dino lj je napisao/la:alan ford 26 je napisao/la:Ma smijesno je porediti dinamo ili partizan sa nama, predaleko su oni nama, oni prodaju igrace za milione eura i to u prave klubove iz liga petice a to nije slucajno. Neg brinimo se mi o sebi, pustimo druge. Ovaj kolega s mejtasa nista nije pogresno rekao u ovom kilometarskom postu, naveo je cinjenice svidjalo se to nekome ili ne. I ja sam misljenja da se moglo i moralo u ove dvije godine uraditi vise, narocito na marketingu a bili su svi preduslovi tu nakon sampionske sezone, iskoristiti taj momenat. Pocelo odma naopako vec od proslave titule, jako lose organizovane a toliko smo dugo cekali na to. Cinjenica je da nismo ni napredovali u igri, nismo se izdigli nimalo, kazu ne moze sve odma, pa ne moze al nije ni kratak period dvije god da napravis pomak u igri makar, dovedes kvalitetnog napadaca ako vec preferiras igru sa jednim napadacem, pa do tih nekih finesa tipa fan shop ili da neko ima uvijek u klubu u odredjenom vremenu i sl. Dosta amaterizma je prisutno u klubu. Nisam za smjenu Amara, daleko od toga al se nesto treba mijenjati.
U pravu si kada kazez da se ne poredimo sa Partizanom ili Dinamom ali brate zar treba da strahujemo i svake godine dozivljavamo poraze od Travnika,Slavije ili Zvijezde(ne potcjenjujem niti omalozavam te klubove) i zar netreba da trazimo ozbiljnost i dobru igru kada je nasa liga u pitanju to nema veze sa Evropskim utakmicama.A sto se tice Evrope i tu moras priznati odmah pocnemo skidati gace bez razloga i traziti opravdanje kako su oni mnogo bogatiji i imaju puno bolje uslove.U utakmicama sa Serifom i prvoj utakmici sa Makabijem smo pokazali da se srcem i velikom zeljom i dobar dio toga moze premostiti i da se netreba odmah predavati.
Najbolji primjer da novac i uslovi nisu najbitniji desio se sinoc kada Maribor prosao Glazgov Rendzersa,mnogo veci jaz u budzetu,uslovima,kvalitetu lige i tradiciji je izmedzu Glazgova i Maribora nego sto je bio izmedju Zelje ili Sarajeva u odnosu na njihove protivnike pa ljudi odigrase srcem i prodjose velikog Škotskog šampiona.Sve je stari u glavi i mentalnom sklopu,postujem da je neko bolji i kvalitetniji od tebe ali ne toliko da se unaprijed moras predati i blamaze dozivljvati svake godine.
Slažem se u potpunosti s tobom, ja mislim da je jedino po meni objašnjenje tih slabih igara protiv nazovimo ih tako 'malih' ekipa, MOTIVACIJA.
Ako odigramo bez greške protiv Dinama, pobijedimo Šerifa, razvalimo kući Makabija, a s druge strane, ne možemo tri pasa sastaviti protiv Zrinjskog, primamo golove protiv Širokog i Travnika što ih ne bi Pofalićki primio, onda je to jedino objašnjenje.
Eh sad, neko će reći, problem je u treneru, on ih mora motivisati. NIJE! Da je samo do toga, Braco i Vrbanjuša bi osvajali ligu prvaka.
Amar radi sve što je u njegovoj moći, posljednji dokaz je i ovo rezanje plata. Problem je u njihovm glavama. Jednostavno kad oni sebi kažu da mogu, rezultat ne može doći u pitanje (dokaz finale sa Čelikom).
Možda bi dobro bilo angažovati kakvog psihologa, jer fakat se kod njih može primjetiti nekakav strah i nesigurnost, što je posljedica ničeg drugog nego onog demoliranja od Maccabija, a znamo da nam se i prošle sezone ovo isto desilo nakon Hapoela i treba vremena da se sve stvari vrate na svoje mjesto.