KHL Medveščak

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Rosas7
Kontakt:

Re: KHL Medveščak

Post Postao/la Rosas7 » 11 avg 2011, 11:56

je li kristan osto u medvescaku ?????
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 11 avg 2011, 17:04

Momčad Medveščaka za novu sezonu u četvrtak je i službeno predstavljena, a svoje je dojmove i očekivanja prenio i novi trener, Marty Raymond, koji iznad svega cijeni - rad...

"Želim zahvaliti Medveščaku na prilici koju mi je pružio", izjavio je novi trener zagrebačkih Medvjeda, Marty Raymond, na predstavljanju momčadi koja će u EBEL-u u sezoni 2011./2012. po treći put odmjeravati snage s austrijskim, slovenskim, mađarskim i po prvi put, češkim protivnicima.

Raymond je u Zagreb stigao iz Bakersfielda i odmah naglasio što će mu biti zvijezda vodilja u radu s hrvatskim predstavnikom: "Mi smo u tom gradu bili naviknuti raditi. Zato želim da ova momčad zaradi svoju plaću. U sportu nekad pobijedite, nekad izgubite, ali glavno je da uložimo trud".

Marty Raymond: "Naš je cilj nadmašiti očekivanja. Naravno da je cilj prvo doigravanje, ali svi žele naslov prvaka. S pravim pristupom sve je moguće, stoga je naš cilj stići najdalje što možemo".

"Medveščak mi predstavlja novi izazov. Momčad je čvrsta, marljiva i čast mi je raditi s njima. Svidjeli su mi se i ljudi u Zagreb, koji je vrlo lijep i šarmantan grad. Sviđa se i mojoj supruzi, a kad je ona sretna znate da sam i ja sretan", s osmijehom je nastavio Marty Raymond.

Svoje je hokejaše već vidio na pripremama na Rogli. "U najboljoj su formi i nadam se da će to prenijeti na led. Krasi ih dobar psihički pristup, bez obzira na mladost ili iskustvo pojedinaca. Upoznali su se i drago im je da su zajedno, a to je obično već 50% uspjeha", kaže.

Dolazak Martyja Raymonda u Zagreb prokomentirao je i Markoantonio Belinić, član uprave Medveščaka. Njegov angažman rezultat je dugotrajnih pregovora.

"Tražili smo trenera koji je mlađi i koji ima svoje sustave igre. S njim smo prvo razgovarali telefonski pa se ponudio da za vrijeme svog puta u Europu dođe u Zagreb kako bismo se svi bolje upoznali. Na kraju je odabran jednoglasno", pojasnio je Belinić.

Rosas7 je napisao/la:je li kristan osto u medvescaku ?????
Ostao je ali je ozlijeđen
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 12 avg 2011, 13:01

Momčad zagrebačkog Medveščaka ove sezone ima velike ambicije, poručio je kapetan Alan Letang, dok je predsjednik Damir Gojanović potvrdio da je igračka križaljka za treću sezonu u EBEL-u zaključena...

Nakon priprema na Rogli, Medveščak je u Zagrebu priredio predstavljanje momčadi u kojoj će zaigrati i neka nova imena. Prema riječima predsjednika kluba, Damira Gojanovića, predsezona je pomno planirana kako bi bila bolja nego u protekle dvije godine.

"Dobro smo se pripremili. Predstavnici kluba bili su na američkom kontinentu, skautirali smo igrače i doveli novog trenera. Tijekom prošla dva ljeta uočavali smo sitnicu po sitnicu i sada smo znali bolje", rekao je.

Markoantonio Belinić: "Tijekom ljeta smo se fokusirali na traženje naših ljudi, Hrvata, u SAD-u i Kanadi. Doveli smo igrača koji nam je nedostajao još od odlaska Mikea Ouellettea, odličnog centra, Brinea. Tražili smo još jednog vratara zbog odlaska Krošelja i doveli Ouzasa, a doveli smo i puno defenzivno orijentiranih bekova kako bismo olakšali posao Kristanu. Ujedno smo pomladili momčad i tome svemu prilagodili pripreme kako bi nam svi bili u pravoj formi".

Novih pojačanja prije početka natjecateljskih utakmica više neće biti, istaknuo je Gojanović: "Ovo je maksimum koji smo mogli napraviti. Možda imamo i igrače viška, ali oslobađat ćemo neke bodove tijekom sezone. Osim toga, ne želimo opet ostajati s tankim kadrom zbog ozljeda. Pokušali smo napraviti da imamo na raspolaganju i pet linija po potrebi".

Medveščak će nakon prve prijateljske utakmice, u ponedjeljak protiv Olimpije u Ljubljani, zaigrati na pripremnom turniru u Švicarskoj, gdje će odmjeriti snage i s ruskim Torpedom. "Nama će to biti prvi susret s vrhunskim europskim momčadima poput švicarskih, kao i s Rusima. Nadam se da ćemo time održati kontakte s njima", kaže predsjednik zagrebačkih Medvjeda.

O natjecateljskim ciljevima u trećoj sezoni u EBEL-u govorio je kapetan Alan Letang: "Na treninzima smo se zbližili, rastemo kao momčad i radujemo se utakmicama. Ne želimo očekivati ništa manje od naslova prvaka, no trebat će nam puno rada za to. Moramo igrati utakmicu po utakmicu".

"Prošle godine smo odigrali ispod svojih mogućnosti. Sada smo odlučili napokon raščistiti sa stvarima izvan leda. Ovo nam je prva sezona s čvrstom vizijom od samog početka, pod vodstvom novog trenera", dodao je Alan Letang.

Njegovo je zdravlje sve bolje, potvrdio je, te će povesti Medvjede u novu pustolovinu pred još jednom punim tribinama zagrebačkog Doma sportova.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 16 avg 2011, 10:02

U PRIJATELJSKOJ utakmici uoči početka nove sezone EBEL-a hokejaši Medveščaka u Ljubljani su od Olimpije poraženi 4:2.

Slovenci su u Tivoliju u 12. minuti prvi stigli do prednosti, golom Hočevara, ali samo minutu kasnije Koren izjednačava. Sredinom druge trećine Brine preokreće rezultat, ali u posljednjih 12 minuta Medvjedi su se raspali i primili tri gola.

Olimpiji je ovo bio već četvrti susret u sklopu priprema, a Medveščaku tek prvi, pa i tu leži dio razloga za ovaj poraz.

Inače, nova zagrebačka ledena sezona počinje 2. rujna kada u Zagreb na drugo izdanje Memorijalnog turnira Ferdo Spajić (2. do 4. rujna 2011.) pristižu momčadi HC Vitkovice iz Češke, švicarski EV Zug te njemački EHC München.

Iduću prijateljsku utakmicu Medveščak će odigrati u ponedjeljak u Lustenauu protiv Dornbirna, a regularna EBEL sezona počinje 9. rujna. Prvu domaću EBEL utakmicu Medvjedi bi prema planovima trebala biti odigrana u nedjelju 11. rujna u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 21 avg 2011, 21:43

Napadač Medveščaka Ryan Kinasewich, prošle sezone najbolji strijelac kluba, najavljuje kako Medvjedi pucaju visoko s odličnim pojačanjima s kojima je, kaže, već osjetio kemiju.

U subotu Ryan Kinasewich proslavio je 28. rođendan. Poželio je da broj postignutih pogodaka u novoj sezoni EBEL-a bude veći. "Prošle sezone imao sam 31 pogodak. Ove bih, naravno, volio veću brojku. Ali ako će se kretati i oko 30, bit ću zadovoljan."

Uz 31 pogodak, lani je imao i 33 asistencije. Pred početak nove sezone Kinasewich je pristao na izazov da nadmaši sam sebe: "Ne vidim razlog zašto ne bih. Zapravo, cilj mi je da imam ponovo dobru sezonu, ako ne i bolju. No, vrijeme će sve pokazati. U puno sam boljoj formi nego prošle sezone. Tijekom ove ljetne pauze više sam radio na sebi. S treninzima sam krenuo prilično rano. Već dva, eventualno tri tjedna nakon što sam se vratio u Kanadu."

Osim novog trenera, Medveščak ima mnoštvo novih igrača te je zadržao najboljeg vratara regionalne lige, Roberta Kristana. Konkurencija neće biti problem, kaže napadač: "Imamo tim sastavljen od igrača različitih kvaliteta. Puno njih može igrati na više pozicija što će nam sigurno pomoći tijekom sezone. To je dobra stvar. Čim je konkurencija jača, i treninzi su jači i teži jer se svi više trudimo. To mi samo može pomoći jer me gura prema naprijed, da više radim na sebi, da napredujem i da zadržim posao."

"Napad bi trebao biti bolji nego prošle sezone. Bar se nadam. U najmanju ruku isti", izjavio je za klupske službene stranice. "No, obrana će definitivno biti kvalitetnija. Uostalom, ove sezone imamo i dva odlična golmana."

Prošle sezone Medveščak je podbacio u EBEL-u. Nakon polufinala doigravanja u prvoj sezoni, momčad je u drugoj osigurala osmu poziciju u regularnom dijelu sezone, ali i potom odmah ispala u doigravanju.

"Ove sezone želimo korak dalje", kaže Kinasewich. "Postavili smo si visoke standarde. Prvi cilj je prije doigravanja završiti bar među prvih četiri. S obzirom na igrače koje imamo to bi trebalo biti ostvarivo."
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 24 avg 2011, 16:35

Nakon poraza protiv Olimpije prije sedam dana, Medveščak je u svom drugom pripremnom susretu došao do visoke pobjede protiv austrijskog Dornbirna...

Medvjedi su pred gotovo 1.000 domaćih ljubitelja hokeja u Lustenau došli do svoje prve pobjede na pripremama za novu sezonu EBEL-a. Protiv domaćeg Dornbirna Medveščak nije dozvolio nikakvo iznenađenje pa je tako već u trećoj minuti, u situaciji s igračem više, Banham doveo goste u vodstvo.

Domaći Buldozi nisu imali previše prilika, a raspoloženi Medvjedi su do kraja prve trećine postigli još tri pogotka. Precizni su bili Delmore, Pokulok i Naglich. Nastavak je pružio sličnu priču na ledu u Lustenau kao i u prvih 20 minuta pa je u samo dvije minute Medveščak potigao još dva pogotka. Prvo je Kinasewich bio precizan, a za konačnih 0:6 pogodak je postigao Delmore.

Prijateljska utakmica:
EC Dornbirn - Medveščak Zagreb 0:6 (0:4, 0:2, 0:0)
Strijelci: 0:1 Banham (3', PP), 0:2 Delmore (8'), 0:3 Pokulok (15'), 0:4 Naglich (16'), 0:5 Kinasewich (28'), 0:6 Delmore (28')
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 26 avg 2011, 10:07

ove godine na sami vrh,medveščak ce zasjesti
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 26 avg 2011, 16:17

Hokejaši Medveščaka ovaj vikend će sudjelovati na tradicionalnom švicarskom Kolin Cupu koji se igra u Zugu. Radi se o vrlo jakom turniru koji će biti odlična provjera za Medvjede...

Turnir počinje danas i traje do 28. kolovoza, a Medveščaka će prvi testirati ruski predstavnik, Torpedo Nižnji Novgorod. Medvjedi će sutra odmjeriti snage sa švicarskim prvoligašem i momčadi koja je tri puta osvojila Kolin Cup, Zugom, a zadnjeg dana turnira Medveščak će odigrati utakmicu protiv švicarskog viceprvaka Klotena.

Igrač Medveščaka, David Brine, za službenu klupsku stranicu rekao je da očekuje odličan turnir: "Čuo sam da s radi o kvalitetnim europskim momčadima. Mi ćemo pokušati igrati svoju igru, a to je čvrsto i koncentrirano. Nadam se da ćemo nakon turnira biti zadovoljni igrom. Očekujem odličnu konkurenciju na turniru".

Medvjedi su na Kolin Cup otputovali nakon što su ostvarili pobjedu od 6:0 protiv Dornbirna, a Brine ističe da momčad odlično radi na pripremama: "Imamo odličnu grupu igrača i treniramo jako puno da bi bili spremni za početak sezone. Vjerujem da smo na pravom putu".

Objasnio je David zbog čega je odlučio doći u Medveščak i igrati hokej u Europi: "Dolazak ovdje bio mi je najveći izazov. Znam MacLeana i MacAulaya. U momčadi ima dosta igrača iz Sjeverne Amerike, čak je i trener od tamo. Čuo sam da je Zagreb vrlo lijep grad i bilo je puno pozitivnih stvari koje su presudile da prihvatim poziv Medveščaka. Ovdje je sve drugačije i trebat će mi vremena da se priviknem, ali svaki dan mi je sve lakše".

Brine je igrao u NHL-u za Florida Pantherse te je odigrao devet utakmica, iako je očekivao da će dobiti više prilika: "Odlično je igrati u NHL-u, to je nevjerojatno iskustvo. Igraš s najboljim hokejašima na svijetu i sve je odlično organizirano. Debitirao sam protiv Tampe i pobijedili smo. To su mi jedni od najsretnijih dana u životu. Bio sam sretnik jer sam dobio priliku u NHL-u, međutim, žao mi je što nisam odigrao više utakmica, ali sada se veselim utakmicama u dresu Medveščaka".

Kolin Cup:
26.08 TORPEDO NIŽNJI NOVGOROD (KHL) - KHL MEDVEŠČAK (19:30)
27.08 EV ZUG (NLA) - KHL MEDVEŠČAK (19:30)
28.08 EHC KLOTEN FLYERS (NLA) - KHL MEDVEŠČAK (12:00)
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 26 avg 2011, 23:06

Napadač Medveščaka Joel Prpic propustit će pripremne utakmice na Kolin Cupu, koji se ovog vikenda održava u Zugu, zbog ozljede stopala.

Naime, Kanađanin hrvatskih korijena na današnjem je treningu uoći večerašnjeg susreta (19:30) s KHL momčadi Torpedo Nižnji Novgorod slomio kost desnog stopala. Nakon konzultacija Medveščakovog liječničkog tima bit će odlučeno koji će biti tretman liječenja. No, za sada je već sigurno da će Prpicev oporavak trajati do šest tjedana nakon čega će još uslijediti i tjedan ili dva rehabilitacije.

Prpic će zbog ozljede propustiti 2. memorijalni turnir "Ferdo Spajić" i početak EBEL sezone, a na ledu ga možemo očekivati najranije početkom listopada. Spomenimo još kako će se Medveščakova 29-ka oporavljati u Zagrebu.

"Ozljeda se dogodila u nezgodnom trenutku uoči početka sezone. Uz Joela je cijela momčad koja mu želi i nada se brzom oporavku. Dečki su poručili da će u narednim utakmicama igrati za njega. Srećom u nesreći ove sezone imamo veći broj igrača na rosteru te se nadamo da ova ozljeda neće ozbiljnije utjecati na rezultate s početkom sezone", izjavio je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 26 avg 2011, 23:12

Hokejaši Medveščaka nalaze se u švicarskom Zugu, gdje sudjeluju u Kolin cupu. Prvu su utakmicu odigrali protiv ruskog Torpeda iz Novgoroda, i izgubili 4:1.

Nakon visokih 6:0 protiv austrijskog Dornbirna, hrvatski predstavnik otputovao je u Švicarsku, gdje će u tri dana odigrati tri utakmice s respektabilnim protivnicima. Prvi u nizu susret je s hokejašima Torpeda.

Pred petstotinjak gledatelja u Bossard Areni Torpedo je torpedirao zagrebačku momčad s visokih 4:1. Sa po dva pogotka u svakoj od prve dvije trećine ruski je predstavnik dominirao susretom, te do kraja drugog perioda stekao veliku prednost koju Medveščak više nije mogao dostići.

Medvjedi su se probudili tek u trećem periodu, kada je pao i jedini njihov gol. Strijelac je Adam Naglich kojeg su proigrali Robby Sandrock i Ryan Kinasewich. Premda su do kraja posljednjeg perioda imali još nekoliko šansi, zagrebačka momčad nije uspjela postići pogodak, te smanjiti rezultat.

U jučer odigranoj utakmici domaći Zug izgubio je od Kloten Flyersa 2:4, čime je Torpedo zbog bolje gol razlike izbio na čelo ljestvice.

U sutrašnjoj utakmici Medveščak se sastaje s domaćim Zugom. Utakmica počinje u 19:30.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 27 avg 2011, 23:26

Zagrebački klub hokeja na ledu Medveščak ove godine slavi 50 godina postojanja. Povodom jubilarne obljetnice na stranicama najjače hokejske lige, američko-kanadskog NHL-a, novinar Bill Meltzer je objavio zanimljiv članak o trenutno najtrofejnijem hrvatskom klubu hokeja na ledu. Svoje dojmove o Medvjedima je istaknuo branič Andy Delmore.

"Jedan od najzanimljivijih klubova u EBEL-u ili bilo kojoj europskoj ligi je KHL Medveščak," piše Bill Meltzer na stranicama NHL-a. Medveščak je od svojeg osnivanja daleke 1961. godine osvojio tri naslova prvaka u jugoslavenskim državnim natjecanjima, četiri puta je osvojio Kup, a nakon osamostaljenja Republike Hrvatske od 1995. do 2007. osvojio je još 11 naslova državnog prvaka zaredom.

Ulaskom Medveščaka 2009. godine u regionalni EBEL ostvario se dugogodišnji san navijača i ljubitelja hokeja da Zagrepčani zaigraju u višem rangu natjecanja. Klub je bio iznenađenje za cijelu regiju, prije svega srčanom igrom i neumornim navijačima koji su punili tribine Doma sportova nakon nekoliko godina uspavane atmosfere na ledu i oko leda.

Završetkom uspješne debitantske sezone i četvrte pozicije u doigravanju prošle su sezone kola krenula nizbrdo. Neslaganje između momčadi i trenera Teda Satora te ozljede nekoliko ključnih igrača su dovele do ispadanja već u prvom krugu doigravanja. Krajem sezone klub dovodi nova imena pored domaćeg kadra, a najzanimljivije ime u redovima Medvjeda je svakako 34-godišnji ofenzivni branič Andy Delmore s 283 odigrane utakmice NHL-a.

"Svidjela mi se mogućnost dolaska u Zagreb jer moj kolega Greg Day također igra ovdje. Prije dolaska u Zagreb imao sam priliku zaigrati s Alanom Letangom, pomoćnim trenerom Donom MacLeanom i nakratko s Frankom Banhamom. Osjećao sam se kao da već poznajem momčad pa sam zaključio kako bi bilo dobro nastaviti karijeru i život u Zagrebu zajedno sa suprugom i kćeri," istaknuo je Delmore nakon potpisivanja jednogodišnjeg ugovora.

U drugoj pripremnoj utakmici Zagrepčani su zaigrali protiv austrijskog viceprvaka Nationallige, EC Dornbirn, te upisali pobjedu uz rezultat od 6:0. Delmore je u pobijedi sudjelovao s dva pogotka. Ono što je najviše impresioniralo bivšeg igrača NHL-a su navijači.

"Navijači ovdje vole hokej kao nigdje drugdje. Za sada volim sve u Zagrebu. Hrana je jako dobra, grad je apsolutno prekrasan, a ljudi su nevjerojatni. Imamo dobru momčad i očekujem sjajnu sezonu," izjavio je Delmore za službenu stranicu NHL-a.

Osim što je naveo nova imena koja su se pojavila na rosteru uoči početka priprema, Meltzer je spomenuo i ponajboljeg igrača Medveščaka, prvog golmana slovenske reprezentacije, Roberta Kristana. Kristan će zbog komplikacija nakon operacije koljena propustiti početak sezone u Zagrebu i to na veliku žalost navijača, a sezonu će otvoriti novi golman Michael Ouzas.

Meltzer stavlja KAC Klagenfurt, Red Bullse iz Salzburga i Viennu Capitalse iz Beča kao prva tri favorita, a Medveščak bi smjestio u sredinu tablice. U treću sezonu EBEL-a Medvjedi ulaze s novim igračima i promijenjenim trenerskim kadrom, a nova sezona donosi izmijenjen format natjecanja zbog dolaska 11. kluba, češki Orli Znojmo.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 27 avg 2011, 23:30

U drugom susretu na Kolin kupu u švicarskom Zugu Medveščak je upisao poraz od domaćina EV Zug uz minimalan rezultat od 1:3 (1:1, 1:0, 1:0).

Drugog dana poznatog Kolin kupa u švicarskom Zugu zagrebački Medveščak je zaigrao protiv domaćina EV Zug, standardnog člana švicarske prve lige NLA. Zug je domaćin Kolin kupa po 20. put, a isti je do sada osvojio tri puta. Nimalo ne podcjenjujući protivnika Medvjedi su otvorili utakmicu pogotkom Grega Daya s igračem više. Domaćini se nisu štedjeli i do kraja prve trećine izjednačuju rezultat.

Neopreznom igrom Zagrepčani sredinom druge trećine igraju s igračem manje, a Zug zabija za 2:1 i prvo vodstvo u susretu. Do kraja Zug postiže još jedan pogodak čime je zapečaćena sudbina Medveščaka u drugom susretu jakog turnira.

Danas je u 12 sati odigrana utakmica između Kloten Flyersa i ruskog Torpeda. Flyersi su pritom upisali pobjedu od 5:2 (2:0, 1:2, 2:0).

Sutra se u Zugu igraju posljednje utakmice Kupa. Medveščak će imati težak zadatak u susretu s viceprvakom NLA i apsolutnim favoritom za osvajanje Kupa, Kloten Flayersima. Kloten je do sada jedini skupio dvije pobjede na turniru. U posljednjem susretu Torpedo će zaigrati s domaćinom, EV Zug.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 28 avg 2011, 16:14

Hokejaši Medveščaka i u trećem su nastupu na Kolin Cupu doživjeli poraz. Bolji su bili švicarski doprvaci Kloten Fylersi s 4:1, a zanimljivo je da su svi golovi postignuti u prvoj trećini. Flyersi su ovom pobjedom osvojili prvo mjesto na turniru.

Treći susret u švicarskom Zugu donio je i treći poraz hokejašima Medveščaka. No, to je i očekivani scenarij, jer su Medvjedi igrali protiv objektivno mnogo jačih ekipa.Treneru Martyu Raymondu ovo je bio dobar pokazatelj kakva je trenutna forma momčadi, dok je igračima to bilo zasigurno vrijedno iskustvo jer su igrali protiv renomiranih europskih klubova.

Ovoga puta od Medveščaka su bili bolji Kloten Flyersi s 4:1, a sve su riješili već u prvih dvadeset minuta kada su postignuti svi pogoci. Jedini pogodak za Medveščak postigao je Sasha Pokulok na asistenciju Adama Naglicha. Valja spomenuti da su današnju utakmicu propustili Dario Kostović i Andy Sertić, dok je na vratima započeo Aleš Sila, ali ga je nakon prvog perioda i četiri primljena pogotka zamijenio Michael Ouzas.

Bila je to ujedno i treća pobjeda švicarskih doprvaka, te su time došli i do naslova pobjednika ovogodišnjeg Kolin Cupa.

Posljednji susret turnira od 15.30 igraju EV Zug i Torpedo iz Novgoroda. Biti će to susret za drugo mjesto jer obje ekipe do sada imaju po pobjedu i poraz. Medvjedi se, pak, nakon Švicarske vračaju u Zagreb, gdje već u petak počinje drugi memorijalni turnir Ferdo Spajić, a gosti Medveščaka biti će HC Vitkovice, EHC Munchen i domaćin Kolin Cupa, EV Zug.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 30 avg 2011, 11:57

U sklopu priprema za novu sezonu hokejaši Medveščaka sudjelovali su na tradicionalnom švicarskom Kolin Cupu i doživjeli tri poraza.

Unatoč tome što je njegova momčad pretrpjela tri poraza u tri utakmice novi trener Medveščaka Marty Raymond zadovoljan je viđenim.

"Imali smo puno problema s ozljedama, ali zadovoljan sam s turnirom. Momci su djelovali kao prava momčad, igrali su čvrsto i nisu željeli odustati niti u jednom trenutku. U obrani smo odradili dobar posao, ali moramo još poraditi na napadu. Zapravo, u napadu trebamo malo više sreće," izjavio je Raymond za službenu klupsku stranicu.

Unatoč velikom broju ozljeda trener se nada da će većina igrača biti spremna za početak sezone: "Vidjet ćemo što će doktori reći, ali nadam se da će do početka sezone biti zdravi. Zapravo, nekima se nadam već ovog vikenda na turniru u Zagrebu."

Jedan od igrača koji se istaknuo na pripremama svakako je Adam Naglich: "Igrali smo čvrsto, dali smo sve od sebe i mislim da smo ih odigrali dobro, a i mnogo toga smo naučili. Zapravo, vjerujem da smo svi zadovoljni kako smo odradili te pripremne utakmice te da ćemo biti sve bolji i bolji."

Slično razmišlja i njegov suigrač Dario Kostović: "S obzirom da smo zbog ozljeda imali na raspolaganju manji broj igrača, a i ostale momčadi su bile za klasu bolje, sve smo dobro odradili. Postoje još neke sitnice na kojima moramo raditi, neke stvari koje nam trener treba još objasniti što se taktike tiče i to je to," zaključio je Kostović.

Prije početka sezone Medveščak će još sudjelovati na Drugom memorijalnom turniru Ferdo Spajić koji je na rasporedu od drugog do četvrtog rujna u Zagrebu. Osim Medvjeda na turniru sudjeluju još i EHC München, HC Vitkovice i domaćin Kolin Cupa, EV Zug.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 30 avg 2011, 15:21

NAPADAČ Pascal Morency novi je hokejaš Medveščaka. Zbog ozbiljne ozljede Joela Prpica, loma stopala, koja će ga neko vrijeme udaljiti od ledenih ploha, klub se odlučio na dovođenje još jednog pojačanja u napadu.

Morency, 178 cm visoko desno krilo, Medvjedima će se pridružiti već u četvrtak, a prvi nastup s momčadi imat će već ovog vikenda, od 2. do 4. rujna, na 2. memorijalnom turniru Ferdo Spajić. Morency u Medveščaku za sada ostaje jednu sezonu.

Ovaj 29-godišnji Kanađanin rođen u Montrealu juniorski staž je odradio u QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League) igrajući za Chicoutimi Sagueneense, Cape Breton Screaming Eaglese, Hull Olympiquese i Rouyn-Noranda Huskiese. Sezone 2003/2004. potpisao je ugovor s UHL momčadi Flint Generalsima za koje je odigrao 54 susreta, uključujući i playoff. Iduće 2004/2005. nakratko je, dvije utakmice, zaigrao u AHL-u za Wilkes-Barre Scranton Penguinse, da bi preostali dio sezone bio član ECHL momčadi Wheeling Nailersa za koju je skupio 53 utakmica, osam golova i devet asistencija.
U dresu Nailersa zadržao se dvije sezone, da bi se 2006/2007. ponovo vratio u UHL gdje je za Fort Wayne Kornetse odradio 78 utakmica (13 golova, 17 asistencija). Posljednje četiri sezone igrao je u AHL-u, od toga prve tri u Bridgeport Sound Tigersima, a 2010/2011. s Houston Aerosima. Osim s Aerosima, za koje je odigrao 18 susreta, prošle sezone je igrao i za ECHL momčad Bakersfield Condorse gdje je u 39 utakmica upisao 20 pogodaka i 11 asistencija te nastupio i u All Star utakmici.

Morency, 178 cm visoko desno krilo, Medvjedima će se pridružiti već u četvrtak, a prvi nastup s momčadi imat će već ovog vikenda, od 2. do 4. rujna, na 2. memorijalnom turniru Ferdo Spajić. Morency u Medveščaku za sada ostaje jednu sezonu.

Spomenimo još kako je Amerikanac hrvatskih korijena Adam Naglich, koji je u Medveščak stigao na probu, svojom igrom i trudom tijekom priprema zaradio jednogodišnji ugovor.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 31 avg 2011, 19:27

John Hećimović više nije član KHL Medveščak
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 sep 2011, 23:06

U PRVOJ utakmici Memorijalnog turnira Ferdo Spajić hokejaši Medveščaka na penale (1:2, 0:0, 1:0, 0:1) su izgubili od viceprvaka Češke Vitkovica.

Kako je i poslije produžetka rezultat bio izjednačen, pristupilo se izvođenju penala, a tu su Česi bili puno koncentriraniji. Od petorice Medvjeda zabio je samo Kinasewich dok su Vitkovicama pobjedu donijeli Ujčik i Pohl.

"Novi Medveščak", s novim trenerom Raymondom i desetak novih lica u odnosu na prošlu sezonu, pružio je odličnu partiju protiv viceprvaka Češke, koji su furiozno startali. Nisu se Medvjedi pošteno niti oznojili, a rastrčani Česi bacili su ih u veliki knock-down. Poslije 41 sekunde igre na semaforu je stajalo 0:2. Lukasu Klimeku ostavljeno je dovoljno prostora da s bulija matira nemoćnog Ouzasa (24. sekunda utakmice), a tek što je tri tisuće gledatelja još jače zagrmilo uslijedio je novi hladan tuš.

Još više vremena za namjestiti se na udarac imao je Jiri Burger, a Ouzas ponovno nije imao šanse i zamirisalo je na opći potop Medveščaka. Ipak, u prvoj pravoj akciji Rajsar pogađa prečku, nakon čega se Medvjedi bude. Sredinom prve trećine Česi propuštaju iskoristiti Mac Aulayjevo isključenje, što Sandrock na drugoj strani kažnjava sjajnim golom s plave linije, u situaciji kad je Medveščak imao igrača više.

Sandrockove bombe odvele utakmicu u produžetak

Sedam sekundi do isteka prve dionice Sandrock je zbog pregrubog prekršaja isključen, a Medvjedi su umalo to početkom druge trećine pretvorili u izjednačenje (Zanoški je promašio nemoguće u situaciji jedan na jedan). Na agresivnu igru Medvjeda Česi su odgovorili malo pregrubo, isključen Petr Štrapac, ali rezultat se u iduće dvije minute nije mijenjao.

Naguravanja i prljavih poteza bilo je na ovom dvoboju isuviše da bi ga mogli nazvati prijateljskim (prije je to sličilo na play-off okršaj), a atmosfera je do usijanja došla u 30. utakmici. Ivan Šijan isključen je zbog povlačenja, a Geoff Waugh zbog udaranja palicom i Medvjedi su ostali na samo tri igrača na ledu. Ne samo da su uspjeli zadržati sve nalete gostiju već je Adam Naglich imao čistu kontru, ali nije uspio zabiti. Do pauze je Medveščak još jednom imao igrača više, ali Vitkovice su uspjele zadržati prednost.

Tempo je u posljednjoj dionici ipak pao, a kad je zbog naleta palicom Roman Szturc isključen, Naglich se sjurio prema češkom vrataru, ali je prebacio i njega i gol. Ipak, akcija je nastavljena, a 11 sekundi prije nego se Szturc trebao vratiti - repriza prvog gola Medveščaka. NovI fantastičan udarac Sandrocka donio je izjednačenje, poslije kojeg su Medvjedi krenuli po treći gol. No, Česi su izdržali i utakmica je otišla u produžetak.

Na isteku druge minute dvostrukom strijelcu Sandrocku pobjegao je jedan igrač Vitkovica, ali sjajnom intervencijom njegov udarac skinuo je vratar Medveščaka Michael Ouzas, nakon čega ga je Ledena pozdravila ovacijama. Skandiralo se "Užas, Užas" i "Užas je moja furka"...

Sandrock: Veseli nas dobra igra pojačanja

Junak Medvjeda Robby Sandrock naglasio je poslije susreta kako ne treba previše žaliti za ovim porazom: "Prijateljske utakmice ionako služe samo da bismo podizali formu, a ono što nas može veseliti jest igra pojačanja koji su pokazali da su se odlično uklopili u ekipu".

Jedno od tih pojačanja je i Tom Zanoški: "Primili smo dva glupa gola na samom početku, ali to nam je bio jedini crni period. Trener nam je rekao kako je zadovoljan i samo moramo ovako nastaviti dalje".

Medveščak u subotu, također u 20:00, igra protiv švicarskog Zuga koji je u prvoj utakmici turnira s 5:2 bio bolji od Munchena.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 sep 2011, 12:29

Ono protiv Zuga sinoć je bio cirkus.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 09 sep 2011, 21:44

Poraz od Linza 3:2 (2-0; 1-1; 0-1)

Loš početak u utakmicu je razlog poraza
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ricky
Kontakt:

Post Postao/la Ricky » 18 sep 2011, 11:13

Kada će biti sljedeća utakmica Medveščaka koja će se prenositi na htv-u :?:
Dio Porta

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.