FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Yuto
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la Yuto » 08 sep 2011, 15:04

Plate nasih igraca :

1 - Sneijder 6 milioni - Realno

2 - Julio Cesar 4,5 - Previse,prodat ga iduce ljeto

3- Milito 4,5 - Ne bih ni ja nigdje iso da sam na njegovom mjestu.Prodat pod hitno.

4- Cambiasso 4 - Cambi zasluzuje

5-Maicon 4 - Prodat sto prije

6-Chivu 3,5 - :lol: :lol: :lol: Mamicu ti rumunsku mrs iz Intera

7-Forlan 3,5 - Ok za 2 godine

8-Lucio 3,5 - Ok

9- Cordoba 3 - Sad je previse.

10- Samuel 3 - Ok

11- T. Motta 3 - Onako,i moze proc

12- Stankovic 3 - Ok

13- Zanetti 3 - Ok

14- Pazzini 2,5 - Ok,uskoro vjerovatno ide povecanje :mrgreen:

15- Muntari 2 - :lol: :lol: :lol: Mamicu ti Suljo :mrgreen:

16- Zarate 2 - Ok

17- Ranocchia 1,5 - Ok

18- Jonathan 1,2 - Ok

19- Alvarez R. 1 - Ok

20- Castellazzi 1 - Ok

21- Nagatomo 700mila euro - Ok,uskoro sigurno ide povecanje

22- Coutinho 600 - Ok

23- Poli 600 - Ok

24- Castaignos 400 - Ok

25- Obi 400 - Ok

26- Caldirola 200 - Ok

27- Orlandoni 200 - Ok

Uglavnom dobro smo smanjili plate u odnosu na proslu godinu...
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 08 sep 2011, 15:27

petak: milan- lazio
subota:cesena- napoli
nedjelja:juventus-parma
catania-siena
chievo-novara
fiorentina-bologna
genoa-atalanta
lecce-udinese
roma-cagliari
palermo-inter

napokon nova sezona , pocinje u milanu sa duelom milan -lazio i zavrsava na siciliji duelom palermo-inter .
Nadam se da ce na kraju sezone poredak izgledati ovako :
INTER
LAZIO
NAPOLI

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 08 sep 2011, 18:07

Inter,Lazio,Udinese :mrgreen:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 08 sep 2011, 20:02

Inter
Milan
Lazio

Lazio ima odlicnu ekipu, najbolju jos od ere Cragnottija, i volio bih da izbore LP naredne sezone

Milan je u maloj prednosti ispred Intera, ali normalno volio bih da podignemo 19-tu titulu
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Saras Spa.
Kontakt:

Post Postao/la Saras Spa. » 08 sep 2011, 21:18

jb majku onaj moratti se usutio i za nas novi stadion,izgleda nista od toga :(

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 08 sep 2011, 21:28

Ja ne znam sta je tacno u pitanju, ili se ne moze naci lokacija, ili ne daju dozvolu :?:

da je dobila Italija EP2012, sad bi bio gotov stadion, a ovako mislim da je neki plan do 2014.

eh PlatiMi...
Call the coroner!

Saras Spa.
Kontakt:

Post Postao/la Saras Spa. » 08 sep 2011, 21:29

nisu ni englezi imali prvenstvo pa svi napravise stadione :cry:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 09 sep 2011, 00:38

"Può provare il suo 3-4-3, nessun problema. Se poi non andasse bene, a quel punto si cambierebbe"

Valjda Moratti porucio Gasperiniju, tj. "igraj sa 3-4-3, nema problema, ali ukoliko ne bude islo, mjenjat ces to"

koji je mag ovaj Massimo 8-)
Call the coroner!

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 09 sep 2011, 08:02

Saras Spa. je napisao/la:nisu ni englezi imali prvenstvo pa svi napravise stadione :cry:
jbt vama ja izgleda napraviti stadion k'o kupiti cokoladu...kao da ne znate kakva kriza drma svijetom, pa nemamo para da dodvedemo postenog igraca, vec moramo prodati da bi doveli, a vi bi jos novi stadion...tesko skroz

da se pocelo razmisljati i praviti planove prije mozda 10-ak godina pa ajde, ali sada cisto sumnjam da cemo ga dobiti u skorije vrijeme i bojim se da je to samo zamazivanje ociju sa raznim dozvolama i lokacijama...pa gradonacelnica Milana je zena od Massimovog brata, tako da te price o dozvolama padaju u vodu, pogotovo ako znamo kako sve funkcionise u Italiji, nista drugacije nego kod nas ovdje :D

odakle Massimo par stotina miliona za stadion...on ih nema sigurno

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 09 sep 2011, 11:29

Inter ima plan za stadion od 60-65.000 mjesta,ima i lokaciju za stadion,smjesten bi bio na sjevero-istoku Milana (gdje se nalazi Expo i neka bivsa kasarna) izmedju dvije stanice nove metropolitane,vrijednost 400 miliona eura,a radilo bi se po Allianz i Amsterdam Areni.Bio bi to stadion sa personaliziranim stolicama za one koji se pretplacuju godisnje,posvecen bi bio Facchettiju,a 80% bi bilo placeno od banke a resto od Morattija,,mnogo para bi stiglo od sponzora a najvise od onog sponzora po kojem bi se eventualno zvao taj stadion i od onih koji bi rezervisali mjesto za trgovine unutar stadiona(sve to bi na kraju moglo da donese nekih 50ak miliona a mnogo novca bi doslo sa strane Milana jer bi i oni da imaju svoj stadion pa tako bi San Siro ostao samo njihov.Problem je sto u Italiji nije jos donesen zakon o gradnji stadiona,na kojem Moratti,Lotito i ostali svaki dan insistiraju.
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Manijac18
Kontakt:

Post Postao/la Manijac18 » 09 sep 2011, 14:25

adointer je napisao/la:Inter ima plan za stadion od 60-65.000 mjesta,ima i lokaciju za stadion,smjesten bi bio na sjevero-istoku Milana (gdje se nalazi Expo i neka bivsa kasarna) izmedju dvije stanice nove metropolitane,vrijednost 400 miliona eura,a radilo bi se po Allianz i Amsterdam Areni.Bio bi to stadion sa personaliziranim stolicama za one koji se pretplacuju godisnje,posvecen bi bio Facchettiju,a 80% bi bilo placeno od banke a resto od Morattija,,mnogo para bi stiglo od sponzora a najvise od onog sponzora po kojem bi se eventualno zvao taj stadion i od onih koji bi rezervisali mjesto za trgovine unutar stadiona(sve to bi na kraju moglo da donese nekih 50ak miliona a mnogo novca bi doslo sa strane Milana jer bi i oni da imaju svoj stadion pa tako bi San Siro ostao samo njihov.Problem je sto u Italiji nije jos donesen zakon o gradnji stadiona,na kojem Moratti,Lotito i ostali svaki dan insistiraju.
kako nije donesen zakon kako je Juventus napravio stadion? Roma takodjer ima u planu gradnju, kao i Fiorentina i Palermo..

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 09 sep 2011, 14:28

INTER, Moratti: "Financial fair play is a serious matter"
slika
Inter.it reports the final part of the conference organised by the Banca Popolare di Sondrio to celebrate its 40th anniversary. After Massimo Moratti's opening speech and Ivan Ramiro Cordoba's talk, the Inter president was happy to answer questions from the crowd of people gathered in the Sala Fabio Besta.

First there was a lady, a huge Nerazzurri fan, who wanted to thank Moratti for the summer training camp in Pinzolo ("I was there, president, and it was an amazing experience"). Then another supporter asked why Inter is one of the few clubs (the only club?) trying to get into line with the financial fair play regulations. "It's a very serious matter," Moratti replied. "In other countries there might be clubs that can balance the books through a sponsorship deal, but that doesn't happen in Italy; it's unlikely that would happen here. In Italy, because of the way things are and which we all know about, increases in capital are no longer considered possible, so there is little option than to follow UEFA's guidelines. We don't know yet when and if they will actually be applied, but to give you an idea, at the moment we wouldn't be within the limits, so we have to get ready for them. We can't allow ourselves to be caught out on the counter-attack. And I do believe they will go ahead with it so you can't, you mustn't, pretend it's not happening. Football weighs the same as it did ten years ago: the running costs are the same and so are the values, so in that sense it doesn't respect the rest of the world economy. And if we really want to analyse things, I don't think I actually spent that little in the last transfer window... Inter doneed to improve with regard to outgoing deals, mind. But I'm a fan and at the end of the day I always try to maintain a balance between the financial, affective and technical aspects. We still have room for manoeuvre, though, to improve and to grow: either by selling or by developing the commercial side of things, which is something we're doing already. Not with a new stadium, which is something that club from Turin has done, but through other agreements, other strategies."
INTER, Moratti: "We still have an extremely good team"

Inter.it brings you the next part of Massimo Moratti's speech at the Banca Popolare di Sondrio on the 40th anniversary of the institute's foundation.

In his introduction, the president spoke about his family's relationship with football, which is threaded deep into the history of the Nerazzurri club.

"When dad became president I was away at college, in Switzerland. I received a letter from my sister so she was the one who told me. Dad bought Inter because he was a huge fan. Every Sunday he would find an excuse to go and watch the team, even for away games. He was a simple, passionate fan like many others. Then, years later, I caught the bug myself and I must say that from a social perspective it's a marvellous experience: there isn't a fan in the world who wouldn't want to be the president of a football club...
"Besides providing immense enjoyment," Moratti continued, "football should also set a good example. In our own small way that's what we do at Inter. The fans are very sensitive to any big problems there might be, when the club goes through rough patches, and of course sometimes they get to the point where they can't stand it any more and they show their disapproval. They're only human, after all. But I'm convinced that we still have an extremely good team. There might be some doubts about the new tactical system, but I see that as part of the evolution of the side. That's why I'm right behind the coach: he will make a success of the new tactics he's drilling into the team and, if he doesn't, he's an intelligent coach so if he sees fit he will change it. I'm very optimistic about Serie A, whereas in the Champions League, given the difficulties, you have to take it one game at a time. It's important not to go out there with the arrogance of a team who know they are world champions. In football you must always remain humble and maintain that desire to start over and start winning again, even after you've had lots of fantastic victories such as the ones we've enjoyed in recent years."
ITALY/ INTER, Talks between Gasperini and Sneijder
slika
According to Sky Sport 24, yesterday the coach Gasperini and Wesley Sneijder had a meeting, in order to understand aniele Buffa/Image Sportwhere he can play in the field
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 09 sep 2011, 14:41

Manijac18 je napisao/la: kako nije donesen zakon kako je Juventus napravio stadion? Roma takodjer ima u planu gradnju, kao i Fiorentina i Palermo..
nije isto jer je Juventus srusio stari Delle Alpi i uradio novi,,Inter mora da dobije dozvolu za teren da bi mogao da se radi stadion,a ta dozvola ne dolazi jer je zakon takav sto se tice stadiona,,ti kad dobijes jednom dozvolu da radis kucu mozes 300x da je ponovis,,

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 09 sep 2011, 14:41

Manijac18 je napisao/la:
adointer je napisao/la:Inter ima plan za stadion od 60-65.000 mjesta,ima i lokaciju za stadion,smjesten bi bio na sjevero-istoku Milana (gdje se nalazi Expo i neka bivsa kasarna) izmedju dvije stanice nove metropolitane,vrijednost 400 miliona eura,a radilo bi se po Allianz i Amsterdam Areni.Bio bi to stadion sa personaliziranim stolicama za one koji se pretplacuju godisnje,posvecen bi bio Facchettiju,a 80% bi bilo placeno od banke a resto od Morattija,,mnogo para bi stiglo od sponzora a najvise od onog sponzora po kojem bi se eventualno zvao taj stadion i od onih koji bi rezervisali mjesto za trgovine unutar stadiona(sve to bi na kraju moglo da donese nekih 50ak miliona a mnogo novca bi doslo sa strane Milana jer bi i oni da imaju svoj stadion pa tako bi San Siro ostao samo njihov.Problem je sto u Italiji nije jos donesen zakon o gradnji stadiona,na kojem Moratti,Lotito i ostali svaki dan insistiraju.
kako nije donesen zakon kako je Juventus napravio stadion? Roma takodjer ima u planu gradnju, kao i Fiorentina i Palermo..
nije meni upuceno al eto :D
pa imamo i mi u planu abd ,vec od calciopolio kad sam uzeli veliku lovu :lol: :lol:
al eto izgleda da to nasi ne dozivljavaju ozbiljno kao sto je recimo juventus to dozivio ,il je razlog sljedeci :Juve ne moze osvojiti titulu , pa se raznim gradevinama raduju ,ne bi me iznenadilo da za koju godinu pocnu prabviti novi stadion jer titule nema ni na pomolu :lol:
sad ozb , mislim da prije (u onom periodu kad je juve poceo praviti stadion ) nisu bili regulisani zakoni o gradnji stadiona ..al eto Berlusconi namjerno radi sve sto moze da nam zagorca zivote ,cak je izjavio da ce zabraniti izdavati vize strancima (internacionalcima ) da bi hi mi prestali dovoditi i time izgubili vrijednosti kluba ,imena prije svega :D
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 09 sep 2011, 15:28

Pozdrav svim interovcima ( i ostalim zalutalima dobre volje :D ). Nov sam na forumu ali pratim ima sigurno godinu dana sva dešavanja ovdje.

Vidim ima dosta pesimista među interovcima, mnogi zaboravljaju gdje smo bili prije 5-6 godina i koliko smo gubili živaca na Inter. Sad je drastično drugačija situacija, Inter je opet 1 od 2 glavna favoriza za osvajanje Serie A. Svaka čast ostalima, ali nisam siguran da se još neko osim Milana može uključiti u borbu za naslov. Juventus je opet dosta mijenjao, biće jaki u derbijima ali će kiksati protiv timova iz sredine tabele. Roma je u rekonstrukciji, Lazio će najvjerovatnije biti hit dok ih neko ne klepi na Olimpicu i onda sunovrat, Napoli je jak ali ipak 4.mjesto će za njih biti apsolutni vrh...

Inter koliko god loše izgledao u pripremama (mada je bilo bljeskova koji su ukazivali na potencijal koji ima ova ekipa), to će biti skroz druga situacija kad se krene sa zvaničnim utakmicama (iz kladioničarskog iskustva znam da ekipa koja gubi na pripremama, redovno briljira na početku prvenstva).

Gasperini je neuporedivo bolje trenersko rješenje od Leonarda (od njega bi mislim čak i Obi bio bolji trener :lol: ), došlo je nekoliko novih igrača koji će pojačati konkurenciju, ima tu par igrača koji mogu unaprijediti našu igru (Forlan, Zarate, Alvarez), oporavili su se Samuel i Milito (koji će biti naše najveće pojačanje, mnogi zaboravljaju da je to paklen igrač). Ukoliko se igrači uspiju naviknuti na novi sistem sa 3 igrača pozadi, mislim da bi mogli gledati Inter koji će primati strašno malo golova i koji će igru bazirati na brzim kontrama i maksimalnoj efektivnosti pred protivničkim golom.

Ja sam pravo zadovoljan kako je odrađen mercato, kostur ekipe je tu, dovedeni su uglavnom mlađi igrači koji bi mogli eksplodirati, doveden je odlični Forlan koji može odigrati 2-3 dobre sezone. Jest da je otišao Etoo, ali je najlakše nadomjestiti napadača u ekipi ukoliko sve ostalo funkcioniše. Veći je problem bio za ekipu kad je Ibra otišao (bili smo puno zavisniji od njega, nego što smo sad ovisniji od Etoa) pa svi znaju kako je to završilo. Napad će biti najmanji problem, Milito, Forlan i Pazzini mogu zabiti svaki po 15 golova minimalno, Zarate 7-8 i to je to. Vidi se napredak i u transfer-strategiji, nema više napamet dovođenja igrača i razbacivanja novcem, radi se ozbiljno.

Trener treba maximalnu podršku, igrača, uprave i navijača i rezultati sigurno neće izostati. Nije Gasperini ništa lošiji trener od Alegrija, samo mu treba adekvatna podrška. Milan je iskoristio našu lošu situaciju prošle sezone, početak gdje nam je falilo konstantno 5-6 igrača iz prve ekipe a kasnije Leonardo jednostavno nije imao trenerskog znanja da iskoristi pruženu šansu da preteknemo Milan.

Nadam se da nije problem ovo što sam ovoliko napisao ali prvi mi je post na ovoj temi i imam još toga toliko za reći.

Sretno nam u Palermu, ne sumnjam da će momci odigrati dobru utakmicu.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 09 sep 2011, 15:30

Dobrodosao i pisi ti sto vise :) naravno da nije problem :mrgreen:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 09 sep 2011, 15:38

@Obagol

Dobrodosao i naravno da nije problem,pogotovo kada se radi o konstruktivnom postu kao sto je bio tvoj.I da,ko sto Tritolone veli svrati cesce ;)
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 09 sep 2011, 15:41

dobrodosao , novi interista

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 09 sep 2011, 15:44

@Oba dobrodosao
Call the coroner!

Grande
Kontakt:

Post Postao/la Grande » 10 sep 2011, 00:56

Ehhh da i ja napisem koju,nije me dugo bilo :D ...

Sezona bi mogla poceti IDEALNO ako pobjedimo u prve 2 utakmice (Palermo u gostima i Roma kuci) a milan je vec kiksao kuci sa Laziom a kiksat ce kod Napolija nakon sto nastrada kod Barselone,znaci sve je na nama,plus imamo najlaksi raspored u ligi...Ja vjerujem u nas igrace a najvise u Zaratea,Forlana,Snajdera,Cambia,Lucia,Samuela,Zanettia i ostale momke...

Znaci nedjelja GORI ZEMLJA,jedva cekam...Cujemo se nakom tekme ljudi i pozdrav svim clanovima a najvise Yutu i ovim novim clanovima...PoZz 8-)
INTER SIAMO NOI ! ! !

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.