Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Svaki igrac vrijedi onoliko koliko je neko spreman platiti za njega.
Ali danasnje je trziste dosta poremeceno sa bogatim vlasnicima koji placaju za igrace mnogo vise nego vrijede jer imaju novcanike bez dna, i koliko god da plate nece ni osjetiti. To je za njih uglavnom iz prestiza.
Tako da je pomalo glupo porediti igrace po cijeni.
Mozemo sam konstatovati da je trenutno Dzeko prvi napadac Cityja i da je sasvim zasluzeno on na terenu a ostali konkurenti na klupi.
Inace mislim da i ako ne bude redovono zabijao da ce njega Mancini ostaviti da igra. Njegov je doprinos i bez golova veliki i uklapa se odlicno u Mancinijeve ideje. Treba mu jedan veliki centarfor pored svih onim malih brzih tehnicara.
Mislim da je dovodjenje Edina bilo na Mancinijevo insistiranje, koliko mu je samo davao sansi prosle sezne kada ga nije islo. Sada se vidi da je htio da ga uigra, i ova dobra igra ekipe je plod Mancinijeve taktike.
Ali danasnje je trziste dosta poremeceno sa bogatim vlasnicima koji placaju za igrace mnogo vise nego vrijede jer imaju novcanike bez dna, i koliko god da plate nece ni osjetiti. To je za njih uglavnom iz prestiza.
Tako da je pomalo glupo porediti igrace po cijeni.
Mozemo sam konstatovati da je trenutno Dzeko prvi napadac Cityja i da je sasvim zasluzeno on na terenu a ostali konkurenti na klupi.
Inace mislim da i ako ne bude redovono zabijao da ce njega Mancini ostaviti da igra. Njegov je doprinos i bez golova veliki i uklapa se odlicno u Mancinijeve ideje. Treba mu jedan veliki centarfor pored svih onim malih brzih tehnicara.
Mislim da je dovodjenje Edina bilo na Mancinijevo insistiranje, koliko mu je samo davao sansi prosle sezne kada ga nije islo. Sada se vidi da je htio da ga uigra, i ova dobra igra ekipe je plod Mancinijeve taktike.
- Goalgetter
- Kontakt:
Dijamant se otkrije u Sarajevu, obrađuje u Teplicama, brusi u Wolfsburgu a blista u Mančesteru. 
- miralem444
- Kontakt:
Sta da ocekuju od Dzeke navijaci City-a protiv Wigana u sledecem kolu (nakon reprezentativnih tekmu u kojima ce nas edin odvest do 6 bodova u to najmanje sumanjam)??
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
Klasicni Virtu4lVirtu4l je napisao/la: Sad možete polizati što ste pokakili ili nastaviti dalje sa glupostima. Prvi izbor je mnogo dostojanstveniji.
Begovic na Twiteru:
asmir1 Asmir Begovic
Edin Dzeko, different class today, hope he's saving some for next week. Training should be good
a lik mu odgovara:
tell him he needs to stop playing fifa on the pitch!

asmir1 Asmir Begovic
Edin Dzeko, different class today, hope he's saving some for next week. Training should be good
a lik mu odgovara:
tell him he needs to stop playing fifa on the pitch!
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Ima li se negdje skinuti utakmica, nisam bio a stid me ne pogledati cijelu tekmu 
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
Mozel' neko postavit sva 4 gola odjednom. Fala.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- Papastathopoulos
- Kontakt:
[youtube][/youtube]Edin TM87 je napisao/la:Mozel' neko postavit sva 4 gola odjednom. Fala.
nema na cemu
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Mislis da ce igrati protiv Wigana? Mozda ce Mancini da ga cuva za Napoli ) ligu sampiona),kapiram da ce biti tu rotacija. MAda bi voleo da nastavi seriju pogodaka u premiershipu.miralem444 je napisao/la:Sta da ocekuju od Dzeke navijaci City-a protiv Wigana u sledecem kolu
Pita uciteljica Modrica: Koliko je 2 puta 2 ? Modric odgovara: Edin Dzeko 
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC
VFC & MUFC
Ko li je onaj delegat @balkanno s bluemoona. Evo citam thread od pocetka (slag za kraj dana) i lik zaziva Teveza u 10oj minuti
Inace je panj samo takav. I nepismen pride. Pridjeve pise velikim slovom, jos od januara..
" onclick="window.open(this.href);return false;
Highlights utakmice. Moze se vidjet i one dvije odlicne Edinove sanse
Highlights utakmice. Moze se vidjet i one dvije odlicne Edinove sanse
Zadnja izmjena: yup, dana/u 29 avg 2011, 00:46, ukupno mijenjano 1 put.
izgleda da dzeko bari silvinu sestrusoccerfan je napisao/la:![]()
Silvina sestra o golovima Dzeke
izgleda da dzeko bari silvinu sestru
Ili to radi vec duze,pa mu zato ovaj izbegava davati lopte
-
karameldar
- Kontakt:
@Dadobg budi normalan,u engleskoj ligi nema slabog protivnika,nema teorije da ostane na klupi...
YNWA!
Cestitke Dzeki,nadam se da ce ovako postizati golove u dresu BiH 
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
A proda Realu posto su oni jedini "nenormalni"koji ce dati za igraca blizu 100 miliona.Goalgetter je napisao/la:Dijamant se otkrije u Sarajevu, obrađuje u Teplicama, brusi u Wolfsburgu a blista u Mančesteru.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ili to radi vec duze,pa mu zato ovaj izbegava davati lopteDadobg je napisao/la:izgleda da dzeko bari silvinu sestru![]()
sad ce silva svaku loptu morati dzeki da daje
![]()
Bice da je ovo drugo
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Sto je vrijedilo juce ne vrijedi vise danas i obrnuto. Edin je danas promijenio mnogo tih stvari. Percepcja Bosanskog fudbala u Evropi ,percepciju Engleskog poznavaoca fudbala o nama Bosancima. Covjek je danas postavio nove standarde. Standarde igraca koji je dosao u jedan veliki klub da se dokaze ne da samo zaradi pare nego da dokaze samom sebi, Bosancima i Englezima koliko i kako moze. Spreman je sve to da uradi na jedan fer i korektan nacin bez nesportskih zahvata na terenu, bez sebicnosti prema suigracima i bez podoignutog nosa .Mnogi ce reci da su kriticki osvrti,zadnjhi 6 mjeseci, na forumima u javnosti u novinama odraz nedostatka patriotizma, neke navodne ljubomore, nekih navodnih komleksa baziranih na klubskoj obojenosti. Svaka negativna rijec kako na forumu tako u bilo kakvom drugom kontekstu je ojacala dijamanta. Ja sam davno napisao meni nitko ne treba dokazivati da je Edin majstor za novoa Njemacke,Rusije itd. ali treba da dokaze da je majstor tamo gdje se diktiraju najveci standardi napada, odbrane igracke discipline i hrabrosti. Uvijek sam znao da je Edinu bog dao fiziku,psihu i generalno talenat za dodje medju 5 svjetskih napadaca i da kao prvi NAPADAC postavi ime BH na svjetsku fudbalsku scenu. MIslim da je Braco nasa legenda i podcijenjen je ,ali ovos sto Edin danas radi u jednom ovakvom City-u je jedna malo veca stepenica. City je danas klub broj 2 u svijetu cekajte samo 6 mjeseci da to i materijaliziraju. City je drugi a Edin je medju prvim u City, golgeter.
Najgore sto se moze pisati ovih dana je gdje su pljuvaci i kriticari. Zivot je dinamican,stvari se mijenjaju Edin Dzeko ovaj danas nije onaj Dzeko od prije 6 mjeseci. Nitko nije znao da li ce uspjeti ili nece. Nije ni sam on znao a da jeste ne bi danas sa onako od srece vlaznim ocima davao izjave. Mnogo se frustracije skupilo u njemu , preveliko breme nosi i ako i zasto zalim one kritike napisane u frustraciji jeste da covjek nekada zaboravi da je Edin jos mlad momak i da nosi preveliko breme. Da svi gledamo u njega kao boga,da on mnogima predstavlja jedinu razliku izmedju srece i crnjakaa. Pokazalo se da je covjek imao snage da sve izazove svari i da poradi na nedostatcima.
Osim njegovih stabdardnih vrlina (a moram ih nabrojati : Pregled igre, opsta fudbalska inteligencija, tehnika suta,pas igri, optimalni pasovi i mijenjanje tezista igre u svakom momentu, pravljenje praznog prostora igracima oko 16 metara odvlacenjem odbrane) danas je uradio i par drugih stvari koje su mi smetale kod njega a lake su za odraditi: Prekinuo je par veoma nezgodnih lopti u fazi odbrane,pratio je svog igraca poslije nesmotreno igubljene lopte, pravio je presing na odbranu (ovaj put 100% fokusirano i rentabilno sa energijom), svaki napad je stajao na prstima (a ne na petama ) i bio spreman za prodor.
Najveci dobitak danas i za City i za Edina je NASRI. Koji momci, koja klapa ce to da bude. Totalno ce promijeniti duh ekipe Man City. Uh koji dan , ovo je bio dan kada je mnogo stvari sjelo na svoje mjesto. Al jos uvijek istraumatiziran onim proljetnim izdanjem ne mogu da vjerujem o ovaj happy end. Emotivno izmoren jedostavno ne smijem da povlacim nikakve dublje zakljucke ni neke prevelike nade.
Na kraju
: Kako su mali danas izgledali Tevez, Silva,Aguero,Modric,Crouch,Corluka ........
Sta je bila glavna tema do prije nekoliko mjeseci
? Da je Edin izabrao pogresan klub !!!

Najgore sto se moze pisati ovih dana je gdje su pljuvaci i kriticari. Zivot je dinamican,stvari se mijenjaju Edin Dzeko ovaj danas nije onaj Dzeko od prije 6 mjeseci. Nitko nije znao da li ce uspjeti ili nece. Nije ni sam on znao a da jeste ne bi danas sa onako od srece vlaznim ocima davao izjave. Mnogo se frustracije skupilo u njemu , preveliko breme nosi i ako i zasto zalim one kritike napisane u frustraciji jeste da covjek nekada zaboravi da je Edin jos mlad momak i da nosi preveliko breme. Da svi gledamo u njega kao boga,da on mnogima predstavlja jedinu razliku izmedju srece i crnjakaa. Pokazalo se da je covjek imao snage da sve izazove svari i da poradi na nedostatcima.
Osim njegovih stabdardnih vrlina (a moram ih nabrojati : Pregled igre, opsta fudbalska inteligencija, tehnika suta,pas igri, optimalni pasovi i mijenjanje tezista igre u svakom momentu, pravljenje praznog prostora igracima oko 16 metara odvlacenjem odbrane) danas je uradio i par drugih stvari koje su mi smetale kod njega a lake su za odraditi: Prekinuo je par veoma nezgodnih lopti u fazi odbrane,pratio je svog igraca poslije nesmotreno igubljene lopte, pravio je presing na odbranu (ovaj put 100% fokusirano i rentabilno sa energijom), svaki napad je stajao na prstima (a ne na petama ) i bio spreman za prodor.
Najveci dobitak danas i za City i za Edina je NASRI. Koji momci, koja klapa ce to da bude. Totalno ce promijeniti duh ekipe Man City. Uh koji dan , ovo je bio dan kada je mnogo stvari sjelo na svoje mjesto. Al jos uvijek istraumatiziran onim proljetnim izdanjem ne mogu da vjerujem o ovaj happy end. Emotivno izmoren jedostavno ne smijem da povlacim nikakve dublje zakljucke ni neke prevelike nade.
Na kraju
Sta je bila glavna tema do prije nekoliko mjeseci
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 37 gostiju.