BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

maverick_tz
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la maverick_tz » 28 avg 2011, 11:23

utakmica i nije bila toliko strašna po nas . . .uostalom,kad se zbroje dva i dva,zreli su kao tim i odbrana dobro obavlja svoj posao . . .a kada se južnjak vrati u postavu i promješa sredinu terena i ostali će se razletiti i onda ćemo opet gledati onu pravu BVB 09

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 avg 2011, 11:48

Valencia je napisao/la:Gledam i cudim se. Katastrofalno kretanje u napadu. Nema onog konstantnog ubacivanja iza zadnje linije sto je u prosloj sezoni naprosto razbijalo protivnicke odbrane. Idu ili u sirinu ili nazad. Nema odvaznih ubacivanja bekova i krila, Kagava statira, a Levandovski beskoristan.
Malo mi je to i cudno...nisu to neke stvari koje se samo tako zaboravljaju,ipak je to jedan sistem koji je Klopp dugo gradio...mislim da jednostavno nismo vise motivisani u takvoj mjeri da protivnika trkom i zalaganjem izbacujemo iz ritma.

Ipak mislim da ne treba ocajavati...2 domace utakmice smo dobro "odradili",uzeli smo bod u Leverkusenu sto nikako ne moze biti los rezultat a poraz u Hoffenheimu je nazalost postao standardan.Ovaj ucinak nije daleko od onog sto smo ocekivali i mozemo biti zadovoljni,posebno sto u nasoj igri ima prostora za napredak.
Valencia je napisao/la:Mislim da su dobro sutirali. Golman je bio sretan i spretan. Jbg, nije htjela u gol.

Nisu oni lose sutirali ali misljenja sam da iz tih pozicija jednostavno mora biti gol...golman ne smije dobiti priliku da brani taj sut,posebno kod prilike Perisica

Valencia je napisao/la:Slazem se sa svim osim ovim za Humelsa. Vidjelo se da je zakacio momka,. Ono je mor'o biti drugi zuti ako je vec sviran faul, jer je Humels oborio covjeka koji bi bio u 100% snasi da ga je prosao.

Mozda i jest zakacio ali bilo je ocigledno da igrac Leverkusena nema namjeru da prodje vec ide upravo na taj kontakt...Hummels je bio na zemlji 2-3 sekunde prije tog kontakta i cini mi se Augusto je mogao bez problema nastaviti dalje ali on se bacio vjerovatno vec racunajuci na taj zuti Hummelsa...zbog toga mu ja ne bi ni svirao faul iako je u mzda u teoriji drugacije.

Valencia je napisao/la:Dortumd ne izgleda najbolje u ovoj sezoni. Bice da je moj skepticizam bio opravdan. **** tek dolazi sa pocetkom Lige prvaka. Ekipa ce se mnogo trositi (fizicki i posebno psihicki), tako da ce biti puno teze igrati Bundesligu. Napad je najgori dio tima. Onaj Levandovski nije igrac za velike stvari. Pa njega kao da nije bilo veceras. Skroz beskoristan. Mnogo fali Barios koji opet nije bog zna kakav igrac, al' je od Levandovskog bolji za dvi klase. Mislim da Klop puno rizikuje sto se oslanja na samo jednog napadaca. Sezona je preduga, a ako Barios bude izbivao, imat ce veliki problem.

Cinjenica jest da ne briljiramo ali i takvi se dobro nosimo dosad...ja se nadam da cemo popravljati formu i da ce Barrios sto prije biti na 100%.

Lewandowski definitivno ne opravdava povjerenje koje Klopp ima u njega,ali siguran sam da bar do zime novi napadac nece doci u Dortmund.

Isto tako mislim da je veoma lako moguce da u ligi prvaka zaigramo bolje nego u bundesligi,sto zbog motivacije sto zbog protivnika koji nisu navikli na nasu igru...ostaje da vidimo :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 28 avg 2011, 12:11

Adnan24
Malo mi je to i cudno...nisu to neke stvari koje se samo tako zaboravljaju,ipak je to jedan sistem koji je Klopp dugo gradio...mislim da jednostavno nismo vise motivisani u takvoj mjeri da protivnika trkom i zalaganjem izbacujemo iz ritma.

Ipak mislim da ne treba ocajavati...2 domace utakmice smo dobro "odradili",uzeli smo bod u Leverkusenu sto nikako ne moze biti los rezultat a poraz u Hoffenheimu je nazalost postao standardan.Ovaj ucinak nije daleko od onog sto smo ocekivali i mozemo biti zadovoljni,posebno sto u nasoj igri ima prostora za napredak.
Naravno da se ne zaboravlja. Vjerovatno si u pravu, motivacija je splasnula. Ne smatraju se vise igracima koji se 'pretjerano' trebaju dokazivati :mrgreen: . Vjerovatno je doslo da malog opustanja, kao i pada samopouzdanja. Igraju pomalo bojazljivo, ne otvaraju se i ne lete naprijed kao u prosloj sezoni. Napad je los bez Bariosa tj. bez kvalitetnog napadaca.

Naravno da ne treba. Rezultati su dobri, bodovni saldo dobar, al' igra ne moze zadovoljiti. Mislim moze ako im igre iz prosle sezone nisu zvijezda vodilja :mrgreen: .

Rek'o sam jos prije pocetka sezone da je Bajern veliki favorit za titulu,.. Bice dobro ako Dortmund zavrsi kao drugi, a I sa ovakvom igrom mogu do te pozicije. Ako polude, onda nek' se Bajern zabrine :mrgreen: .
Nisu oni lose sutirali ali misljenja sam da iz tih pozicija jednostavno mora biti gol...golman ne smije dobiti priliku da brani taj sut,posebno kod prilike Perisica
Mislim da nece protjerati ako kazem da je odbrana nakon voleja Perisica jedna od nekoliko najboljih koje sam ikada vidio. Vecina golmana ne bi ni trepnula, al' je golman Leverkuzena odreagovao nevjerovatno brzo, spretno i sretno. Mog'o je Perisic i jace raspaliti, al' je svakako bio nesretan, jer onaj sut brani jedan od 100 golmana. I kod udarca Kagave, golman je dobro skratio ugao,.. Opet je bio brz, spretan i sretan. Mog'o je i Kagava jace, al' jbg :mrgreen: ,. Ja im ne bih zamjerio, golman je cudesno reagovao i spasio sto bi vjerovatno primili najbolji golmani svijeta.

A ne znam sta Dortmund planira,. Ako se zele odrzati u vrhu moraju kupovati vrhunske igrace. Ako se uzmu u obzir odlasci i dolasi, oni u ovoj sezoni dinara nisu potrosili,.. A imaju visoke ambicije u BL i LP!? Ne ide to bas tako, makar ne dugorocno.

Zar je tolika kriza da nemaju 15 miliona eura za dobrog napadaca!? Ako opet misle da im nije potreban, onda stvarno,.. Nadam se da su u pravu :mrgreen: . Sezona ce pokazati jesu li, ja mislim da nisu :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 28 avg 2011, 12:21

Hummels ondje nije zaslužio drugi žuti jer je već bio na zemlji i onaj glumac je mogao proći, umjesto toga on bira da padne..
Problemi u napadu i slaba realizacija je ono što je evidentno u ove 4 tekme, fali tu golgeter ubica koji će 1 šansu pretvoriti u gol.. Lewandovski to nije.. a na sredini se Gundogan još traži.. pitam se zašto je Kuba na klupi?? Povreda..ili..?
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 28 avg 2011, 13:55

ramiral je napisao/la:Hummels ondje nije zaslužio drugi žuti jer je već bio na zemlji i onaj glumac je mogao proći, umjesto toga on bira da padne..
Problemi u napadu i slaba realizacija je ono što je evidentno u ove 4 tekme, fali tu golgeter ubica koji će 1 šansu pretvoriti u gol.. Lewandovski to nije.. a na sredini se Gundogan još traži.. pitam se zašto je Kuba na klupi?? Povreda..ili..?
JA cu ti rec zasto je na klupi zato sto je INVALID kao i Lewandowski...i njegov kompanjon Groskonj !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 avg 2011, 14:46

HzBvB je napisao/la:i njegov kompanjon Groskonj !
Sto si se ti toliko izuzeo na Kevina? :? Malo sto je maratonac, beskompromisni borac, nerjetko i strijelac...
Ah da, ne zna driblati. :mrgreen: Ne zna mi Müller, jbgo ti, pa nema korisnijeg igraca na kugli zemaljskoj. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 28 avg 2011, 17:00

geronimo je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:i njegov kompanjon Groskonj !
Sto si se ti toliko izuzeo na Kevina? :? Malo sto je maratonac, beskompromisni borac, nerjetko i strijelac...
Ah da, ne zna driblati. :mrgreen: Ne zna mi Müller, jbgo ti, pa nema korisnijeg igraca na kugli zemaljskoj. :lol:
Nije sto ne zna driblati ne zna driblati ni Xavi....( cak sta vise ne zna ni Bender driblati pa ne govorim nista protiv njega, jer igra na poziciji za koju ne treba znati driblati )

Razlozi: Ne volim neinteligentne igrace
- igra na poziciji na kojoj bi trebao igrati prodorniji igrac
- usere svaki moguci napad
- bezidejan
- provokator( najvise se dize a najmanje umije )
-sve akcije BvB moraju krenuti sa desne strane, jer je on nesposoban kreirati nesto, samim time mi smo limitirani u ofanzivnom dijelu kad on igra, te se defanzivni igraci mogu orjentirati vise na Gotzea ....a da npr tu igra Perisic dobili bi sirinu u napadu
---------On mozda nije los da se koristi protiv jecih ekipa , protiv kojih ne mozes dominirat npr.U ligi prvaka ali protiv slabijih mora sjediti na klupi jer jednom rijecju momak je NESPOSOBAN ali isto Kuyt sve je to ista skola isto sranje...
Jednostavno on meni lici na sve osim na Fudbalera.....i to je to

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 avg 2011, 17:54

Sto se tice jucerasnje utakmice moramo biti zadovoljni sa 1 bodom.
Jucerasnja utakmica tj. 1 poluvrijeme me podsjetilo na one utakmice od prije 4-5 sezona kad smo bili ko rutica.
Zujalo je sa svih strana... Ubili su nas na sredini terena,slika nismo se mogli sastat loptom kako treba.

Tek sad se vidi koliko nam fali Nuri, igrac koji je preuzimao odgovornost na sebe i koji je pokretao sve napade. Bili smo toliko nemocni da su Subotic i Hummels pokusavali da organizuju igru. Sve mi se cini da nas trecu utakmicu zaredom ljudi citaju i da mi nemamo rjesenja za to. Kao da su uspavanislika i kao da se i ne trude niti pokusavaju nesto da ucine.

U 2.poluvremenu nakon iskljucenja Kadleca, pocelo je licit na igru iz prosle sezone. Kagawa i Perisic su morali zabit golove.
Nisam nikako optimista sto se tice narednih utakmica, nekako smo bezidejni. Ja bih Perisica ubacio umjesto Grossa, Gundogan na 10-tku umjesto Kagawe a Kehl uz Bendera. Ne moze biti gore nego sto jest slika.

P.S. slika Vrijednost Gotzea porasla sa 18 mil. eura na 23 miliona evra.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 avg 2011, 23:41

Valencia je napisao/la:Rek'o sam jos prije pocetka sezone da je Bajern veliki favorit za titulu,.. Bice dobro ako Dortmund zavrsi kao drugi, a I sa ovakvom igrom mogu do te pozicije. Ako polude, onda nek' se Bajern zabrine :mrgreen
Bayern jest prvi favorit i ja sam poprilicno siguran da ce na kraju i opravdati tu ulogu...mislim da bi vecina nasih navijaca sad potpisala mjesto medju prva 4 i samim tim novi plasman u LP-...uz eventualni prolaz grupne faze u LP to bi bila odlicna sezona za nas i onda bi definitvno bili nazad na starim stazama slave :D Ovako ova generacija ima jos mnogo toga da dokaze...
Valencia je napisao/la:Zar je tolika kriza da nemaju 15 miliona eura za dobrog napadaca!? Ako opet misle da im nije potreban, onda stvarno,.. Nadam se da su u pravu :mrgreen: . Sezona ce pokazati jesu li, ja mislim da nisu :mrgreen: .

15 miliona je trenutno puno...mozda na kraju sezone ako bi ponovo izborili Europu.

Jbg. cinjenica je da je i Levandovski jedan od skupljih igraca koji je dosao u BvB...koliko se sjecam pn je cak bio skuplji i od Barriosa,da ne govorim o Kagavi ili Suboticu...jednostavno nije se pokazao kako se ocekivalo.

S druge strane ovo mu je prva sezona da igra na svojoj poziciji(prosle je igrao iza Lucasa) tako da je tesko ocekivati da ce ga Klopp otpisati nakon 4 utakmice...a i odigrao je odlican mec protiv Hsv-a i dao gol protiv Nurneberga...nije ni Kloppu lako :D
HzBvB je napisao/la:-sve akcije BvB moraju krenuti sa desne strane, jer je on nesposoban kreirati nesto, samim time mi smo limitirani u ofanzivnom dijelu kad on igra, te se defanzivni igraci mogu orjentirati vise na Gotzea ....a da npr tu igra Perisic dobili bi sirinu u napadu

Jednim dijelom se slazem...cinjenica je da protivnici sve vise zatvaraju nasu desnu stranu a lijevo ostavljaju dosta prostora koji Schmelzer i Greuskreutz i ne koriste najbolje.Tu bi Perisic svakako bio bolje rjesenje.

U Leverkusenu je dobro bilo igrati sa Kevinom bez obzira sto to mozda i ne izgleda kao najbolja opcija...mi smo najvise rupa imali upravo na toj strani gdje je Schmelzer i mislim da nije jos bilo Greuskreutza da pomogne,Bayer bi 99% i postigao neki gol.

Ja sam za to da Ivan igra protiv Nurneberga i slicnih kada igramo kuci,ali opet kontam i Kllopa koji bira sigurniju varijantu u prvom poluvremenu a onda u drugom po potrebi uvodi Perisu.

Ja ipak ne mogu da krivim Greuskreutza za nasu losu kreativnost jer njegov zadatak ni prosle sezone nije bio da razigra ekipu...problem je sto kao cjelina ne funkcionisemo najbolje.A on je na kraju krajeva i nas prvi strijelac ove sezone.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 avg 2011, 01:27

Adnan24

Meni Levandovski bolje izgleda kada igra iza Bariosa nego kada je najistureniji napadac. Po meni, on je klasicni poluspic, nije on igrac sesnaesterca. Al' o tome sam pisao ranije, da se ne ponavljam.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 avg 2011, 01:47

Ne vidim razloga za nezadovoljstvo igrom. Ipak smo gostovali kod aktuelnog viceprvaka. Guzen je razbijen u drugom poluvremenu. Zadržali su nulu zahvaljujući čudesnom Lenou. :evil:

Negativna serija sa gostujućih terena se nastavlja - od Munchena nismo nikog odbili. :roll: Protivnici ponovo igraju po istom receptu. Stisnu uvodnih 20-ak minuta, a naši su tad najpasivniji. Sporo ulazimo u mečeve, to je već jako vidljivo. Leverkusen nas je gazio u prvih pola sata, ali Weidi je po ko zna koji put spustio roletne. Ostatak meča smo kontrolisali, ali ponovo je izostao taj završni udarac.

Dosta grešaka u otvaranju igre. Hummels, a pogotovo Subotić su nas par puta doveli u jako opasne situacije zbog nepreciznih i riskantnih dodavanja. Neven mnogo riskira prilikom pasova kroz sredinu. Par puta je kardinalno pogriješio i time otvorio domaćinu nekoliko kontri. Klopp je obojici dao prevelika ''ovlaštenja''. Bolje Gundu vratiti nazad pa da on diriguje, barem protiv jačih momčadi. Rizik je prevelik, a to se jučer vidjelo. Gundo se ne vraća nazad jer je Kloppova zamisao da on igra ''visočije''. Ilkay je jučer bio odličan, pogotovo u drugom poluvremenu, ali defanzivu mora popraviti.

Leverkusen je igrao defanzivnije od očekivanog. Probleme su nam stvarili iz kontri/polukontri i prekida. Na postavljenu zonu nisu ništa napravili. Bekovi se nisu mnogo priključivali napadu. Doduše nisu ni naši mnogo više (zbog izuzetno opasnih krila domaće momčadi). Lars Bender i Rolfes su defanzivan par ''šestica'' (izvanredni trkači). Obojica su odlično odigrali, a to se pogotovo odnosi na Rolfesa. Teško smo prolazili kroz sredinu, ali za jednom situacijom i sad žalim - kada je Leno zaustavio Kagawu u situaciji jedan na jedan. Odlična kombinatorika kroz sredinu, pa Lewatova štikla i na kraju ''smušeni'' Kagawa. :x Stvarno šteta, bio bi to prelijep pogodak. Poslije Kadlecovog isključenja smo u potpunosti preuzeli kontrolu, ali kad neće, neće. :evil:

Stark je još jednom dokazao da je smeće. :!:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 29 avg 2011, 07:17

ja mislim da je ilkay ipak 10tka...od kako je dosao nakon svake tekme jedan te isti komentar a to je 'defanzivu mora popravit'...po meni bi trebali forsirati leitnera prije perisica...previse kakite protiv kevina,kad bi perisic igrao prvu koji bi to propuh bio niste ni svjesni...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 avg 2011, 09:14

Sto stark usra tekmu sry na izrazu al stvarno gotze drugi zuti zbog cega??? Mislim da i on nezna to ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 avg 2011, 13:25

12 igraca BvB-a za drzavne reprezentacije :

Jakub Blaszczykowski, Robert Lewandowski - POLJSKA
Polen - Mexiko 2. September in Warschau (FS)
Polen - Deutschland 6. September in Danzig (FS)

Neven Subotic - SRBIJA
Nordirland - Serbien
am 2. September in Belfast (EM-Quali)
Serbien - Faröer Inseln
am 6. September in Belgrad

Ivan Perisic - HRVATSKA
Malta - Kroatien
am 2. September in La Valetta (EM-Quali)
Kroatien - Israel
am 6. September in Zagreb (EM-Quali)

Sven Bender, Mario Götze, Mats Hummels, Marcel Schmelzer - NJEMACKA
Deutschland - Österreich am 2. September in Gelsenkirchen (EM-Quali)
Polen - Deutschland am 6. September in Danzig (FS)

Shinji Kagawa - JAPAN
Japan gegen DPR Korea am 2. September in Saitama (WM-Quali)
Usbekistan - Japan am 6. September in Taschkent (WM-Quali)

Ilkay Gündogan, Marc Hornschuh, Moritz Leitner NJEMACKA U21
Deutschland U21 - San Marino am 1. September in Paderborn (EM Quali)
Weißrussland - Deutschland U21 am 6. September in Borisov (EM Quali)

Svi igraci se u srijedu 07.09. vracaju u Dormund.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 avg 2011, 15:09

Hare_BvB je napisao/la:Ne vidim razloga za nezadovoljstvo igrom. Ipak smo gostovali kod aktuelnog viceprvaka. Guzen je razbijen u drugom poluvremenu. Zadržali su nulu zahvaljujući čudesnom Lenou. :evil:

Ova nesto slabija igra traje od Hoffenheima,Nurneberga pa sad do Leverkusena...jest da smo u drugom poluvremenu zaigrali nesto bolje ali cinjenica je da 11 na 11 i 10 na 10 nismo uspjeli kontrolisati igru.Jedini period kad smo dominirali je onaj kad smo imali igraca vise.

Ne kazem da je igra bila katastrofalna ali moglo je i bolje...za ostali dio se vecinom slazem iako ovi problemi Subotica i Hummelsa mozda i nisu cisto njihova greska,jednostavno ostali igraci se ne nude dovoljno.

P.S.Marseille sinoc izgubio kod Lille-a sa 3-2 uz ne pretjerano dobru igru,posebno u defanzivi...za Arsenal svi znamo kako su igrali :?

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 avg 2011, 16:21

adnan24 je napisao/la: P.S.Marseille sinoc izgubio kod Lille-a sa 3-2 uz ne pretjerano dobru igru,posebno u defanzivi...za Arsenal svi znamo kako su igrali :?
Ne treba shvatat ozbiljno poraz Arsenala. Do utakmice sa nama bit ce jaci za 6-7 prvotimaca kojih nije bilo protv Utd-a. Gervinho, Song, Wilshere, Sagna, Vermaelen itd. Bit ce cupavo, cupavo...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 avg 2011, 17:13

+ Klub je zabilježio profit od 9,54 milki profita u prošloj sezoni. slika Odličan poslovni rezultat je ponajviše uzrokovan novim sponzorskim ugovorima.

+ Gotze bi mogao zaraditi suspenziju od najmanje 2 meča. slika Nevjerovatno, pa ni Balitschu nije bilo jasno zbog čega je isključen (čovjek potvrdio u intervjuu poslije meča). slika

+ Markus Merk urigira i da se Kehl kazni zbog ''nasrtaja'' na četvrtog sudiju u nadoknadi vremena. slika

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pošto vidim da je većina nezadovoljna igrom u poslijednjih nekoliko mečeva, ne bi bilo loše da iznesete svoje prijedloge glede početnog sastava u narednih nekoliko mečeva slika, pošto je evidentno da ćemo biti bez Gotzinha minimalno dva meča. slika

Po meni, Perišić mora igrati. Ja bih ga stavio u špic, umjesto Lewata. :mrgreen: Razlog za to je u činjenici da se Splićo mnogo bolje kreće u kaznenom prostoru. Jači je u igri glavom, a ima i taj ''knipserski njuh''. Kako ne bi bili tehnički inferiorni zbog izostanaka Gotzea, Grossonju treba ostaviti na klupi a uvesti Leitnera. Gundu prebaciti na 10-ku, Leitnera na ''šesticu'', Kagawu lijevo jer ne fercera baš najbolje u sredini zasad, a Kubu desno. Šta fali malo pretumbati, barem prvo poluvrijeme protiv Herthe. :lol: Ako ne bude išlo, ubaciti Lewatinu i Grossonju pa se vratiti u stari sistem. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 avg 2011, 18:27

Hare_BvB je napisao/la: Pošto vidim da je većina nezadovoljna igrom u poslijednjih nekoliko mečeva, ne bi bilo loše da iznesete svoje prijedloge glede početnog sastava u narednih nekoliko mečeva slika, pošto je evidentno da ćemo biti bez Gotzinha minimalno dva meča. slika
Ja bih Kagawu definitivno na klupu smjestio. Gundo na 10-etku, a uz Bendera Kehl ili Da Silva.
Moj sastav bi ovako izgledao :

----------------------------------------------------------Weidenfeller-----------------------------------------------------------

---------------- -Piszczek--------------Subotić------------------------------Hummels-----------Schmelzer--------------------

----------------------------------------- Bender-----------------------Kehl (Da Silva)---------------------------------------

--------------------------------------------------------- Gundogan-----------------------------------------------------------------
----------------------------------Kuba-----------------------------------------------------Perisić--------------------------------------
-------------------------------------------------------Lewandowski(Grosskreutz)------------------------------------------------------

Piszczek i Kuba kad god su igrali zajedno od samog pocetka utakmice meni je to dobro izgledalo, dobro su kombinovali, obojica veoma brzi i imaju dobra ubacivanja.

Koliko se sjecam Grosskreutz je u Ahlenu igrao napadaca tako da bi to moglo biti privremeno rjesenje dok se Lucas ne oporavi.

Sto se tiče 2 zadnja vezna. Oba (Kehl i Bender) su sjajni slika borci i razbijači igre i to bi nam moglo dati malo sigurnosti u odbrani i time bi mogli profitirat bekovi koji se ne dovoljno priključuju napadu za razliku od prosle godine. Kehl dolazi u kombinaciji samo ako ne slika popusi suspenziju slika.

Čitao sam i ja nešto u vezi Gotzea, pa mozda ima nade, jer izgleda da ce se BvB zaliti sportskom sudu gdje bi trebao svjedociti i sam Balitsch u korist Gotzea. Tako da ima nade....

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 avg 2011, 18:34

Evo DFB presude :
Urteile des DFB sind fix: Zwei Spiele Sperre für Kehl und zwei Spiele Sperre für Götze; letzterer ausserdem Geldstrafe (€ 10.000,-). dfb.de

*2 utakmice suspenzije za Kehla i 2 utakmice suspenzije za Gotzea + 10 000 eura novčane kazne za Gotzea.

*Kadlec 3 utakmice suspenzije.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 avg 2011, 18:43

2 meca suspenzije za Kehla i 2 meca suspnezije za Gotzea...Kadlec je dobio 3 meca zbog cistog i opravdanog crvenog a Mario 2 iako su se svi slozili da je crveni bio cista glupost,ukljucujuci i igrace Leverkusena. :roll: ..ne kontam o cemu se ovdje radi :x

Na sve to debilni njemacki novinari pisu kako prvak postaje nervozan,upravo najvise zbog tog crvenog Gotzea :oops:

Sto se tice sastava i ja sam razmisljao o toj opciji da Perisic zaigra umjesto Lewandowskog ali mislim da od toga nema nista jer je Klopp dosta tvrdoglav sa trenutnim timom...protiv Herte Perisic ipak mora zaigrati umjesto Kevina jer izostankom Gotzea dodatno gubimo na kreativnosti.

Kuba ce igrati desno to je 99% a ostalo ce ostati isto...

Sto se mene tice ja bih pokusao sa Leitnerom umjesto Gundogana koji bi igrao u sredini a onda Kagavu prebaciti lijevo ili ga ostaviti na klupi...u svakom slucaju Klopp mora malo rotirati,ne vidim zasto mora forsirati ovakvu postavku u svakom mecu.

I ne znam kakva ce biti situacija sa Schmelzerom ali ako jos nije spreman 100% onda nek igra Lowe jer ovakav Schmelzer nije ni 50% onog proslogodisnjeg.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.