Regionalna rukometna liga

imeime
Kontakt:

Re: Regionalna rukometna liga

Post Postao/la imeime » 07 sep 2011, 13:10

Devil je napisao/la:
To sam ti i ja isto rek'o,nije problem u finansijama uopste.
Adoxin je napisao/la:
imeime je napisao/la:sad srbi sigurno nece igrati regionalnu. partizan usao u LP. a koliko sam upoznat oni imaju isti format domace lige kao i do sada... previse je to utakmica...
A zbog cega je Zvezda dovela ona silna pojacanja? Zbog domace lige?
Budimo realni to jeste kamara igraca kvalitetnih ali nikako za neki visok nivo,cenim negde tek oko 7 mesta pa nadalje u regionalnoj ligi(koju verovatno necemo igrati),a za domace prvenstvo pa cak i evropu gde necemo igrati u kontinuitetu jake utakmice kao u Regionalnoj ligi to je itekako dobar sastav,ne puno placen ali moze da odgovori zahtevima,tako da ti pitanje i nije bas na mestu.
Upotpunosti se slazem sa Partizanom po ovome pitanju,slazem se i sa Zvezdom,iako jos nisu dali zvanicno obavestenje sve su prilike da necemo ucestvovati u ovoj ligi,jer kako i kaze Blagojevic ako sami snosimo troskove,onda sami i odlucujemo,zaista presmesan je ovo ulazak u ligu,totalno neodgovorno od organizatora.
nije problem u finansijama, jel? ;)
pa samo je u tome problem...
sad ce biti zanimljivo ako se ne bude igralo... kad ce novo izvlacenje parova premijer lige?
imperator, prodavac magle

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 07 sep 2011, 13:39

imeime je napisao/la:.....nije problem u finansijama, jel? ;)
pa samo je u tome problem...
sad ce biti zanimljivo ako se ne bude igralo... kad ce novo izvlacenje parova premijer lige?
Glavni problem jeste u finasijama, ali ima tu i drugih razloga....bolje "prvi u selu nego tamo neki u gradu..." , zeznuta konkurencija može 'srušiti' virtualni ugled mnogih klubova, a bogami i uložene, velike, novce.... :roll:

A, naša PL !?
Najbolje bi bilo da nastave kako su zamislili, a da Bosna, Borac i Izviđač igraju međusobne utakmice po cijeloj BiH, radi propagande (promicanja) rukometne igre...i onda dočekaju "Ligu 6" koliko-toliko spremni.... :mrgreen: :(
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 07 sep 2011, 23:21

bice pocetak odlozen... ;)

Bosnian_Serb
Kontakt:

Post Postao/la Bosnian_Serb » 08 sep 2011, 11:45

Zna li iko kad krece ova liga,hoce li biti meceva u subotu?
Neka me biju,neka me tuku
Ja volim Borac i Banja Luku

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 08 sep 2011, 12:38

Sta uradise Hrvati od ove lige. Najvjerovantije ce propasti projekat. Ne znam sto im je iko i dao da oni vode sve u ligi.
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 08 sep 2011, 12:43

Ma mi pokrenemo milion stvari pa prepustimo drugima. Isto se zna da smo pokretaci i regionalne kosarkaske lige pa smo i to Slovencima prepustili.
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 08 sep 2011, 13:09

Bosnian_Serb je napisao/la:Zna li iko kad krece ova liga,hoce li biti meceva u subotu?
Trebalo bi pitati "Milana Tarota"...pardon/ispričavam se, g. Z.Gobac će ga konzultirati!
A "veliki" Partizan kao odustao, naravno uz 'objektivno i razložno' objašnjenje...kao i uvijek - samo još da 'nagovore' i komšije C.Zvezdu, a za Đetiće će biti lakše, svakako su totalni kokuzi i plaho 'jake' ekipe..... :mrgreen:

Još bi samo trebalo da se oglase i iz Borca da ni oni neće igrati ako ne budu igrali predstavnici Srbije..... :o
Bosno moja poharana....

Bosnian_Serb
Kontakt:

Post Postao/la Bosnian_Serb » 08 sep 2011, 16:30

Za Partizan me ne cudi uvijek oni imaju neke svoje "razloge", tako je počela i Jadranska u košarci, al se bojim da neće kod nas biti dovoljno love za ovo takmičenje :x
Neka me biju,neka me tuku
Ja volim Borac i Banja Luku

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 sep 2011, 22:00

Ja sam rekao apsolutno podrzavam incijativu Partizana,incijativu koja ce verovatno dovesti do toga da i mi odustanemo od takmicenja i posvetimo se ligi koja ce biti izuzetno kvalitetna ove sezone,kao sto napisah u prethodnome postu reci Blagojevica tako cu i sada "Ako mi placamo,onda je red da i mi odlucujemo". ;)

Vojvodina se pre par dana javila da ucestvuje u regionalnoj ligi mesto Partizana ali kada vidi da su "blizanci" "odustali" verovatno ce i oni.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 08 sep 2011, 22:10

Ma i ta srbijanska liga je k arina kao i sve ostale,ne lazi sam sebe.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 sep 2011, 22:18

Dule 078 je napisao/la:Ma i ta srbijanska liga je k arina kao i sve ostale,ne lazi sam sebe.
Pa u odnosu na evropske jeste,ali za kvalitet liga u regionu je sasvim pristojna,jaca nego prethodnih godina. ;)

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 08 sep 2011, 23:08

previse je sve postalo neozbiljno i neprofesionalno. i bolje sto se nece igrati...

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 08 sep 2011, 23:26

Definitivno nece?

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 08 sep 2011, 23:33

ma u Partizanu se malo sad ku.rče , plasirali se u Ligu Prvaka , pa sad' ko zašto regionalnu , nije im to baš fer ...

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 08 sep 2011, 23:45

Znam sve ljudi,ali nas protivnik u prvom kolu (Vardar) bi najkasnije sutra ujutro trebao krenuti na put za Banjaluku,a niko ne zna ima li lige ili nema :oops: :oops: :oops:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 sep 2011, 00:54

Devil je napisao/la:Ja sam rekao apsolutno podrzavam incijativu Partizana,incijativu koja ce verovatno dovesti do toga da i mi odustanemo od takmicenja i posvetimo se ligi koja ce biti izuzetno kvalitetna ove sezone,kao sto napisah u prethodnome postu reci Blagojevica tako cu i sada "Ako mi placamo,onda je red da i mi odlucujemo". ;)

Vojvodina se pre par dana javila da ucestvuje u regionalnoj ligi mesto Partizana ali kada vidi da su "blizanci" "odustali" verovatno ce i oni.
Zaista sam iznenađen!
Drugara, našeg dobrog i dragog gosta - sportom 'zatrovanog', znalca velikog, ovaj put ne mogu niučemu podržati po ovom 'pitanju'.
Prvo, neću polemisati o "snazi" i kvalitetu srbijanske lige, jer sve lige ex-Yu su, narodski kazano, tu negdje u 5 dkg - slabe i čemerne.... :cry:

Činjenica da je Partizan bio veliki zagovornik Regionalne lige kad je ideja pokrenuta i onda nagli 'zaokret' (razlozi - kao i uvijek, kao objektivni, sportski...bla, bla...) i k'o pokondirena gospoja počnu kalkulacije (kao što neko napisa - slično kao i kod početka košarkaške reg.lige) koje nekako tuknu...

Ok. Niko ne mora, ne mora ni razloge čak navoditi.
Međutim, sve su ovo već poznate igrarije kad treba nešto kvalitetno napraviti gdje bi moglo na 'površinu isplivati' mnogo-štošta...
Iako se radi o sportu, lova jeste uvije na prvom mjestu, ali je često i samo 'alibi' za....
Sve mi se čini da je beogradski "dvojac" pobjegao od ove lige i zbog drugih razloga, a ne isključivo finansijskih.
Drugar "Devil" piše da je Vojvodina htjela umjesto Partizana ali sad kad se povukao "dvojac" iz BG neće ni oni !!!!?
U majmanju ruku čudno 'objašnjenje' ili nije .... :?
Šta li je to briga, npr. Izviđača hoće li igrati Bosna i obrnuto, ili Sutjesku što ne može Mojkovac?

Ova "liga" koja je sa svakog aspekta bila izvanredna ideja koja bi bila od velikog značaja za rukomet i klubove sa ovih prostora, ali koja je od samo početka problematizirana od mnogih a isti su navodili 'svoje' kvazi objektivne razloge i mijenjala se 'situacija' iz sata u sat, iz dana u dan i konačno stigla do apsurda. Zašto li!?

Jedini koji su od početka imali svoj dosljedan stav to su klubovi iz BiH, Makedonije, pa i C.Gore. Da, i Slovaci su izvršili veliki pritisak prema EHF da bi im dozvolili da igraju u ovoj ligi. Što li?

Prema sadašnjoj situaciji liga neće započeti kako je predviđeno i dogovoreno (šta na ovim prostorima znači 'dogovor'!?) i ako je uopšte bude biće to daleko od koncipiranog i dogovorenog. Ne zanima me čija je krivica najveća - svako će sebe 'prepoznati'.
Znam jedino da će rukomet, igrači, navijači i klubovi biti na gubitku, ali sitnošićarska politika određenih krugova i klubova je i dovela do ove apsurdne situacije, nažalost.

Neće rukomet propasti ako ne bude SEHA-lige, to je sigurno.
Ali neće ni napredovati na ovim prostorima i klubovi će (svi) biti presretni da budu sparing-partneri u Europi, a 'tonuće' brže nego što sanjaju, većina....
Vidjećemo u januaru kako će se situacija odvijati u velikom broju klubova, a pogotovo u ovom beogradskom "dvojcu". Imam utisak da će se većina ponovo "vratiti" podmlađivanju ekipe, rasprodaji ("bežaniji") iskusnijih igrača pravdanjem da će se oslanjati na svoje 'mlade snage'....a prodaju se igrači sa navršenih 19-21 godinu zu "šaku evra"....
Zagreb, za sad, "odskače", ali i iskazuje već određene simptome gubitka renomea europskog giganta kakav je doskora bio....
Nizbrdo se lakše vozi....
Neka nama lokalnih "derbija i dominacija" 1-2 kluba u svakoj od liga.....
Naše najveće umijeće je laganje samih sebe i samo-zavaravanje, ali i to dok ne izađemo iz svoje avlije....

I onda nam preostaje 'peglanje' sa "sjajnom prošlovjekovnom tradicijom", titualama, imenima....
Ubleha, klasična, mada nešto ne znam da je Partizan u ex-YU ( nekad rukometnoj svjetskoj sili) bio neki relevantan rukometni 'faktor', osim što se skrivao iza uspjeha ostalih iz familije svog (J)SD. :roll:
Svaka čast "crno-beli"! Ako i ne igrate sjajno na terenu, znae majstorski 'odigrati' van terena, i to 'minut do 12'!
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 09 sep 2011, 01:27, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

guber
Kontakt:

Post Postao/la guber » 09 sep 2011, 01:08

Glavni su krivci "veliki" klubovi kojima je bilo malo 600.000 pa hajde nafatat cu ja negdje vise dajte mi prava da upravljam i sad prpa ... Bolje vrabac u ruci nego golub na grani
pare nisu problem para NEMA

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 09 sep 2011, 11:04

E nabijem Partizan na onu stvar! Dabogda gubili u Ligi sampiona po 20 razlike. I nezajazljivi Zagreb takodje! A bas sam se radovao ovoj ligi....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 sep 2011, 11:27

Pazi druze sve je to uredu,ali...
Stoji da je liga izuzetno izuzetno vazan faktor u ozdravljenju rukometa na ovim prostorima,osim par klubova nema znacajnijeg predstavnika na Evro mapi.
Stoji to da bi ova liga bila slabija od Bundeske ali da bi bila ako nista rame uz rame sa ASOBAL-om.
Stoji i to da bi klubovi igranjem u ovoj ligi itekako ojacali,a mladji igraci dobili na iskustvu koje ce im biti itekako od koristi u nastavku karijere.

Ali moraju se pogledati i druge cinjenice.Samo je nas savez zastitio domacu ligu,dakle svi ce igrati play off osim u Srbiji,znaci 30 utakmica vise u redovnom terminu.Kup,to je dodatnih 5-6 utakmica.Evropa,Partizan igra LP koliko to jos utakmica vise 10 ? :? Zvezda ce igrati Evropu,nadam se donekle uspesno,uzmimo da bi i ona mogla jos nekih 5-6 utakmica odigrati,bar se ja nadam.Dakle uz SEHA ligu to je nekih 60-ak utakmica najmanje za "vecite".Malo li je ? :? :roll:
Za tih 60 utakmica treba ti veliki fond kvalitetnih igraca koji se moraju dovesti.
Kada sam mislio pod finansijama sto mnogi ovde brkaju,mislio sam na finansiranje lige,Zvezda i Partizan apsolutno,ali apsolutno mogu da izdvoje te pare za SEHA ligu,mnogi misle da oni nemaju novce,ali mi koji smo blize zenitu desavanja znamo da su za rukomet poprilicno lepi novci u ova dva kluba.E sad po pitanju finansija problem moze nastati u gore navedenom fondu igraca.Oba tima imaju solidan fond igraca,za neke sredine,ali za nesta vise i za tih utakmica sto ce igrati nastaje problem.Nema se finansija za dovodjenje nekih ekstra igraca,vise klase u odnosu na ovo sto sada imamo.Mogli bi mi dovesti jos 4-5 igraca ovih kvaliteta kao sada ali sta bi to promenilo ja mislim nista.

Kada na ove cinjenice dodamo da je organizacija uradila izuzetno los posao dolazimo do logicnih resenja.Znaci kao sto rekoh SEHA je zamisljena kao izvanredan projekat,dakle sa minimalnim budzetom,sa minimalnim kapacitetom dvorana od 2000,sa tarafleksom,sa led ekranima,sa cim sve ne jos,i sa pokrivenim troskovima za sta je Erste banka bila spremna da izdvoji cini mi se 600000 eura po klubu.

Do cega smo dosli kako se blizio pocetak lige,dosli smo do toga da su iz organizacijskog odbora stigle vesti da je nadjen bolji sponzor.Gde taj bolji sponzor,ja ga ne vidim,vi ? Erste je odustao sada i kada bi hteli da ga vrate oni ne bi pristali verovatno.
Krenulo se mimalnim kapacitetom od 2000,gde je sada to,i od toga se odustalo,tako da ti fakticki mozes igrati i u nekoj skolskoj dvorani,da ne kazem otvorenom terenu koji primaju 100 gledalaca,je li tako bilo dogovoreno,ja mislim da nije :?
Dolazimo do tarafleksa,bilo je receno da se mora imati tarafleks,sve je bilo spremno da se postavlja,ali onda puff odluka,ako nemate ne morate postavljati tarafleks. :roll: Znaci strasno.

Liga zamisljena idejno izvanredno,postala je za kratko vreme predmet sprdancije,ako vec igramo tu ligu,daj da igramo kako se zapoveda i kako je bilo zamisljeno pa makar morali i da platimo.I sta sad,sada ce srpski klubovi opet ispasti ne znam ni ja sta od strane "ljubitelja rukometa" koji su se samodeklarisali tako nakon jedne pogledane utakmice nekog kluba iz svoga kraja,a to sto ce ova liga biti sami cirkus u prvoj sezoni i dok se ne uradi to nikom nista,na kraju ce opet Zvezda i Partizan ispasti krivi zasto je to tako. :roll:

Ali Balkan,ne bi bio Balkan kada bi sve islo kako je zamisljeno,a da je islo vec nakon 2-3 sezone bi bila najjaca evropska liga,ovako nek se prve godine cirkuza i vrsi eksperiment,a u toku sezone sesti lepo za sto,dogovoriti se pa od sledece sezone da ova liga pocne kako treba,a ima potencijal. ;)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 sep 2011, 13:14

Drugar, "Devil",
stoji to sve što si vrlo lijepo napisao i kad se pažljivo čitaju oba posta dolazimo do vrlo malo razlika u "ličnim stavovima" kad je suština i opšte dobro u pitanju.

Sve što si napisao je istina, ali! Vremena su teška i počesto je teško sprovesti u djelo i 'manje zahtjevne' ideje od SEHA lige, pogotovo u njenom zamišljenom , idealnom, obliku. Prvi koraci su uvijek teški, šeprtljavi...rijetko sve da ide baš "k'o po loju".

Broj utakmica koji si elaborira je zaista veliki, ali to mi nije baš preveliko opravdanje - svi klubovi i njihovi savezi su imali iste 'startne' pozicije a RS BiH je promijenio i sistem takmičenja u svojoj ligi zbog tog!?
Znači, modus je mogao pronaći svaki savez u saradnji sa svojim klubovima, samo trebala je volja.
Normalno da će među rajom 'glavni krivci' biti beogradski klubovi, ustvari Partizan koji je okrenuo 'ćurak' u zadnji čas....
Znam ja, i slažemo se, da je trebalo mnogo ozbiljnije pristupiti pripremi ovako jake i zahtjevne lige (pisao sam o permanentnoj konfuziji i neizvjesnosti), i da su glavni krivci oni koji su bili zaduženi za pripremu i organizaciju. Samo, ni ti ljudi nisu "pali s neba" - sve su to predstavnici klubova, saveza.....znači i Parrtizan (i C.Zvezda) su imali i mogućnost i priliku da mnogo više djeluju da ta liga 'zaživi' pa makar prva sezona i ne bila pod idealnim uslovima.

I iz RK Bosna su se 'pobunili' zbog zadnjih događanja, nikom nije svejedno ali je većina prihvatala i mnoga odstupanja pa i "priču s lovom"...samo se eto, na samom kraju - tj. početku lige Partizan i drugarica mu 'CZ' sjetiše da se to sve neisplati ni sa sportskog ni finansijskog aspekta (ne znam koliko je do njihovog Saveza, ima li tu njihovih 'prstiju'...)!???

Jedno je sigurno - Partizan se nije ponio fer i sportski. Minirao je sve, inako 'krhko', i to u zadnji čas!
Imaju oni svoje pravo da rade kako hoće ali postoji i, hajde da kažem, "obraz" a ovaj put Blagojević i Co. ga baš pođoniše. Štete će i sami imati, ali možda ne bude vremena ili prilike za kajanje, mada se kod nas taj pojam skoro izgubio - moral, etika, savjest, opšta i dugoročna korist (svog kluba)...sve je to otišlo u honduras....
Zanijela ih "LP"...neka im je sa srećom, ali ekipa koja na ovkav način kalkuliše teško može biti velikan, pa i sa 'dedom' Maksom, sjajnim rukometašem....nekad solidnim krilom, danas, blizu 40-e najboljim desnim bekom te "jake" srbijanske lige!!!!

Lijepo je od tebe što korektno zastupaš klubove koje voliš, simpatišeš, koji su iz tvoje domovine, ali...
Znaš ti i sam da to nije to..... Nema veze. svako radi kako misli da je najbolje...za njega lično ili kao klub, zemlju...
Meni žao iskrenih ljubitelja rukometa - uskraćeno im je nešto što je zaista trebalo i moglo da bude lijepo, melem za oči i dušu svih kojima je rukomet u srcu... Rukometa mi žao, sa ovih prostora....ode Europa opet ispred nas...a već je svakako poodmakla :(
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.