Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

sarajlija89
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la sarajlija89 » 06 sep 2011, 13:53

baresi#6 je napisao/la:čekaj jel se to odnosi na transfere ili? AC Milan : 46.5 M € nema šanse, prije će biti 4,65m eura :lol:
Ma racunaj i Ibru i neke ostale rate i transfere...to je to...nije samo od ove sezone, nego i ranije kupljeni igraci koji se jos isplacuju ;)

MI Diega jos isplacujemo :mrgreen: :roll: :mrgreen:

Edit:

eto, @puma ti objasni :D
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 sep 2011, 13:58

Dobar ovaj novi forumas, valjda je Japanac :!: :?: Ali, sa prethodnim avatarom je bio lepsi. :lol:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 06 sep 2011, 14:01

Magicni, druze :)

Povratak ???? :D
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 06 sep 2011, 14:02

da, vjerovatno neki zaostali transfer npr. ibra ili boateng ko će im znati. samo što se ibre tiče on je ako se ne varam zakaparen i dogovoreno je 3 rate po 8m. čudno baš za inter inače su oni ti koji troše, ipak smjena generacija ali vidjet ćemo. za juve me ne čudi zadnjih godina uvijek su najveći potrošači bili samo uglavnom loši transferi, mislim da su ipak ove godine dosta pametnije kupovali, prije svega vidal i elia odlični igrači dok za pirla znamo, iako nije u cvijetu mladosti i ovakav bok uz bok xaviju i iniesti. ipak vrijeme će pokazati ko je uradio najbolji posao.

@MaGiCa dobro nam došao :)
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 06 sep 2011, 14:02

MaGiCa je napisao/la:Dobar ovaj novi forumas, valjda je Japanac :!: :?: Ali, sa prethodnim avatarom je bio lepsi. :lol:
Nek si navratio :P
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 06 sep 2011, 14:06

MaGiCa je napisao/la:Dobar ovaj novi forumas, valjda je Japanac :!: :?: Ali, sa prethodnim avatarom je bio lepsi. :lol:
Ho,ho,ho ! Look who's back ???

Nek si ti nas pratio i nek si nam ponovo doso.Fkt me obradova :lol: :mrgreen:
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 sep 2011, 14:07

baresi#6 je napisao/la:da, vjerovatno neki zaostali transfer npr. ibra ili boateng ko će im znati. samo što se ibre tiče on je ako se ne varam zakaparen i dogovoreno je 3 rate po 8m. čudno baš za inter inače su oni ti koji troše, ipak smjena generacija ali vidjet ćemo. za juve me ne čudi zadnjih godina uvijek su najveći potrošači bili samo uglavnom loši transferi, mislim da su ipak ove godine dosta pametnije kupovali, prije svega vidal i elia odlični igrači dok za pirla znamo, iako nije u cvijetu mladosti i ovakav bok uz bok xaviju i iniesti. ipak vrijeme će pokazati ko je uradio najbolji posao.

@MaGiCa dobro nam došao :)
Ovo je jedini povratak:

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=540003" onclick="window.open(this.href);return false;

Jok, nego rekoh da se javim i vama, kad sam danas dosao na forum iz zayebancije. Pozdrav celoj ekipi, a narocito onom "latentnom milanezu". :lol:

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 06 sep 2011, 14:09

Ajde stavicu ponovo onaj avatar ako ces ostat s nama :mrgreen:
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 06 sep 2011, 14:11

Pa cekaj, neces ostati???

A kako ce Pipo preci, zavrsen prelazni..jedino kao slobodan igrac mislim da moze, sto znaci raskid ugovora. ;)

Jedan je Pipo...

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 06 sep 2011, 14:19

sarajlija89 je napisao/la:
baresi#6 je napisao/la:čekaj jel se to odnosi na transfere ili? AC Milan : 46.5 M € nema šanse, prije će biti 4,65m eura :lol:
Ma racunaj i Ibru i neke ostale rate i transfere...to je to...nije samo od ove sezone, nego i ranije kupljeni igraci koji se jos isplacuju ;)

MI Diega jos isplacujemo :mrgreen: :roll: :mrgreen:

Edit:

eto, @puma ti objasni :D

Samo da ispravim kolegu.

U ovoj racunici nema love koja se potrosila na Diega, ali ima love koja se potrosila na Mottu, Matrija i ostatak ekipe koje je klub morao/mogao otkupit. Juveu se racuna 15 mil eura za Vucinica, iako ce ga platit u tri rate.
Isto tako u Milanovoj racunici je Ibrahimovic jer su ga tek sad otkupili.
Udruga AS Roma Hrvatska, vise informacija na www.cro-roma.com

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 06 sep 2011, 14:23

slika

Jos ga isplacujemo,kao i Mela, a sta se racuna...ko ce sve znati...

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 06 sep 2011, 14:30

Znanstveni izračun: Prvaci Barcelona, Chelsea, Inter, Bayern i PSG

Prvaci pet najjačih europskih nogometnih liga na kraju započete sezone bit će Chelsea, Barcelona, Inter, Bayern i PSG, zaključak je švicarskoga istraživačkog instituta CIES Football Directoryja...

Statistički model o kojem je riječ kombinira znanstvenu metodologiju istraživanja s bazom stručnih podataka u vlasništvu RunningBalla, organizacije koja prikuplja i strukturira mnogobrojne detalje nogometne igre.

Spomenuti model ne bazira se na povijesnim uspjesima klubova, što u CIES-u smatraju nedostojnom metodom statističkog izračuna. Oni svoj baziraju na inovativnom, biografskom parametru.

I ovogodišnji CIES-ov znanstveni statistički model strukturiran je oko triju osi: prakse, međunarodnih nastupa i stabilnosti.

Praktični element bazira se na broju utakmica koji je svaki nogometaš odigrao za svoj klub u pet posljednjih godina, međunarodno iskustvo sadrži postotak nastupa igrača za nacionalnu momčad tijekom protekle godine, dok stabilnost podrazumijeva prosječno zadržavanje igrača u njihovu aktualnom klubu, s tim da se konstanta najviše vrednuje kod obrambenih igrača i veznjaka.

Pretpostavka da bi Chelsea trebao nadmašiti Manchester United, Barcelona Real, Inter Milan, Bayern Borussiju i PSG ostale francuske rivale posebno dobiva na težini činjenicom da su CIES-ovi statističari prošle sezone predvidjeli točno tri (Manchester United, Barcelona i Lille) od pet prvaka najjačih europskih liga. Njihov talijanski izbor (Inter) završio je Seriju A na drugom, a njemački (Bayern) Bundesligu na trećem mjestu.
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 06 sep 2011, 16:02

sarajlija89 je napisao/la:slika

Jos ga isplacujemo,kao i Mela, a sta se racuna...ko ce sve znati...

Ne racuna se to u godisnju potrosnju na transfere.
Juventus je doveo ovo ljeto igrace za koje je platio ili se obvezao platiit u buducnosti 85 mil eura.

Dokaz

http://www.transfermarkt.de/de/juventus ... n_506.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Udruga AS Roma Hrvatska, vise informacija na www.cro-roma.com

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 08 sep 2011, 18:15

Godisnje plate svih klubova u seria a u milionima:
Milan 160
Inter 145
Juventus 100
...
Novara 9.8

slika

slika

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 08 sep 2011, 18:21

Milan najvise od klubova iz Serie A potrosi na place
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 08 sep 2011, 18:44

to je tako odavno, milan zato vrlo lako dovede igrača kojem je ugovor istekao, jbg isplati im se čekati jednu godinu u starom klubu i onda u milanu obezbjediti praunuke za par sezona, nemam pojma koliko je mexes imao u romi, ali sigurno ni blizu 4 miliona godišnje netto.
a i klubu je bolje da igraču kroz par sezona da desetak miliona više, nego da plaća nekom klubu odštetu, klubu skoro isto, a igrač puno sretniji.
ali kad vidim da jedan flamini uzima godišnje više nego lavezzi i cavani zajedno je stvarno bruka :roll:
gatuzo, zambrota, sedorf, ambro, a naročito bonera su prepreplaćeni :mrgreen:
vidim da su silvi i patu ove sezone pojačali ugovore, neka i zaslužili su
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 08 sep 2011, 19:01

Ali kada vidim da je Flamini odma iza Ibrahimovica na listi hoce nesto da mi dodje :twisted:

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 09 sep 2011, 16:46

@Italijani

Da li postoji neka stranica gdje se mogu gledati utakmice Serie A, ali da je prenos sa Arene Sport? Pitam čisto zbog naših komentatora. Nekako mi gušt a eto, nemam Arenu. :(
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 09 sep 2011, 16:52

Bertrand je napisao/la:@Italijani

Da li postoji neka stranica gdje se mogu gledati utakmice Serie A, ali da je prenos sa Arene Sport? Pitam čisto zbog naših komentatora. Nekako mi gušt a eto, nemam Arenu. :(
Kanale iz paketa Arena mozes gledati i preko Interneta... Doduse malo stopa ali ebiga strpi se...
Ovo znam iz razloga sto sam prosle godine gledao RK Bosnu u LP preko Interneta a samo je Arena otkupila utakmice RK Bosne prosle sezone...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 09 sep 2011, 18:31

Ovde budu nekad arene

http://www.profreetv.com/

mislim da je arena 1 uvijek tu, ali nekad ubace i 3 i 4

Veceras napokon pocinje 8-)
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []