Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
16
32%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 50

gruezi
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la gruezi » 29 avg 2011, 07:20

ovi neispadaju jos zadugo budite sigurni u to,,,

Semir bvb
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Semir bvb » 29 avg 2011, 23:47

slika

11 najskupljih transfera ove sezone u bundesligi.
Moram priznat da ovaj tim ne izgleda uopste lose :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 30 avg 2011, 10:52

Jens Lehmann: Borussia Dortmund's Roman Weidenfeller is better than Bayern Munich's Manuel Neuer.
Retired custodian explains that the 31-year-old needs to be drafted into the Germany national team as he "has been the best for the last 18 months", ahead even of Neuer.

http://www.goal.com/en-us/news/87/germa ... -is-better" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 30 avg 2011, 11:07

Semir bvb je napisao/la:Jens Lehmann: Borussia Dortmund's Roman Weidenfeller is better than Bayern Munich's Manuel Neuer.
Retired custodian explains that the 31-year-old needs to be drafted into the Germany national team as he "has been the best for the last 18 months", ahead even of Neuer.

http://www.goal.com/en-us/news/87/germa ... -is-better" onclick="window.open(this.href);return false;
S obzirom da je to Lehman, ne cudi izajava :D

Vecina strucnjaka i golmana govori da je Neuer medju top5 golmana na svijetu trenutno, neki cak idu i dalje da kazu da je u top3 golmana... ali eto ima i nekih koji misle drugacije.

Koji su razlozi ovakve izjave Lehmana... hm... u to ne bih da ulazim. ;)
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 avg 2011, 11:11

A jbg lik ostario pa prica gluposti Neuer jest u top 3 ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 30 avg 2011, 11:26

pasha_the_one je napisao/la: Koji su razlozi ovakve izjave Lehmana... hm... u to ne bih da ulazim. ;)
Razloge moze vidjet ko god gleda BvB da vidi o kakvom se golmanu radi.
Prosle sezone primio samo 21 gol cime je izjednacio Kahnov rekord. Brani konstantno, ne pravi kardinalne greske koje odluce utakmice za razliku od Neuera i Adlera.
Low ga ne uvrstava u Elf samo zato jer mu je krenulo sa mladim igracima, pa sad se drzi toga, ne poziva "starije" igrace ako već ima neka solidna mladja, perspektivna rjesenja... ;) To je jedini razlog.
Oko Neuera se napravila nevjerovatna medijska kampanja u Njemackoj koja ga je izbacila u prvi plan. Nesto slicno kao i s Podolskim prije par sezona.
Kao sto Klopp rece "u svakoj drugoj normalnoj reprezentaciji Roman bi bio prvi golman" ;)

Ako nista drugo zasluzio je da bude makar u krugu reprezentacije, makar treci golman ;)

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 30 avg 2011, 13:58

Semir bvb je napisao/la:
pasha_the_one je napisao/la: Koji su razlozi ovakve izjave Lehmana... hm... u to ne bih da ulazim. ;)
Razloge moze vidjet ko god gleda BvB da vidi o kakvom se golmanu radi.
Prosle sezone primio samo 21 gol cime je izjednacio Kahnov rekord. Brani konstantno, ne pravi kardinalne greske koje odluce utakmice za razliku od Neuera i Adlera.
Low ga ne uvrstava u Elf samo zato jer mu je krenulo sa mladim igracima, pa sad se drzi toga, ne poziva "starije" igrace ako već ima neka solidna mladja, perspektivna rjesenja... ;) To je jedini razlog.
Oko Neuera se napravila nevjerovatna medijska kampanja u Njemackoj koja ga je izbacila u prvi plan. Nesto slicno kao i s Podolskim prije par sezona.
Kao sto Klopp rece "u svakoj drugoj normalnoj reprezentaciji Roman bi bio prvi golman" ;)

Ako nista drugo zasluzio je da bude makar u krugu reprezentacije, makar treci golman ;)
Ja ne kazem da Roman nije dobar golman, cak naprotiv po meni zasluzuje da bude prva zamjena u Njemckoj reprezentaciji, narocito sada kada nema Adlera.

Moje licno misljenje jeste, da on nije bolji od Neuer-a, to sam smatrao i prije prelaska Neuer-a u Bayern :)

Ne osporavam postignute rezultate Romana, ali to sto je primio samo 21 gol prosle sezone, moze takodje dijelom zahvaliti odlicnoj igri citave ekipe BvB-a, koja je konstantnim presingom onemogucavala protivnika da napravi iole ozbiljne situacije pred Romanovim golom.

Neuer je za razliku od Romana bio apsolutno resetan na golu Schalke, samim time je imao vise prilike za pokazivanje svojih kvaliteta, ali i nedostataka. Po meni njegovi nastupi u Evropi prosle godine su dokaz da je Neuer jedan od najboljih golmana danasnjice, sto su potvrdili i mnogi golmani u svojim izjavama sirom Evrope.
Dokazao se protiv naboljih na najvecoj razini, dok Roman nema takvog iskustva iako ima 31 godinu... ovo mu je prva sezona na tako visokom nivou da igra.

Ako Roman ove sezone odvede BvB, kao Neuer Schalke prosle sezone u LP... onda zasluzuje mjesto prvog golmana u Njemackoj reprezentaciji.

Za kraj, zanima me, po tvom misljenju, u kojoj to reprezentaciji Neuer ne bi bio prvi golman?
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 avg 2011, 14:06

Spanija,Engleska,Italija,Holandija,Rusija i Francuska
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 30 avg 2011, 14:26

majestic24 je napisao/la:Spanija,Engleska,Italija,Holandija,Rusija i Francuska
Spanija - Razumljivo, tu je Casillas koji je godinama prvi golman i jedan od najboljih na svijetu, tako da je to OK.
Engleska - Engleska vec godinama kuburi sa golmanima, a po mom misljenju, Neuer je po meni za nijansu bolji od Joe Hart-a, trenutnog golmana.
Italija - Sta reci, Buffon... OK.
Holandija - Nakon sto se povukao V.D. Saar, tesko da je Maarten Stekelenburg i ostali golmani bolji od Neur-a.
Rusija - Akinfeev i Malafeev su stvarno izvrsni golmani, prvi je vec dugo konstanta, ali i on se malo gubi u posljednje vrijeme... tako da Neuer bi i tu mogao braniti.
Francuska - Lloris - odlican golman "mladje" generacije... generacije Neuer-a, Akinfeev-a i Harta koji su po meni svi odlicni golmani...

Po meni ne bi mogao braniti u Spaniji i Italiji (ni u snovima)... U Holandiji bi definitvno mogao braniti, a uEngleskoj, Rusiji i Francuskoj bi se mogao ravnopravno boriti za mjesto prvog golmana.

P.S. Na svu srecu Njemacka skoro nikada nije kuburila sa golmanima, narocito od 90-tih pa na ovamo :) To pokazuju i novi narastaji golmana kao sto je Kevin Trapp, koji ce sigurno obiljeziti period koji je pred nama.

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 30 avg 2011, 14:40

majestic24 je napisao/la:Spanija,Engleska,Italija,Holandija,Rusija i Francuska
Samo u Španiji ne bi bio prvi golman. Buffon nije više onaj stari, i Neuer je trenutno ispred njega. Ostale reprezentacije neću ni komentarisati jer ti je post smiješan. Engleska :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 avg 2011, 14:47

Ne bi bio ni u Francuskoj. Lloris je mnogo sigurniji od Neuera. Što se tiče Engleske, oni su 100 godina tražili dobrog golmana, sada su ga pronašli u Hartu. Neću ulaziti u to da l' je bolji ili gori od Neuera, al' recimo da su tu negdje (nikome ne bih dao neku veliku prednost).

Akinfeev je bio odličan na prvenstvu kada je Rusija sa Arshavinom, Pavlyuchenkom pokazala kako atraktivan fudbal mogu igrati. Nakon toga se pomalo i izgubio.

Nijemci nikad nisu imali problema sa golmanima; u ovom trenutku imaju 3 izuzetno dobra (Neuer, Wiedenfehler i Adler. Iskren da budem, meni nikako nije jasno kako se Wiese može progurati u ovo društvo).

U svakom slučaju, Neuera bih stavio kao petoplasiranog: Casillas, Lloris, Buffon, Cech pa tek onda Manuel.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 avg 2011, 19:39

Weidenfeller jeste dobar golman, no prednost definitivno dajem Neueru. Manuel je stasao u odličnog čuvara mreže, sigurnog i puzdanog golmana. Roman je također kvalitetan golman, no on je podređen kolektivu i njegova forma koliko-toliko zavisi od cjelokupne Dortmundove (da ne bude zabune, ne potcjenjujem ga, samo konstatujem da je po meni bolji).

Dakle, što se tiče navedenih država: Španija - Engleska,Italija,Holandija,Rusija i Francuska

Španija - Naravno da ne bi dobio šansu pored Casillasa, koji uspješno brani za reprezentaciju dugi niz godina i koji je, ipak, kvalitetniji od Manu-a.
Engleska - Što se tiče Engleske, tu bi k'o i mog'o dobit šansu, mada i Englezi imaju fantastičnog golmana - Joe-a Harta.
Italija - Buffon nije kao nekad (mada je još uvijek dobar golman), mogao bi Nojer dobiti priliku na golu.
Rusija - Istina je da Rusi imaju kvalitetne golmane u vidu Akinfeeva i Malafeeva, no golman Bavaraca bi ovdje itekako bio prvi izbor. ;)
Francuska - Ovdje bi Lorent Blanc bio na slatkim mukama. :mrgreen: Lloris i Neuer su slični golmani, približnog kvaliteta, no za mene je Lloris nešto samopouzdaniji i hrabriji golman (ako me razumijete ;) ).

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 avg 2011, 23:26

Prva tri golmana trenutno su Casillas , ( Cech , Neuer) ova dvojica su bare-bare , pa slijede Akinfeev , Lloris,,Hart je daleko od ove petorke.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 31 avg 2011, 15:35

Evo nije nikakva provokacija,ali šta se ovo dešava s Bundesligom,klubovi imaju dosta novca, pratim ovaj prelazni rok...u ostalim ligama sve pršti od transfera,a u Njemačkoj ništa,većinom dobri igrači odlaze u Englesku ili Italiju...Ellia,Vidal,Mertesaker,pa prije tog Grafite,Sahin,Van Nisterlooy..a samo se Hleb vratio koji nešto vrjedi,mada je i njegov kvalitet upitan zadnje 2 sezone...čak su i Francuzi više potrošili u prelaznom roku,ali i zaradili...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 31 avg 2011, 15:38

Ljudi hvala vam sto toliko cijenite Malafeeva,mada smijesno ga je staviti u istu recenicu sa Akinfeeovom,a kamoli sa ostalima :D
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 31 avg 2011, 15:45

Dabar je napisao/la:Evo nije nikakva provokacija,ali šta se ovo dešava s Bundesligom,klubovi imaju dosta novca, pratim ovaj prelazni rok...u ostalim ligama sve pršti od transfera,a u Njemačkoj ništa,većinom dobri igrači odlaze u Englesku ili Italiju...Ellia,Vidal,Mertesaker,pa prije tog Grafite,Sahin,Van Nisterlooy..a samo se Hleb vratio koji nešto vrjedi,mada je i njegov kvalitet upitan zadnje 2 sezone...čak su i Francuzi više potrošili u prelaznom roku,ali i zaradili...
Jednostavno vise se novca ulaze u njemacke igrace. Znaju Svabe sta rade i nece na gluposti trositi pare kao naprimjer PSG na Pastorea. Jest on dobar al pitanje je vrijedi li on te pare.
Thomas Müller - Fußballgott

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 avg 2011, 23:46

don_burza je napisao/la: Jest on dobar al pitanje je vrijedi li on te pare.
Normalno da ne vrijedi. Marketing je cudo, dignes nekog u nebasa, zacementiras mu cijenu i kad ga uspijes prodati za navedenu lovu...kazes, jesmo vas zayebali. :D
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Re: Hertha BSC Berlin

Post Postao/la effe_sa » 01 sep 2011, 12:43

Hertha se u zadnji čas pojačala sa ben hatirom koji je stigao iz Hsv-a. Sasvim solidno pojačanje mislim
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 01 sep 2011, 14:30

Dabar je napisao/la:Evo nije nikakva provokacija,ali šta se ovo dešava s Bundesligom,klubovi imaju dosta novca, pratim ovaj prelazni rok...u ostalim ligama sve pršti od transfera,a u Njemačkoj ništa,većinom dobri igrači odlaze u Englesku ili Italiju...Ellia,Vidal,Mertesaker,pa prije tog Grafite,Sahin,Van Nisterlooy..a samo se Hleb vratio koji nešto vrjedi,mada je i njegov kvalitet upitan zadnje 2 sezone...čak su i Francuzi više potrošili u prelaznom roku,ali i zaradili...
Da se nadovezem :
Lige koje su najviše trošile:

Premiership 551 milijun eura (Agüero), Serie A 461 milijun eura (najskuplji Vučinić 22 milijuna eura), Primera 349 milijuna eura (Falcao), Ligue 1 189 milijuna eura (Pastore), Bundesliga 153 milijuna eura (najskuplji Neuer 22 milijuna eura)
Cak je i Ligue 1 vise od svaba potrosila
Saurman je napisao/la:Prva tri golmana trenutno su Casillas , ( Cech , Neuer) ova dvojica su bare-bare , pa slijede Akinfeev , Lloris,,Hart je daleko od ove petorke.
a ko to rece ? strucnjak zvani saurmana :oops: :roll: :lol:
Cak i Lehman izjavio da je onaj golman borussie mislim bolji od NEura :lol:
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 01 sep 2011, 14:43

don_burza je napisao/la: Jest on dobar al pitanje je vrijedi li on te pare.
Iskreno za mene nema igraca koji vrijedi tolike pare ( 43 mil ) pa nije ovo FM ovo je zivot koji je svakim dana pun iznenadenja ,recimo 90 mil dat za C.R mislim il u ovom slucaju 43 mil za Pastore ,to je glupost ljudi ,a nazalost ona je svakim danom prisutna prije svega mislim na svijet nogometa ,pa hiljade ljudi iz dana u dan umiru a oni onako olako obrcu lovu pa to je sramota ,koje _ kakvi seici ,naftasi ,plinasi etc,etc .. kako se nekad nogomet bolje igrao ,pa max igrac se placo 6 mil (Maradona u Napoli mislim da je toliki iznos bio ,nisma siguran) ali se nogomet igrao ,cak se desi klub nema para ,igrac iz svog budzeta (plate )izdvoji za trasfer (imamo odlican primjer u TOtiu iako je i to skoro bilo , koji je ovakve svari radio za Romu ),mislim to je nepojmiljivo u danasnjem nogometu nazalost :oops:
Da zakljucim ovo i nadovezem se na pocetak posta , kamo srece da igrac max kosta 30 mil (MEssi kao trenutno najbolji igrac svijeta ) a to znaci da jedan Pastore koji je u fazi napretka kosta neki 7 do 10 mil ,,,ali mozda ce za one koji fudbal prate zadnji par godina biti glupo ,a oni koji vole prijasnje prave igrace i pravi nogomet koji se igrao srcem a ne kopackama od 100.000 $ znaju o cemu pricam ..
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.