Peticija za izbacivanje Tonija Markića iz reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

NoName
Kontakt:

Re: Peticija za izbacivanje Tonija Markića iz reprezentacije

Post Postao/la NoName » 01 sep 2011, 00:09

slika

Nemojte zaprđivati bezveze. Momak i ovom profilnom slikom pokazuje šta zapravo misli a nama to nije relevantno, relevantno je to šta je rekao u nekoj zajebanciji (nekompletnoj, ponavljam). Uh, što volimo da morališemo kada su drugi ljudi u pitanju...
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 01 sep 2011, 00:12

@NoName --> kljucni dio recenice je "u okviru zakona". Da nesto takvo u Austriji izjavi, bio bi lincovan. Ovdje je zakonom zabranjeno obezvrijedjivanje i omalovazavanje drzavnih simbola, a pod iste spada i himna. Bilo kakvo omalovazavanje u javnoj formi je KRIVICNO kaznjivo. Kod nas ce se pricati par dana o tome i onda ce se sve to baciti niz vodu, a u nekoj drugoj zemlji tuziteljstvo sprovodilo istragu protiv takve osobe...

ultrazrinja --> ko da je bitno sta je on htio ili nije. Bitno je samo ono sto je izjavio, uradio.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 sep 2011, 00:15

Zar je taj dečko toliko bitan da nam bude glavna tema za razgovor? Rekao, porekao, sve to postaje nebitno. Da ga Bilić zovne, odazvao bi se, kao i 90% njih, svaka čast izuzecima, ali to je surova realnost.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 01 sep 2011, 00:16

_dreamer_ je napisao/la:@NoName --> kljucni dio recenice je "u okviru zakona". Da nesto takvo u Austriji izjavi, bio bi lincovan. Ovdje je zakonom zabranjeno obezvrijedjivanje i omalovazavanje drzavnih simbola, a pod iste spada i himna. Bilo kakvo omalovazavanje u javnoj formi je KRIVICNO kaznjivo. Kod nas ce se pricati par dana o tome i onda ce se sve to baciti niz vodu, a u nekoj drugoj zemlji tuziteljstvo sprovodilo istragu protiv takve osobe...

ultrazrinja --> ko da je bitno sta je on htio ili nije. Bitno je samo ono sto je izjavio, uradio.
Nije javna forma, nije oficijelna stranica dotičnog nego je njegov privatni profil. Samo je u titinom sistemu bilo zajebano izražavati svoje privatno mišljenje, sada je nešto drugačija situacija. To je isto k'o kad je ja mahnem i na sijelu sa svojim društvom laprdam bezveze, ne može me niko privesti zbog toga niti mi suditi za te postupke.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 01 sep 2011, 00:16

Covjek nije bio ni punoljetan kad je to izjavio.
Daj ba,ko razmislja isto sa 17 i sa 20 godina,a kamoli dalje.
Ja sam skoro imao 17,a opet sam se promjenio skroz :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

ultrazrinja
Kontakt:

Post Postao/la ultrazrinja » 01 sep 2011, 00:16

Principatus je napisao/la:
ultrazrinja je napisao/la:Samim tim pratim i reprezentaciju BiH od pionira tako da mi nemozes reci da nepratim! Malo se raspitaj kakav status imaju djeca "hrvati iz BiH" u kategorijama BiH! I kako to da je se tek sad ovo pojavilo a dogodilo se koliko mogu vidjeti 2008 godine? Zasto sad to odjednom nekome smeta?
Da te citiram sa druge teme, tako da tamo ne ide u offtopic.
Kakve to veze ima, da je tek sada to neko primjetio sa tim sta je on izjavio?

Jednostavno me boli, kada vidim da takav tip zauzima mjesto drugima. Sada se polovno "izvinjava", ustvari on to i ne radi, nego prica nam bajku o tome da nezna dali je on to pisao ili ne. Kada kaze kako mu je zao, imam vise osjecaj, da mu je vise zao sto je to neko otkrio. Onda ta diskusija kako on svuda putuje i placa da nastupa kao reprezentativac, pa naravno za promociju se placa, direktno i nedirektno. Kao sto vidimo nas sadasnji selektor nastavlja praksu proslog. Kamo srece da se varam. Isto tako i u slucaju ovoga momka. Kamo srece da se varam.

Kao on je odbio Hrvatsku.
Da je odbio Hrvatsku za to nemamo dokaz, ali imamo da je sa njegovog profila to pisano. Apsolutno nista.

Zasto tako strogo? Jednostavno imam drugacije misljenje, jer znam kako uspjesne reprezentacije funkcionisu, a mi nikad necemo biti jedna, ako ovako nastavimo.

Mislite, da bi Hrvati koji brane ovog momka, isto ga toliko branili, da je tako pricao o hrvatskom grbu? ;)
Ili bi ga rastavili ovdje? Ali posto je vrijedjan grb, kojim se neki sprdaju, to je ok.

Knigge je lijepo rekao: Postuj prvo sam sebe, ako zelis, da te drugi postuju.
Momak se sam ispricava i govori da mu je zao! Uostalom, rekao je da tko ga pozna zna kakva je osoba zato se raspitaj malo o momku! Znao si odmah reagirati na vijest o drzanju za jaja i slicno,isto tako zovni i pitaj tadasnjeg selektora Hrvatske dali ga je htio u svojoj reprezentaciji! Uostalom,dok je igrao za kadetsku reprezentaciju BiH bio je u kadetima Hajduka cime je bio blize Hrvatskoj nego BiH a igrao je za BiH!

ultrazrinja
Kontakt:

Post Postao/la ultrazrinja » 01 sep 2011, 00:19

biskitt je napisao/la:
NoName je napisao/la:
biskitt je napisao/la:Znaci u privatnom zivotu moze ismijavati Drzavu, to je tvoj odgovor?
Može. Pravo na privatnost ti garantuje da možeš raditi šta hoćeš sve dok je to u okviru zakona. Facebook nije validan dokaz na sudu, tako da je sve u normalnim okvirima. A ponavljam još jednom, da bi se stekla kompletna slika o ovom slučaju, bilo bi neophodno vidjeti cijeli tok diskusije a ne samo jedan dio - ovako mi je to nekako izvađeno iz konteksta, imam osjećaj da je to baš bila neka zajebancija i da je momak nekako isprovociran na sve ovo. Na kraju krajeva, pogledaj mu profilnu sliku, pogledaj smajlije, očito je zajebancija.
E zato ce javnost da mu "sudi", ne zelim da me predstavlja neko ko nema muda da kaze jeste napisao sam to, ali je izvucno is konteksta jer vidite ima jos komentara dole bla, bla.... Ne, momak objasnjava kako ustvari njegov cijeli 4b razred ima sifru od njegovog profila i onako piskaraju u njegovo ime kako se kome cefne. Napisao sam ranije da je u pitanju mladalacka glupost, ali barem ce nausciti staru narodnu "sutnja je zlato".
Je li u okviru zakona da Pranjic ne pruzi ruku selektoru Hrvatske? I je li u okviru Zakona njegova kazna?

Dobra mu je zajebancija pravo, ono pravo rafiniran smisao za humor ima, pogotovo onaj dio o spajanju hercegovine sa hrvatskom, haha, bas sam se nasmijao. :?
Pa kako ce igrati za BiH ako spoje hercegovinu Hrvatskoj?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 01 sep 2011, 00:25

NoName je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:@NoName --> kljucni dio recenice je "u okviru zakona". Da nesto takvo u Austriji izjavi, bio bi lincovan. Ovdje je zakonom zabranjeno obezvrijedjivanje i omalovazavanje drzavnih simbola, a pod iste spada i himna. Bilo kakvo omalovazavanje u javnoj formi je KRIVICNO kaznjivo. Kod nas ce se pricati par dana o tome i onda ce se sve to baciti niz vodu, a u nekoj drugoj zemlji tuziteljstvo sprovodilo istragu protiv takve osobe...

Nije javna forma, nije oficijelna stranica dotičnog nego je njegov privatni profil. Samo je u titinom sistemu bilo zajebano izražavati svoje privatno mišljenje, sada je nešto drugačija situacija. To je isto k'o kad je ja mahnem i na sijelu sa svojim društvom laprdam bezveze, ne može me niko privesti zbog toga niti mi suditi za te postupke.
Da, samo sto moras tu jednu stvar razlikovati. Nije isto reci nesto na sjedeljci u drustvu 4-5 jarana i laprdati po zidu facebooka, koji vidi jos 400-500 ili ko zna koliko ljudi. Drugo bi bilo da je on to napisao na nekom privatnom chatu, pa da je se neko napravio maher/papak i to negdje objavio ili da je se npr. dopisivao putem privatnih poruka. To vec spada u domenu "privatne sfere". Ali sam "zid" na facebooku upravo i jeste namjenjen tome da se neko u vezi necega "javno" ocituje, odnosno da nesto kaze sto je dostupno sirem krugu ljudi.

Mislim da nema potrebe plaho polemisati. Poenta je da je bio mlad i g*up. Da ne gaji neku ljubav prema BiH vjerovatno i nije pretjerano tesko zakljuciti, a sada je nesto novo naucio u zivotu i neka drugi put bude pazljiviji. Sto se tice sankcija, njih sigurno nece biti, kao sto ni bezbroj drugih ispada nisu bili sankcionisani. Dakle, "na zapadu nista novo".
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 01 sep 2011, 01:11

Ne znam zasto se pridaje paznja ovom netalentovanom momku. Da ista valja, ne bi 3 godine camio u Zrinjskom.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 01 sep 2011, 01:17

Reprezentacija je svetinja i nije za šprdnju,to nije mjesto koje treba sluzit kao odskocna daska za bolju ligu,a onda ono hladno na prvi mig Bilica ili iz Srbije odhebat domovinu ko sto je skoro jedan dundo prvo za BiH igro patriotizam frca na sve strane pa onda kao Hrv je matica pa nije dobio poziv pa bi opet za BiH i na kraju dobio poziv u kockaste..Ima dosta momaka koji zive u dijaspori ekstra talenti,koji bi ginuli za BH dres,a da ne pricamo o domacim dzekama..Zamislite Dzeko i Toni Markić da zaigraju zajedno,jedan trči Volksvagen arenom umotan u zastave BH-a,a drugi bi za jaja se drzo...i na kraju zao mi je ovog momka,jer bez obzira da li danas-sutra igrao ili ne igrao za repku tamam i Vidic da bude ostala je ova mrlja..

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 01 sep 2011, 01:20

momak igra srcem za reprezentaciju
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

bilalx

Post Postao/la bilalx » 01 sep 2011, 07:33

Tresla se gora...
Momak je napravio glupost (odraz nekulture) pa se izvinuo isti dan kad su **** isplivala. Meni je to fer i korektno. A jel iskreno ili nije u to necu da ulazim. U ovoj drzavi pluta toliko govana da mene to vise nista ne sokira a ni ne ljuti. Pa u predsjednistvu vam sjedi jedan a znala su i dvojica mada ni trecem nije mane, koji se 100% drze za muda kad god se spomene drzava i drzavna obiljezija.
Meni je vise razocaravajuca cinjenica da bez obzira sto se neko izvine, izjasni, omota drzavnom zastavom, daje patriotske izjave, itd. ako nije Bosnjak odmah se stavlja pod mikroskop i analizira se njegov DNKa. I uvjek al uvjek ce sve sto kaze biti prihvaceno s rezervom i cekace se prvi kiks da bi mu se **** majka na sve moguce nacine. Neznam, al predpostavljam da takav stav izaziva frustracije kod "anamo onih" koji su u stvari posteni i vole ovu drzavu mozda cak vise nego mnogi Bosnjaci! Znam mnoge Srbe i Hrvate koji su dali pravo puno za drzavu kakvu su nam obecavali 92. a na kraju dobili smo **** od iste, i Bosnjaci i Srbi i Hrvati a cini mi se nisu ni Ostali dobro prosli.

ultrazrinja
Kontakt:

Post Postao/la ultrazrinja » 01 sep 2011, 09:28

floyd je napisao/la:Ne znam zasto se pridaje paznja ovom netalentovanom momku. Da ista valja, ne bi 3 godine camio u Zrinjskom.
Taj momak je tek pola godine u Zrinjskom! Dosao je na mala vrata a jedan je od kljucnih igraca! Igra jednako sve pozicije u obrani i na zadnjem veznom sa samo 20 godina! Pogledaj koju utakmicu Zrinjskog pa onda pricaj ili pitaj za savjet nas koji pratimo Zrinjski!

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 01 sep 2011, 09:41

Nakon svega recenog, a posebno nakon sto se momak javno izvinuo za svoju glupost i objasnio da je BiH njegova drzava (na sto ima puno pravo kao i svaki drugi gradjanin iste) zamolio bih administraciju da zakljuca ovu diskusiju. U najmanju ruku tema bi trebala biti preimenovana u npr. Diskusija o Toniju Markicu. "Peticija za izbacivanje iz Reprezentacije" obzirom na cinjenice i slijed dogadjaja nema nikakvog smisla. Po posljednjim komentarima mislim da vecina posjetilaca foruma dijeli ovo misljenje.

Pozdrav

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 01 sep 2011, 09:58

Šta bi uradila engleska javnost kad bi npr Young slično uradio???
Kako bi reagovala njemačka javnost kad bi Boateng to napravio???
Italijanska javnost kad bi slično napravio Balotelli???
Španska kad bi to uradio Pique???

Linč javni burazeri, na sudu možda nije fejs relevantan ali je itekako pokazatelj mišljenja dotičnog i respecta koji osjeća-neosjeća za državu u kojoj živi.
Da se razumijemo, nisam šovinista ali izbacivanje iz repke bih zahtijevao i za bilo kojeg pripadnika mog konstitutivnog naroda. Fejs, nefejs, zezancija, neko mi provalio profil i komentarisao, možda su neki moji prijatelji pa nisam znao, ovo,ono...
Maknuti iz repke i tačka, crta.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

The Prodigy
Kontakt:

Post Postao/la The Prodigy » 01 sep 2011, 12:08

Morate imati u vidu da se radi o mladom momku, dakle ishitrene izjave i gluposti su očekivane. Niko ovde ne želi nikakav linč, tako da vas molim da se suzdržite. Mali je na kraju krajeva javno uputio izvinjenje i to treba uvažiti.

lasecus
Kontakt:

Post Postao/la lasecus » 01 sep 2011, 12:25

momak igra mudima za reprezentaciju

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 sep 2011, 12:37

lasecus je napisao/la:momak igra mudima za reprezentaciju
Bukvalno. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 01 sep 2011, 12:52

Reko je ono što mnogi misle... glupan.
YNWA!

lasecus
Kontakt:

Post Postao/la lasecus » 01 sep 2011, 12:54

HOPLIT je napisao/la:Reko je ono što mnogi misle... glupan.
i ti? ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.