kad udje iz guzice u glavu neke stvari se i realno sagledajuxaviesta je napisao/la:Popravio se i Ronaldo Bgm, u zadnjem Classicu me prijatno iznenadio ponasanjem, sad ovo...Cristiano Ronaldo: "Leo Messi je najbolji na svijetu"
Nakon izvlačenja grupa za narednu sezonu Lige Prvaka, Ronaldo je od strane novinara upitan šta misli o Argentincu. Na iznenađenje pristunih, Ronaldo je priznao da je Messi trenutno broj jedan u svijetu.
"On je fantastičan igrač, posjeduje neke kvalitete koje ja ne posjedujem, također i ja imam neke osobine koje on nema. Igramo u trenutno najboljim ekipama na svijetu, i dosta smo različiti", rekao je Ronaldo prije nego što je priznao da je "Messi trenutno najbolji igrač na svijetu".
Također je čestitao Messiju na priznanju koje je dobio u Monaku, te je pohvalio Barcelonu i rekao kao je to fantastična ekipa. Međutim, osvrnuo se i na ispadanje njegovog kluba iz Lige Prvaka prošle sezone: "Mišljenja sam da smo nezasluženo ispali, ali mi napredujemo i vjerujemo da će ovo biti naša sezona".