Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

xaviesta
Kontakt:

Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Post Postao/la xaviesta » 26 avg 2011, 00:22

messilla je napisao/la: Bolje išta nego ništa. :mrgreen:
I to od Portugalca , Armenca i neke žene iz San Marina.
Ko na euroviziji :mrgreen:
Don't hate what you don't understand.

Bernabéu
Kontakt:

Post Postao/la Bernabéu » 26 avg 2011, 14:24

Messi je svojim igrama u Barci zaslužio ovu nagradu, ali kada igra za Argentinu to je skroz druga priča. Mišljenja sam da on nikada ne bi postao igrač da nema uz sebe Xavija i Iniestu koji su vrlo važni kotačići u Barcinoj momčadi. Začudilo me je onako malo glasova za Ronalda, iako je bio najbolji strijelac Primere i sam je bio nositelj Realove igre. Dosta nerealno, ali eto. ;)
Por Qué? Yo no entiendo por qué.

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 26 avg 2011, 14:33

A i glup naziv nagrade,najbolji igrac u evropi :? :? A ovo pravilo da se ubrajaju i strani igraci u evr. klubovima je maslo cmara platinija.To se iz aviona vidi.
Sretno zmajevi!!

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 26 avg 2011, 14:35

MARCELO je napisao/la:A i glup naziv nagrade,najbolji igrac u evropi :? :? A ovo pravilo da se ubrajaju i strani igraci u evr. klubovima je maslo cmara platinija.To se iz aviona vidi.
pa dzaba ti sto se stranci, odnosno neevropljani biraju, opet curica ne bi dobila ovu nagradu...

Xavi, Xavi
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 26 avg 2011, 14:38

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
MARCELO je napisao/la:A i glup naziv nagrade,najbolji igrac u evropi :? :? A ovo pravilo da se ubrajaju i strani igraci u evr. klubovima je maslo cmara platinija.To se iz aviona vidi.
pa dzaba ti sto se stranci, odnosno neevropljani biraju, opet curica ne bi dobila ovu nagradu...

Xavi, Xavi
Ma znam to,al et samo kazem.Jbg,da se Platini osigura.Ko je mogo znat da ce Xavi imat vise glasova od Ronalda.Ajd ocekivalo se da ce messi dobit,al i da ce Xavi imat vise od cr7 :? :?
Jbg,ipak je covjek dao preko 50 golova.Onu sezonu kad je rooney dao 40 golova u sezoni,bilo price da bi i on mogo dobit nagradu za najboljeg svjetskog igraca,cak ga i messi (onim svojim vec iritirajucim skromnim rijecima) nazvao boljim od sebe.A sad svi sute.Pa da je odigro i ko Ibisevic,50 golova je 50.
Sretno zmajevi!!

Culé
Kontakt:

Post Postao/la Culé » 26 avg 2011, 14:45

Ovo je UEFA-ina nagrada za najboljeg europskog nogometaša, bit' će i izbor i za najboljeg nogometaša svijeta - FIFA-ina Zlatna lopta. A i tu se već zna k'o je prvi 8-)

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 26 avg 2011, 14:55

a jel se trebo birati najbolji tim UEFA LP...
nesto je slicno bilo proslo zrijebanje grupa za LP, ili se samo meni cini da sam se nesto zaj.ebo...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 26 avg 2011, 14:58

Culé je napisao/la:
Ovo je UEFA-ina nagrada za najboljeg europskog nogometaša, bit' će i izbor i za najboljeg nogometaša svijeta - FIFA-ina Zlatna lopta. A i tu se već zna k'o je prvi 8-)
Pa znam to,al "evropski igrac" a ne igrac u evropskom klubu.Kao sto sam gore vec napisao,Platini,bog i batina.Ne kazem ja da messi nije zasluzio ovu nagradu,samo da se vec u novoj nagradi uvodi novo pravilo da se ubrajaju i strani igraci u evr. klubovima.

Po meni ,veoma veoma glupo jer svi najbolji igraci svijeta igraju u evropskim klubovima(slobodno navedite ako ima ijedan igrac koji ne igra u evropi a da moze konkurirati za fifinu nagradu).Tako se prakticki daje jedna nagrada dva puta,a vrlo vjerovatno istom igracu.
Do ove godine je ,po meni,bilo u redu jer se nagrada davala najboljem igracu lige prvaka u kojoj igraju igraci iz cijeloga svijeta,al opet dolazimo na tu cinjenicu da svi najbolji igraci iz cijeloga svijeta igraju u ligi prvaka(evropskoj).
Isto tako nemojte misliti da to pisem ,samo zato sto bi volio da je cr7 dobio nagradu.Svejedno,eto glasovanjem bi je dobio Xavi :? :? .no coment
Sretno zmajevi!!

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 26 avg 2011, 15:00

ZELJO DO GROBA je napisao/la:a jel se trebo birati najbolji tim UEFA LP...
nesto je slicno bilo proslo zrijebanje grupa za LP, ili se samo meni cini da sam se nesto zaj.ebo...
Do prosle godine se birao najbolji golman,branic,veznjak,napadac i pored toga najbolji igrac(najkorisniji)-prosle godine-cezar,maicon,sneijder,milito,milito a sad su i to ukinuli.
Sretno zmajevi!!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 26 avg 2011, 15:07

jao sto neki vole ronalda! mislim da ova nagrada ima veze samo sa nastupima u ligi prvaka, zbog toga je i dodjeljuju na dan izvlacenja grupa za sljedecu sezonu, a svi znamo da je barca na krilima messija otisla do vrha, dok se doticni ronaldo u polufinalnoj utakmici sa barcom apsolutno nije ni vidio!!
p.s. i jos kad neko spomene ronaldovih 50 golova!? siguran sam da bi ga i tu messi pretekao da je igrao zadnje 3-4 utakmice u prvenstvu.. :lol: :lol: :lol:
Volim te Bosno!!!

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 26 avg 2011, 15:11

xavi26 je napisao/la:jao sto neki vole ronalda! mislim da ova nagrada ima veze samo sa nastupima u ligi prvaka, zbog toga je i dodjeljuju na dan izvlacenja grupa za sljedecu sezonu, a svi znamo da je barca na krilima messija otisla do vrha, dok se doticni ronaldo u polufinalnoj utakmici sa barcom apsolutno nije ni vidio!!
p.s. i jos kad neko spomene ronaldovih 50 golova!? siguran sam da bi ga i tu messi pretekao da je igrao zadnje 3-4 utakmice u prvenstvu.. :lol: :lol: :lol:
Pa de mi bgt reci imal tebi veze recenica:Messi najbolji evropski nogometas :?
Ako se bira evropski nogometas nek bude evropski pa svejedno ko.
Sretno zmajevi!!

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 26 avg 2011, 15:15

MARCELO je napisao/la:
Do prosle godine se birao najbolji golman,branic,veznjak,napadac i pored toga najbolji igrac(najkorisniji)-prosle godine-cezar,maicon,sneijder,milito,milito a sad su i to ukinuli.
Daj kolega, pa si slijepac vidi koliko su Xavi i Messi ispred doticne kristine, samo ti se pravis englez :o
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 26 avg 2011, 15:19

xavi26 je napisao/la:mislim da ova nagrada ima veze samo sa nastupima u ligi prvaka, zbog toga je i dodjeljuju na dan izvlacenja grupa za sljedecu sezonu
pogresno mislis.. barem je onaj na eurosportu rekao drugacije a i kad je bilo predstavljanje igraca prikazivani su dresovi repki kao i neki potezi na tekmama repke ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 26 avg 2011, 15:23

Bernabéu je napisao/la:Messi je svojim igrama u Barci zaslužio ovu nagradu, ali kada igra za Argentinu to je skroz druga priča. Mišljenja sam da on nikada ne bi postao igrač da nema uz sebe Xavija i Iniestu koji su vrlo važni kotačići u Barcinoj momčadi. Začudilo me je onako malo glasova za Ronalda, iako je bio najbolji strijelac Primere i sam je bio nositelj Realove igre. Dosta nerealno, ali eto. ;)
a da ne pricamo o njegovim igrama u portugalu.. pa ubise po svim prvenstvima zahvaljuci ronaldu :roll:
cuj ronaldo nositelj realove igre :mrgreen:
Mišljenja sam da on nikada ne bi postao igrač da nema uz sebe Xavija i Iniestu
:| svasta...
ser del barça es el millor que hi ha !

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 26 avg 2011, 15:25

pa hajd ti meni onda objasni zasto se ova nagrada dodjeljuje bas na dan izvlacenje grupa za sljedecu sezonu lige prvaka!? jecer su pomagali u izvlacenju ljudi koji su sa klubovima bili prvaci evrope (gullit, mateus, figo), pa su prikazivali njihove poteze i iz dresova reprezentacije, mora se znati odakle je ko.. ;)
Volim te Bosno!!!

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 26 avg 2011, 16:05

Dushi_Rob je napisao/la:
MARCELO je napisao/la:
Daj kolega, pa si slijepac vidi koliko su Xavi i Messi ispred doticne kristine, samo ti se pravis englez :o
Kolega citiras pogresan post.Pa to si u pravu tako kad zajedno napises,al kad igraju jedan bez drugog onda se mogu mjerit sa svima.

A ovaj gore post,ti il nisi pratio posljednje izvlacenje grupa(za sezonu 2010/2011) il se pravis katalonac.
Sretno zmajevi!!

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 26 avg 2011, 16:10

xavi26 je napisao/la:pa hajd ti meni onda objasni zasto se ova nagrada dodjeljuje bas na dan izvlacenje grupa za sljedecu sezonu lige prvaka!? jecer su pomagali u izvlacenju ljudi koji su sa klubovima bili prvaci evrope (gullit, mateus, figo), pa su prikazivali njihove poteze i iz dresova reprezentacije, mora se znati odakle je ko.. ;)
Ne mogu ti rec zasto se izvlaci bas na ovaj dan,vjerovatno kako se ponovo ne bi morala okupljati evropska elita.
A onaj voditelj je bas naglasio(sto je i komentator preveo na hrv. jezik ko nije razumio) da se od ove sezone ova nagrada daje za cijelu sezonu dakle od septembra do jula i to za sve tekme(lige,kupovi,reprezentacije pa i naravno liga prvaka).
Sretno zmajevi!!

Culé
Kontakt:

Post Postao/la Culé » 26 avg 2011, 16:55

PRIZNANJE Prvi dobitnik novoutemeljene nagrade
Messi najbolji nogometaš u Europi u izboru Uefe

slika
Napadač španjolskog i europskog prvaka Barcelone Lionel Messi je u izboru u kojem su sudjelovali novinari iz svih zemalja koje su članice Uefe uvjerljivo slavio sa 38 glasova ispred suigrača iz Barcelone Xavija Hernandeza, koji je dobio 11 glasova, i napadača Real Madrida Cristiana Ronalda koji je dobio tri glasa.

MONTE CARLO - Napadač španjolskog i europskog prvaka Barcelone i argentinske reprezentacije Lionel Messi (24) prvi je dobitnik nagrade za najboljeg igrača u Europi u izboru Uefe za sezonu 2010/11., objavljeno je tijekom ždrijeba skupina Lige prvaka za ovu sezonu u Monte Carlu.

Messi je u izboru u kojem su sudjelovali novinari iz svih zemalja koje su članice Uefe uvjerljivo slavio sa 38 glasova ispred suigrača iz Barcelone, španjolskog reprezentativnog veznjaka Xavija Hernandeza, koji je dobio 11 glasova, i napadača Real Madrida i portugalske reprezentacije Cristiana Ronalda koji je dobio tri glasa.

Messi je prošle sezone ukupno postigao 53 pogotka od čega 12 u Ligi prvaka, te je tako treću godinu zaredom bio najbolji strijelac najjačeg klupskog natjecanja na svijetu.

»Želio bih zahvaliti svim koji su glasovali za mene. Sakupljam sve nagrade koje dobijem u svom domu i još uvijek imam mjesta za nove. Čast mi je biti ovako uspješan i odigrati najbolje kada je to najpotrebnije. Također, zahvaljujem se svojim suigračima koji su mi pomogli u osvajanju ove nagrade«, rekao je Messi.

Uefina nagrada za najboljeg igrača u Europi dodjeljuje se od ove godine kao zamjena za najboljeg klupskog igrača godine u izboru Uefe koja se dodjeljivala od 1998. do 2010. godine. Prošle godine tu je nagradu osvojio napadač Intera, Argentinac Diego Milito, dok je Messi bio dobitnikom 2009. godine.

Nagrada za najboljeg igrača u Europi u izboru Uefe utemeljena je na inicijativu predsjednika Uefe Michela Platinija s namjerom da se oživi duh stare nagrade za najboljeg europskog igrača godine, a u izboru se ocjenjuju nastupi igrača u svim natjecanjima u jednoj sezoni.

Rezultati:

1. Lionel Messi (Argentina/Barcelona) 38 glasova

2. Xavi Hernandez (Španjolska/Barcelona) 11 glasova

3. Cristiano Ronaldo (Portugal/Real Madrid) 3 glasa

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 26 avg 2011, 20:15

:lol: :lol:
[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

Postman
Kontakt:

Post Postao/la Postman » 27 avg 2011, 18:12

DesimaL je napisao/la::lol: :lol:
[youtube][/youtube]
Samo djeci moze biti smijesan ovaj izradjeni klipic.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.