Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 avg 2011, 01:11

Arsenal je doveo covjeka koji je od Cahilla bolji u skoku(zbog visine) te u osvojenim duelima, ima neki podatak kako je samo Vidic vise duela osvojio(racunali su min. 500 pokusaja pa postotak) on tu ima nekih 72%, covjek ne dobija kartone, tj. rijetko ih dobija i navija za Arsenal, ima on dosta iskustva jedini problem bi mogao predstavljati njegova brzina i mozda nedostatak EPL iskustva, ali ukoliko sve bude kako treba, on bi u paru sa TV-om mogao igrati protiv Stoke citya i takvih ekipa gdje je skok ipak bitniji, a Kos kad je bitnija brzina, znaci solidna odbrana, nadam se da ce Per biti dobar igrac za AFC..
Drugi igrac je Andre Santos, ofanzivno mozda i jaci od Bainesa, defanzivno vjerovatno mnogo slabiji, prvotimac za Brazil(Valjda i to nesto znaci) i dao 10 golova u 50 utakmica za Fener, te 25 u 98 za Corinthians, znaci ofanziva se pojacava, a ako moze puno trcati(u sta se nadam) ni defanziva nece biti tako losa, bitno je da se on moze vratiti i stici igraca, sve u svemu mozda se pokaze bolje pojacanje od Bainesa(u odnosu na utrosene pare) mozda gore, sve cemo vidjeti...
Zadnji je Koreanac Park, i ako trci ko Manchesterov Park, ne mora ni znati igrati fudbala :lol: :lol: :lol: izgleda da ima solidan sut, dobro izvodi slobodne te zna dodati loptu, sto bi mu moglo puno pomoci u Arsenalovoj karijeri.. Sve ukupno, mozda i ne najbolja pojacanja, ali sigurno da ce unaprijediti ekipu, bar malo. Moglo je i bolje naravano, ali ne trebamo biti nezadovoljni ni sa ovim, a postoje neke naznake da ce doci jos koji igrac, jer ako je Santos dosao u odbranu(inace moze igrati i krilo) onda fali jedan vezni igrac kojeg je Wenger rekao dovesti, najvjerovatnije nekog iz Francuske, tako da bi Arsenal mozda mogao izaci i jaci nego prosle godine, svakako da ce biti tesko nadoknaditi Cesca, mislim cak nemoguce, ali otisla su tri prvotimca, time se oslabila odbrana i veza, veza je donekle i popravljena(Gervinho) a odbrana je definitivno jaca nego prosle godine,i napad bi trebao biti jaci, a sa tim jos jednim veznim igracem veza ce i dalje biti slabija nego prosle godine, ali sve ukupno bi to trebalo biti bolje..
Celik!3,2,2.

gunner14
Kontakt:

Post Postao/la gunner14 » 31 avg 2011, 01:27

prema Goal.com novo pojacanje Arsenala bi trebao biti Yann M'Vila

http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... id-to-land" onclick="window.open(this.href);return false;

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 31 avg 2011, 02:13

Nisam bio tu, gled'o sam film(nećete vjerovat-Spiderman 3 :mrgreen: ).

Što se jačine Arsenala tiče, definitivno ako sutra dodju Cahill,M'Villa i Hazard ću Arsenal smatrati jačim nego prošlogodišnji.

Pa u tom slučaju:
Otišli:.....................................Došli:
Cesc.......................................Hazard
Nasri.......................................Gervinho,Chamberlaine,Miyaichi
Eboue......................................Jenkinson ( :D )
Clichy......................................Andre Santos
Denilson...................................M'Villa,Frimpong,Lansbury
Bendtner (eventualno)...................Young Park

Wenger eventualno Fabregasa nije dovoljno nadoknadio, a pored toga proširio (bi) je kadar sa (edit:5 igrača) 5 novih igrača.Pored nabrojanih tu je i Mertesacker.

Ne znam, sa ovakvim kupovinama smatram da Arsenal može na tron Engleske. U slučaju da ne dodju sva trojca (Hazard,M'VIlla,Cahill) mislim da je Arsenal u borbi za treće i četvrto mjesto. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 31 avg 2011, 02:33

Arnelinho je napisao/la: Wenger eventualno Fabregasa nije dovoljno nadoknadio, a pored toga proširio (bi) je kadar sa (edit:5 igrača) 5 novih igrača.Pored nabrojanih tu je i Mertesacker.

Ne znam, sa ovakvim kupovinama smatram da Arsenal može na tron Engleske. U slučaju da ne dodju sva trojca (Hazard,M'VIlla,Cahill) mislim da je Arsenal u borbi za treće i četvrto mjesto. ;)
Ova dva igraca su nam prijeko potrebna. Nadam se da cemo ih dovesti, da i kod nas bude neke srece, nakon svega ovoga. Sto se tice ovog M'VIlla, (Wenger k'o Wenger, navalio na Francuze i nema dalje :mrgreen:) on nam i nije toliko prijeko potreban kao ova dvojica, njegov dolazak je samo dodatni bonus.
Izdržati, to je temelj vrline!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 31 avg 2011, 02:38

rogeRF je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la: Wenger eventualno Fabregasa nije dovoljno nadoknadio, a pored toga proširio (bi) je kadar sa (edit:5 igrača) 5 novih igrača.Pored nabrojanih tu je i Mertesacker.

Ova dva igraca su nam prijeko potrebna. Nadam se da cemo ih dovesti, da i kod nas bude neke srece, nakon svega ovoga. Sto se tice ovog M'VIlla, (Wenger k'o Wenger, navalio na Francuze i nema dalje :mrgreen:) on nam i nije toliko prijeko potreban kao ova dvojica, njegov dolazak je samo dodatni bonus.
Slažem se. Mada bih ja volio da dodju i ti bonusi. :mrgreen: Neka ih, od viška glava ne boli. :D

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 31 avg 2011, 02:40

Arnelinho je napisao/la:Nisam bio tu, gled'o sam film(nećete vjerovat-Spiderman 3 :mrgreen: ).

Što se jačine Arsenala tiče, definitivno ako sutra dodju Cahill,M'Villa i Hazard ću Arsenal smatrati jačim nego prošlogodišnji.

Pa u tom slučaju:

Wenger eventualno Fabregasa nije dovoljno nadoknadio, a pored toga proširio (bi) je kadar sa (edit:5 igrača) 5 novih igrača.Pored nabrojanih tu je i Mertesacker.

I ja mislim da ste jači nego prošle godine normalno,ako se odrade ovi transferi.Bio je Cesc tu,ali zadnje 2 godine i nije igrao 100% za Arsenal vidjelo se da jedva čeka da ode.Eno ga sad uBarci u pripremnim(jednu je odigrao :mrgreen: ) se više borio :mrgreen:
Sigurno bi bili jači,ali opet teško da bi mogli više od 3. pozicije.Jednostavno Manchesteri su prejaki pogotovo United,a i smiješno je pričat da mogu ispred Citya jer vam uzimaju najbolje igrače godinama :? Chelsea i Liverpool ne bi bili daleko samo što su te dvije ekipe relativno uigranije nego što bi Arsenal bio s ovim novim igračima
Još jedan od problema opet bi imali izuzetno talentovano ekipu kojoj bi sljedeće sezone trebala minimalno 2 jaka pojačanja da budu top,a poznavajući Wengera on bi čekao da ovi dobiju iskustvo i onda iskusni odu ili u Barcelonu ili u City
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 31 avg 2011, 02:41

Arnelinho je napisao/la: Slažem se. Mada bih ja volio da dodju i ti bonusi. :mrgreen: Neka ih, od viška glava ne boli. :D
Pa normalno brate. :D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 31 avg 2011, 02:49

Et' koliko me ova hajka spopala,tek ću sutra moći da odspavam i da radim nešto rastresene glave. :mrgreen: :lol:

Evo vijesti:
André Santos' manager, Carlos Leite, confirmed to Globo Esporte the player has signed a 4 year contract with Arsenal.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 31 avg 2011, 02:55

LBJ MVP je napisao/la: Chelsea i Liverpool ne bi bili daleko samo što su te dvije ekipe relativno uigranije nego što bi Arsenal bio s ovim novim igračima
Još jedan od problema opet bi imali izuzetno talentovano ekipu kojoj bi sljedeće sezone trebala minimalno 2 jaka pojačanja da budu top,a poznavajući Wengera on bi čekao da ovi dobiju iskustvo i onda iskusni odu ili u Barcelonu ili u City
Ako se govori u Chelseu sa proslogodisnjim igracima (koji su, mozemo reci, uigrani) oni sigurno nisu po kvalitetu ispred nas, naravno ako se ostvare ovi transferi. Vidjelo se to u utakmicama sa WBA i Norwich-om. U svim segmentima igre su igrali jako lose. Kada su u igru usla ovogodisnja pojacanja, i igra Chelsea se popravljala. Ali, treba tu dosta toga da se slozi sto se tice ovogodisnjih pojacanja, (ukljucujuci i trenera, mada on nije pojacanje :mrgreen: , s neke strane i jest') jer, s proslogodisnjim timom nisu sposobni da idu na neke velike domete, slicno kao i mi.
Isti slucaj je i s L'poolom. Vecina igraca igra tek od ove godine, i to su vecinom standardni igraci, tako da, i njima ce trebati vremena da se sve to poslozi...
Ja mislim da Arsenal nece puno mijenjati koncepciju igre, igrace se u sustini isto, samo sto ce na odredjenim pozicijama igrati kvalitetniji igraci od ovih sad.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 31 avg 2011, 03:14

rogeRF je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la: Chelsea i Liverpool ne bi bili daleko samo što su te dvije ekipe relativno uigranije nego što bi Arsenal bio s ovim novim igračima
Ako se govori u Chelseu sa proslogodisnjim igracima (koji su, mozemo reci, uigrani) oni sigurno nisu po kvalitetu ispred nas, naravno ako se ostvare ovi transferi. Vidjelo se to u utakmicama sa WBA i Norwich-om. U svim segmentima igre su igrali jako lose. Kada su u igru usla ovogodisnja pojacanja, i igra Chelsea se popravljala. Ali, treba tu dosta toga da se slozi sto se tice ovogodisnjih pojacanja, (ukljucujuci i trenera, mada on nije pojacanje :mrgreen: , s neke strane i jest') jer, s proslogodisnjim timom nisu sposobni da idu na neke velike domete, slicno kao i mi.
Isti slucaj je i s L'poolom. Vecina igraca igra tek od ove godine, i to su vecinom standardni igraci, tako da, i njima ce trebati vremena da se sve to poslozi...
Ja mislim da Arsenal nece puno mijenjati koncepciju igre, igrace se u sustini isto, samo sto ce na odredjenim pozicijama igrati kvalitetniji igraci od ovih sad.
Pa uglavnom biće neizvjesno za 3. poziciju :mrgreen: Liverpool i pored toliko utrošenog novca,ako Arsenal dovede ove igrače neće igrat LP 8-) :lol: Gledajući dosadašnja pojačanja Chelseaja i Liverpoola Arsenal bi odradio bolji posao,ako dovede ove igrače(jeste da ove dvije ekipe nisu izgubile Cesca i Nasrija)S time da gledajući igru Chelseaja i Liverpoola dosad(vjerovali ili ne :mrgreen: )ja mislim da bi Arsenal bio jači.Ni Arsenal nije igrao nešto dosad no tu nije bilo Wilsherea(najboljeg veznjaka u EPL svaka bi ekipa osjetila njegov izostanak)
Scezny(nisam siguran dal se ovako pise :oops: )
Sagna Vermaleen Cahill Santos
Song(ne znam bi li M'villa mogao igrat ovdje no bila bi odlična konkurencija) Wilshere
Gervinho Hazard Miyaichi(Wallcot)
RvP
Imali bi bolje zamjene nego prije i sve u svemu bolju ekipu 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 31 avg 2011, 07:29

Arnelinho je napisao/la:Nisam bio tu, gled'o sam film(nećete vjerovat-Spiderman 3 :mrgreen: ).

Pa u tom slučaju:

tesko cete dalje od 3 mjesta i da dodju svi igraci prvo sto nema sanse da budete na razini prosle godine i previse ste izgubili odlaskom cesca i nasrija i nijedan gore naveden ih nece moc zamjenit ma koliko to neki pokusavali rec. prvo i samir i cesc su tu bili godinama poznavali su sve u arsenalu a ovaj potonji kad je bio na terenu bio je i vodja a drugo sto nijedan igrac gore nema iskustvo igranja u premiersipu i veliko je pitanje da li ce se prilagodit i kojom brzinom. sve iskusne igrace zamjenjuju golobradi mladici ili jos potpuno nedokazani igraci.

nebi da pametujem mozda grijesim vi najbolje znate i za razliku od liverpoola koji je dovodio manje vise dokazane igrace u engleskoj ligi i koji su prosli pripreme vi kupujete u zadnjim sekundama a sezona se zahuktala. bojim se da cete ove godine platit neodlucnost ili wengera ili uprave zavisno ko je kriv za ove stvari oko cesca i nasrija i njihove prodaje i svega ostalog sto se desavalo u i oko kluba
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 31 avg 2011, 10:18

Danas očekujem 3 pojačanja:
-Mertija
-Santosa
-veznjaka

Odustali smo od Cahilla, a što se tiče veznjaka mislim da će Wenger dovesti samo jednog (sad se spominje i Honda) pa vidjet ćemo. Jedino bi u slučaju da se danas desi mirakul i da dođu Cahill, Hazard i M'Villa bili jači nego prošle sezone, jedino tako. A u svim drugim kombinacijama smo slabiji.

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 31 avg 2011, 10:24

@MattLawExpress
Arsenal bids in for M'Vila, Hazard, Martin - enquiries made yesterday on Arteta and Fellaini. Sure there are others too, Busy day ahead

@JamieDalton82
France Football are citing SkySports by saying that CSKA Moscow midfielder Keisuke Honda is in London today for an Arsenal medical.

@JamieDalton82
Rumour out of France that Liverpool wanted first refusal on Eden Hazard as part of the Joe Cole loan deal. Both club and player refused
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 31 avg 2011, 10:31

vama danas nece biti dosadno 8-)
ser del barça es el millor que hi ha !

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 31 avg 2011, 10:50

prema dailymailu

Arsene Wenger made an inquiry for Mikel Arteta last night and tabled offers in an attempt to sign two other midfield players and possibly a defender.

Arsene Wenger yesterday moved to spend around a quarter of his reputed £80m transfer kitty, including a deal in the region of £10m for the experienced Germany centre-half Per Mertesacker.

Arsene Wenger was panicking last night as he tried to splash £45 million on new players.

Ubi ova neizvjesnost ko li ce nam se prikljuciti :?:

EDIT: naletio sam slucajno na ovu informaciju da li je moguce:
Kaka has been spotted going into a North London estate agent (sure, James Boal)
Zadnja izmjena: mmirsad, dana/u 31 avg 2011, 10:59, ukupno mijenjano 1 put.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 31 avg 2011, 10:51

Vrijeme ide, zaista će biti zanimljivo ko će sve u Arsenal. :)

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 31 avg 2011, 11:28

http://www.skysports.com/story/0,,11670_7139799,00.html" onclick="window.open(this.href);return false; ode bandera :D jupiiiiiiiiiii

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 31 avg 2011, 12:07

Monday morning...Mrs Wenger: Wake up Arsene, its 9 already!
Arsene: What? They scored another one?

:lol: :lol: :lol:

I would 8-2 Arsenal fan right now. :lol:

Reports are suggesting that Arsenal players didn't have the breakfast on the Monday morning becase they 8-2 much the night before. :lol: :lol: :lol:

Jao Wengeru šta nam učini. :lol:

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 31 avg 2011, 12:15

Henri Lansbury u west ham :D hajde Arseneeeeeee dovedi sta :) citam da ce balotelli u totenham

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 31 avg 2011, 12:15

Bosco je napisao/la:Monday morning...Mrs Wenger: Wake up Arsene, its 9 already!
Arsene: What? They scored another one?
:lol: :lol: :lol:
Dosad najjače zbijena šala na račun onog rezultata .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.