Safet Sušić - Pape

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la _dreamer_ » 04 sep 2011, 13:15

NoName je napisao/la:Katastrofalan tekst Marijana Mijajilovića o Zmajevima. Očito je dotični itekako potpao pod uticaj atmosfere i hodanja sa reprezentacijom za svaku utakmicu, imali smo mi takvih novinara bukadar. Nije mi nikako jasno kako se dotični srozao ovoliko, od jednog komentatora kojeg je cijela bivša država uživala slušati, do nekog ko povremeno napiše poneki tekst, uslika se par puta sa reprezentativcima, objavi par komentara na FB i čeka da se pokrene famozni K1. Smiješno.
Slazem se.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 04 sep 2011, 14:09

Lazar Popović je napisao/la:
HOPLIT je napisao/la:Marjan nikad nije ni bio ozbiljan sportski novinar. Komentari su mu uvijek bili katastrofa ali eto nekome je njegova dernjava simpatična.
HOPLIT je napisao/la:Ma Baho je izmislio svijet za Marjana. Obojica komentarišu navijački ali dok Baho to radi na jedan simpatičan i inteligentan način, Marjan odaje utisak pomahnitalog narkomana. Izvinjavam se na off topicu.
Ti očito nešto imaš protiv Marjana.

Marjane jbi ima mater svima, kralj si...
Ima sigurno,jer Marjana smatra izdajnikom ,to je ocigledno,al ja cu Marjanu biti zahvalan do kraja zivota za utakmicu u Belgiji!
Nasa reprezentacija dobi brend Zmajevi,a Dzeko osta vjecno sjajni DIJAMANT.Marjane hvala ti!
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2011, 14:11

Ok, neki su za Marjana, drugi, pak, za Topalbećirevića. No, tema je Safet Sušić - Pape, tako da nema smisla ovdje diskutovati o tome ko je bolji komentator/sportski novinar/. Postoji tema o komentatorima te bih vas uljudno zamolio da diskusiju o istim prenesete ovdje:http://www.sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=6&t=323.

Hvala!
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 sep 2011, 14:13

safira je napisao/la:
On je u Rumuniji trenutno najbolji strani golman uz Radulovica.
naravno u zadnji godinu i pol upisao 6 nastupa :lol: Ibro je za njega Casillas,Ibro nije pozvan jer mu prvenstvo pocinje za par dana pa je sa ekipom na pripremama a i nije bio potreban jer se Asmir odazvao...

A kad vec raspravljate o Marjanu i Bahi meni iskreno i jedan i drugi odgovaraju,vole drzavu i repku ostalo nije bitno!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

patriota_90
Kontakt:

Post Postao/la patriota_90 » 04 sep 2011, 14:20

NoName je napisao/la:Katastrofalan tekst Marijana Mijajilovića o Zmajevima. Očito je dotični itekako potpao pod uticaj atmosfere i hodanja sa reprezentacijom za svaku utakmicu, imali smo mi takvih novinara bukadar. Nije mi nikako jasno kako se dotični srozao ovoliko, od jednog komentatora kojeg je cijela bivša država uživala slušati, do nekog ko povremeno napiše poneki tekst, uslika se par puta sa reprezentativcima, objavi par komentara na FB i čeka da se pokrene famozni K1. Smiješno.
daj da vidimo o kakvom textu se radi :?:
edit:pronasao sam :)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 sep 2011, 14:27

Eto sad ni Marijan nista ne zna,a znas ti koji sjedis za kompom,stavis sliku Zidane-a u Aristotelovoj pozi i mislis da si najpametniji???!!! Nisam veliki Papetov pobornik,ali kad se nesto uradi kako treba onda to treba i reci,naravno,vazi i obratno....Da zakljucim,taktika u Bjelorusiji,kao i igra,htijenje i borbenost na nivou-konacnica 0-2!!!Kraj price!!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 04 sep 2011, 14:38

_dreamer_ je napisao/la:Malo da se prisjetimo dobrih starih dana:

[youtube][/youtube]

Najjace je kad Pape mlatne onim diktafonom od stol. :D
kao što kaže dreamer da se prisjetimo...:D
Pape samo naprijed !!!
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 sep 2011, 14:40

Zagor je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Malo da se prisjetimo dobrih starih dana:

[youtube][/youtube]

Najjace je kad Pape mlatne onim diktafonom od stol. :D
kao što kaže dreamer da se prisjetimo...:D
Pape samo naprijed !!!
Ta mu je utakmica izgleda konacno pokazala neke stvari. Prvenstveno o Mravcu, Misimovicu i Ibricicu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 04 sep 2011, 14:47

Hocete reci da nismo izgledali mocno u Minsku , ja se ne sjecam da smo ikad ljepsi fudbal igrali .

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 sep 2011, 14:48

safira je napisao/la:
Mozes samo vidjeti jedno veliko nista, kao i svake godine. Kad dodje Hiddink da vodi ili Halihodzic ljudi koji imaju karijeru u trenerskom poslu, koji su iskusni, treneri koji imaju trofeja i znaju kako sta, a neka neznalica sto je s timovima ispadala u drugu ligu, da cekamo i vidimo nesto. To vi samo mozete nesto gledati, a vec se odavno zna sta ce biti, a mozda i u Zenici vec za koji dan?

VAHA TUŽAN, ALŽIR NIJE USPIO

http://sportsport.ba/ino_fudbal/vaha-tu ... spio/63737" onclick="window.open(this.href);return false;

Pretpostavljam da si mislio na ovog Halilhodzica?
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2011, 15:05

_dreamer_ je napisao/la:Pretpostavljam da si mislio na ovog Halilhodzica?
Ne, mislio je na ovog: " leading the French side Lille OSC from second level to third place in Ligue 1 in less than three years, winning the 2004 Coupe de France with Paris Saint-Germain and qualifying for the 2010 FIFA World Cup with Côte d'Ivoire."

Da se razumijemo, ne mislim da bismo sad trebali otjerati Sušića, al' sasvim je sigurno da je Halilhodžić kvalitetniji trener od njega. Trener iza koga stoje rezultati, te koji je u stanju izanalizirati protivnika do u tančine. Sad bismo trebali o njemu govoriti kao da je riječ o Tuliću, nakon što je u 1. službenom meču kao selektor Alžira doživio neuspjeh? Ejh.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 04 sep 2011, 15:08

Monolog je napisao/la:
Ne, mislio je na ovog: " leading the French side Lille OSC from second level to third place in Ligue 1 in less than three years, winning the 2004 Coupe de France with Paris Saint-Germain and qualifying for the 2010 FIFA World Cup with Côte d'Ivoire."

Da se razumijemo, ne mislim da bismo sad trebali otjerati Sušića, al' sasvim je sigurno da je Halilhodžić kvalitetniji trener od njega. Trener iza koga stoje rezultati, te koji je u stanju izanalizirati protivnika do u tančine. Sad bismo trebali o njemu govoriti kao da je riječ o Tuliću, nakon što je u 1. službenom meču kao selektor Alžira doživio neuspjeh? Ejh.
Te koji nije u stanju da vodi selekciju države za najmanju platu od svih selektora..
Dajte ba ljudi neka Papeta do kraja kvalifikacija i daj Bože da ne padnemo negdje u baražu pa da ga opet, kao i mnoge do sad ,sportska javnost ne popljuje.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2011, 15:12

Govorimo o trenerskom znanju, ne o količini patriotizma (nije ni Pape oličenje istog, tako da...). Ne napisah ja da treba Sušića otjerati, već mi je smiješno da se govori o Halilhodžiću k'o da je trener od jučer te da je slab, jer sa Alžirom nije uspio savladati Tanzaniju. ;)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 sep 2011, 15:14

Monolog je napisao/la:

Pa nije se proslavio ni sa Obalom Bjelokosti, ako cemo realno, bez obzira na pricu da ga je predsjednik otjerao. Sve mi se cini da je on tip trenera koji je pogodniji za nesto intenzivniji rad - rad u klubovima...

No komso, nije poenta mog posta i citave diskusije to da smo VanBasten i ja tvrdili da je Susic bolji trener/selektor, nego da ni jedan Vahid ne moze garantovati plasman na EP.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2011, 15:19

Ma ne može ni Mourinho garantovat, ako ćemo biti realni. :mrgreen: Ali (uvijek postoji "ali"), može ekipa izgledati ozbiljnije, igrati ljepši (uslovno rečeno) i produktivniji fudbal. Što se tiče onog sa Obalom Bjelokosti, koliko se sjećam Vaha je izgubio samo jednu utakmicu (i to na produžetke), te ga je to koštalo posla. Tja, pa kako je ta ista reprezentacija izgledala pod vodstvom SGE-a? :lol: Smijurija nad smijurijama. A, u pravu si kada su određeni treneri u pitanju. Neko je bolji za rad u reprezentaciji, neko za rad u klubu. No, Vaha je ipak vodio i klubove i repke, tako da vjerujem da je dovoljno kvalifikovan da bude na mjestu selektora našeg državnog tima. Naravno, ne danas, ne sutra, al' nekad u budućnosti da. :D

Zavatoni
Kontakt:

Post Postao/la Zavatoni » 04 sep 2011, 15:20

Cuj Hiddink hahahaha , joj bisera , lud lik skroz , doce covjek da vodi BiH za 5000 eura mjesecno , jedva ceka , da ga ti ocrnjujes po forumu ...
Pojacaj i uzivaj -- The greatest -- http://www.youtube.com/watch?v=Y7xvegPH_Lw --

safira
Kontakt:

Post Postao/la safira » 04 sep 2011, 15:25

Zavatoni je napisao/la:Cuj Hiddink hahahaha , joj bisera , lud lik skroz , doce covjek da vodi BiH za 5000 eura mjesecno , jedva ceka , da ga ti ocrnjujes po forumu ...
Zato sanjaj da ces nekad negdje otici. hah

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 04 sep 2011, 15:25

Halilhodžić je jedan od, da ne budem tendenciozan, prvih tridesetak top trenera u Evropi.
Ima autoritet, ima karizmu, zna znanje, zna posao, drzak, arogantan, nametne se vrlo brzo igračima i prenese im svoju filozofiju rada.
No ni on nije garant nekome da će se prošetati kroz kvalifikacije, niti na nekom prvenstvu. Ovo dosad što je uradio u trenerskoj karijeri je zlatan uspjeh, ali porediti njega kao trenera i Sušića je neuporedivo.
Više trenerskog iskustva, šmeka, temperamenta i borbenosti u nastupu je na strani Mostarca, dok sve ono što se običnom čovjeku ne sviđa je na strani Papeta - neslatkorječivost, zbunjoza u izjavama, umjerenost, blag pristup, nema ...bavanja pramajke svima redom i bogohuljenja - to mnogima ne paše i raja voli onog koji će se razmetati izjavama...
Pape je ispočetka bio nesiguran, u prijateljskim tekmama je puno kombinovao, zamjerio se pojedinim igračima, probavao, eksperimentisao, tiho radio na uvođenju par novih igrača, pogriješio katastrofalno protiv Francuske i u debaklu protiv Rumunije, ali na kraju iskristalisao ekipu..
Možda nije slatkorječiv tipa :..baćemo majku zabićemo pet komada, ali je itekako rekao štošta na terenu u Minsku postavkom igre i vezanjem ruku Bjelorusima.
I pored grešaka i propusta u nekim tekmama, aferim, svaka čast i samo ti nama nastavi tako slatko govoriti na terenu...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 04 sep 2011, 15:27

Za ove pare ne mozemo dobiti bolje.
Koliko je Ciro bio odlican motivator,toliko je imao glupih poteza,upravo radi njegove odluke da se ne ciste kartoni na vrijeme mi smo dosli do toga da revans protiv Portugala igramo bez Rahimica i Spahica.
Uvjeren sam da Susic takvo nesto nebi dozvolio da se desi.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

safira
Kontakt:

Post Postao/la safira » 04 sep 2011, 15:33

ramiral je napisao/la:Halilhodžić je jedan od, da ne budem tendenciozan, prvih tridesetak top trenera u Evropi.
Ima autoritet, ima karizmu, zna znanje, zna posao, drzak, arogantan, nametne se vrlo brzo igračima i prenese im svoju filozofiju rada.
No ni on nije garant nekome da će se prošetati kroz kvalifikacije, niti na nekom prvenstvu. Ovo dosad što je uradio u trenerskoj karijeri je zlatan uspjeh, ali porediti njega kao trenera i Sušića je neuporedivo.
Više trenerskog iskustva, šmeka, temperamenta i borbenosti u nastupu je na strani Mostarca, dok sve ono što se običnom čovjeku ne sviđa je na strani Papeta - neslatkorječivost, zbunjoza u izjavama, umjerenost, blag pristup, nema ...bavanja pramajke svima redom i bogohuljenja - to mnogima ne paše i raja voli onog koji će se razmetati izjavama...
Pape je ispočetka bio nesiguran, u prijateljskim tekmama je puno kombinovao, zamjerio se pojedinim igračima, probavao, eksperimentisao, tiho radio na uvođenju par novih igrača, pogriješio katastrofalno protiv Francuske i u debaklu protiv Rumunije, ali na kraju iskristalisao ekipu..
Možda nije slatkorječiv tipa :..baćemo majku zabićemo pet komada, ali je itekako rekao štošta na terenu u Minsku postavkom igre i vezanjem ruku Bjelorusima.
I pored grešaka i propusta u nekim tekmama, aferim, svaka čast i samo ti nama nastavi tako slatko govoriti na terenu...
Pa kakva je to glupa prica ne moze ti niko garantovati? Pa to je vise nego logicno da ti moze neko garantovati, ali ti ljudi mogu unijeti nesto novo, dovesti neke druge igrace, imati druge taktike i pogodnim situacijama ih postaviti onako kako treba, od njih se to moze ocekivati. Sta ocekivati od trenera koji nisu vodili dalje od smrdljive Turske lige. Mislim ...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.