NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

bega_afc
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la bega_afc » 28 avg 2011, 00:18

AboveTheLaw je napisao/la:Danas u Gracanici jedna losa fudbalska predstava, daleko je ono bilo od fudbala, ekipa iz Kaknja veoma lose odigrala, nisam nimalo ocaran ovom ekipom koliko se ona dize ovdje na forumu i ovo sto sam danas vidio je cista 0..Grubih startova sa obje strane, prvo poluvrijeme i nije nam donijelo neku igru Bratstvo dva tri sutra golman na mukama a Kakanj nista..sredinom prvog poluvremena nakon sto je igrac Kaknja napravio ostar start nad igracem Bratstva doslo je do guranja sto je rezultiralo dva crvena kartona za Kakanj i jedan za Gracanicu..drugo poluvrijeme bolja igra Bratstva odmah se krenulo na gol protivnika i urodilo je plodom, lijepa akcija Mujkic prolazi po lijevoj strani i to je 1:0..Nakon toga dolazi do blagog opustanja u redovima Bratstva..pred kraj utakmice Mujkic je imao dvije 100% sanse, prva kada sam izlazi na golmana i pokusava da ga zaobidje ali ovaj mu hvata loptu, i druga kada je sutirao sa nekih 10-ak metara ali golman opet brani..naravno kada se opustis i podcijenis protivnika dolazi i kazna, sudija svira faul za Kakanj na ivici sesnaesterca i prelijepim sutem iz slobodnog udarca Kakanj postize gol..Cestitke igracima Kaknja ali daleko ste vi od ekipe koja bi mogla parirat onim u Premier ligi.
Nasim momcima vise srece a i trebat ce im jer je sljedeca utakmica u Mionici i nece bit ni malo lako..
Uskoro malo opsirnije i video izvijestaj.
nisi pazio na casu kad sam ja govorio :D
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 28 avg 2011, 11:47

Evo malo detaljniji izvijestaj.

RUDAR SPRETNO I SRETNO DO BODA - ALI ZASLUZENO

Susret 3. Kola Prve lige FBiH izmedu domaceg Bratstva i Rudara iz Kaknja ponijeo je epitet derbija kola. U najavi ovog susreta smo naglasavali da je Rudar opasan gost, pogotovo u Gracanici, gdje uz korektno sudenje uvijek odigra dobro. Tako je i bilo. Rudari su zasluzeno odnijeli bod u Kakanj i ostali neporazeni i nakon 3. kola. Istina imali su malo i srece, a stara poslovica kaze da "sreca prati hrabre" a to su igraci Rudara upravo i bili - hrabri. Sa igracem manje borili su se i izborili za bod, mada treba naglasiti da su bod osvojili prije svega zahvaljujuci igracu utakmice, golmanu Sabicu i nespretnosti domacih napadaca.

Slicno kao i protiv Unisa u prvom kolu, domaci bolje otvaraju susret i u prvih 5 minuta imaju nekoliko dobrih prilika preko Karaduza, koji se u tim situacijama ne snalazi najbolje. Nakon toga gosti uspostavljaju terensku ravnotezu a igra se odvija na sredini terena sa dosta borbenosti, preskakanja igre - ali korektno. U takvim okolnostima ekipa Rudara, koja evidentno posjeduje kvalitet, pocinje i da prijeti, pa biljezimo sanse Kusljica i Kovaca sredinom prvog poluvremena.

Nakon toga domaci se bude iz polusatnog sna i prijete preko Muslimovica. Treba istaci odlicnu partiju kapitena Suse u prvom poluvremenu, koji je neutralisao veliki broj gostujucih napada.

3 CRVENA

Najveca uzbudenja su se desila pri samom kraju poluvremena. Prvo je Moussa imao odlicnu priliku ali je Sabic pokazao da ima svoj dan i brani ovaj pokusaj.

Zatim se desava nesto sto se rijetko bilo gdje desava i sigurno nikada u Gracanici. Glavni sudija ovoga meca, upravo je uzeo glavnu ulogu u svoje ruke i dodijelio cak 3 crvena kartona. Kako?

Na Mevkica je startao laktom Hrustanovic, a nakon toga se domaci igrac nasao na zemlji, sto je proizvelo trzavice medu igracima dvije ekipe. Hrustanovic je nakon dugih sudackih konsultacija opravdano zaradio crveni karton a Susa i Kusljic su crvene zaradili nakon medusobnog "obracuna". Mozda su crveni bili malo prestrogi ali sudija Stojic se dosljedno pridrzavao pravila. Ovo su bile zadnje akcije iz prvog dijela.

DRUGI DIO DOSTA BOLjI

U drugi dio ekipe su usle sa igracem odnosno dva igraca manje. Povrijedenog Mevkica zamijenio je Timkov, a u napad se preselio Pantic.

Ponovo cemo povuci paralelu sa susretom kontra Unisa. Bratstvo mnogo bolje otvara nastavak, prijete preko Mujkica i Huseinbasica uz pomoc "razaraca" Pantica i stvaraju nekoliko poluprilika. Huseinbasic je protiv Unisa pogodio u 56. a Mujkic je to isto ucinio protiv Rudara samo minut poslije. Bilo je odlicno proigravanje za Mujkica, koji iskosa sa lijeve strane rutinski savladava Sabica. Nakon gola Bratstvo povlaci rucnu a gosti se bore da dodu do bilo kakve prilke, pa su oprobavali sutevima sa distance, medutim bez vecih opasnosti po gol Bascelica.

U tim trenucima igra se odvijala na sredini terena, a domaci su iskusno cuvali loptu i svoj gol ali i prijetili Rudaru.

SABIC - BRATSTVO

Prava kanonada gola Rudara pocinje u zadnjih 15 minuta susreta. Gosti vidno umorni padaju na fizickom planu, sto domaci koriste i stvaraju veliki broj 100% prilika. U tim trenucima gledali smo obracune igraca Bratstva sa golmanom Sabicem, u kojim je ovaj zadnji izlazio kao pobjednik. Mujkic, Pantic, Huseinbasic promasuju ono sto se cini nemogucim za promasiti. Rijetke napade gostiju lahko su rijesavali svjezi Timkov i Terzic.

U 88. Minuti Mujkic ima priliku utakmice, izlazi 1 na 1 sa Sabicem ali ostaje neodlucan i ovaj mu hvata loptu u nogama, nakon toga je u Pantic imao fantasticnu priliku koja nije kapitalizirana.

GAFUROVIC ZA MUK NA TRIBINAMA

A onda sok. Ponavlja se staro nogometno pravilo, da kada jedna ekipa propusti svoje prilike, fortuna nagradi protivnike. Cetvrti sudija je vec pokazao da se igra dopunsko vrijeme, Rudar je dobio jedan prekrsaj na nekih 35 metara od gola Bascelica. Publika je vec bila na nogama i napustala stadion Luke kada Gafurovic velemajstorski pogada same raslje nemocnog Bascelica. Kod domacih sok i nevjerica, na tribinama tajac a kod gostiju veliko i zasluzeno slavlje.

Mujkic je minut nakon izjednacenja iz slobodnjaka pogodio precku ali se do pobjede nije moglo

SLICNI KAO PROTIV UNISA???

Ponovio se scenarij iz prvog kola. Kada su domaci imali sve u svojim nogama, u trenucima kada su imali bezbroj prilika da utakmicu rijese prije isteka 90. minute, oni te prilike ne koriste a ono sto nije kaznio Unis, kaznila je dosta bolja i iskusnija ekipa Rudara. Ovdje se vise ne radi o dobroj ili losoj igri, ne radi ni i fizickoj spremi, jer je Bratstvo odigrali dobro i fizicki odlicno stajalo na terenu - problem je psiholoske prirode i samog pristupa utakmici. Sanse se moraju iskoristiti protiv svakog protivnika a pogotovo protiv kvalitetnijih ekipa poput Rudara. Luksuz propustanja velikog broja prilika je ono na cemu se u taboru Bratstva mora dosta raditi. Umjesto da protivnike isprate, realno sa nekoliko golova u mrezi, Bratstvo se muci sa 1-0 ili jos gore sa 1-1.

Ono sto ulijeva optimizam je da ekipa ima potencijal, da je fizicka dosta spremna, ukoliko se otklone ovi ranije pomenuti nedostatci, Bratstvo ce izgledati mnogo bolje i bodovno i sto se tice efikasnosti.

Nakon 3 kola imaju 4 boda i to nije tako lose ukoliko se zna da su u ovim utakmicama igrali protiv dva pretendenta na prvo mjesto, Iskre i Rudara. U Bugojnu je ekipa Bratstva ostecena a protiv Rudara nije imala srece. Prilika za naplatu dugova je vec u narednom kolu na gostovanju kod neugodnog Omladinca u Mionici. Komsijski derbi prilika je da se vidi sta i koliko moze ova ekipa.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 28 avg 2011, 11:53

ja sam upozoravo da idemo na bod(ove) :D jel imate kakav video da postavite,golove il nesto ???

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 28 avg 2011, 12:18

bega_afc je napisao/la:ja sam upozoravo da idemo na bod(ove) :D jel imate kakav video da postavite,golove il nesto ???
Ma niste vi isli ni na sta, dosli ste sa nikakvom igrom i grubim startovima, sreca vas je dobro posluzila, evo i video.

" onclick="window.open(this.href);return false;

Eto pogledajte svi kakav je Kakanj dva suta na gol i to je to.
Zadnja izmjena: AboveTheLaw, dana/u 28 avg 2011, 12:21, ukupno mijenjano 1 put.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 28 avg 2011, 12:20

AboveTheLaw je napisao/la:
bega_afc je napisao/la:ja sam upozoravo da idemo na bod(ove) :D jel imate kakav video da postavite,golove il nesto ???
Ma niste vi isli ni na sta, dosli ste sa nikakvom igrom i grubim startovima, sreca vas je dobro posluzila, bit ce video danas ili sutra ali bit ce uglavnom postavit cu ;) .
mi smo plan ostvarili,a ako smo mi tako slaba ekipa kako pricas ja ne znam sta onda o vama da mislim kad nas tako slabe kuci niste mogli dobit :D

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 28 avg 2011, 12:26

Eto ti video gore postavio sam, i pogledaj svoju ekipu i pogledaj Bratstvo, pa onda napisi nesto, niste nista pokazali.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 28 avg 2011, 12:30

AboveTheLaw je napisao/la:Eto ti video gore postavio sam, i pogledaj svoju ekipu i pogledaj Bratstvo, pa onda napisi nesto, niste nista pokazali.
hvala za video,nije lose,al cekaj malo,de mi reci samo sta ti ocekujes,da se dodje i dominira cijelu tekmu,drugo poluvrijeme sa igracem manje,pa u ovoj ligi barsa bi se u gostima branila,hajde mi reci pamtis li ijednu tekmu da je neko doso tu,rastavio vas na proste faktore,zabio 3 gola i odnio bodove,al nebitno,tabela sve govori,bezze se naglabamo

gusar
Kontakt:

Post Postao/la gusar » 28 avg 2011, 15:11

AboveTheLaw je napisao/la:Eto ti video gore postavio sam, i pogledaj svoju ekipu i pogledaj Bratstvo, pa onda napisi nesto, niste nista pokazali.
Ne bih se slozio.
Vi ste pokzali nista. Upropastili ste sve sto se mogli, a imali ste igraca vise. Bitna cinjenica je i da niste igrali provit 10 ljudi, nego protiv 9.

Za sport nije dovoljno samo imati snagu i tehniku. Treba imat i glavu, ona je najbitnija, a vasi igraci je nemaju.
Moc visoke koncentarcije i igre pod pritiskom su stvari koje krase jednog sportasa - najbolji pokazatelj za to je ova situacija 1 na 1 sa nasim golmanom i jos nekoliko izdvojenih prilika u ovom video klipu.

Gafurovic jeste sutirao skoro neodbranjivo, ali vas golman u sudijskoj nadoknadi u zivi zid postavi 2 covjeka s namjerom da pokrije cijelu stranu gola, dok je uz suprotnu stativu - neprocjenjivo. Ne bih stigao odbraniti ni nesto slabiji sut.

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 28 avg 2011, 17:14

gusar je napisao/la:
Ne bih se slozio.
Vi ste pokzali nista. Upropastili ste sve sto se mogli, a imali ste igraca vise. Bitna cinjenica je i da niste igrali provit 10 ljudi, nego protiv 9.

Za sport nije dovoljno samo imati snagu i tehniku. Treba imat i glavu, ona je najbitnija, a vasi igraci je nemaju.
Moc visoke koncentarcije i igre pod pritiskom su stvari koje krase jednog sportasa - najbolji pokazatelj za to je ova situacija 1 na 1 sa nasim golmanom i jos nekoliko izdvojenih prilika u ovom video klipu.

Gafurovic jeste sutirao skoro neodbranjivo, ali vas golman u sudijskoj nadoknadi u zivi zid postavi 2 covjeka s namjerom da pokrije cijelu stranu gola, dok je uz suprotnu stativu - neprocjenjivo. Ne bih stigao odbraniti ni nesto slabiji sut.
Vi se izgleda poceli furat na Pitare...
Jer su oni na pretproslom derbiju imali isto 2 igraca manje kao i vi, ali je bitna cinjenica da je i Zeljo imao 1 igraca manje kao jucer Bratstvo...
Stoga su vam te price za malu djecu... Mi igrali sa 9 igraca, a sto ne spomenete da je i njima isklucen 1 igrac...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

gusar
Kontakt:

Post Postao/la gusar » 28 avg 2011, 17:40

Arogantni je napisao/la:
gusar je napisao/la:
Ne bih se slozio.

Vi se izgleda poceli furat na Pitare...
Jer su oni na pretproslom derbiju imali isto 2 igraca manje kao i vi, ali je bitna cinjenica da je i Zeljo imao 1 igraca manje kao jucer Bratstvo...
Stoga su vam te price za malu djecu... Mi igrali sa 9 igraca, a sto ne spomenete da je i njima isklucen 1 igrac...
Citaj pazljivo.
Ne pise: dva igraca vise.

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 30 avg 2011, 15:20

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN svim navijacima i simpatizerima NK Bratstvo i svim forumasima islamske vjeroispovjesti ;) .

piroman001
Kontakt:

Post Postao/la piroman001 » 31 avg 2011, 23:49

gledao sam utakmicu.rudar se provukao ko bos po trnju.kad se ispromasivas onako stigne te kazna tako je i bilo,ekipa bratstva dobra ali nisu imali srece.dobicete omladinac samo ako nebude penala :D
niknut će iz bola i krika...čista i nevina poput rose...i kao bijeli krin...ponovo Bosna...

nero.piroman
Kontakt:

Post Postao/la nero.piroman » 31 avg 2011, 23:52

AboveTheLaw je napisao/la:BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN svim navijacima i simpatizerima NK Bratstvo i svim forumasima islamske vjeroispovjesti ;) .
i od mene
Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 01 sep 2011, 12:54

piroman001 je napisao/la:gledao sam utakmicu.rudar se provukao ko bos po trnju.kad se ispromasivas onako stigne te kazna tako je i bilo,ekipa bratstva dobra ali nisu imali srece.dobicete omladinac samo ako nebude penala :D
ma penal je ako zatreba, uglavnom pobijediti moramo :D
malo šale, penal će se normalno svirati ako jest, ako nije nije, nadam se dolasku dosta raje iz Gračanice da i mi popunimo tribine
PS: Komšije na ovaj način na koji radite se ne dolazi do bodova, načelnik misli da on posjeduje sve, moglo bi biti svega u Mionici ;)

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 01 sep 2011, 16:43

Ja nazalost ne mogu doci u Mionicu da pogledam utakmicu mada bih iskreno volio doci ali eto..sto se tice same utakmice blagu prednost dajem Omladincu ali zelim da Bratstvo uzme sva tri boda.Po kvaliteti ste malo bolji od nas jer ste duze u Federalnoj ligi ali eto vidit cemo sta nas ceka u subotu ;). Neka bolji pobijedi.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 02 sep 2011, 01:34

AboveTheLaw je napisao/la:Ja nazalost ne mogu doci u Mionicu da pogledam utakmicu mada bih iskreno volio doci ali eto..sto se tice same utakmice blagu prednost dajem Omladincu ali zelim da Bratstvo uzme sva tri boda.Po kvaliteti ste malo bolji od nas jer ste duze u Federalnoj ligi ali eto vidit cemo sta nas ceka u subotu ;). Neka bolji pobijedi.
ajde sta im se uvlacis sad,kontas soni moderator,ako bude kakvih banana da ce te vadit,slab si mi ti navijac moram ti rec

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 02 sep 2011, 12:05

bega_afc je napisao/la:
AboveTheLaw je napisao/la:Ja nazalost ne mogu doci u Mionicu da pogledam utakmicu mada bih iskreno volio doci ali eto..sto se tice same utakmice blagu prednost dajem Omladincu ali zelim da Bratstvo uzme sva tri boda.Po kvaliteti ste malo bolji od nas jer ste duze u Federalnoj ligi ali eto vidit cemo sta nas ceka u subotu ;). Neka bolji pobijedi.
ajde sta im se uvlacis sad,kontas soni moderator,ako bude kakvih banana da ce te vadit,slab si mi ti navijac moram ti rec
I ti ga pretjera.Što je se "uvukao" ako je rekao da je Omladinac blagi favorit ? Ipak igraju kod kuće i imaju možda malo bolju ekipu,to je činjenica i nije nikakvo "uvlačenje".
Haman naš narod nije naučio na to da bolji pobijedi,a sve dok je tako mi nazadujemo.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 02 sep 2011, 15:02

Sta se uvlacim molim te ? Cuj sto je moderator pa ako bude banana da me izvlaci, nije se tesko ponovo registrovat cak i da dobijem taj neki ban a hvala Bogu postoji i proxy pa mogu kako hocu ;).I nikakvo nije uvlacenje samo sam rekao da su blagi favoriti ljudi igraju kod kuce, mi zadnju utakmicu se sprdali sa Rudarom i sad smo u veoma teskoj situaciji, da smo dobili Rudar sigurno bi bili u boljoj poziciji pred susret sa Omladincom.Pa pogledaj sam prognoze svi stavljaju 1 na Omladinac a ti mi pricas tu o nekom uvlacenju..cccc :?

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 05 sep 2011, 18:51

Mionica, 4. kolo Prve lige FBiH - 17:00 h

Omladinac - Bratstvo 2-1 (1-0)
(1-0 Agatic 11-m 16' 2-0 Radulovic 78' 2-1 Terzic 90'+3)

Ovo je drugi poraz za ekipu Bratstva u novoj sezoni, a karakteristicno je da su oba bila istom rezultatom 2-1. Ovo je sada vec treca utakmica u kojoj gracanlije ne znaju za pobjedu i moze se vec govoriti o mini krizi. Priliku za prekid ove lose serije Bratstvo ce imati u narednom kolu na domacem terenu kada im u goste dolazi ekipa Jedinstva iz Bihaca.
Ovim porazom Bratstvo je zastalo trenutno na 11. poziciji sa 4 osvojena boda.

Izvjestaj preuzet sa stranice: http://www.nkomladinacmionica.ba/" onclick="window.open(this.href);return false;

Komsijski derbi u okviru 4. kola Prve lige FBiH odigrali su Omladinac i Bratstvo, nakon 90. minuta igre pobjedu je slavio domaci tim rezultatom 2-1. Strijelci za domaci sastav danas su bili Roko Agatic i Ognjen Radulovic.
Domaci tim bolje otvara susret i vec u prvih 10. minuta stvara nekoliko poluprilika. U 16. minuti penal za domaci tim, Lukica sa leda u sesnaestercu gostiju rusi Delic a sudac opravdano dosuduje kazneni udarac. Loptu uzima Agatic i sugurnim udarcem matira nemocnog golmana gostiju Bascelica. U 25. minuti Lukic izlazi sam pred golmana gostiju kojeg uspjesno dribla, medutim previse je bio iskosa i kada je krenuo prema golu njegove nakane su osujetili gostujuci igraci. Do kraja prvog dijela nije bilo pogodaka pa je prvi dio susreta okoncan sa minimalnom prednoscu domaceg tima. Drugi dio susreta ponovo pripada domacoj ekipi, biljezimo nekoliko prilika ali zgoditak se morao cekati sve do 78. minute kada Radulovic izvrsnim udarcem iz slobodnog udarca sa oko 20 metara pogada same raslje gola Bascelica. Do kraja susreta gosti su uspjeli samo ublaziti poraz, u 3. minuti sudacke nadoknade Terzic sa oko 25 metara iz slobodnog udarca postize veoma lijep zgoditak. U narednom kolu Omladinac je gost ekipi Branitelja u Rodocu.

OMLADINAC - BRATSTVO 2-1 (1-0)
(1-0 Agatic 11-m 16' 2-0 Radulovic 78' 2-1 Terzic 90'+3)

MIONICA 04.09.2011. 17,00.
STADION: Lipik, Mionica.
GLEDALACA: 700.
GLAVNI SUDIJA: Mujic Elvis (Banovici).
1. ASISTENT: Dzafic Zijad (Rainci).
2. ASISTENT: Gazetic Elmir (Puracic).
CETVRTI SUDIJA: Dzaferagic Vedad (Tuzla).
DELEGAT: Hodzic Eldin (Tuzla).
KONTROLOR: Imamovic Izet (Sarajevo).
ZUTI KARTON(I): Agatic, Siranovic, Lukic, Radulovic, Kesetovic (Omladinac); Delic, Huseinbasic (Bratstvo).
CRVENI KARTON(I): -.

OMLADINAC: Bilajac, Kesetovic, Huseinbasic (87' Suljic), Radulovic, Lukic (65' Hecimovic), Brckalic, Siranovic, Bratanovic, Donlic, Agatic (77' Omeragic), Cejvanovic. TRENER: Karic Smajil

BRATSTVO: Bascelic, Timkov, Delic (46' Mujkic), Kadic, Pantic, Mevkic, Karaduz (77' Bektic), Kadric, Diabang, Terzic, Huseinbasic (70' Klokic). TRENER: Muslimovic Nusret

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 10 sep 2011, 14:13

Kadeti Bratstva nakon domaće pobjede od 5:0 protiv Banovića.sutra idu po nova tri boda u Goste ekipi Slavena iz Živinica.Bratstvo se nalazi na tabeli 11 sa 3 boda i 2 utakmice manje.Dok Slaven na 10 mjesto sa dvije utakmice više.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: nebeskasila i 3 gosta.