednost mu pada, samo ne kontam koju korist ima real da ga da milanu za triput manje nego što u ga oni platili, mogu ga nekim englezima puno skuplje prodati
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
To za Kaku je bila sala,jer kad pogledas igrace Milana-Ibro,Gatusso,Cassano,Boateng i mozda Balonja nije nijedan cvjecka, a Kaka je srkoz suprotno od njih.. Ako malo pogledas u Realu svaka pozicija ima savrsenu zamjenu a odlaskom Kake jedino Ozil ne bi imao zamjenu,cak sto vise smatram da ce Kaka izborit i prvih 11 jer znamo da Mou moze izvuc najbolje iz igraca.. Sahin je doveden da igra centralnog veznog..tony-mortale je napisao/la:čuj kaka nije takav pa neće u milan, a gues what on je već bio u milanu a ni tada nije bio takav![]()
Ne znam sta vama bi sa Gansom,on bi vam lego ko kec na desetku,Hamsik takodjer i uz Montoliva/Akvlanija koji bi zauzeli mjesto centralnog veznog ,Milan bi donekle izgubio staticnost i napokon bi igrali vise pasova i imali posjed,sto je za razliku od prosle sezone gdje ste tu igru imali protiv manjih klubova ,a protiv vecih su vas pojedinci izvlacili..
Real je vratio pare za Kaku to je sigurno, vjerovatno su cak i profitirali. Platili su ga 70 miliona, ali su od njegovih dresova i marketinga zaradili 100+ isto kao i za Ronalda, pa mi je nekako logicno da ga se sad rijese jer ima ogromnu platu. Medjutim, ja ne vjerujem da ce doci, jer bas sto ovo Blancos govori Mourinho ce mu ukazivati povjerenje to je sigurno, i ja dijelim sa njim misljenje da ce postati standardni prvotimac i jedan od glavnih igraca Reala jer su ga povrede zaobisle. A sto se tice ostalih transfera u Milan mislim da smo mi zavrsili za ovo ljeto sa dolaskom Aquilanija.
- tony-mortale
- Kontakt:
to za dresove je najveća laž na svijetu-ne mislim na real već na bilo koji klub, nedavno sam našao zanimljiv članak o tome, kakvo isplaćivanje igrača prodajom dresova, pa ne proizvodi real dresove, adidas je njima platio milione da im bude sponzor i da nose njihovu opremu, ali adidas prodaje dresove a ne real, eventualno ima neki procenat od prodanog dresa ali ni izbliza toliki da bi se prodajom dresova zaradilo 100 miliona
tako isto i nike za barsu ili bilo koji drugi proizvođač za bilo koji drugi klub
a neznam kako će se tako mirni kaka uklopiti sa mesarima pepeom, marcelom, alonsom, kedirom ili ramosom, to su sve dokazani kostolomci i kavgadžije, a ni trener nije neko oličenje poštenja i sportskog ponašanja
tako isto i nike za barsu ili bilo koji drugi proizvođač za bilo koji drugi klub
a neznam kako će se tako mirni kaka uklopiti sa mesarima pepeom, marcelom, alonsom, kedirom ili ramosom, to su sve dokazani kostolomci i kavgadžije, a ni trener nije neko oličenje poštenja i sportskog ponašanja
Pa ne mora druze biti od dresova, moze marketing dosta donijeti, pa Kaka je igrac koji dovodi raju na stadione, znaci pare od karata, pa evo sad u Kini bili koliko li su samo zaradili na Ronaldu i Kaki to mozemo samo zamisljati. Tako da ja vjerujem da su vratili vecinu novca od transfera.tony-mortale je napisao/la:to za dresove je najveća laž na svijetu-ne mislim na real već na bilo koji klub, nedavno sam našao zanimljiv članak o tome, kakvo isplaćivanje igrača prodajom dresova, pa ne proizvodi real dresove, adidas je njima platio milione da im bude sponzor i da nose njihovu opremu, ali adidas prodaje dresove a ne real, eventualno ima neki procenat od prodanog dresa ali ni izbliza toliki da bi se prodajom dresova zaradilo 100 miliona![]()
Ja ne znam postojil klub adidas il nike.. Naravno oni su sponzori i proizvodjaci pa dobivaju procenat od dresovama najveci dio ide klubu,boze moj da nema kluba ne bi bilo tih dresova..Cinjenica da je Real prodao 1.2 miliona dresova Ronalda za jednu godinu,a nijedan nije ispod 40-50 eura,ove sezone je taj podatak jos veci,ni sa Kakom nije drugacija situacija.. Npr Real je zahvaljujuci tome i televizijskim pravima zaradio 400 mil. za sezonu,pa im zadrzavanje Kake ne predstavlja problem.. Kaka ce se vratit u formu i biti jedan od najboljih igraca svijeta,vidjet cete..tony-mortale je napisao/la:to za dresove je najveća laž na svijetu-ne mislim na real već na bilo koji klub, nedavno sam našao zanimljiv članak o tome, kakvo isplaćivanje igrača prodajom dresova, pa ne proizvodi real dresove, adidas je njima platio milione da im bude sponzor i da nose njihovu opremu, ali adidas prodaje dresove a ne real, eventualno ima neki procenat od prodanog dresa ali ni izbliza toliki da bi se prodajom dresova zaradilo 100 miliona![]()
- tony-mortale
- Kontakt:
real uzme razliku između cijene adidasovog bijelog dresa bez ikakvih oznaka kluba i imena igrača i cijene bijelog dresa sa realovim grbom i imenom igrača, kažeš realov dres košta 40-50 e, a obični bijeli adidas je koliko??
e oduzmeš od 40-50 eura tu cifru i to ti je to
Pises glupostitony-mortale je napisao/la:real uzme razliku između cijene adidasovog bijelog dresa bez ikakvih oznaka kluba i imena igrača i cijene bijelog dresa sa realovim grbom i imenom igrača, kažeš realov dres košta 40-50 e, a obični bijeli adidas je koliko??
postigne se ugovor sa proizvodjacem.. On proizvodi dresove samim tim dobiva prodanost jer je rijec o velikom brendu-nogometni klub
marka uzima manje od polovice sto je njima itekako dovoljno s obzirom na broj prodaje dresova,uz to postaju sponzor kluba,tj oblaci sve igrace za vrijeme propagande-trening/utakmica/turneja i samim tim stice popularnost i rast prodaje drugih proizvoda iste marke
Real dobiva veliki dio na dresovima, a marka dobiva popularnost-zbog cega su nike i adidas najpoznatije i najpozeljnije marke, vraca novac od proizvodnje dresova i dobiva fin postotak
To nema veze sa nogometom ali je dosta profitabilno,ima tu jos dosta stvari na kojima klubovi zaradjuju..
- Boateng_27
- Kontakt:
Aquilani danas stiže na liječnički pregled u Milano, moguć debi protiv Cagliarija
http://translate.googleusercontent.com/ ... lxsAVSdeiQ" onclick="window.open(this.href);return false;
http://translate.googleusercontent.com/ ... lxsAVSdeiQ" onclick="window.open(this.href);return false;
- senad_flamin
- Kontakt:
Kako god bit ce korisniji od Ambrosinia,Gattusa, i da ne zaboravim Flaminia koji u toku svoje karijere nikad nije opucao loptu visoku niti pogodio okvir gola,uvijek traljavo 2-3 metra pored golaBoateng_27 je napisao/la:Aquilani danas stiže na liječnički pregled u Milano, moguć debi protiv Cagliarija![]()
Aquilani ima barem bolji sut
-RIVALDO-
Sve to stoji, ali kako ce deverati sa povredama? Uvijek je on bio dobar igrac (da nije ne bi imao ovakvu karijeru) ali uvijek kada treba da napravi iskorak, on se povrijedi.senad_flamin je napisao/la:Kako god bit ce korisniji od Ambrosinia,Gattusa, i da ne zaboravim Flaminia koji u toku svoje karijere nikad nije opucao loptu visoku niti pogodio okvir gola,uvijek traljavo 2-3 metra pored golaBoateng_27 je napisao/la:Aquilani danas stiže na liječnički pregled u Milano, moguć debi protiv Cagliarija![]()
Aquilani ima barem bolji sut
- tony-mortale
- Kontakt:
haL_blancos je napisao/la:Pises glupostitony-mortale je napisao/la:real uzme razliku između cijene adidasovog bijelog dresa bez ikakvih oznaka kluba i imena igrača i cijene bijelog dresa sa realovim grbom i imenom igrača, kažeš realov dres košta 40-50 e, a obični bijeli adidas je koliko??
postigne se ugovor sa proizvodjacem.. On proizvodi dresove samim tim dobiva prodanost jer je rijec o velikom brendu-nogometni klub
marka uzima manje od polovice sto je njima itekako dovoljno s obzirom na broj prodaje dresova,uz to postaju sponzor kluba,tj oblaci sve igrace za vrijeme propagande-trening/utakmica/turneja i samim tim stice popularnost i rast prodaje drugih proizvoda iste marke
Real dobiva veliki dio na dresovima, a marka dobiva popularnost-zbog cega su nike i adidas najpoznatije i najpozeljnije marke, vraca novac od proizvodnje dresova i dobiva fin postotak
To nema veze sa nogometom ali je dosta profitabilno,ima tu jos dosta stvari na kojima klubovi zaradjuju..
o jbt niko to nije znao.
naravno da zarađuju, ali ni blizu cifara koje se spominju,
zamisli koliko su ljudi u mačesteru glupi pustili ronalda za manje od 100m a on samo na dresovima zarađuje 400 miliona, al jbg kad su budale.
dosta offa, ko vjeruje da godišnje klub xy zaradi 400 miliona na nprodaji dresova nek vjeruje
jeeeeeee
sad smo svi presretni jer je alberto taj koji je falio milanovom veznom redu da postane najbolji na svijetu i šire, sad cijela evropa drhti od same pomisli na taj vezni red milana
Ne znam koliko si upucen,ali Perez je jedan od najvecih biznismena na svijetu,samim tim izvlaci maximalan profit iz svakog igraca.Ugovori u Realu sto se tice dresova su apsolutno drugaciji od onih u Manchesteru..Mancho je pokusao zadrzati CRa ali ipak Perez ga je privukao sebi.. Sto se tice godisnje zarade od dresova ona nije ni priblizna 400 mil,to je sav profit kluba ukljucujuci tv prava,ulaznice,polufinale LP,ucesce u ligi,sponzori + ostale stvari,dakle profit je jos vec,ali zbog proslogodisnje kupovine ipak je samo 400 miliona konacan profit.
Zasto United nije odbio Real? zato sto je Pero pitao posto? ovi iz zajebancije
rekli toliko a on uplatio cijeli iznos isti dan sto je bila jedna od najvecih transakcija ikad.
A sve to sa adidasom i slicno mislim Pero je na jednom sastanku rekao da su vratili sav novac od prodaje dresova,i predstavio je neke podatke jbg
A dres je kostao 85 eura,i nakon sto je zgrnuo silne pare na "9" promjenom na "7" na brend koji je vec bio CR7 ne treba sumnjati da je iznos vracen(uz onih 90 golova u 90 meceva
)
A Kakinih 10 milja se sigurno moze istrpiti jos jednu godinu,Zidan je imao 29 kad je dosao u Real,doduse malo drugcija prica
ajde necu vise.
Da ne bude off vidimo se u grupi LP
A sve to sa adidasom i slicno mislim Pero je na jednom sastanku rekao da su vratili sav novac od prodaje dresova,i predstavio je neke podatke jbg
A dres je kostao 85 eura,i nakon sto je zgrnuo silne pare na "9" promjenom na "7" na brend koji je vec bio CR7 ne treba sumnjati da je iznos vracen(uz onih 90 golova u 90 meceva
A Kakinih 10 milja se sigurno moze istrpiti jos jednu godinu,Zidan je imao 29 kad je dosao u Real,doduse malo drugcija prica
ajde necu vise.
Da ne bude off vidimo se u grupi LP
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.