Izjave nakon izvlačenja parova Lige Prvaka :
Karl-Heinz Rummenigge:"Jako zanimljiva grupa! Uz klubove iz Španije, Engleske i Italije smo ovdje na startu suočeni s najjačim ligama Europe. Velika kvaliteta vlada ovdje. Ali, cilj FC Bayerna ostaje prolazak do nokaut faze Lige Prvaka."
Christian Nerlinger: "Prilično teška grupa, u kojoj je naravno favorit Bayern München. Ostale ekipe su jakog statusa. Pogotovo kada usporedite klubove od prošle sezone, velika je razlika. Veselimo se užitku u Ligi Prvaka, ekipa je zagrijana i stoga ćemo maksimalno ovom činu pristupiti. Mi smo Bayern i moramo proći ovu fazu takmičenja."
Jupp Heynckes: "Ovo je najjača grupa. Znam jako dobro status Villareala kao i Napolija. Manchester City ni u ludilu ne smijemo odpisati, jer konačno su izrasli u ekipu osvajanja menunarodnih uspjeha. Da, u najjačoj smo grupi. U svakoj utakmici ćemo morati biti maksimalno koncentrirati, jer svaka utakmica ima svoj značaj."
Philipp Lahm: "Ova grupa je nevjerovatna. Kako smo suočeni s najjačim ligama u Europi to će biti odlična poslastica za navijače. Veselim se užitku Lige Prvaka! Siguran sam da ćemo uz maksimalni pristup utakmici, našu kvalitetu, kao i naše navijače moći proći dalje."
Bastian Schweinsteiger: "Sada je ovo zaista takmičenje Lige Prvaka. Od svih osam grupa nas je zapala najteža, ali nije nas strah. Veselim se utakmicama na Allianz Areni i siguran sam da ćemo se uz Juppa heynckesa odlično pripremiti. Ako želimo biti među najboljim ekipama u Europi, onda moramo proći dalje. Siguran sam da ćemo uspjeti u tome."
Arjen Robben: "Ovo je teška i zanimljiva grupa s jakim protivnicima. Pred nama je šest utakmica na visokoj razini, koja se može postepeno i pojačavati. Ako budemo igrali uz maksimalnu koncentraciju na terenu, siguran sam da možemo proći dalje."
Franck Ribery: "Wohh, nevjerovatno! U svih šest utakmica ćemo morati maksimalno pristupiti. Manchester City želi uspjeh bez obzira na bilo koju vrstu prepreke. Villareal i Napoli su dvije jako dobre ekipa. Moramo biti u vrhunskoj formi da bi se takmičili protiv ovih ekipa."
Manuel Neuer : "Ova grupa je sve samo ne i jednostavna, ovdje nema slabih tačaka. Manchester City je jak, Napoli je prošle sezone igrao odličnu sezonu, dok su ekipe iz Španije same po sebi poznate po opasnoj igri. Ovo bi nam moglo predstavljati problem, ali ako mislimo ostvariti svoj cilj, ovu fazu takmičenja moramo proći."
1974---1975---1976---2001---2013---2020