Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
Najbolje rješenje za Wengera bi bilo da preda sutrašnju utakmicu. Bolje 3-0 za zelenim stolom nego...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Centre forward
- Kontakt:
Teska srca, al' se ipak slazem s tobomVirtu4l je napisao/la:Najbolje rješenje za Wengera bi bilo da preda sutrašnju utakmicu. Bolje 3-0 za zelenim stolom nego...
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ejs, sad...Dobro, na tu definiciju WC igrača nemam nekog odgovora.Monolog je napisao/la:Igrači koji mogu sami iznijeti teret utakmice. Igrači u koje se u svakom prokletom trenutku možeš pouzdati. Igrači koji prave razliku na terenu, te iza kojih stoje godine igranja na vrhunskom nivou te trofeji i rezultati.
Ronaldo, Messi, Xavi, Iniesta, Sneijder, Eto'o, Zlatan, Robben, Vidić, Rooney, Gerrard, Cesc, Lucio, Terry, Lampard, Carvalho, Casillas, Drogba, Torres, Kaka...
Ja stvarno ne znam kako se Walcott može ugurati u ovo društvo. Očekujem da ćeš ti sad reći kako je on u stanju pretrčati svog čuvara i zabiti gol. Haj' recimo da ću potvrditi to. A šta je sa ostalim? Da l' se na njega može računati u svakom trenutku? Da l' je on taj koji uzima loptu kada je najpotrebnije i svojim potezima rješava sve? Da l' je on strah i trepet za protivničke odbrane? Ne, ne i ne.
Walcott ni u kom slučaju ne može dobiti epitet igrača vrhunske klase (il' ako ti je draže wc igrač).
Stoji da on nije WC igrač ako tako posmatraš (doduše tu previše mjesta za El-Ninja i nema, al' otom potom).
Ja to malo drugačije vrijednujem.
Za mene je WC igrač svaki onaj koji se specijalizirAo za odredjenu poziciju, te naravno igra u velikom klubu.
Kod tebe mjesta nema za npr. Bejla (ok, ti tako misliš), al' kod mene bi im'o(kao i Edin,Modrić,Mata itd.), al' kritika na tu tvoju definiciju bi mogla biti npr. "gdje je tu Totti?".Ne odgovara šablonu.
*Šta bi mi značilo "specijalizir'o"?
Sve karakteristike profila takvog igrača doveo na vrlo visok nivo (nivo, koji su prepoznali mnogi stručnjaci (oni pravi
Po tebi dodje da na svijetu postoji jako malo WC igrača. Ponekad je to dobro,ponekad loše.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
He came to us when Na$ri went Chu Young, Chu Young
And not a lot of cash was spent Chu Young, Chu Young
He'll take the ball and he will score, and then he'll eat your Labrador
Park Chu Young, Arsenal's number 9

Inače mislim da smo se već svi složili da je Šezni prosjek, da je Kos smeće, da bi Vermaelen za 2 god bio WC da se nije povrijedio, isto tako i Song je jedan od prosječnijih igrača, recimo Barton je bolji od njega itd itd.
And not a lot of cash was spent Chu Young, Chu Young
He'll take the ball and he will score, and then he'll eat your Labrador
Park Chu Young, Arsenal's number 9

Inače mislim da smo se već svi složili da je Šezni prosjek, da je Kos smeće, da bi Vermaelen za 2 god bio WC da se nije povrijedio, isto tako i Song je jedan od prosječnijih igrača, recimo Barton je bolji od njega itd itd.
Hm...kad je Lillu toliko zapelo za napadača, zašto im ne dat' 25 mio eura, Bendtnera i Campbell +Coquelin na posudbu, ili samo Campbell?! 
Edit:
@Bosco: Ne gledaš Čelik?

Edit:
@Bosco: Ne gledaš Čelik?
Campbell nije dobio radnu dozvolu, ja bih Lilleu za Hazarda dao 25 miliona, Campbell dvogodišnja posudba, Squillaci, Bendtner, Diaby i da proberu jednog golmana Almunia ili Mannone. Valjda ovo ne bi odbili. 
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@Arnelinho,
Pa stavih 3 tačke. Dakako da su tu i Totti, zatim Giggs, Del Piero, Ronaldinho, Zanetti...Da ih ne nabrajam sad, jer zaboravio bih nekoga, a to je onda grijeh.
Bale, Wilshere, Modrić, Hamsik, Benzema, Aguero, Nasri, Gotze, Ozil,... Sve su ovo igrači koji mogu postati wc igrači i sve su prilike da će to i postati. No trenutno su oni nivo ispod onih koje nabrojah u prethodnom postu.
Walcott da nije ubijen u pojam povredama mogao bi se naći u 2. grupi. Budimo realni, on je nijansu iza ovih nabrojanih (joj, kako je krenulo, napraviću 234 kategorije
). Da bi bio u onoj prvoj skupini, potrebna ti je konstantnost. I Torres je istu im'o do unazad 10-ak mjeseci. No, El nino nije zaboravio igrat fudbal, samo što je trenutno u krizi, al' iz iste će izaći (dobro, mislio sam da će to trajati mnogo manje, al'...).
Pa taj Torres je sa Gerrardom radio sve živo u onoj sezoni kada su Redsi bili na kraju drugoplasirani. Moram li ovdje stavljati njegove klipove, prisjećati se briljantnih poteza (sjetimo se samo gola protiv Njemačke u finalu EP-a). Sve su to karakteristike koje krase jednog od najboljih u ovom poslu. 
Pa stavih 3 tačke. Dakako da su tu i Totti, zatim Giggs, Del Piero, Ronaldinho, Zanetti...Da ih ne nabrajam sad, jer zaboravio bih nekoga, a to je onda grijeh.
Bale, Wilshere, Modrić, Hamsik, Benzema, Aguero, Nasri, Gotze, Ozil,... Sve su ovo igrači koji mogu postati wc igrači i sve su prilike da će to i postati. No trenutno su oni nivo ispod onih koje nabrojah u prethodnom postu.
Walcott da nije ubijen u pojam povredama mogao bi se naći u 2. grupi. Budimo realni, on je nijansu iza ovih nabrojanih (joj, kako je krenulo, napraviću 234 kategorije
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Evo otprilike;
Al'...
Ovo donekle i ima. Zna napraviti razliku (napraviti višak). Godine igranja i ima i nema(vrhunski nivo podrazumijeva i LP).Što se trofeja tiče: Ima ih na reprezentativnom nivou.Mislim na SP/EP.
U klupskom fudbalu, mislim da još nije ništa osvojio.
Začas provjerih na wikipediji (na engleskom) i nadjoh da je dobio 7 individualnih nagarada (brojim samo profi karijeru).
Al' od tih sedam ih je pet takvih da je svrstan u najboljih 11, a 2 su "player of the month", nigdje značajnije nagrade, kao npr. najbolji strijelac ili najbolji grač nekog natjecanja (-U21 i niže ne brojim).
Po istom šablonu tu ne spada ni Totti, a vjerovatno i još pokoji (veliki) igrač.
Što se Walcotta tiče, slažem se da on ni po koju cijenu ne može u to odabrano društvo, al' prema mom shvatanju te riječi "svjetska klasa" bi i mogao.
No,šta je tu je-jednostavno drugačije poimanje, možda je tvoje dublje, vjerovatno da i jest', al' da ne ulazim dalje.
Recimo tome ovako, ja tu tvoju kategoriju igrača poredim sa ostalima iz druge (pa i treće kategorije
) ,pa ako imaju sličnosti prebacujem ih u prvu. 
Igrači koji mogu sami iznijeti teret utakmice.
Dalje:Monolog je napisao/la:Pa taj Torres je sa Gerrardom radio sve živo u onoj sezoni kada su Redsi bili na kraju drugoplasirani.
Igrači u koje se u svakom prokletom trenutku možeš pouzdati.
Onda:Monolog je napisao/la: Da bi bio u onoj prvoj skupini, potrebna ti je konstantnost. I Torres je istu im'o do unazad 10-ak mjeseci. No, El nino nije zaboravio igrat fudbal, samo što je trenutno u krizi, al' iz iste će izaći (dobro, mislio sam da će to trajati mnogo manje, al'...).
Prva stavka aj, tu i tamo.Arnelinho je napisao/la:Igrači koji prave razliku na terenu, te iza kojih stoje godine igranja na vrhunskom nivou te trofeji i rezultati.
Al'...
Ovo donekle i ima. Zna napraviti razliku (napraviti višak). Godine igranja i ima i nema(vrhunski nivo podrazumijeva i LP).Što se trofeja tiče: Ima ih na reprezentativnom nivou.Mislim na SP/EP.
U klupskom fudbalu, mislim da još nije ništa osvojio.
Začas provjerih na wikipediji (na engleskom) i nadjoh da je dobio 7 individualnih nagarada (brojim samo profi karijeru).
Al' od tih sedam ih je pet takvih da je svrstan u najboljih 11, a 2 su "player of the month", nigdje značajnije nagrade, kao npr. najbolji strijelac ili najbolji grač nekog natjecanja (-U21 i niže ne brojim).
Po istom šablonu tu ne spada ni Totti, a vjerovatno i još pokoji (veliki) igrač.
Što se Walcotta tiče, slažem se da on ni po koju cijenu ne može u to odabrano društvo, al' prema mom shvatanju te riječi "svjetska klasa" bi i mogao.
No,šta je tu je-jednostavno drugačije poimanje, možda je tvoje dublje, vjerovatno da i jest', al' da ne ulazim dalje.
Recimo tome ovako, ja tu tvoju kategoriju igrača poredim sa ostalima iz druge (pa i treće kategorije
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Gerrad - Torres je bio odličan tandem. Pa nije ovo tenis, yebo ga ti. Gerrarda već ubacih u wc igrače (on to svakako jeste), a tu sezonu je sa Torresom činio čuda. Da l' to po tvom u jednoj ekipi ne mogu biti 2 wc igrača? Jer, hej, samo jedan može nositi klub, te da su sve oči uprte u njega.
Torres je nosio Atletico, sa Gerrardom je nosio Liverpool. U prvoj sezoni je oborio rekord golova koje rookie-ji postižu (da ne idem na wiki, mrsko mi).
U Španiji je sa Villom bio nenadyebiv u napadu, dok su ih pitali loptama Xavi i Iniesta. Kako god da okreneš, etiketu wc igrača ne možeš uzeti Torresu.
Totti je osvoji Scudetto čovječe. Eh, pazi u to vrijeme kada je Roma uzela, Lazio je bio 5x jači negoli je danas. O Juventusu i Milanu da ne pričam. Inter je bio jači od ovog današnjeg (nije od Mourinhovog). Da ne spominjem Parmu i Fiorentinu. Pa samo pogledaj ko je prije i poslije osvajao trofeje. Tottijeva (Batistutina i Capellova, kakogod) Roma se uspjela ubaciti i kao uljez osvojiti Scudetto. Da ne govorim o Tottijevim individualnim nagradama, te osvojenim prvenstvima (prvenstvom) sa Italijom.
Ma da, nije on wc igrač.
Ti pokušavaš na silu ubaciti Walcotta tamo, pobogu. Taj Walcott može postati wc igrač, jedino ukoliko večeras umre tačno 400 boljih fudbalera.
Drugačije ne može. 
Torres je nosio Atletico, sa Gerrardom je nosio Liverpool. U prvoj sezoni je oborio rekord golova koje rookie-ji postižu (da ne idem na wiki, mrsko mi).
Totti je osvoji Scudetto čovječe. Eh, pazi u to vrijeme kada je Roma uzela, Lazio je bio 5x jači negoli je danas. O Juventusu i Milanu da ne pričam. Inter je bio jači od ovog današnjeg (nije od Mourinhovog). Da ne spominjem Parmu i Fiorentinu. Pa samo pogledaj ko je prije i poslije osvajao trofeje. Tottijeva (Batistutina i Capellova, kakogod) Roma se uspjela ubaciti i kao uljez osvojiti Scudetto. Da ne govorim o Tottijevim individualnim nagradama, te osvojenim prvenstvima (prvenstvom) sa Italijom.
Ti pokušavaš na silu ubaciti Walcotta tamo, pobogu. Taj Walcott može postati wc igrač, jedino ukoliko večeras umre tačno 400 boljih fudbalera.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Bitan je raspored smajlija, radi dojma.
Sorry,moja greška. Zaboravio sam za Skudeto i Romu (2001 čini mi se ili godinu ranije?No,nije bitno).
Tako da ne ubacuj meni svoje riječi u usta.
WC igrač dakle ne mora svaku tekmu sam odlučivati?
Onda će biti da ako igra u velikom klubu je jedan izmedju,nije neko ko gleda sa drugog kata.
Al' što se tiče El-Ninja i dalje nema svih osobina koje si pobroj'o, pa makar da pristanem na te tvoje tvrdnje.
1.Nije konstantan.
2.Individualni trofeji (misliš da je taj podatak o rokiju dovoljan?).
U Španiji je uvijek bio u sjeni Ville, koliko znam uvijek je bilo tako da na turnirima Villa postigne više golova (ako griješim prepravi me, ovo govorim po sjećanju).
Aj, ovako.
Pogledaj učesnike LP ,,otkako je Walcott promovisan u prvi tim (ne moraš,može napamet
) i reci mi da li je više igrača kojima Walcott gleda u ledja ili obrnuto?
Ako hoćeš poredi samo krila!Eh,to je nešto što odraža njegovu veličinu (i u mojim očima), a ne puka iskustva,jer po tebi njegov manjak iskustva(fali mu sve ono što ima jedan tvoj igrač sa iskustvom-vodja,prevaga,trofeji itd.) odraža nedostatak kvaliteta da se bori sa najkvalitetnijim bekovima na svijetu, kao što to rade druga velika imena.
Sorry,moja greška. Zaboravio sam za Skudeto i Romu (2001 čini mi se ili godinu ranije?No,nije bitno).
Ovo je po tvom.Monolog je napisao/la:Da l' to po tvom u jednoj ekipi ne mogu biti 2 wc igrača? Jer, hej, samo jedan može nositi klub, te da su sve oči uprte u njega.![]()
Tako da ne ubacuj meni svoje riječi u usta.
WC igrač dakle ne mora svaku tekmu sam odlučivati?
Onda će biti da ako igra u velikom klubu je jedan izmedju,nije neko ko gleda sa drugog kata.
Al' što se tiče El-Ninja i dalje nema svih osobina koje si pobroj'o, pa makar da pristanem na te tvoje tvrdnje.
1.Nije konstantan.
2.Individualni trofeji (misliš da je taj podatak o rokiju dovoljan?).
U Španiji je uvijek bio u sjeni Ville, koliko znam uvijek je bilo tako da na turnirima Villa postigne više golova (ako griješim prepravi me, ovo govorim po sjećanju).
Neka, dovoljno je 21 suigrač.Monolog je napisao/la:
Ti pokušavaš na silu ubaciti Walcotta tamo, pobogu. Taj Walcott može postati wc igrač, jedino ukoliko večeras umre tačno 400 boljih fudbalera.Drugačije ne može.
Aj, ovako.
Pogledaj učesnike LP ,,otkako je Walcott promovisan u prvi tim (ne moraš,može napamet
Ako hoćeš poredi samo krila!Eh,to je nešto što odraža njegovu veličinu (i u mojim očima), a ne puka iskustva,jer po tebi njegov manjak iskustva(fali mu sve ono što ima jedan tvoj igrač sa iskustvom-vodja,prevaga,trofeji itd.) odraža nedostatak kvaliteta da se bori sa najkvalitetnijim bekovima na svijetu, kao što to rade druga velika imena.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Recimo ovako : Robin,Tv,Sagna su sigurna i provjerena klasa, te bi se mozda moglo i reci da su WC, svakako da je Robin puno povrijedjen ali svejedno, TV je ovo sigurno, a Sagna je 2 godine proglasavan u najboljih 11 EPL-a, a i igre su mu dobre. Arshavin po znanju ne zaostaje nista za igracima koje je nabrojao @Monolog, cak je i bolji od velike vecine, ALI on je lijen, i samo ga to sprjecava da mozemo reci da je Wc igrac, ali kad skontas koliko je lijen i kakvu statistiku ima, jednostavno se mora reci da je veliki igrac. Jack,Szczesny,Gervinho,Koscielny,Song su iznad prosjecni igraci(o Kosu ne pricajte ako ga niste gledali) i svi bi mogli igrati u vecim klubovima, a malo im fali do te ''titule'' WC igrac, najvise konstantnosti tj. da se pokazu, jer vec smo vidjeli da Gervinho moze promjenuti tok utakmice, o Jacku i Szczesnyu da ne pricam, a Kos je odlican stoper, bas suprotnost ovih Engleskih, covjek je vise tehnicki nego snazni stoper, Song je dobar kao zadnji vezni a jos je dao par golova,jest da ne zna sutati, ali ipak. Ramsey,Frimpong,Gibbs,Walcott,Djuro su neki prosjek, i sasvim dobre zamjene, i mogu veoma napredovati, a hoce li vidjeti cemo, nadam se da nisam nikoga zaboravio ako ejsam napisite..
Celik!3,2,2.
Ma pustite te suplje price WC ovo ono. Nego, kako ce nasa ekipa sutra izgledat protiv Man U? Ko ce igrat? Navodno se Sagna ozljedio, Koscelny i TV spremni (hvala Bogu). Ko ce igrat DM? Nadam se da Arshavin nece igrat od prve minute, radije bih vidio Rya.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ja bih volio ovako nesto vidjeti
------Szczesny--------
Sagna-Tv-Kos-Gibbs(ne znam jel on spreman, ili traore ili neko samo da Sagna ne igra, ne da je los,ali bolji je desno)
----Djourou-Lansbury
------Arshavin
Theo------------Ox/Ryo
-------Robin-----------
Nekako mislim da bi se Lansbury vise borio od Ramseya i Rosickog, da Djourou moze igrati DM jer je vec ranije igrao, tj. dok je bio mladji, a nemamo druge opcije, jedino ako je Diaby zdrav,al onda on i Djourou.. Ovo je Shavina prirodna pozicija, volio bih ga prije vidjeti nego Rosickog ili Ramseya, mozda se ne vidi citavu utakmicu ali jedan potez sve odluci, a to je ipak korisno..
------Szczesny--------
Sagna-Tv-Kos-Gibbs(ne znam jel on spreman, ili traore ili neko samo da Sagna ne igra, ne da je los,ali bolji je desno)
----Djourou-Lansbury
------Arshavin
Theo------------Ox/Ryo
-------Robin-----------
Nekako mislim da bi se Lansbury vise borio od Ramseya i Rosickog, da Djourou moze igrati DM jer je vec ranije igrao, tj. dok je bio mladji, a nemamo druge opcije, jedino ako je Diaby zdrav,al onda on i Djourou.. Ovo je Shavina prirodna pozicija, volio bih ga prije vidjeti nego Rosickog ili Ramseya, mozda se ne vidi citavu utakmicu ali jedan potez sve odluci, a to je ipak korisno..
Celik!3,2,2.
Sagna nije doputovao u Man, tako da cemo biti ebeni na krilima. Nani&young VS. Jenkinson&Traore ??AllGunsBlazing je napisao/la:Ja bih volio ovako nesto vidjeti
------Szczesny--------
----Djourou-Lansbury
------Arshavin
Theo------------Ox/Ryo
-------Robin-----------
Mozda zadnja linija cak sa TV kao LB, Kos i Djuro CB, Jenkinsko RB? Al ko ce onda Dm igrat? auu
Ja bih mozda ipak dao Rosickog, jer mi Arsha bas i ne uljeva pouzdanja :/ iako mislim da ce ga AW dati u prvih 11.
Nego ko ce kod nas sutra dobit crveni? Jbg moramo nastavti taj niz. Ako ne drugacije, onda nek barem budemo prvi po kartonima
- Sir Matt
- Kontakt:
Daj ne jhebi !Profesor je napisao/la: Sagna nije doputovao u Man
Pa čekaj , oni u komšiluk idu na noćenje ili šta ? Nisam znao .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ma Shava i kad ne odigra nista on uradi nesto, pa prosle godine nije akcije kako treba uradio a imao 10 golova i 17 asistencija, sa krila, ovako bi bio na svojoj poziciji, mislim da bi trebao dobiti tu priliku, jer ako on bude igrao kako zna i borio se Cesc se nece ni osjetiti, ali samo AKO.. Mah ne znam od Jenkinsona se moze ocekivati solidna partija, tako je bar do sad igrao, on izgleda malo kruto i smotano ali sasvim dobro radi svoj posao, bice od njeg nesto jos je visok te pomaze pri kornerima..
Celik!3,2,2.
Nesta se ozljedio, tako da nije ni doputovao u Mancester.Sir Matt je napisao/la:Daj ne jhebi !Profesor je napisao/la: Sagna nije doputovao u Man![]()
Pa čekaj , oni u komšiluk idu na noćenje ili šta ? Nisam znao .
Bas me interesuje kako ce to sutra izgledati.
- armin arsenalovac
- Kontakt:
[/quote][/quote]Profesor je napisao/la: Sagna nije doputovao u Man
GDJE STE TO PROCITALI ??
Procito sam na Arsenalovom forumu...armin arsenalovac je napisao/la:GDJE STE TO PROCITALI ??Profesor je napisao/la: Sagna nije doputovao u Man
Moja prognoza prvog tima za sutra:
Szczesny-Sagna,Koscielny,Vermaelen.Traore-Ramsey-Rosicky,Lansbury-Arshavin,Walcott-R.van Persie.
Ostalih 7 zdravih je zamjena.
Mislim,sve su prilike da ovi istrče na teren.
Szczesny-Sagna,Koscielny,Vermaelen.Traore-Ramsey-Rosicky,Lansbury-Arshavin,Walcott-R.van Persie.
Ostalih 7 zdravih je zamjena.
Mislim,sve su prilike da ovi istrče na teren.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.