La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
-
Bjelasnica
- Kontakt:
Re: Primera Division (Liga BBVA)
Napokon neki shvatise zasto primera nije najbolja liga na svijetu. Osim problema sa infrastrukturom, slabim posjetama navijaca (treca u Evropi po posjecenosti), velikim financijskim problemima svih klobova, strajkovima igraca.....
Kupovna moc Real Madrida i Barcelone ne bi bila ovolika da ne dobijaju 80% kolaca od tv prava u Primeri, samim tim i ostali klubovi ne bi tek tako prodavali svoje najbolje igrace.
Predsjednik Seville najavio moguce povlacenje 18 klubova iz Primere ukoliko se ne promjeni nacin raspodjele od tv prava, predsjednik Villareala takodje saglasan da se nesto mora promijeniti.
Kupovna moc Real Madrida i Barcelone ne bi bila ovolika da ne dobijaju 80% kolaca od tv prava u Primeri, samim tim i ostali klubovi ne bi tek tako prodavali svoje najbolje igrace.
Predsjednik Seville najavio moguce povlacenje 18 klubova iz Primere ukoliko se ne promjeni nacin raspodjele od tv prava, predsjednik Villareala takodje saglasan da se nesto mora promijeniti.
Nije sva njihova zarada od tih tv prava.Recimo ,real je ronalda ,zahvaljujuci inteligentnom perezu,dobio dzaba i plus jos nekih 50-60 miliona (gledajuci samo prodaju dresova)
Biznis jarani,biznis
Biznis jarani,biznis
Sretno zmajevi!!
- spielführer_21
- Kontakt:
nisu toliko zaradili na dresovimaMARCELO je napisao/la:Nije sva njihova zarada od tih tv prava.Recimo ,real je ronalda ,zahvaljujuci inteligentnom perezu,dobio dzaba i plus jos nekih 50-60 miliona (gledajuci samo prodaju dresova)![]()
![]()
![]()
Biznis jarani,biznis
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
156 mil.spielführer_21 je napisao/la:nisu toliko zaradili na dresovimaMARCELO je napisao/la:Nije sva njihova zarada od tih tv prava.Recimo ,real je ronalda ,zahvaljujuci inteligentnom perezu,dobio dzaba i plus jos nekih 50-60 miliona (gledajuci samo prodaju dresova)![]()
![]()
![]()
Biznis jarani,biznis
Jarane svake godine novi dresovi izlaze,a navijacima nije puno dati 80-90 eura koliko kostaju
Sretno zmajevi!!
- spielführer_21
- Kontakt:
je li to informacija iz kluba ili neki privatni izračun... koliko su dresova prodali i po kojoj prosječnoj cijeni?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Real ima speciican ugovor sa sponzorom i igracima sto se tice prodaje dresova,zahvaljujuci tome posluju u velikom plusu. Doprinos profitu daju i tv prava,zato bih volio da se ujednace tv prava jer Real bi opet bio klub koji najbolje posluje a Primera bi bila ujednacenija..
Baj d vej,Ramos se oglasio povodom Del Nidovog govora,rekao mu je da ako mu se ova liga ne svidja da igra neku drugu..

Baj d vej,Ramos se oglasio povodom Del Nidovog govora,rekao mu je da ako mu se ova liga ne svidja da igra neku drugu..
cito sam na jednoj balkanskoj fan stranici za ovaj podatak (156)spielführer_21 je napisao/la:je li to informacija iz kluba ili neki privatni izračun... koliko su dresova prodali i po kojoj prosječnoj cijeni?
A dresova nez tacno koliko su prodali al znam da im je cijena bila oko 80-90 eura(to je bilo a msm da ima i sad na off stranici)
Sretno zmajevi!!
Ramosu se sviđa jer igra u Realu da igra u dr.klub i on bi imao isto misljenje.Nije svjestand a ukoliko Del Nidova Sevilla istupi recimo iz lige,da ce za njom krenuti i ostali timovi.L_blancos je napisao/la:Real ima speciican ugovor sa sponzorom i igracima sto se tice prodaje dresova,zahvaljujuci tome posluju u velikom plusu. Doprinos profitu daju i tv prava,zato bih volio da se ujednace tv prava jer Real bi opet bio klub koji najbolje posluje a Primera bi bila ujednacenija..
Baj d vej,Ramos se oglasio povodom Del Nidovog govora,rekao mu je da ako mu se ova liga ne svidja da igra neku drugu..![]()
![]()
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- spielführer_21
- Kontakt:
ma i mene to zanima jer mi drug kaže prodao Real 2 miliona dresova, nek su po 50 eura, znači zaradili su 100 miliona.. ali i on i vi zaboravljate ili ne znate činjenicu da od tih 50 eura ne idu sve pare klubu već znatno manji postotak.. pa eto živo me zanima koliko su onda prodali..MARCELO je napisao/la:cito sam na jednoj balkanskoj fan stranici za ovaj podatak (156)spielführer_21 je napisao/la:je li to informacija iz kluba ili neki privatni izračun... koliko su dresova prodali i po kojoj prosječnoj cijeni?
A dresova nez tacno koliko su prodali al znam da im je cijena bila oko 80-90 eura(to je bilo a msm da ima i sad na off stranici)
-
Thecoldfear
- Kontakt:
Neka je cijena 80 eura ali postoje troskovi za pravljenje dresa, moras platiti radnike i materijal pa je zarada 20-25 eura. Ronaldova plata + premije, za svaki postignut gol, asistenciju itd. Sve to neko placa. I malo je smijesno da je Real profitirao od Ronalda. Jer da se moze na taj nacin profitirati svi bi kupovali vrhunske igrace.MARCELO je napisao/la:cito sam na jednoj balkanskoj fan stranici za ovaj podatak (156)spielführer_21 je napisao/la:je li to informacija iz kluba ili neki privatni izračun... koliko su dresova prodali i po kojoj prosječnoj cijeni?
malo si ga pretjero sad ,al nema veze.i da nije bilo nikakve zarade od njega,i da je placen 100 mil pa covjek je dao 102 gola u 115 tekmi.mora biti profitaThecoldfear je napisao/la:Neka je cijena 80 eura ali postoje troskovi za pravljenje dresa, moras platiti radnike i materijal pa je zarada 20-25 eura. Ronaldova plata + premije, za svaki postignut gol, asistenciju itd. Sve to neko placa. I malo je smijesno da je Real profitirao od Ronalda. Jer da se moze na taj nacin profitirati svi bi kupovali vrhunske igrace.MARCELO je napisao/la:cito sam na jednoj balkanskoj fan stranici za ovaj podatak (156)spielführer_21 je napisao/la:je li to informacija iz kluba ili neki privatni izračun... koliko su dresova prodali i po kojoj prosječnoj cijeni?
Sretno zmajevi!!
Kazem Real ima posebne ugovore sa sponzorima,dobivaaju znatno veci procenat od dresova nego drugi klubovi..
Uostalom nije samo Ronaldo Realov igrac,Kakini dresovi su u Aziji najprodavaniji..
Uostalom nije samo Ronaldo Realov igrac,Kakini dresovi su u Aziji najprodavaniji..
Jel' se onaj Messi isplatio Barci da mi je znat'...kol'ko su ga ono platili?
Kolko se on isplatio tolko su drugi ukenjali..mandraX je napisao/la:Jel' se onaj Messi isplatio Barci da mi je znat'...kol'ko su ga ono platili?
Hleb,Caceres,ovim braziljenjama ne znam imena..
Govorimo o finansijskim podacima ne o titulama..
- spielführer_21
- Kontakt:
sreća pa real nije imao promašajaL_blancos je napisao/la:Kolko se on isplatio tolko su drugi ukenjali..mandraX je napisao/la:Jel' se onaj Messi isplatio Barci da mi je znat'...kol'ko su ga ono platili?
Benzema,kaka,albiol,Huntelaar itdL_blancos je napisao/la:Kolko se on isplatio tolko su drugi ukenjali..mandraX je napisao/la:Jel' se onaj Messi isplatio Barci da mi je znat'...kol'ko su ga ono platili?
Visca el Barça ! Mes que un club !
Albiol je doveden za mizerne pare,a odigrao je vec dvije sezone na dobrom nivou i igrat ce jos 10 godina u Realu..
Huntelar ,pa u njega nije baceno puno para,polovica je vracena prodajom Milanu,a dao je i finih golova.. Kaka je zahvaljujuci prodaje dresova finansijski opravdao transfer,ne i igrama.. Imao je Real promasaja sto se tice transfera,kazem igracki,a ne finansijski ..Bar u eri Pereza ciji su vidici siri od fudbala,ima njuh za pare..
Benzemi 23 a proslu sezonu drugi strijelac kluba,ima on jos 10 godina..
To isto da ja kazem sad Afelaj i Adriano su promasaji.
Huntelar ,pa u njega nije baceno puno para,polovica je vracena prodajom Milanu,a dao je i finih golova.. Kaka je zahvaljujuci prodaje dresova finansijski opravdao transfer,ne i igrama.. Imao je Real promasaja sto se tice transfera,kazem igracki,a ne finansijski ..Bar u eri Pereza ciji su vidici siri od fudbala,ima njuh za pare..
Benzemi 23 a proslu sezonu drugi strijelac kluba,ima on jos 10 godina..
To isto da ja kazem sad Afelaj i Adriano su promasaji.
A šta reci za Robbena, Sneijdera,VanDer Vaarta, Drenthea, Cassana, Owena, Batistu,Heinze, Woodgatea, Metzeldera i slicne promašaje.
1 Ako su njih dvojica promasaji svaka ti cast,vodili su Real do titule..never je napisao/la:A šta reci za Robbena, Sneijdera, Drenthea, Cassana, Owena, Batistu,Heinze, Woodgatea, Metzeldera i slicne promašaje.
Drenthe-nije dovoljno ulozeno u njega da bi se proglasio nekim promasajem,na kraju krajeva izvuc ce se i od njegove prodaje koja banka..
Heinze-ne znam postojil klub u kojem je Heinze vise igrao nego u Realu,za igraca takvog kvaliteta nije ni buducnost banovici a kamoli Real ali ovaj se opet isplatio borbom,bio prvotimac,placen minimalno
Baptista-nije puno kostao,razbio Barcu
Cassano- problematican,ajd rec cemo da je promasaj,ali ne Realove uprave nego njegove osobnosti,jednostavno mogao je biti medju najboljima..Boze moj..
Owen-kad je igrao zabijao je,nije imao mjesta pored Raula Ronalda Robinha.. sve u svemu i on je donjeo dobru zaradu od dresova..
Woodgate-peh.rec cemo promasaj
Metzelder-za male pare doveden,doveden da bude bek ap i to je sasvim korektno obavljao ..
Koliko Real ima finansijski promasenih transfera govori i podatak da stalno posluju stotinama miliona u plusu..
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Stani ba, Real nije im'o promašaja?!
Tako ispade čitajući tvoj post, pobogu.
Royston Drenthe plaćen 14 miliona Eura. Dakle, to nisu velike pare, je li? Na njemu ste izgubili i ove plate koje ste mu nudili (ne znam koliko dobija godišnje od Reala), a sasvim je sigurno da od transfera nećete dobiti ni polovinu obeštećenja koje je Real platio Feyenoordu.
Jonathan Woodgate - Plaćen također nekih 14 miliona Eura. Nije odigr'o 3 utakmice za Real. Promašaj nad promašajima (nebitno što su ga povrede ubile, on nije opravd'o uložen novac).
Taj s tvog avatara, Gago je plaćen 20-ak miliona Eura. Šta je on ponudio Realu? Apsolutno ništa. Dakle, promašaj. Ostavi se sad tih simpatija prema njemu (
) i sagledaj stvari Realno. Nije teško.
Heinze, Baptista, Kaka (zayebi dresove, on je promašaj), Gravesen
, Cicinho, Albiol, Owen...
Sigurno ih ima još (uostalom i Barcelona), al' ako ćemo se koristiti tvojom logikom, onda nijedan igrač nikada nije bio promašaj (ni u jednom klubu).
Royston Drenthe plaćen 14 miliona Eura. Dakle, to nisu velike pare, je li? Na njemu ste izgubili i ove plate koje ste mu nudili (ne znam koliko dobija godišnje od Reala), a sasvim je sigurno da od transfera nećete dobiti ni polovinu obeštećenja koje je Real platio Feyenoordu.
Jonathan Woodgate - Plaćen također nekih 14 miliona Eura. Nije odigr'o 3 utakmice za Real. Promašaj nad promašajima (nebitno što su ga povrede ubile, on nije opravd'o uložen novac).
Taj s tvog avatara, Gago je plaćen 20-ak miliona Eura. Šta je on ponudio Realu? Apsolutno ništa. Dakle, promašaj. Ostavi se sad tih simpatija prema njemu (
Heinze, Baptista, Kaka (zayebi dresove, on je promašaj), Gravesen
Sigurno ih ima još (uostalom i Barcelona), al' ako ćemo se koristiti tvojom logikom, onda nijedan igrač nikada nije bio promašaj (ni u jednom klubu).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.