Ujedinjenje Prve lige FBiH i Prve lige RS

Moderator/ica: GracanicaAA

CoDe
Kontakt:

Re: Ujedinjenje Prve lige FBiH i Prve lige RS

Post Postao/la CoDe » 27 avg 2011, 20:37

[quote="Devil"][quote="neutralan__"]To bi bilo nešto najbolje što trenutno može da se desi.

Haj ti to reci ovim iz " rs " *?
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 27 avg 2011, 20:39

Devil je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:To bi bilo nešto najbolje što trenutno može da se desi.

@badblueboylivno Najvjerovatnije bi pobjednici Drugih liga razigravali za 2 mjesta u zajedničkoj Prvoj, to je najlogičnije.
To je meni glupo nekako.Mozda je logicnije da ide 6 iz prve lige RS,6 iz FBIH,te 6 pobednika regija,ako se ne varam toliko ih ima 3 u federaciji tri u RS,to bi dalo 18 klubova sto je opet neka maksimalna brojka za 2 ligu.
Ili da bude kako je i isplanirano a ovi nek se kolju u novoformiranoj trecoj ligi.

edit:Zaboravite ovo gore,zaboravih ja da mora neko i ispasti iz premier lige,puno je 20 klubova. :roll: :oops:
Nista nek se ovi iz saveza malo i oznoje,da ne primaju dzabe platu. :D
Ima raznih solucija i načina.Neko će morati ostati "kratkih rukava" da bi se ovo realizovalo.

@Grdan Zato što ih je previše :D :P .

@CoDe Znam da će biti teško sa njima dogovoriti to.Jer oni ovako imaju sigurno jednog predstavnika u Premijer ligi.Ipak vidjećemo šta će biti od svega toga.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 27 avg 2011, 20:40

Generaliziranje nikad nije pametno i korisno.
Eto čovjek je iz RS i kaže da bi bilo super da se lige ujedine. šta više pojedinac treba da uradi.

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 27 avg 2011, 20:45

Previše ima klubova u entitetskim ligama da bi došlo do ujedinjenja.Trebalo bi iduće sezone smanjiti broj klubova u entitetskim ligama na 12 ili 10 pa za 2 godine ujediti lige.Sa ovolikim brojem klubova ne može se dogoditi ujedinjenje.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 28 avg 2011, 00:43

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110827109

i da onda gledamo jos vise ovakvih scena,neka hvala,ja bi cevape
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 28 avg 2011, 02:10

bega_afc je napisao/la:http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110827109

i da onda gledamo jos vise ovakvih scena,neka hvala,ja bi cevape
kod nas su fer i korektni bili na utakmici, e sad dalje ne znam, to je već neka druga stvar
FK Drina Zvornik - 66. godina tradicije!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 avg 2011, 15:16

Grdan je napisao/la:Previše ima klubova u entitetskim ligama da bi došlo do ujedinjenja.Trebalo bi iduće sezone smanjiti broj klubova u entitetskim ligama na 12 ili 10 pa za 2 godine ujediti lige.Sa ovolikim brojem klubova ne može se dogoditi ujedinjenje.
Sve se može, samo treba postojati volja i odlučnost. Postoje ljudi i pozicije koje mogu lupiti šakom o stol i reći: "Dogodine ispada po 8 klubova u entitetskim ligama, u međužupanijskim slično. I stvara se novi sustav, koji više neće gledati entitete i županije, jer takav sustav natjecanja nije pravedan." I gotovo.
Hayley <3

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 29 avg 2011, 17:09

Nadam se da ce do ujedinjenja doci sto prije, jer prije svega ta bi liga bila daleko kvalitetnija od sadasnje Prve lige FBiH i Prve lige RS, a samim tim i dvije ekipe koje bi ulazile u Premier ligu bile bi kvalitetnije i ne bi im se desavao brzi povratak u nizi rang. Iako mnogi zele smanjenje Premier lige, ja mislim da to nece nesto pretjerano poboljsati kvalitet, jer kad tad moga doci vrijeme da se Premier liga i aBd Prva liga BiH ociste od ekipa koje su tu tako reci iz nekih drugig razloga ili tacnije receno na silu.

Istina je da se svi boje navijackih nereda, ali sve se to rigoroznim kaznama moze sprijeciti. I naravno svim klubovima postaviti uslove kako treba da osiguraju utakmici, a naravno koji klub to nije u stanju u roku godine dana osigurati automatski ga izbaciti u nizi rang, pa bi se mnogi uozbiljili kad bi se opekli. Posebno treba klubove animirati na osiguravanju uvijeta za gostujuce navijace. Te svako nacionalisticko divljanje kaznjavati zabranom navijanja i okupljanja.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 29 avg 2011, 17:30

Bez jakog pritiska iz UEFE, FSRS nikada neće pristati na ujedninjenje prvih liga. Jednostavno bi tako ostali bez zagarantovanog mjesta u PL, a gledajući i (ne)kvalitetu klubova iz RS za par godina bi drastično pao broj srpskih klubova u PL.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 29 avg 2011, 19:06

Pa i treba izvrsiti pritisak na sve one koji zbog svojih pogleda na zivot u BiH nas nogomet vode u propast. Ovo je drzava gdje zive bosanci islamske, pravoslavne i katolicke vjeroispovijesti, a sve ostalo ja ne priznajem. Drugi stepen takmicenja u BiH treba da se sastoji od 16 kluba, a ne treba da bude bitno, niti se smije dopustiti da bude bitno koliki je broj tzv. Bošnjački, Srpski, Hrvatski, vec da se samo gleda kvalitet, a ne ko si i odakle si.

Boga molim da nam se sve to nametne, jer smo mi glup narod da skuzimo da sami sebe vodimo u propast. Najsretniji cu biti kad docekam jednu Premier ligu, jednu Prvu ligu BiH, te cetiri Druge lige BiH, naravno ponavljam na nivou nase Bosne i Hercegovine. A neka na kraju presudi kvalitet, pa taman se citava liga sastojala od klubova sa istim predznakom, bio to Bošnjački, Srpski ili Hrvatski.

A vjerujte tek tada ce vece sredine stati iza svojih klubova, pa ce se desiti da ekipe koje su nesto znacile za vrijeme Jugoslavije budu u usponu, kao sto su Sloga iz Doboja, Jedinstvo iz Bihaća, Iskra iz Bugojna itd.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 avg 2011, 20:12

dzenan01 je napisao/la:Bez jakog pritiska iz UEFE, FSRS nikada neće pristati na ujedninjenje prvih liga.
Nema se što pitati entitetske saveze, NFSBIH je glavno tijelo i kao takvo treba donositi odluke koje važe i za klubove iz Fedaracije i za klubove iz Srpske. Ako ne žele igrati zajedničku ligu, nek si prave svoju ligu - iako sam siguran da bi bilo klubova koji ne bi pristali na uvjete FSRS-a i igrali bi u državnoj ligi, čiji bi drugi nivo bio daleko ispred najjačeg republičkosprskog razreda. :D
Hayley <3

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 29 avg 2011, 20:33

badblueboylivno je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:Bez jakog pritiska iz UEFE, FSRS nikada neće pristati na ujedninjenje prvih liga.
Nema se što pitati entitetske saveze, NFSBIH je glavno tijelo i kao takvo treba donositi odluke koje važe i za klubove iz Fedaracije i za klubove iz Srpske. Ako ne žele igrati zajedničku ligu, nek si prave svoju ligu - iako sam siguran da bi bilo klubova koji ne bi pristali na uvjete FSRS-a i igrali bi u državnoj ligi, čiji bi drugi nivo bio daleko ispred najjačeg republičkosprskog razreda. :D
:roll: :roll: :roll:
Sloga Uskoplje

Free_shooteR
Kontakt:

Post Postao/la Free_shooteR » 29 avg 2011, 21:12

ujedinjene ce bit kad jedan od BH klubova bude igrao u grupnoj fazi Lige prvaka :)

a do tada nista :)

poz svim dobrim ljudima bujrum sutra na Bajramske kolace :)
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat'
mi smo tvoj stit i necemo te prodat'
ako neko vrijedja necemo okrenut' ledja
ti dani su prosli, sad se sve mijenja!!!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 avg 2011, 21:15

slogauskoplje je napisao/la:
:roll: :roll: :roll:
Čekaj, trebalo bi se nešto pitati lokalne šerife, čija bi zadovoljština trebala biti ispred napretka nogometa u našoj zemlji?
Hayley <3

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 29 avg 2011, 22:20

Zar ne znaš da u NS BIH sjede ljudi i iz RS i iz FBiH?

Držim da bi jedinstvena liga bila preskupa, ali bi to u jednu ruku bilo i dobro jer bi igrali oni koji imaju love :mrgreen:
Sloga Uskoplje

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 avg 2011, 22:29

slogauskoplje je napisao/la:Zar ne znaš da u NS BIH sjede ljudi i iz RS i iz FBiH?
Znam, naravno. Ali opet mi je glupo pomisliti da se zbog straha pojedinih Srba od gubljenja sigurnog mjesta u Premijerligi neće pokrenuti promjene.

A i ovaj komitet za normalizaciju bi to trebao riješiti, riješili su ove nedavne probleme, trebali bi i to i gotovo. A ne da se pojavi neka faca iz Laktaša i ne da promjenu sustava.
Hayley <3

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 29 avg 2011, 22:47

slogauskoplje je napisao/la:Zar ne znaš da u NS BIH sjede ljudi i iz RS i iz FBiH?
Znam, naravno. Ali opet mi je glupo pomisliti da se zbog straha pojedinih Srba od gubljenja sigurnog mjesta u Premijerligi neće pokrenuti promjene.

A i ovaj komitet za normalizaciju bi to trebao riješiti, riješili su ove nedavne probleme, trebali bi i to i gotovo. A ne da se pojavi neka faca iz Laktaša i ne da promjenu sustava.
ne pratim tu ligu, ali mislim da su federalni prvoligaši puno bolji
Sloga Uskoplje

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 avg 2011, 22:55

Meni to ne igra ulogu, niti bi smjelo igrati ulogu glavešinama našeg nogometa. Zajednička prva liga treba biti imperativ, i tako će se skoncentrirati kvaliteta. Pa tko voli, nek izvoli. Sigurno bi se našla bar 2 kluba iz RS-a koja bi se mogla nositi sa federalnom konkurencijom.

A ove lige ispod treba podijeliti po regionalnoj, ne entitetskoj osnovi, da se konačno ukine miješanje politike u sport.
Hayley <3

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 29 avg 2011, 23:18

Držim da bi jedinstvena liga bila preskupa, ali bi to u jednu ruku bilo i dobro jer bi igrali oni koji imaju love :mrgreen:
I treba da bude tako, tj. da igraju klubovi koji imaju sposobne uprave da osiguraju lovu, a gdje je lova tu je u vecini slucajeva i kvalitet. Ali evo npr. za NK Jedinstvo iz Bihaća bilo bi jeftinije ici na gostovanje u Bosanski Novi, Laktaše, Mrkonjić Grad, nego u Gorazde, Mionicu, Hrasnicu.

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 29 avg 2011, 23:34

NeRi_K je napisao/la:

I treba da bude tako, tj. da igraju klubovi koji imaju sposobne uprave da osiguraju lovu, a gdje je lova tu je u vecini slucajeva i kvalitet. Ali evo npr. za NK Jedinstvo iz Bihaća bilo bi jeftinije ici na gostovanje u Bosanski Novi, Laktaše, Mrkonjić Grad, nego u Gorazde, Mionicu, Hrasnicu.
ali racunaj da bi i suci bili iz recimo trebinja, foče, zvornika, bjeljine itd
Sloga Uskoplje

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Venom i 4 gosta.